Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Anonim

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Ako još niste odlučili kako odvojiti balkon, niste odlučili gledati fotografiju, još niste odlučili kako odvojiti balkon, počevši od gledanja fotografije. Vidjevši opciju koja vam odgovara, saznajte koje se materijale koriste i hoće li se njihova vrijednost uklopiti u vaš proračun. Naravno, na popisu materijala za završetak balkona, postoje vođe.

Završavaju balkon s vlastitim rukama

Ako je balkon u potpunosti nije opremljen, stan je nov, a umjesto udobne loggia ili balkona vidite praznu betonsku kutiju, puno posla ispred.

Proces pričvršćivanja balkona održat će se u nekoliko faza:

  • Staklo , Poželjno, toplo ostakljenje se najčešće koristi metalo-plastični stakleni prozori. Toplo ostakljenje je skuplje nego hladno, ali samo će osigurati očuvanje topline na balkonu.
  • Hidroizolacija. To je brtvljenje svih šavova i praznina koje potencijalno mogu preskočiti vlagu. U te svrhe koristi se kit, montažna pjena, brtvilo. Bez brtvljenja, ukras zidova balkona neće biti visoke kvalitete.
  • Izolacija , Može se koristiti pjena, mineralna vuna ili penplex (to je skuplje) - to su najpopularnija izolacija.
  • Konačna završna obrada , Siding, obloge, plastične ploče, dekorativni kamen ili dekorativna žbuka - izbor materijala je super.

Intermedijarna veza između unutarnjeg sloja završne obrade i vanjskog često je suhozida.

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Toplo ostakljenje osigurat će održavanje topline na balkonu

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Bez brtvljenja ukrasa zidova balkona neće biti visoke kvalitete

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Pjena, mineralna vuna ili penplex mogu se koristiti

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Obloge, plastične ploče, dekor - odabiru materijala veliki

Unutarnja dekoracija balkona i lođe

Možete uzeti u obzir i tako popularni u posljednje vrijeme završava kao opeka dekor. Ako je kuća cigla, a zidovi, u skladu s tim, ta se okolnost može koristiti. Usput, opcija kombinirane završne obrade izgleda još zanimljivije. Za to je parapet obrubljen plastičnim pločama ili sporednim kolosjekom.

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Možete razmotriti takvu popularnu lateralnu opciju kao dekor od opeke

Završetak zida od opeke događa se ovako:

  • Uzmite metalnu četku i brusni papir. To će biti potrebno i fino zrnato i grubo zrnato. Očistite zid četkom od čestica otopine, koje uvijek ostaju nakon zidarstva.
  • Teški i proći površinu od opeke.
  • Sharplute čipove i rupe ako su na zidu. Nakon sušenja kita, zid od opeke tretira se sastavom kontakata betona. Pričekajte sušenje.
  • Samo za boju zid. U ruci, ono što sadašnja generacija raspršivačkih boja ima antifungalnu zaštitu, što znači da je zid zaštićen od plijesni.

Članak o temi: plakati za unutrašnjost vlastitim rukama

No, unutarnji ukras balkona je također strop, a katova. Strop se može oslikati kao ista boja kao i zidovi, ali i bolje da se boje na ton upaljaču. Lijepa je i izgleda više konciznija. No, zglobovi se mogu razdvojiti kontrastnim stropnim postoljem.

Zagrijavanje i ukrašavanje balkona s vlastitim rukama (video)

Kako sami dobiti balkon

Unutarnja obloga balkona može se održati na temelju okvira okvira. Instaliranje sanduka nije najlakše zanimanje, tako da bi trebalo biti strogo u skladu s uputama.

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Instalacija sanduka - nije najjednostavnija lekcija, pa bi se trebalo pojaviti strogo u skladu s uputama

Kako napraviti sanduk:

  • Počnite bolje od poda. Duž cijele duljine balkona do ležanja (barova 50 za 70 mm). Potrebno ih je staviti približnu približnu u 50-60 cm. Možete koristiti poprečne šipke, ispada neku vrstu stanične doom.
  • Ako na dnu balkona ima očigledne nepravilnosti, onda gdje kašnjenje divlja, morate staviti klinove od punog drva, iako će također biti prikladan za spojnicu. Oni ih popravljaju s montažnom pjenom.
  • Stropna svjetiljka prolazi isto. Ali barovi već moraju uzeti fond - 20 za 40 mm. Usput, stropni bar mnogi se koriste kao sušilica.
  • Bočni zid ima vlastite karakteristike: drveni kašnjenje ili aluminijski profil (ako ga izabrali) na energetske strukture isključivo je vijke.
  • Ponekad postavlja znoj poda na prozorske i poprečne šipke, ali za mali balkon, to nije praktično - izgradnja je previše masivna.

Sjetite se činjenice da u mjestima u dodiru s drvenim sandukom s površinom, plijesni i gljivicama ne bi trebalo biti.

Nego odvojiti balkon

Popis završnih materijala za balkon je mnogo. Među njima su materijali i jeftiniji i prilično skupi. Vođe već su bili prva godina PVC ploče.

Članak o toj temi: topli kat pod linoleumom na betonskom podu: kako i kako izolirati

Ako je proračun za transformaciju balkona ili loggie mala, i to želi učiniti lijepo, onda je pitanje, bolje je odvojiti balkon, postoji točan odgovor - PVC paneli. Ove panele imaju mnogo prednosti za ukrašavanje balkona: oni su jeftini, vani atraktivni, a instalacija će biti osvijetljena i pridošlica.

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Ove panele imaju mnogo prednosti za ove panele: oni su jeftini, izvana atraktivni, a instalacija će biti osvijetljena.

Značajke balkona unutar panela:

  • U horizontalnim trim panelima, rešetkat će se vertikalno pričvrstiti s visinom od 40 cm, i obrnuto.
  • Gdje se ploča završava na vrhu, kao i od dna i u kutovima balkona, potrebno je pričvrstiti šipke.
  • Da biste pokrili panele danas možete kupiti poseban profil s listom. Zadovoljstvo je raditi s njim, pričvršćen je na zid sa samo-crtežom s Pozzaibom.
  • Domaći i vanjski kutni profili moraju biti potrebni za dizajniranje zglobova.
  • Najvažnija stvar je glatko instalirati prvu ploču, a drugi i naknadni će biti instaliran u utor na prethodnom odboru i osigurati sanduk.

Nakon što su svi zrakoplovi prekriveni panelima, plastične letvice mogu biti zatvoreni dijelovi.

Osim panela, završava s balkonom može se provesti vlastitim rukama pomoću:

  • Oblaganje , Ovaj materijal nije najjeftiniji, ali je prirodan, prirodan, koji se danas posebno cijeni. Oblak balkona stabla uvijek izgleda spektakularan, bilo da je to obloge ili euro-stvaranje. Prije trim, svakako impregnirajte materijal s antiseptičkim i vatrogasnim sredstvima.
  • Ukrasni kamen , Ne boji se temperaturne razlike, vlage, a za estetske nekretnine osvaja mnoge druge materijale. Ukrasni kamen je brušenje pločica homogene debljine ili ploče, prednja strana od kojih Mimics još nije obrađen kamen.
  • Sendvič paneli , Ovo je izvrstan materijal koji je stvarno poput sendviča: između dviju listova materijala (i to, na primjer, plastične, magnezitne ili pocinčane čelika) postavlja se s visokom toplinskom izolacijom. To jest, takav unutarnji balkon završen u jednoj "boci" obavlja funkciju hidroizolacije i toplinske izolacije, i izravno, obloge.
  • Prometne gužve , Ovaj materijal ima i zavidna svojstva - ne boji se vlage, a ne kvarove temperature. Unutarnja obloga balkona se odlikuje biološka stabilnost materijala. Stjecanje prometnih gužvi, naravno, više neće, ali ipak je to prirodni materijal, a kao i trim balkona s drvetom, ne može biti jeftino.
  • Dekorativna žbuka , Primijenjena je na sadstentirani zid, a s valjkom, spužvom ili četkama, možete stvoriti razne zanimljive efekte: svile, baršuna, zmijsku kožu, pada lišće itd.

Članak o temi: Vodootpori iz kanalizacijskih cijevi s vlastitim rukama: Kako napraviti vodu

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Cork se ne boji vlage, bez kvarova temperature

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Učinci žbuke

Kako odvojiti balkon - pitanje ima mnogo opcija. A ako su domaćini vrlo brzo definirani, kat završiti uzrokuje mnogo sumnji.

Završna obrada na balkonu ili loggiji

Završna obrada poda odvija se u nekoliko faza. U pravilu, to je podložno poravnanje, polaganje izolacije, polaganje okvira, dekorativna završna obrada.

Ukrasna dekoracija podne pruža sljedeće opcije.:

  • Slika. Pod je prvi ispran i odmašćuje, nepravilnosti su čišćenja. Koristite boje svjetlosnih tonova: Pistachio, krema, mekani limun, svjetlo-lila.
  • Okrenut prema drvenoj ploči. Nije najlakša opcija u vezi skrbi, ali izgleda impresivno.
  • Laminat. Bez mekog supstrata, laminat polaganje na balkonu neće imati smisla, vrlo je hladno.
  • Keramička pločica. Izvrsno u svim aspektima materijala: Lako je briga, izdržljiva, ne bojati se toplinske i hladnoće, otporna na vlagu.
  • Linoleum. Izvrsna kompromis - često završna obrada lože ne čini bez linoleuma, za pod ovaj premaz je u redu.

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Pločica: jednostavna za njegu, izdržljiv, ne boji se topline i hladnoće, otporan na vlagu

Pravilno obavljamo talkonsku završnu obradu: Osnovna pravila

Bez mekane podloge, laminat polaganje na balkonu neće imati smisla

Pobrinite se da su vanjski poda, zidovi i strop usklađeni jedni s drugima.

Balkon završava može biti i vrlo proračun i prilično skupo. Ako se planira balkon ili loggia pretvoriti u kreativnu radionicu, čitaonica, mjesto za piće čaja, vrijedno je potrošiti na cilj. Ali s vlastitim rukama, koristeći jeftino materijale, možete napraviti ugodnu, svijetlu, slatku sobu, ugodan oku.

Dobar popravak!

Čitaj više