Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Anonim

Vinilna tapeta je izumljena ne tako davno - na kraju prošlog stoljeća, od tada su postali jedan od najpopularnijih. Oni se koriste za ukrašavanje zidova i stropova u bilo koje sobe, oni su šareni, svijetli i ekološki prihvatljivi.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Vinil pozadinu oponašaju staru puknutu žbuku

Gornji dio ovih pozadina se proizvodi od vinila (polivinil klorida), to je ovaj umjetni materijal koji im daje kvalitetne karakteristike. Unutarnji sloj vinilne pozadine na bazi papira izrađen je od papira, točnije od drvene pulpe s različitim aditivima. Ovaj pristup omogućuje nam kombinirati kvalitetu i ekološku prihvatljivost pozadina, kao i pojednostaviti proces njihovog lijepljenja. Razmotrimo pogled na takve pozadine detaljno i odgovoriti na pitanje kako zalijepiti vinilnu pozadinu kod kuće.

Prednosti vinilne pozadine

Najvažnija prednost vinilnih pozadina je njihov izgled: ogromna, jednostavno beskrajna količina sorti, tekstura, ukrasa, boja za svaki okus i novčanik. Zbog svoje univerzalne ljepote, vinilni pozadini na bazi papira mogu se izabrati za apsolutno bilo koji interijer.

Stvorite originalni dizajn s takvim pozadinama je vrlo jednostavan, neka bude vaša dnevna soba ili spavaća soba, u biti to nije važno, iskusni majstori i dizajneri će vam reći relevantno rješenje.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Uspješna kombinacija pozadina u hodniku i dnevnom boravku

Vinilne pozadine se proizvode s bojama, i modernim temama i klasičnim, stiliziranim pod starim danima, nema ograničenja na crtežima.

Pa, ako želite sami stvoriti boje, preporuča se odabrati pozadinu za slikanje.

Boja na skupnom prevlaku može se primijeniti apsolutno bilo koje, moderne tehnologije omogućiti milijunima različitih boja.

Sljedeće vrlo korisno dostojanstvo može se smatrati stabilnošću vinila na mehaničke učinke. Pozadina iz ovog materijala nije izbrisana, mogu se očistiti mekom četkom i vlažnom krpom, au nekim slučajevima čak i provoditi puni mokro čišćenje, podrazumijeva ih da sjaje.

Što je flizelin i zašto je pozadina iz vinila

Pozadina iz vinila se proizvodi s jednom od dvije vrste supstrata: papir i fliseline. Donji sloj je izrađen od drugih materijala, jer je njegov glavni zadatak zadržati tapetu na zidu, a ne dekorativna svojstva.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Pozadina na fiberskoj širini metra podloge

Flizelin je izumljen ne tako davno, ona je izrađena od celuloze i vlakana tkanine (netkana tkanina), stoga ima nekoliko prednosti u odnosu na papir:

  • Flizelin je jači od papira nekoliko puta,
  • Fliselin ne apsorbira ljepilo, ne uvija i, kao rezultat, ne protežu se (vrlo važno pri spajanju spojeva),
  • Fliselin ljepila nekoliko puta lakše od papira do zida, on se odmah drži i čvrsto drži platno.

Osim pozadine, podloge s fluiselinom koristi se u kuhinjskim stolnjacima i uljnim krmima na stolu.

Klasično, philizelin supstrat se koristi na dužim tapetama, na taj način pojednostavljuje mnogo puta njihovo lijepljenje, ali blago povećavajući cijenu. Ali vinilna pozadina na bazi papira je jeftinija, čime se osigurava stalna potražnja za takvim zidovima.

Od nedostataka vinila, možda, možda samo jedan, najosnovniji. Vinilna struktura slabo prolazi zrakom i parom. Ovaj nedostatak ne dopušta ljepilo slične pozadine u djece i soba sa slabom cirkulacijom zraka.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Fliselin Wallpaper od popularnog ukrajinskog proizvođača

Članak o temi: Sheme za patchwork za početnike korak po korak: Video lekcije Master klase, tehnike, predlošci i uzorci, gdje početi MK, upute, Foto galerija

Proizvođači su svjesni ovog problema i dugo pokušavaju riješiti. Jedna takva rješenja je stvoriti vlagu i zrak između zida i prostorije na pozadini mikropora za cirkulirajuću vlagu i zrak. Takve pozadine ne akumuliraju kondenzat na zidu i omogućuju da zrak mirno cirkulira.

Međutim, nije sve tako glatko, jer slobodno kretanje zraka može oštetiti žbukanje zida koji štiti pozadinu, ali to je još jedan razgovor.

Želimo raspršiti drugu univerzalnu konfuziju - vinilna tapeta ne ispušta štetne tvari i nisu štetne za ljudsko zdravlje, barem to ne dokazuju znanstvenici, iako je rasprava još uvijek.

Vrste vinilne pozadine

Postoji nekoliko vrsta gradacije vinilne pozadine: po težini, u veličini, na slici, u kvaliteti, sjećamo se najpoznatije.

Duljina role:

  • Polu-metar, standardne pozadine za Rusku Federaciju i zemlje ZND-a, u inozemstvu također su prepoznali standard,
  • Mjerač, najpopularniji standard vinilne pozadine na bazi Phlizelin je napravio apsolutno sve vodeće tvornice u svijetu,
  • Ne-standard, pozadina različitih duljina: 0,7 m, 1m, 1m, ovdje ćemo uzeti ekskluzivne pozadine talijanskih dizajnera, različitih veličina.

Prema izgledu površine:

  • glatki, bez utiskivanja i ukrasa, često sjajni,
  • Reljef, s iznimno obojenim uzorom, možete ga osjetiti na dodiru.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Širok raspon raznih vinilnih pozadina

Metodom proizvodnje:

  • pjenasti vinil, zagrijan i doveden u stanje pjene,
  • Ugrađeni vinil, opljačkane preše
  • Vinil vrućeg žičanja, zagrijan i postavljen pritiskom.

Proizvodnja svih vinilnih pozadina dolazi do supstrata vinila. Nanosi se prskanjem na platnu podlogu ili jednostavno lijepljenim, s vrstom tankog filma. Tada se proizvode manipulacije temperature, utiskivanje ili pjenjenje, a dodan je crtež.

Višestruki vinil i njegova proizvodnja

Razmotrite najpopularnije i poznate vrste vinilnih pozadina, postupno njihovom kvalitetom.

Silakografija

Ove vinilne pozadine su najtanji i lakši, glatki i ugodni na dodir. Oni se proizvode kako slijedi: vinil se primjenjuje na podložni papir s tankim filmom, koji je dodao vlakna ili male komade, a tada je ta struktura pod visokom temperaturom s pritiskom (je napravljen vruće žigosanje).

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Tekstura silompatične pozadine

U rezultatima se pokaže tanko platno s vrlo gustim, reljefnom na malu dubinu uzorka. Ove pozadine mogu se usporediti sa svilenom krpom, tako da je takva ime primijenjena na njih. Tiskanje vinilnog svilenog zaslona ima veliki raspon boja, uglavnom cvjetnih tema.

Uskog vinila

Na ovu vrstu pozadine, mi ćemo simulirati imitacija raznih završnih materijala, prirodnih i umjetnih. Pozadine se mogu napraviti u obliku opeke ili pločica, u obliku kamena ili žbuke. Po težini, oni su malo teže od svilenog zaslona, ​​iako izgledaju mnogo teksture od olakšanja i debljine, ali su također zalijepljeni.

Reljef vinil

Najviše teških pozadina koji koriste vinil, s debelim slojem ovog materijala. Takve pozadine imaju najveću snagu i najočitiju veliku teksturu. Njihovo olakšanje omogućuje vam da ponovno stvorite izgled reljefne grube kože, a kvaliteta je blizu anti-vandala.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Imitacija raznih materijala, vinil pozadina čip

Moguće je lijepiti teški vinil ove vrste na najsavršenijoj površini, jer će ove pozadine biti skrivene. Izvrstan bonus za ne-profesionalne graditelje koji su teško donijeti površinu zida u savršeno.

Ugrađeni vinil

Vinil, žigosan s kemijskim putem, glatkim, mekim i perivim. Pozadina Medij u debljini, ako u usporedbi s gore navedenim, imaju jasan crtež na sjajnom platnu. Visoka čvrstoća i otporna na habanje mogu se oprati ne samo pomoću instrumenata za čišćenje, već i korištenjem nekih kemikalija.

Sigkografska, kao i gusta i reljef vinil proizveden metodom takozvanog vrućeg žig. Već pjenasti vinil sloj, na visokim temperaturama, pritisnute dvije pokretne osovine, jedan preša tkaninu na drugu, i ta matrice.

Članak na temu: visokokvalitetna mjesta stropa vlastitim rukama vode-emulzijske boje

U isto vrijeme, vinil je čvrsto stisnut, a istovremeno se željeni ukras nanosi na njegovu površinu. Kao rezultat toga, dobiva se tekstura reljefa, koja je već obojana u željenoj boji.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Ugodna dnevna soba Interijer stvorio vinil pozadinu

Reljef se kemijski vinil proizvodi pomoću inhibitora. Inhibitori blokiraju daljnje pjenjenje pozadine, kao i pričvršćivanje primijenjenog uzorka i olakšanje, formirajući zaštitni dekorativni premaz.

Ako odaberete vinilnu pozadinu na papirnoj osnovi, možete ih odabrati u bilo koju sobu, bez obzira na odredište.

Međutim, potrebno je zapamtiti da je sjajna pozadina najbolje zalijepljena na savršeno poravnate i pripremljene zidove, dok je reljefna s matiranim slikama, naprotiv, skrivale male nedostatke i primjenjive za zidove srednje kvalitete.

Probijanje vinilnih pozadina na bazi papira

Mnogi ljudi koji prave popravke po prvi put pitaju se: kako slijepiti vinilnu pozadinu na papirnoj osnovi sebe? Recimo samo - o tome ne postoji ništa teško, gotovo baš kao i obične uobičajene papirne pozadine. Dovoljno je slijediti jednostavne upute.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Prijateljski obiteljski tim provodi rad brže i zabavnije

Priprema površine za lijepljenje pozadine

Prije svega, vrijedno je pripremiti zidove za lijepljenje. Potrebno je ukloniti stare pozadine od zidova ili na pijesku boju, a zatim, ako je moguće, okretati površinu do kraja, uzimajući osloboditi od čipova, pukotina, drugih nepravilnosti i nedostataka.

Mišljenje je da vinilna pozadina ne sjaji, kao što je papir, jer imaju deblju strukturu. Djelomično, to je tako, ali neki modeli vinilne pozadine, osobito tanki tisak svilenog zaslona, ​​još uvijek sjaji.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Čak i na fotografiji je očito mekana struktura platna platna

Preporučujemo da ne iskusite sudbinu i napravite površinu zida jednog fotona, tako da ne morate drhtati pod tušem da čekate potpuno sušenje pozadine na zidu.

Tada je potrebno provesti zidove. To se radi uz pomoć posebnog sastava koji se može kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini ili uz pomoć pozadinskog ljepila za odabranu pozadinu.

  • Ako ste odabrali prajmer, onda za pripremu sastava konzistencije, pogledajte pakiranje, postoje sve preporuke.
  • Ako želite mljeti ljepilo, onda to nije tako debelo, kao i za potresne pozadine, dodajte više vode da stvori tekuću konzistenciju.

Pričekajte potpuno sušenje pripravnog sastava na zidu, a zatim počnite lijepiti vinilnu pozadinu na papirnatom osnovi.

Priprema ljepila i pozadine

Za lijepljenje vinilnih pozadina, trebat će vam poseban ljepilo za pozadinu. Odaberite ljepilo s natpisom na pakiranju "Vinil", to je malo jači od papira i omogućuju vam da sigurno zalijepite nesigurno platno.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Kvalitetan francuski ljepilo s jedne od vodećih tvrtki za njegovu proizvodnju

U načelu je također prikladna papirnati ljepila, ali će se njegova dosljednost morati povećati u većini, uzgoj guste. Međutim, postoji opasnost da ne pretpostavljate s koncentracijom, a pozadina će pasti s zida.

Vrlo je dobro ako će ljepilo pozadine sadržavati aditive protiv gljivica i plijesni, ali PVA aditivi ne trebamo. Dodavanje PVA za ljepilo za pozadinu pomoći će ljepilo pozadinu, tako da onda ne možete ih odvojiti od zida. Osim toga, kada se držite, PVA se brzo suši i ometa mirno poravnajte tkaninu na zidu.

Kako bi se pojednostavio proces miješanja pozadine na temelju papira, preporuča se smanjiti kotrljati pozadine u komade potrebne duljine. Ako imate spojnu pozadinu ili, kao što se nazivaju i pozadina s rafport (odnos se zove crtež, koji se ponavlja na platnu), a zatim kada rezanje komada obratite pozornost na kombinirani dio uzorka.

Članak o toj temi: Izračun slikanje područja lijevanog željeza radijatora

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Clampboard tkanina usko je izrezati

Ako se bojite zalijepiti platno u redu, samo ih brojati. Uzimajući lijepljenje vinilnih pozadina na temelju papira, morat ćete nanijeti ljepilo i na zid i na narezanim komadima talepase. Dajte malo adhezije na papir podloge za bolju apsorpciju, poravnajte ljepilo, savijajući komad na pola.

Potiranje zida vinilne pozadine

Neka sada ostanemo detaljnije o samom procesu, a mi detaljno učimo kako lijepiti vinilnu pozadinu.

Počnite ljepilo Wallpaper najbolje u kutu sobe. Na ovom mjestu, pročitajte izravnu vodoravnu liniju na zidu, za to ćete koristiti visak ili dugu razinu. To je preko ove linije da ćete poravnati prvi komad, sljedeće će biti zaglavljeno u načelu, pa će ići tako glatkim.

Pozadina, lijepljena brkovi, sada, sada bilo koja vrsta tapeta je zalijepljena, a vinil nije iznimka. Međutim, mora se pamtiti da se papirnati supstrat tijekom vlaženja može biti blago deformiran i rastegnut, to se događa kada je ljepilo pretjerano upija. Kada se osuši pozadinom osuši, veličina se vraća u izvornik, i ispada da je supstrat kompliciran.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Nepotpuni spojevi omogućuju vam stvaranje čvrstih ukrasa, kombinirajući nesigurne tkanine

Takva nijansa vinilne pozadine, osobito pjenastih i sitantskog ispisa, može donekle komplicirati zadatak kada se drži, jer će biti teško napraviti idealan spoj koji, kada sušenje, neće proširiti i napustiti pektora.

Preporuka o ovom broju je vrlo jednostavna: zaglađivanje platna na zidu i izbacuje se ispod njega, ne smijete ga tvrditi na lopaticu ili krpu, pokušati napraviti glatke čistih pokreta, od sredine do ruba Wallpaper byvase, kreće odozgo.

Ako je vaša pozadina bez odnosa, onda možete koristiti tehniku ​​koja se koristi u teškim područjima i uglovima sobe.

Nesigurno platno ljepilo je brkove, čekajući neke ljepnosti ljepila, kada se komad još uvijek može ukloniti iz zida i izrezati sredinu naše prianjanje nožem duž cijele dužine platna, od stropa do poda. Narezani komadi mogu se ukloniti i gurati zglob, to bi trebalo biti glatko i lijepo.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Privlačenje kućanstava na posao, značajno ubrzate cijeli proces

Možda vam ova metoda omogućuje ispravno i lijepo puhao vinilne pozadine, ali ima brojne poteškoće:

  • Nož bi trebao biti vrlo oštar, prorezati kroz dva sloja pozadine kao ulje, inače će se zaglaviti i probiti kroz pozadinu,
  • Morate se savršiti ravnomjerno i mnogi, možete koristiti dugu lopaticu, ali je njegova duljina ograničena,
  • Nije prikladno za pozadine s montažom.

Kada se zagladite vinilne pozadine, treba koristiti posebnu lopaticu ili krpu, kao opcija - gumeni valjak za površan, ali ovdje trebate određenu vještinu. Potrebno je izvući sav zrak i potpuno jeftino tkaninom bez oštećenja. Pogotovo je uredno potrebno djelovati pri lijepljenju pjenaste vinilne pozadine.

Kako odabrati i ljepilo vinilne pozadine na papiru, opće upute

Za neke vrste pozadine, preporuča se koristiti posebnu lopaticu, u običnom "pero"

Ostaci ljepila su ekstremljeni ispod pozadine. Preporučujemo brisanje suhom krpom.

Nakon završetka rada morate napustiti sobu u istom obliku nekoliko dana. Vjeruje se da vinil pozadina suši oko četrdeset sati. Nije potrebno dopustiti nacrte, pretjeranu vlagu ili visoku temperaturu u zatvorenom prostoru, ovi čimbenici mogu negativno utjecati na kvalitetu vašeg lijepljenja.

Sada znate: što su vinil pozadina, što je Fliesline, kako se lijepiti vinil pozadinu ispravno i spreman da ih objesiti na zidu. Sretno vam u popravku!

Čitaj više