Shema uzorka "knjiga" s pletenje igalima s opisom i videozapisima

Anonim

Uzorak "Letter" ("Šethip") jedan je od najpopularnijih među početnicima. Lako je izvršiti, ali zbog izvornog olakšanja, gotovo svaki proizvod je ukrašen: koristi se pri stvaranju šešira, šalova, kardigana, haljina ili kariran, kao i dječjih stvari. Kao što se može vidjeti na "pismu" uzorak koji je prikazano u nastavku, najjednostavnije se šarke koriste za njegovo stvaranje - lica, odvrijeđen i "shishchik".

Shema uzorka

U ovoj shemi, krugovi označavaju petlje lica, bendovi su nevažeći i krpelj s brojem 3 - "Beschechki". Tri u ovom slučaju označava broj petlje lica koje su potrebne za stvaranje svakog od njih.

Zapravo, "slovo" je uobičajena površina lica, koja je u dame uživa u reljefnim tuberkulama. U pravilu, oni su formirani od pet petlji, ali na zahtjev autora, njihov se broj može povećati, tada će uzorak postati više olakšanja.

Klasična "knjiga"

Rapport (ponovljeni dio uzorka) klasičnog "slova" - četiri redaka. Da biste ga stvorili, morate birati čak i broj petlji u dvije igle za pletenje. Tada se ukloni jedan od žbica i prvi red se uklapa u konvencionalne petlje lica.

Platno bi trebalo okrenuti i periot jednu petlju u krivu. Tada počinje formiranje "Shishcheka":

  • Od jedne petlje potrebno je prikupiti pet: prvo sprijeda, a zatim Nakid, opet je lica, nakid i lica;
  • Uklonite glavnu petlju s lijevim igalima za pletenje;
  • prijenos pet povezanih petlji na lijevu iglu;
  • Proveo svih pet kao nevolji.

Do kraja drugog reda "Shishchechki" trebate izmjenjivati ​​s šarkama. Treći i svi kasniji neparni redovi izgovaraju se petljima lica. "Shishchechki" bi trebao biti smješten u redoslijedu: za to u trećem redu, potrebno je povezati BucCorku, a zatim pogrešnu petlju, u petom - naprotiv, i tako dalje.

Za pletenje klasične "knjige", debljina pređe nije bitna, ovaj uzorak izgleda prikladno i zimi i na ljetnim stvarima.

Shema uzorka

Shema uzorka

Ažur

Ova vrsta "knjiga" se odlikuje njegovom lakoćom i zračnim proizvodom, prikladniji je za ljetne ženske i dječje stvari. Bolje je plesti od fine pređe, koja će pomoći zadržati ljepotu uzorka i olakšati rad u ovoj tehnici. Za razliku od klasičnog, "Shishchechki" u OpenWork "knjiga" plesti ne od pet ili više, ali od tri petlje. Ostatak tehnike je sličan.

Članak o temi: Asimetrični Cardigan iglice: master klasa korak po korak s uzorcima

Shema uzorka

Trebali biste birati višestruki broj petlji. Prvi red, kao i drugi neparan, napisan je uključivanjem.

U drugom redu, tri petlje trebaju se držati zajedno s jednom pogrešnom, a zatim vezati "užurbanost" od tri petlje. U kasnijim i redovima, kao i prije, potrebno je pridržavati se šahovskog postupka za postavljanje tuberkulaca.

Pokušavamo gradijent

Shema uzorka

Dva boja "knjiga" plesti malo složenije od klasičnog i otvorenog rada. Da biste ga stvorili, morate birati čak i broj petlji na igalima. Uzorak rapport - pet redova, ispod je njihov detaljan opis.

Prvi red veže svjetliju nit, lica i nevažeće petlje izmjenjuju se. U drugom redu, tamna nit se izgovara jedna petlja lica, a onda se ne uvid uklanja s nakudom. Slično se uklapaju cijeli red. U trećem redu, treba napraviti tamnu nit kako bi napravila dvije petlje i vezao jedan lica. Shema se ponavlja do kraja retka. U četvrtom redu, jedna petlja lica odgovara svjetlom, zatim tri leže zajedno s uključivanjem. Slično - do kraja retka. Peta šipka pletena svjetla, naizmjenično lice i nevažeće petlje.

Mali uzorak

Još jedna izvedba uzorka je takozvano malo slovo, u kojem "tijela" kao takve nedostaju, a uzorak reljefa je stvoren zbog izmjene lica i nevažećih petlji.

Shema uzorka

Rapport mala knjiga - dva reda. Prvi red počinje plesti s petlje lica, drugi - s nevažećim. U svakom sljedećem retku treba održavati šahovski postupak petlji.

Video na temu

Možete se upoznati s tehnikom pletenje uzorka pomoću ovih videozapisa:

Čitaj više