Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Anonim

Otvaranje između soba ne znači uvijek dostupnost vrata. Vrlo često moderan dizajn pruža stvaranje izvornog oblika na ovom mjestu - lukovi. To vam omogućuje da napravite ovaj prostor moderan, lijep i funkcionalno. Arch je sposoban da ne bude samo element unutrašnjosti, može vizualno povećati prostor. U ovom slučaju, učinkovito zoniranje prostorije može biti učinkovito.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Luk u unutrašnjosti apartmana

Postoje mnoge opcije kao što možete stvoriti atraktivan unutarnji luk. Korištenje dizajna gipsana je vrlo popularan, ali ništa se ne uspoređuje s proizvodnjom drvenih objekata. Izgleda prirodno, ali se koristi praktičniji.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Prekrasni drveni lukovi

Stoga ćemo to shvatiti kako se takav dizajn može napraviti vlastitim rukama, za koje koristimo fotografije i video materijale.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Pogleda

Treba podrazumijevati da, unatoč klasičnim lukovima, koji su nadograđeni na strop, unutarnja vrata u veličini razlikuju se od običnih otvora. I stoga se mogu razlikovati dvije skupine struktura: što zahtijeva uništenje zidova i koje ne zahtijeva takvo djelovanje. Prvi izgled kao luk, oni su integrirani u postojeći prostor otvora.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Sekunda ima izgled luka, ali prema karakteristikama to je redoviti pravokutnik. Ovaj pristup zahtijeva manje napora nego u prvom slučaju, međutim, manje prostora koristi na vrhu portala.

Treba napomenuti da je moderno tržište omogućuje kupnju gotovog proizvoda, koji se zatim može umetnuti na vrata, kao što je prikazano na fotografiji. Može čak biti izrezbareni drveni lukovi. Ova odluka će skladno gledati na drvenu završnu obradu, na primjer.

Dimenzije koje se mogu naći - 90x210 i 120x210 mm. Mogu postojati i druge opcije, pogotovo ako su napravljene po narudžbi.

Članak o temi: Gdje za spavanje praha u perilici?

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Dizajn je pričvršćen ili na ljepilo ili s potrebom da se napravite rupe za pričvršćivanje uz pomoć vijaka. Zatim su zatvoreni s kitom ili blizu ukrasnim čepovima. U ovom slučaju dizajn može biti jedan-komad proizvoda, lukobran iz drveće, ili se sastoji od dijelova koji se sakupljaju u jednu strukturu.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Proizvodnja

Izrada strijela od stabla - težak proces koji zahtijeva pažnju i određene napore. I za početak, preporuča se odrediti koji će oblik biti. Možete odabrati fotografiju. Originalna opcija je klasika u kojoj je radijus određen širinom pola volumena. Takvo rješenje ne može se nazvati učinkovitim na niskim stropovima, za te slučajeve preporučuje se korištenje nadogradnje luka. Ako smanjite rješenje na minimum, onda možete implementirati portal - pravokutni luk iz drveće, napravljen u obliku slova "P".

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Priprema

Za početak treba pripraviti otvaranje srame. Za to, stara vrata kutija se uklanja ako je još uvijek na mjestu. Zatim se površina mora očistiti od svega što može ometati daljnje radnje. Nakon toga možete izmjeriti njegove dimenzije.

Zatim morate pripremiti alate:

  • Rulet i olovka;
  • razina;

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

  • oštar nož;
  • Wood Hacksaw;
  • odvijač;
  • Udarci ili perforator.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Za proizvodnju dizajna preporuča se koristiti ili cijeli proizvod napravljen po narudžbi ili je stvoriti od nekoliko elemenata u kombinaciji u jedan sastav.

Portal

Ako postoji želja za stvaranjem portala, to je najjednostavnije za provedbu rješenja. Morate kupiti okvir vrata, ali ne ispod instalacije vrata, ali s potpuno ravnim prednjim dijelom. Nadalje, s vježbom morate izbušiti nekoliko rupa oko perimetra za mogućnost popravljanja. Treba napomenuti ove točke na otvaranju, za koje se primjenjuje dizajn, oznake su napravljene. Izbušite rupe na njima pomoću vježbe s modom šoka ili perforatorom. Ostaje za umetanje kostila. Opet ponovno staviti kutiju i učvrstiti ga vijcima.

Članak na temu: Kako pretvoriti unutrašnjost hodnika s vlastitim rukama?

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Ostaje samo ukrasiti kutiju s platformama. Moraju biti odabrani za boju. Izrađujemo mjerenja i izrezali proizvode ispod 45 stupnjeva kako biste držali predmete. Zapravo, morate odrezati dva vrata za zatvaranje kutije na obje strane.

Izgradnja nekoliko elemenata

To je teže kada trebate instalirati dizajn vlastitim rukama, što uključuje nekoliko elemenata. U tom slučaju, bit će potrebno raditi ne samo preko pričvršćivanja na zid, nego i iznad njihovog nagiba, tako da se formira rezultirajući čvrsti dizajn koji se formira bez defekata.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

U tom slučaju, oblik luka ispod stabla može biti u biti bilo koji. Važno je samo uskladno uskladiti na postojeća vrata.

Pokretanje instalacije višekomponentnog dizajna bolje je odozgo. U tom slučaju, bit će lakše prilagoditi veličine tako da se proizvod uklapa u otvor. Daljnje aktivnosti slične su priduzimanju portala. Samo u ovom slučaju imamo jednu nedosljednost. Tradicionalna vrata ima pravokutni oblik, a klasični luk je oblik luka. Ako ih pristane, dobivamo dvije trokutaste rupe. Stoga će morati paziti da su lijepe, neprimjetno blizu. Za to su prikladni, stablo, iverica, MDF, pa čak i suhozid. Glavna stvar kasnije skriva ove elemente pod ukupnom uređenjem sobe.

Lijepi članaka od drveta: stvaranje vlastitim rukama

Prilikom sastavljanja strukturnih elemenata preporuča se odmah ne zategnite vijke koje se proizvodi mogu podesiti za željeni položaj. I samo kada će biti idealne slučajnosti sa susjednim detaljima, konačno možete popraviti. Ovaj pristup pomoći će izbjeći neugodne nedosljednosti.

Završiti završiti

Ostaje da obojite luk, otvorite lakiranje ili jednostavno namočite u posebnoj tvari koja neće promijeniti njegovu boju, ali samo štiti od vanjskih čimbenika. U nekim slučajevima, ukras lukova s ​​drvom omogućuje vam da postignete još impresivnije rezultate. To je osobito istinito, na primjer, za stil la baroka.

Članak o temi: Bugarski Makita 230

Bez obzira na opciju za implementaciju je izabrana, jedno je razumljivo - lukovi na vratima iz niza stabala je elegantno, svijetlo i preporučljivo rješenje dizajnerske ideje. A ako se sve realizira na odgovarajućoj razini, onda će harmonija i proslava okusa biti trijumfani u unutrašnjosti, a to je najbolja pohvala za dobro djelo.

Čitaj više