Uzorak "val" s pletenje iglice: sheme s opisom i videom

Anonim

Klasični "val" uzorak je univerzalan u svojoj primjeni. Koristi se za pletenje cijelog proizvoda i za dizajn rubova. Osim toga, dobro se kombinira s drugim ukrasima. S obzirom na njegovu jednostavnost i učinkovitost, svladati pletenje "val" uzorak ne ometa čak ni početnici pletiva.

Moda otvorena

Da biste stvorili pravu "val", potrebno je promatrati jednostavno pravilo: u svakom redu, broj Nakida mora odgovarati broju povezanih petlji zajedno. Na primjer, na podnesenoj shemi u četvrtom redu, predlaže se provjeriti šest nakida i povezati šest parova petlji.

Uzorak

Rapport Classic OpenWork Wave - 4 redaka. Prvi i treći plesti s šarkama, drugi - lica. Četvrti stvara valoviti uzorak.

Da biste to učinili, na početku nekoliko dviju šarki povezani su s lica (tri para), onda su nakida i petlje za lica alternativne (6 i 5, respektivno), zatim se izgovaraju još tri para petlji.

Klasični "val" može se modificirati na zahtjev autora: povećati broj redaka užeta, povećati broj povezanih petlji ili izmjenjivati ​​uzorak s drugima.

Uzorak

Metoda reljefa

Reklamni "val" se također smatra otvorenim uzorkom, ali proizvodi u takvoj tehnici su malo čvrsti i topliji. Valovi se dobivaju volumetrijskim, samo dijelovi između njih ostaju otvoreni. Pletite reljefni "val" je teže, odnos ovog uzorka je 14 redaka.

Za početak, u prvom redu morate prodrijeti u prednje dvije petlje zajedno. Tada tri lica, Nakid, još jedan lica, opet Nakid i tri lica. Na kraju morate provjeriti prednje dvije petlje zajedno, ali već za prednje zidove. U čak i redovima CO 2, 10, kao iu 11 i 13, sve šarke pletene s purlom. Prema opisu prvog reda, preostali neparni redovi. Boolje lica trebaju biti pletenje 12 i 14 reda.

Članak o temi: Kako napraviti drveni tuš u kućici?

Uzorak

Većina valovitih obrazaca razlikuje se samo u broju i način pletenja redaka između "valova". Zbog toga, malo povlačenje iz shema koje predstavlja nije razlog za otapanje proizvoda: ovaj uzorak ostavlja prostranstvo za maštu i mala pogreška na kraju može dovesti do stvaranja jedinstvene opcije "vala".

Na primjer, geometrijska verzija vala je popularna, u kojoj su elementi uzorka odvojeni okomitim stazama. Raprt Takav val - 14 petlje, drugi se dodaje za simetriju. Dvobojni ili višebojni "valovi" izgledaju spektakularno. Nema obveznih pravila za njihovo stvaranje: Druga i naknadna niti može se roditi u bilo kojem rafportu, glavna stvar je promatrati cvijet skalu.

Vertikalna opcija

Malo teže plesti vertikalne "valove", koji se odnose ne na otvaranje obrazaca, već na gumu. Rapport okomiti "val" - šest petlji i 12 redaka. Prvi i treći red počinje s tri pogrešne. Iza njih slijedite lica, pogrešno i još jedan lica.

U drugom i četvrtom redama, oni su najprije plesti navođe, a zatim lica, involne i još tri petlje lica. Val uzorak počinje se formirati u petom redu. Za to, treba prenijeti tri petlje (lica, involne i drugo lice) u desno (kroz tri glačala). Zatim se pletenje nastavlja sljedećim redoslijedom: na jednom licu, nevažeći i lica, a zatim tri glačala.

Kletanje ovog reda opisan je detaljno u ovom videozapisu:

Redovi 6, 8 i 10 plesti jednako. Trebali bi biti pokrenuti s petljom lica, a zatim slijediti pogrešne, lica i tri glačala. Također, 7 i 9 redova jednako je prikladno: tri lica, a zatim izmjena nevažećih i lica.

Raspon 11 je sličan petom: tri petlje (lica, involne i lica) prenose se na lijevo kroz tri glačala. Nakon toga, morate vezati tri pogrešne i izmjene lica i nevažećih. Potonji u Rapporta 12 red se podudara s drugom.

Članak o temi: cvijeće kuglice za početnike: tkanje sheme jednostavne ruže s video tutoriali

Fantasy "Waves"

Postoje mnogi opisi obrazaca stvorenih na temelju klasičnog vala, koji se odnose na kategoriju fantazije. Oni mogu uključivati ​​mnoge elemente: geometrijske dijelove, čipku, kombinaciju gustih i otvaranja pletenje, "božićna drvca", alternativa volumetrijskog reljefa i glatkog bljeskanja i još mnogo toga. Neki od njih su pogodni za izravno i kružno pletenje.

Uzorak

Uzorak

Fantasy "Valovi" su teže u izvedbi i zahtijevaju više pozornosti, posebno, morate slijediti sklonost petlji, ali rezultat će opravdati takve napore. Među fantazijskim obrascima srednjih poteškoća su reljefni "valovi", redovi između kojih su povezani vertikalnim umetanjem otvorenog rada.

Raprt takvog uzorka je 11 petlji (još jedan potreban za simetrije) i deset redaka. Prvi red, kao i treći, šesti, osmi i deseti plesti s potpuno nepobjedivim petljama i drugom i četvrtom - lica.

Peti, sedmi i deveti redovi uklapaju na isti način. Prije svega, jedna petlja lica se izgovara, a onda oni čine Nakid i plesti još tri lica. Sljedeće dvije petlje povezane su zajedno s jednim lica, nagib je u pravu. Tada je jedna petlja uklonjena kao lica, nakon plesti jednog lica i rastegnite ga kroz uklonjenu petlju. Rapport je završen s tri petlje lica, Nakid i još jedan lica.

U slučaju kružnog pletenja ovog uzorka, njegova shema je malo drugačija. Prva četiri reda plete pune šarke, šesti, osmi i deseti lica. Peti, sedmi i deveti redovi trebali bi biti pleteni na isti način kao u izravnim valovima za pletenje.

Video na temu

Čitaj više