Uređaj toaleta za ispuštanje WC-a: Glavne vrste šljiva, radni mehanizam

Anonim

Do danas, većina građana živi u apartmanima ili udobnim kućama. Gotovo svaki vlasnik ima takvu opremu kao zahod. To je uređaj za pranje proizvoda za ljudske aktivnosti u kanalizacijski sustav. Sam WC sastoji se od nekoliko dijelova. Glavni su mehanizam zdjele i odvoda (spremnik). Zdjela je prilično jednostavna. Ispinčić je također jednostavan dizajn, ali nije važno znati načelo njegovog rada i plan za moguće popravak rad kada je izvan reda.

Gotovo u svim domovima i apartmanima imaju WC. Međutim, može se pojaviti slom određenog dijela, kako bi se mogli popraviti, potrebno je imati ideju o toaletnom uređaju.

Većina korisnika ne razmišlja o tome kako funkcionira ispusni sustav. No, na prvim znakovima kvara (mrmljanje u njoj, curenje) Ovo pitanje postaje vrlo važno. Razgradnja odvodnog spremnika može stvoriti ne samo probleme povezane s operacijom, već i značajnim financijskim troškovima. Kada kvar od ispuštanja spremnika ne možete uvijek pronaći zamjenu koju trebate. Često se prekidač spremnika tijekom instalacije. Najčešće se nastaje jer se na vlastitu rad, a ne uz pomoć stručnjaka - vodoinstalatera. Načelo rada toaleta zaključuje uz pomoć jednostavnog ispiranja vodenih proizvoda s hidrauličkim procjenom. Razmislite u detaljnije, od kojih se sastoji i kako se odvodni mehanizam WC-a radi, mogući uzroci loma.

Sustav izravnog pranja

Shema ravnog sustava pranja.

Mehanizam šljiva je najvažnija komponenta WC-a. Nekoliko vrsta toaletnih posuda dodjeljuje ovisno o vrsti ispiranja. Mehanizam može biti izravan. U tom slučaju smjer vode iz spremnika ne mijenja svoj smjer. U drugom slučaju mijenja svoj smjer. Ovisno o ovim 2 odvodni krugova, razlikuju se nekoliko blokova za toaletne posude. Kada je prvi, protok je u prednjem zidu toaleta, s drugom - u stražnjem dijelu. Uz izravnu odvodnju, voda bez ikakvih prepreka žuri. Nedostatak toga je da je proces odvoda popraćen bukom i prskanjem kao rezultat velikog tlaka vode. Splaševi se mogu širiti na velike udaljenosti, što nije jako praktično, a ne higijensko.

Članak na temu: Što je dobar lateks kit i gdje ga mogu primijeniti?

Takav odvodni sustav je koristio gotovo svugdje nekoliko desetaka prije nekoliko godina. U isto vrijeme, spremnik za ispuštanje bio je visoko iznad toaleta, a brzina odvoda je bila oko 4-5 m u sekundi. Trenutno se ugradnja odvodnog spremnika provodi što je moguće niža kako bi se izbjegli slični incidenti. To je omogućilo uštedu vodnih resursa, organiziranje ponovnog pražnjenja, ali nije utjecala na veliku razinu za prskanje.

Obrnuti sustav pranja

Dijagram sustava povratnog pranja.

Sustav odvodnog spremnika toalet može raditi u malo drugačijoj verziji. U tom slučaju, polu-otvoreni kanali omogućuju tok vode vrlo glatko, a optimalno ga distribuira na površini, minimizirajući turbulenciju. Kao rezultat takvog odvoda toaletne posude, voda dolazi polako i učinkovitije čisti zdjelu. U tom slučaju, čak i manji volumeni vode mogu dati dobar učinak čišćenja nego pri primjeni metode izravnog ispuštanja.

Velika uloga na kvaliteti pranja utječe na marku uređaja. Bilo koji toalet, njegova površina mora biti izrađena u skladu s određenim uzorkom, dok su odstupanja od nje dopuštena ne više od 0,2-0,3 mm. Inače, to može uzrokovati visoku turbulenciju protoka vode, buke i toaletni lukovi. Osim toga, sam spremnik je od velike važnosti za otvaranje toaleta. Uvijek bi trebalo biti dizajniran za određenu količinu vode za odvod, pod bilo kojim uvjetima koje se radi. Za svaki odvodni spremnik preporučljivo je opremiti s posebnim gumbom. Postavka šljive je vrlo važno.

Sada se proizvodi više modernih toaleta, s 2 gumba za iscrpljivanje odjednom.

Pritiskom na prvi volumen odvoda vode je oko 6 litara, pritiskom na 2. - 9. To vam omogućuje podešavanje volumena odvoda i spremanje vode.

Članak o temi: Raspored lokalnog područja privatne kuće - Stvorite svoj dizajn

Izgradnja mehanizma za odvod za WC školjku i sorti spremnika

Dijagram uređaja mehanizma za ispuštanje.

Prikupite WC mogući, znajući njegove glavne komponente. Sustav odvodnog spremnika je od velikog interesa. Ispraznite spremnik je glavni element s kojim se dođe do ispusni sustav. Armatura koja se nalazi u njoj podijeljena je u sustav seta i vode i njenog odvoda. Ovisno o tome koji je organiziran sustav odvoda, spremnici u WC mehanizmu mogu biti s gornjim i bočnim spuštanjem. Prvi od njih je sada rijetko gdje možete vidjeti, jer uključuje lokaciju spremnika iz WC-a na ne manje od m. Većina uređaja ima gornji ispusni sustav.

Ona pretpostavlja prisutnost posebnog gumba koji se može nalaziti ili na samom spremniku ili na ploči ako je toalet ugrađen. U mehanizmu za WC, sustav set vode može biti automatski. To jest, spremnik se ispunjava odmah nakon odvoda. Takav mehanizam je vrlo zgodan. Ali takav mehanizam ima jedan veliki nedostatak: ne dopušta vodu. Zato u posljednjih nekoliko godina upozorenja imaju mehanizam zaključavanja. To vam omogućuje da regulirate oslobađanje. Osim toga, takav mehanizam može se implementirati na starom modelu toaleta. Prodani uređaji za zaključavanje su vrlo široki. Struktura mehanizma za ispuštanje je vrlo jednostavna. Ispušna rupa spremnika je zatvorena sifom. Izgleda kao Cantuz, samo bez ručke. Sifon je izravno povezan s uređajem za ispuštanje vode s posebnim polugama.

Uređaj kumulativnog WC mehanizma

Glavni elementi dizajna opranog spremnika: 1 - plutač ventil, 2 - kruška u kombinaciji s preljevom, 3 - vuču, 4 - plutaju, 5 - voda.

Teško je prikupiti WC s vlastitim rukama, jer, osim odvoda, ona također ima kumulativni mehanizam. Ovaj sustav odvodnog spremnika potreban je za izravnu akumulaciju vode kada se koristi. Uključuje takav uređaj kao plovak i isključivanje ventila. Uz punu potrošnju vode, spremnik postaje prazan, dok plovak pada na dno i skreće na sustav poluge. Oni su oni koji otvaraju ventil, zahvaljujući kojem voda iz središnjeg vodovodnog sustava ulazi u spremnik. Kako se puni, plutaju se povećava prema gore, a poluge doprinose zatvaranju ventila.

Članak na temu: Smiješan i originalni dizajn namještaja

Ispraznite spremnik može biti nekoliko opcija: opremljena gumbom za stopala, s 2 gumba i s dva načina rada mehanizma. Često struktura odvodnog sustava uključuje još jedan element - čep. Potrebno je ako postoji bočni uzrok spremnika na zahod. Nalazi se suprotno zaljev ventil. Jedinica za ispuštanje može se instalirati na različite načine: na polici za WC školjku, u suspendiranom položaju ili ugrađenom u zid. Načelo rada neće se promijeniti. Tinktura ide u jednu shemu.

Uzroci oštećenja odvodnje

Uređaj toaleta za ispuštanje WC-a: Glavne vrste šljiva, radni mehanizam

Ako je spremnik za ispuštanje montiran u zid, svakako uklonite poklopac s vremena na vrijeme i provjerite njegovu učinkovitost.

Čak i ispravno postavljanje sustava šljive ne može pružiti njegovu izdržljivost. Ako je spremnik za ispuštanje montiran u zid, najprije je potrebno ukloniti gumb i vizualno pregledati spremnik. Najčešće se smetnji događaju u sustavu punjenja spremnika. U isto vrijeme, voda jednostavno ne dolazi. Razlog za to može biti i slom samog mehanizma i oštećenja naftovoda. Popravak spremnika uključuje prvi za uklanjanje poklopca i provjeriti rad svih njegovih dijelova. Sljedeći korak je isključiti vodu i odvojiti fleksibilno crijevo vodenog cjevovoda.

Nakon toga, neznatno odvrnite ventil, držeći crijevo iznad spremnika. Ako je sve u redu, onda razlog u cijevima i mora nužno nazvati vodovod. Ako postoji blokada u crijevu, morate ga očistiti, to se može učiniti s jednostavnim odvijačem. Ako voda ne napuni spremnik, ali to ide u nju, to je siguran znak da je potrebno prilagoditi rad samog mehanizma. Ako okidač ne radi s punim spremnikom, morat ćete zamijeniti plovak ako se ne pojavi. Ako dobro funkcionira, onda je u isključenom ventilu.

Vrlo često se javlja prisutnost buke prilikom punjenja spremnika. Da biste ga otplatili, potrebno je uzeti gumenu cijev dugi 15 cm, jedan kraj za povezivanje s plovkom, a drugi se spušta u vodu.

Čitaj više