Strop s vlastitim rukama iz suhozida: poduku korak po korak

Anonim

Nedavno, gipsboard je postao jedan od najpopularnijih građevinskih materijala za završnu obradu. Izrađena je od zidnog obloge, stvarajući lukove i niše i još mnogo toga. Nedavno je ovaj materijal počeo koristiti za stvaranje izvornih stropova (najčešće priključenih) u različitim prostorijama. Strop gipsane ploče može se napraviti u različitim varijacijama: višestruki ili monoloralni strop, dizajner, itd. Da biste ostvarili namijenjenu, morate znati kako su takvi stropovi montirani.

Strop s vlastitim rukama iz suhozida: poduku korak po korak

Okvir sheme stropnog kruga gipsa.

Učenje razlikovanja obje vrste dovoljno: uobičajeni GLC ima kartonsku boju (smeđe sive) i otporne na vlagu - zelenkasta nijansa. Što se tiče standardnih veličina, najčešće se koriste listovi s debljinom od 9,5 mm. Ipak, mnogi profesionalni majstori tvrde da je poželjno uzeti debljinu od 12,5 mm za veću pouzdanost. Za brtvene ploče, koristi se posebna samoljepljiva traka od polimera, koja će pružiti veću gustoću šavova.

Uputa korak po korak: Označavanje i pričvršćivanje vodiča

Strop s vlastitim rukama iz suhozida: poduku korak po korak

Instalacija profila na zid i strop.

Svaka instalacija počinje pripremnim radom, naime iz postavljanja prostorije za budući dizajn. Instalacija granice gipsane ploče s vlastitim rukama zahtijeva prije svega jasnoće u veličinama. Stoga će biti potrebno prije svega za obavljanje sljedećih mjerenja:

  1. Određen je najniži kut prostorije - za to se uzima rulet i udaljenost od poda do stropa mjeri se u svakom od četiri ugla. Za osiguranje možete napraviti i mjerenja u središtu sobe.
  2. Oznaka najnižeg ugla se stavlja na zid na udaljenosti od 5 cm od stropa. Oko 8 cm treba ostaviti u slučaju instalacije ugrađene rasvjete.
  3. Stavite iste oznake u sve ostale kutove uz pomoć hidroev.
  4. Spojite sve linije s ritmom. Da biste to učinili, koristite poseban kabel koji treba povući zajedno s partnerom duž linije, a zatim ga oštro osloboditi. Red traka će ostati, koja će poslužiti kao horizontalna za budući okvir.

Članak na temu: Drveni stalak s vlastitim rukama: crteži (fotografije i video)

Sljedeći korak mora biti instaliran na zidovima vodiča na koje će se montirati okvir.

Jedan profil uzima za to i primjenjuje se donji kraj na liniju. Uz pomoć markera na zidu postoje rupe kroz profil. Profil se zatim privremeno odgodi i rupe u zidu su izbušene pomoću perforatora.

Nakon toga, profil se ponovno uzima, brtvenu traku je zalijepljena na njega, uz pomoć nokta za nokte, pričvršćen je na zid. Najmanje 2-3 noktiju se koriste za svaki profil. Sljedeće je označavanje za glavne i noseće profile. Glavni profili su pričvršćeni uz pomoć suspenzija, nosač su pričvršćeni na glavnu. Širina svakog osnovnog profila treba biti 1,2 m, a traženje profila je 40 cm. Širina profila nosača je 2,5 m, a korak je 50 cm.

Treba napomenuti da je taj proces jako dug, tako da morate izbušiti veliki broj rupa. Ipak, potrebno je pristupiti s posebnom odgovornošću, jer Profili drže cijeli dizajn.

Montage Karcasa

Strop s vlastitim rukama iz suhozida: poduku korak po korak

Shema instalacije druge razine suspendirane gipsane ploče s valovima.

U ovoj fazi morate biti vrlo pažljivi i ne oštetite prste, jer je potrebno raditi s rukama podignutim na visini.

  1. Nakon što se prašina iz izbušenih rupa potpuno žali, možete pokrenuti okvir okvira. Prethodno, morate ispuniti svoje džepove sidrenih klinova, nakon čega možete popraviti strop ovjesa.
  2. Nakon pričvršćivanja suspenzija, potrebno je povući krajeve do kraja, tako da u kasnijem stropu suhozida nije proveden. Ne smijemo to zaboraviti svakom ovjesu morate lijepiti brtvenu traku.
  3. Zatim je potrebno uspostaviti glavne profile koji su priključeni na prethodno instalirane suspenzije. Montažne profile uvijek treba započeti s kutovima. Za to, jedna osoba mora zadržati profil na vodiču, a drugi je pričvršćen na suspenziju. To je važno u isto vrijeme za montiranje 2 vijaka za svaku stranu profila za bolju montažu. Ovaj rad je zamoran, tako da je poželjno promijeniti s partnerom svake 2 suspenzije. Postupak montaže važno je za kontrolu korištenjem razine.
  4. Napravite istu stvar s suprotnog zida, konsolidiranje 2 profila. Da biste prilagodili kretanje profila, možete koristiti poseban građevinski kabel koji će podesiti paralelizam profila.
  5. Stretch ožičenje, televizijski kabeli i druge komunikacije u profilima.
  6. Utvrditi, ako je potrebno, toplinu i zvučnu izolaciju listovima s debljinom od 5-7 mm.
  7. Okrenite rakove u privitak profila i popravite ih uz pomoć 4 samo-uzorke za svaki.

Članak o toj temi: Odabiramo cvijeće za balkon: sunčana strana

Ugradnja gipsane ploče na okvir

Prije montaže važno je rukovati rubovima GLC. Za to se slika uklanja nožem pod kutom od 22 °.

Pričvršćivanje plahte iz kuta počinje, dok je visina samostalnog uzoraka oko 17 cm.

To će biti dovoljno za pouzdanost dizajna.

Pokrivanje suhozida treba pojaviti, jaz je 2 mm. Ne zaboravite popraviti GLC na glavni profil koji obavlja funkciju podrške. Osim toga, močnica iz kuta treba biti na udaljenosti od najmanje 10 cm od zida. U suprotnom, pukotine na dizajnu će ići.

Stajao je šavove između listova

Konačni korak je brtvljenje šavova. Vrlo je važno promatrati sve suptilnosti rada, inače će se šavovi jasno istaknuti na stropu.

  1. Zaštitite sve šavove. Važno je čekati potpuno sušenje prajmera.
  2. Procesne šavove prvim slojem kita. Da biste to učinili, koristite široku lopaticu.
  3. Nakon obrade, obrišite spužve ostataka kit s GCL-om.
  4. Pričekajte sušenje prvog sloja (5-10 minuta).
  5. Tretirajte drugi sloj kit s uskom lopaticom. Važno je u ovoj fazi rukovati šavovima u zglobovima kutova zidova.
  6. Pričekajte sušenje.

Iako proces instaliranja suspendiranog stropa i smatra se jednostavnim, ali je dugotrajno, zahtijeva strpljenje i pažljivost. Pod poštivanjem jednostavnih pravila, sve će raditi bez ikakvih problema.

Čitaj više