Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Anonim

U kućici, kućanstvo ili u dvorištu poštene kuće uređen je zasebna konstrukcija za spremanje povrća, očuvanja, zimskih praznina, okretaja i drugih stvari. Ispravan podrumski uređaj uključuje izolaciju za stvaranje optimalne mikroklime u spremištu. Podrum i podrum se razlikuju u brojnim parametrima, što znači da će se pristup svojoj izolaciji za zimu razlikovati u nekoliko točaka.

Koja je razlika između podrumskog podruma

Podrum - Soba se nalazi ispod stambene kuće. Ključna karakteristika - prisutnost indirektnog grijanja. U tom slučaju, tijekom grijanja u podrumu, mnogo toplije nego u podrumu. Osim toga, ima komunikaciju. U vezi s tim, a zahtjevi za zagrijavanje podruma je teže. Između ostalog, podrumski strop je ozbiljan izvor gubitka topline od grijanih soba na prvom katu.

Podrum - Objekt se nalazi odvojeno ili ispod ljetne kuhinje, garaža, kućanstvo. Temperatura u njemu je stabilnija tijekom cijele godine, a time i očuvanje, povrće ili vino je pohranjeno mnogo bolje.

To je ono što dovodi do činjenice da u prisutnosti slobodnog prostora na mjestu, vlasnici nastoje izgraditi podrum na ulici. A već u tijeku rada, postavlja se pitanje, bilo da je potrebno izolirati podrum. Uostalom, od viška topline, povrće će početi voziti i trunuti, a od nedostatka smrzavanja.

Naravno, rad na toplinskoj izolaciji bolje se provodi tijekom razdoblja izgradnje. Ali, kako biti onaj koji već ima podrum u zemlji. Kako izolirati podrum od zamrzavanja bez ozbiljnih troškova?

Izbor metode izolacije osigurava rad na jednom od smjerova:

  • izolacijski podrum vani;
  • izolacijski podrum iznutra;
  • Kombinirana izolacija. Najučinkovitiji način, jer To je složeno.

Vrste podruma za privatnu kuću

Odlučujući kako izolirati podrum iznutra ili izvana, vrsta podruma se prvi put uzima u obzir:

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Podzemni podrum.

Podzemni podrum.

Zasebno stojeći prostor s miješanjem u tlu do 0,5 m. To se događa odvojeno ili pozadine (jedan od zidova podruma je zid gospodarske zgrade ili garaže). Sa stajališta izolacije - to je najlakša opcija, jer Moguće je izolirati zidove i krov vani i iznutra.

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Bulk podrum (s polu-krevetom)

Otpušteni podrum

Donja točka zgrade nalazi se na dubini od ne više od 1,5 m. S površine tla. U tom slučaju, osim izolacije, potrebno je razmisliti i o neutralizaciji podzemnih i hladno uzemljenje tla.

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Podzemni podrum (rasuti)

Podzemni (bulk) podrum

Razlikuje položaj poda na razini od 2-3 metra ispod tla. Uz dospjelu hidroizolaciju, to je najljepši u smislu rada, podruma, koji savršeno drži temperaturu plus, grubo konstantna, tijekom cijele godine.

Unatoč razlikama u izgradnji, dizajn podruma se ne razlikuje s različitim.

Standardni dizajn podruma:

  • Zidovi - s gustim tlom - zemljom, s mobilnom ciglom ili kamentom;
  • Pod nedostaje, ili je to tlo;
  • Strop je ojačana ili drvena.

Prema tome, strop, zidove, podne izolacije. Oni. Sve površine podruma kroz koje su moguće gubici topline.

Materijali za izolacijski podrum

Unatoč značajnoj raznolikosti toplinskih izolacijskih materijala, treba uzeti u obzir da im svatko odgovara. Materijal za izolaciju podruma mora imati takva svojstva kao sposobnost održavanja geometrije, da izdrže vodu i tlak tla, imaju visoka izolacijska svojstva (tablica), apsolutnu higroskopnost.

Članak o toj temi: Instaliranje platformi skrovnih vrata s vlastitim rukama: pričvršćivanje (video)

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Zbog tih razloga, toplinska izolacija je neprikladna mineralna vuna ili eko-način.

Ako stavite materijale u silazni redoslijed, takav slijed će se pojaviti:

  • Izolacijska podrumska pjena , Najpopularnija izolacija. Uostalom, osim značajki toplinske izolacije, pjena se odlikuje niskom cijenom i jednostavnošću instalacije. Polyfoam ne truo, a ne higroskopan, biološki inertan, nema malu težinu, ne zahtijeva uporabu izolacijskih filmova i rasporeda sanduka. Montirana ivana i unutar sobe;
  • Zagrijavanje podrumske piljevine ili treseta koji su dobro održavani topli i neprivlačni za glodavce;
  • Poliuretanska pjena podruretana , PPU se odnosi na raspršenu izolaciju. Imajući sva svojstva svojih prethodnika, ona razlikuje indediranje i sposobnost ispunjavanja svih prostora (praznine, pukotine). PPU stvara ljusku, koja je najpouzdaniji način da se zagrije podrum izvana i iznutra. U isto vrijeme, trošak poliuretanske pjene je visok, a za primjenu zahtijeva posebnu opremu i privlačenje stručnjaka;
  • Izolacijski podrum polistiren pjena , Polistiren je svojstven svim karakteristikama pjene. Odlikuje se samo viša cijena, koja je zbog veće gustoće materijala, integritet strukture lista (sposobnost da se ne raspada tijekom instalacije), prisutnost utor-krem instalacijskog sustava;
  • Izolacijski podrum , Ceramizit, kao i svaki drugi rasuti materijal, ima ograničen opseg primjene. U pravilu se koristi za podnu izolaciju. Također se može koristiti za zidove s vanjskom izolacijom podzemnih (pokrivenih) podruma.
  • Izolacijski podrum černozem , Koristi se za vanjsku izolaciju. U ovom slučaju, zemlja se izlije na krov podruma. Međutim, s trenutnom razinom razvoja tehnologije, postoji mnogo učinkovitijih metoda izolacije uz zadržavanje apsolutne čistoće okoliša mjesta.

Tehnologija zagrijavanja ovisno o vrsti podruma

Pristup toplinskoj izolaciji uzimajući u obzir izgradnju strukture.

Izolacija podzemnog podruma

Uz ovaj dizajn, glavni naglasak je na izolaciji zidova i krova. Dakle, najbolje je izvoditi rad na otvorenom i koristiti pjenu ili polistirensku pjenu. Radovi za zagrijavanje provodi se na ulici, prema tehnologiji instalacije tih materijala. Izolacija krova se izvodi iznutra. Za ove radove mogu se koristiti meka ili kruta izolacija.

Zagrijavanje progutanog podruma

Zidovi takvog cesteba su napola raspoređeni u tlu. Prema tome, postoji opasnost od poplava. Da biste je razišli, potrebno je otpustiti (otvoriti) natkriveni dio vanjskog zida iz tla, da ga obradi s bilo kakvom hidroizolacijom otopinom (mastik) ili prestići vrećicu. Zatim stavite tvrdu izolaciju ili PPU, ponovno zamotajte rubroeroid (spasit će list od deformacije) i ulijte u tlo. Kako bi se smanjio učinak vode bolji za opremanje sustava odvodnje.

Izolacija rasutog podruma (podzemno)

Izvodi se ivana i iznutra. U nastavku su detaljne preporuke i savjeti okupljenih termalnih izolacija za skladištenje poljoprivrednih proizvoda u zemlji.

Kako izolirati podrum učiniti sami

Različite tehnologije izolacije u obliku korak-po-korak uputa.

Vanjska izolacija rasutog podruma

Najviše dugotrajan dio rada, provedba predviđa provedbu niza radnji:
  • Uklonjeno je tlo oko krova i zidove podruma.

    Bilješka. Daljnje udubljenje ponekad nije moguće. Na primjer, kada je podrum ukopan u tlu, a rezultirajuće padine su ukrašene cigle. Takvi zidovi se mogu srušiti. U tom slučaju korisnici savjetuju da uklone tlo na udaljenosti od 100-150 mm. Od zida, a zatim postupno uklonite ostatak.

    Dodatna zaštita od vlage održat će raspored kuglica brušenog jastuka na dubini od 200-300 mm. Iz baze zida.

  • Montirane ploče teške izolacije ili poliuretanske pjene;
  • Svi nedostaci se eliminiraju s površine zidova;
  • Za daljnji rad potrebno je da su krov i zidovi apsolutno suhi. Stoga je rad zaustavljen dok se zidovi potpuno ne suše. Kao što možete vidjeti, rad je bolji za izvođenje toplog suhe sezone;
  • Izolacija krova je, u stvari, preklapajući podrum s izolacijom. Tehnologija osigurava ugradnju vrećica iznad preklapanja, krovne potpore na vrhu smjese gline-slame. Visina punjenja na krovu je 0,4-0,5 m. Smjesa je temeljito tramvana i prekrivena gustom filmom. Rubovi filma umotani su na zid najdeblji 150-200 mm.
  • Izvodi se zidna izolacija. Obrada temelja će pomoći u ovom slučaju. Bolje je koristiti bitumensku otopinu s dizelskim salonom (1: 3), mastik, vrećicom ili posebnim filmom;
  • Zglobovi između plahte krvari se montažnom pjenom;

    Neki majstori savjetuju da zategnu izolaciju s polimernoj mreži, kako bi se osiguralo integritet lista. Uz ovaj zadatak, Ruberoid će se nositi s ovim zadatkom. No, često udaljenost između zida i tla jednostavno zaspi s glinom, tlom s visokim sadržajem gline ili mješavine tla, piljevine / slame i gline.

    U nedostatku ventilacije u podrumu, poželjno će se pobrinuti za ovu fazu.

  • Rezultirajuće brdo prekriveno je slojem plodnog tla s visinom od 100-150 mm. Uz naknadno slijetanje travnatih biljaka koje će štititi podrum od sunčeve svjetlosti, a tlo će ojačati svoje korijene.

Članak na temu: Kako odabrati pravu boju za pozadinu

Unutarnja izolacija podruma

Iz izolacije toplinske izolacije podliježu zidovima, stropu, podu i vratima. Nekoliko fotografija u obliku primjera gotovog rezultata.

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Završna obrada zagrijanog stropa u podrumu plastične klapne

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Zagrijavanje poda okrenutih u podrumskim pločicama

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Termometar u podrumu (temperaturni senzor)

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Čelik u podrumu, izolirani zidovi su pokriveni gipsanim pločama i obojenim

Izolacija zida podruma iznutra

Tehnologija izvršenja:
  • Zidovi su pregledani zbog nedostataka;
  • Podrum se oslobađa iz sadržaja, police i ladice neko vrijeme rastavljaju;
  • Otkriveni defekti se eliminiraju (izbočine su srušene, pukotine se zabrljaju pjenom ili brtvilom);

    Kvaliteta površine označena je povećanom pažnjom, jer Značajne nepravilnosti sprječavaju visokokvalitetnu ugradnju pjene;

  • Provedena je zidna hidroizolacija (mastiks ili tekuća guma);
  • Fiksne ploče od teške izolacije.

    Ovo koristi kišobran-kišobrane ili ljepilo. Pjena za pričvršćivanje počinje od donjeg reda i kreće se. U ovom slučaju, svaki sljedeći red je pomaknut za polovicu lista;

  • Polimerna mreža je fiksirana na zagrijanoj površini;
  • Mjesta od susjednih listova odvijaju se pjenom. Ako je prorez u velikoj mjeri postavljen u obrezivanje pjene;
  • Nanesite štukaciju.

Bilješka. Da bi se eliminirali žarišta formiranja plijesni, zidovi se na odgovarajući način obrađuju s otopinom vapna i bakra sulfata.

{Banner_advert_2}

Inzolacijski spolni podrum

Postoji nekoliko načina izolacije koji su se pokazali u praksi. Razmotrite izolaciju poda po clamzitu kao najoptimalniju opciju, u smislu omjera cijene / kvalitete.

Postupak obavljanja rada:

  • Nakon što je uzdigao beton, na kojem su svjetionici izloženi i fiksirani, glineni šljunak spava s frakcijom od 5-20 mm. U isto vrijeme, debljina šljunčanog sloja ovisi o opterećenju koji će biti na podu;
  • Film Parobarkera je složen na svojoj površini s pristupom zidu. Visina adolescencije jednaka je visini frustracije;
  • Pod se produbljuje na dubinu budućeg toplinskog izolacijskog sloja (200-300 mm) i poravnava;
  • Svjetionici su instalirani na filmu. Prvi od njih na udaljenosti od 300-400 mm od zida. Ostatak na udaljenosti jednakim duljini pravila koji će biti jednak estrihu;
  • Ojačani estrih se izlije. Debljina estriha također ovisi o opterećenju.

Izolacija kate u pješčanom podrumu

Metoda toplinske izolacije pomoću pijeska i ruševina. Ova metoda se može koristiti samo za rasuti spol.

Slijed rada:

  • Ako se izolacija ne koristi, pod je preplavljen vrućim bitumenom. To će izvršiti funkciju hidroizolacije;
  • Pješčana obujmica temeljito tramvaj;
  • Sloj ruševine (100 mm) se izlije;
  • Pod je produbljeni na dubinu budućeg toplinskog izolacijskog sloja i poravnava;
  • na vrhu sloja pjeskarenja (50 mm);
  • Moguće je postaviti tvrdi toplinski izolacijski materijal na površinu (na primjer, penplex, polistirenske ploče);
  • Pripremljeni pod je preplavljen betonom ojačanom kravatom.

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Izolacija kate u pješčanom podrumu

Stropni podrum

U slučaju progutanog ili podzemnog podruma u izolaciji, krov strukture treba. Rad za zagrijavanje krova osigurava uporabu meka ili krute izolacije, koja je montirana u skladu s uputama proizvođača.

Članak o temi: strop laminata s vlastitim rukama - tehnologijom polaganja (video)

Što se tiče podzemnog (pokrivenog, rasutog) podrum, strop prostorije treba u dodatnoj izolaciji.

Postupak obavljanja rada:

  • Stucco se primjenjuje.
  • Montiran je sloj teške izolacije;
  • Preklapanje betona ili drvene grede tretiraju se prodiranjem hidroizolacijskim premazom. Pripravak ispunjava kapilare i sprječava prođenje vode. Drvo se dodatno obrađuje antiseptik;
  • Materijal za toplinsku izolaciju je zatvoren montažnom mrežom;
  • Clakeri se izvode s bakrenim cijevima.

Bilješka. Strop u podrumu je najranjivije mjesto u smislu temperature. Stoga je bolje zagrijati u dva sloja (100 mm).

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Zagrijavanje se preklapa između podruma i prvog kata kuće

Izolacija ulazne skupine: vrata ili otvor u podrumu

Ako je ulaz u podrum u kući ili u garaži svojoj izolaciji ne iznosi posebne zahtjeve.

Ali ako se ulaz nalazi na ulici, onda morate iskriviti lazium u podrum.

Postupak obavljanja rada:

  • Vrata za zagrijavanje u podrumu Prethodno su izvedeni korištenjem osjetljivih i drugih mekih materijala. Međutim, sada je opravdano korištenje teške izolacije, koja je zalijepljena na vrata. Tada je izolacija zatvorena listom šperploče, plastike ili prirodnog drva. Budite sigurni da uklonite proreze na mjestu ulaza u kutiju. Na ovom mjestu je ugrađena brtva vrata;
  • Izolacija Luke podrum Na isti način. Samo se više pozornosti posvećuje pouzdanoj fiksaciji izolacije na površini poklopca. Inače, može nestati.

Važna točka za obratite pozornost na izolaciju vrata ili otvora je isključiti mogućnost njihovog proizvoljnog otvaranja. U suprotnom, svi rade na toplinskoj izolaciji podruma bit će beskoristan.

Kabelska izolacija za podrum

Izolacija betonskog podruma ili opeke nije rad zbog optimalnosti njihovih oblika i otpora na mehaničko oštećenje (opeka, betonski zidovi mogu se bušiti fiksiranjem konoplja ili procesa s vrućom mastikom kako bi se osigurala hidroizolacija).

Kako izolirati podrum od smrzavanja - pravu izolaciju iznutra i izvana

Kabelska izolacija za podrum

Ali s modernim kesonima za podrume situacija je nešto drugačija, jer Događaji na toplinskoj izolaciji mogu oštetiti čvrstoću spremnika.

Ipak, izolacija je također važna, jer su zidovi lako preskočeni i toplo i hladno. Budući da je keson jedan dijelni dizajn, ne treba hidroizolacija. Sa stajališta korištenog materijala, kesoni za podrum mogu biti (vrste):

  1. plastika (iz polimernih materijala);
  2. armiranobeton (izrađen od betonskih prstena);
  3. Metal (čelik).

Treba imati na umu da materijali imaju drugačiji pokazatelj gubitka topline.

U isto vrijeme, cesson podrum može imati oblik kocke ili cilindra, koji nameće ispis na odabiru toplinskog izolatora. Da biste izolirali kesolov za cesteb, možete koristiti masu, tvrdu i raspršenu izolaciju. Razmislite o tome kako je njihova uporaba u silaznom redoslijedu popularnosti:

  • Tvrda izolacija. Koristi se u slučajevima kada je keson ima oblik kocke, kvadrat, pravokutnik s glatkim zidom. Izolacija je zalijepljena na površinu kesona. Kesson se nalazi u tlu, udaljenost između njega i tla spava;
  • BALK izolacija: tlo, keramit, pijesak, tresetni tlo. U ovom slučaju, keson se stavlja u tlo, a udaljenost između njegovih zidova i tla spava;
  • Poprskana izolacija - poliuretanska pjena. Pružiti najučinkovitiju toplinsku izolaciju. Ali nedostatak izolacije PPU po visokoj cijeni i potrebu privlačenja majstora s posebnom opremom.

Određene vrste toplinskih izolacijskih materijala prikladni su za izolaciju metalnog podruma, kao i izolaciju podruma iz plastike. Građevinsko tržište predstavlja plastični podrum s izolacijom, koji eliminira potrebu za izvođenjem radova na zagrijavanju vlastitim rukama, instalacija je prilično ispravna.

Zaključak

Izolirani podrum u zemlji ili u dvorištu privatne kuće ključ je činjenice da će radni komad za zimu biti siguran i očuvanje, unatoč hladnoći ili toplini "u moru".

Čitaj više