Popravak furniranih vrata: Uklanjanje dubokih ogrebotina i čipova

Anonim

Vrata od furnira vrlo su naširoko koristi u otvorenim skrorirom. To je zbog prekrasnog izgleda takva vrata i njihove relativno niske cijene. No, njihova neaktivna operacija može oštetiti gornji sloj furnira, koji može značajno pogoršati izgled. U slučaju slične situacije, nije potrebno očajavati i odmarati se za zamjenu lista vrata, jednostavno možete popraviti.

Popravak furniranih vrata: Uklanjanje dubokih ogrebotina i čipova

Vrećina vrata izgledaju dobro, ali imaju veliki nedostatak: vrlo su lako ogrepsti ili nametnuti zuba.

Uobičajene greške

Najčešće oštećenje furniranih vrata je pojava ogrebotina na površini. Takve ogrebotine su 2 vrste. Prva verzija ogrebotina pojavljuje se na površini lak i ne doseže strukturu furnira. Druga mogućnost je pojava dubokih ogrebotina, čija dubina obuhvaća strukturu furnira.

Kada se otkrije ogrebotina prve vrste, sljedeći materijali moraju ukloniti:

  • Retuširanje polirolola (koji sadrži prirodni vosak);
  • Meka krpa ili tkanina.

Popravak furniranih vrata: Uklanjanje dubokih ogrebotina i čipova

Vrata od platna furnirana vrata.

Polirolol će se morati primijeniti na područje vrata, koji je bio podložan lom i uz pomoć mekog tkiva (vozila) za lansiranje u ogrebotinu. Provedba takvog postupka je jednostavno zanimanje, ali traje dugo. No, dobiveni rezultat će u potpunosti prikriti oštećenja.

Takva se mana može eliminirati na drugi način, za to možete koristiti poseban lak za popravak. Takav lak je u posebnim balonima s aerosolom.

Da bi se obnovilo restauraciju, potrebno je nježno primijeniti na površinu furniranih vrata. Kanap se može držati na udaljenosti od 25-35 cm od površine premaza. Kada koristite sličnu verziju popravka vrata, složenost odabira željene nijanse laka dolazi. Ali ako točno odaberete nijansu lak, onda neće biti traga od oštećenja.

Članak na temu: Kakvu pozadinu odaberite u blagovaonici

Uklanjanje dubokih ogrebotina i čipova

U slučaju da postoji šteta u ravnini furniranih vrata u obliku dubokih ogrebotina, njegova dubina ne smije biti više od 2 mm. Tada je potrebno koristiti vosak olovku za popravak ove mane. Slična olovka mora biti izabrana u ton furnira poklopca vrata.

Pronalaženje olovke potrebne boje, morate je zagrijati. Da biste to učinili, potrebno je osvijetliti s dlanovima, a zatim utrljati u ogrebotinu. Morate izvršiti ovaj postupak vrlo pažljivo i uredno tako da ne oštetite materijal oko ogrebotine.

Popravak furniranih vrata: Uklanjanje dubokih ogrebotina i čipova

Uklonite ogrebotine od furnira može koristiti poliroli koji sadrži prirodni vosak.

Potrebno je izvesti vosak s voštanom olovkom sve dok vosak ne počne izvoditi iznad materijala furnira. Zatim morate izrezati dodatni vosak pomoću noža i, koristeći lakiranje popravka, potpuno eliminirati ogrebotinu. Ako je sve učinjeno ispravno, nedostatak će biti praktički nije vidljiv.

Potrebno je samo zapamtiti da ako je dubina oštećenja više od 2 mm, onda će to biti nemoguće riješiti ga. U tom slučaju, morat ćete zamijeniti cijelu oblogu furnira.

Kada se na površini pojavi čip ili rupa, eliminacija se izvodi pomoću flastera. Patch se mora izvršiti zbog oštećenja konture. Da biste točno kopirali oštećeno područje, morate nametnuti svoj avion za cigarete papir i olovkom za sramotu.

Nakon toga, potrebno je staviti furnir na rezultirajući uzorak i izrezati ga točno prema predlošku. Nakon toga, flaster je zalijepljen na materijal vrata uz pomoć PVA ljepila. Da ne bi bili vidljivi prazninama između flastera i popravljaju oštricu, potrebno je koristiti olovku od voska, a onda morate staviti lak.

Izvođenje popravka poklopca vrata potrebno je uzeti u obzir troškove rada. Često se događa da će trošak novih vrata biti jednak troškovima popravka.

Ali ako se odluči popraviti popravak, onda se može učiniti neovisno, za to će samo trebalo malo slobodnog vremena i kapljicu strpljenja.

Čitaj više