Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

Anonim

Stropne strehe se koriste za pričvršćivanje tila i zavjesa. Moderni uređaji za zavjese izrađeni su od različitih materijala, ali najčešće iz PVC-polivinil klorida ili, jednostavno, plastike. To je šuplji autobus i nekoliko radnih linija. Prije vješanja gornjeg vijenca, pažljivo pročitajte upute proizvođača, koja je uključena. Takav uređaj ima ograničenje težine, posvetiti posebnu pozornost na to. Ako objesite zavjese na njemu, težina koja je viša od dopuštene norme, sve učvršćenje za zavjesu može se srušiti pod njihovom težinom.

Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

Pričvršćivanje plastičnih stropnih streha za zavjese na strop.

Vrste plastike Karnisov

Prije vješanja nadstrešnice, to će biti lijepo nositi se s njihovim sortama, oni se najprije razlikuju sa svojim dizajnom, postoje 4 sorte:
  1. Jedan red.
  2. Dvostruki red.
  3. Tri red.
  4. Četverostruka.

Također se razlikuju po metodi privitka, postoje dva:

  1. Na suspenzijama ili nosačima.
  2. Kroz posebne rupe u stropnom uređaju.

Kako odabrati vijenac

Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

SHEMA SHEMA SHORNICE ZA ZAVREDE.

Prije nego što ispravno objesite gornji vijenac, morate odlučiti o svom izboru - veličini, boji, dizajnu. Naravno, on mora stati u svoj dizajn u ukupnom interijeru. Obratite pozornost na izgradnju dizajna, može biti i zid i strop, ne pogriješiti. Prije početka instalacije napravite mjerenja otvora prozora, preko koje će biti priključen dizajn. Prije vješanja nadstrešnice, također odlučite s zavjesama koje će se uskladiti u cjelokupnoj slici.

Ako je vijenac pričvršćen na zid, razmislite o takvim trenucima:

  • Besplatno otvaranje prozora Ako je potrebno, to jest, privici ne bi trebali spriječiti slobodno kretanje prozora da to postigne, jednostavno postavite zidni nosač za nekoliko centimetara iznad prozora;
  • Uređaj za pričvršćivanje tila mora biti udaljen od zida tako da zavjese ne povrijeđuju ručke sustava Windows i nisu uklopile baterije grijanja;
  • Ako planirate korištenje višeslojnih zavjesa, izmjerite udaljenost od zida od najbližeg do prozora sloja.

Članak o temi: Ocjena najpoznatijih proizvođača kuhinja u Rusiji

Međutim, ovi su savjeti relevantni za metodu privitka stropa. Da biste saznali duljinu, morate objesiti nadstrešnice i vidjeti što je optimalno za vas. Trebalo bi biti takav da potpuno širi zavjese ne sprječavaju otvaranje prozora. Promatrajte udaljenost od okvira prozora do bilo kojeg kraja vijenca, obično oko 40 cm je dovoljno.

Koji materijal odabrati dizajn za zavjese

Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

Odgovara mehanizam za podizanje lanca.

Kada koristite teške zavjese, konstrukcija metalne ili izdržljive plastike najbolje odgovara. Pričvršćena je na zid kroz rupe u gumi. Odaberite autobus s toliko pjesama kao planiranih slojeva tkanine.

Koje materijale trebamo? Za obavljanje bilo kojeg posla zahtijeva alate. Za objesiti vijenac, trebamo standardni skup alata, kao što su:

  • Uštena za metal;
  • Corolninic;
  • električna bušilica;
  • Perforator i bušilica na betonu;
  • vježbe različitih promjera;
  • olovka;
  • čekić;
  • Dlaka i nesebičnost.

Kako napraviti pričvršćivanje

Već znamo koliko dugo je vijenac potreban. Izrežite željenu duljinu uz pomoć hacksaw i trg. Zatim napravite skupštinu. Da biste to učinili, gurnite kuke u posebne žljebove i zatvorite krajeve uređaja s čepovima iz kompleta.

Nadalje, prije visenja vijenca, morat ćemo izbušiti rupu u središtu našeg uređaja za til i zavjese.

Trebali biste početi bušiti s prednje strane.

Kako objesiti stropne strehe to učiniti sami

Shema pričvršćivanja stropa strehe na stropu od gipsane ploče.

Prvo, uzmite plitku udubljenje s velikom vježbom kako biste sakrili glavu pričvršćivača u ovoj rupi, na primjer samoprovjere. Zatim bušite s manjim promjerom bušilice kroz rupu u smislu zatvarača. Ovisno o duljini dizajna, izbušite nekoliko takvih rupa. Imajte na umu da je teži materijal zavjese, veće rupe bi trebale biti da strehe mogu sigurno izdržati težinu fiksiranja tkanine na njemu. Sada možete objesiti gornji vijenac. Čak i prije toga možete napraviti 2 reda učvršćivanja rupa, to je savršena opcija za teške zavjese.

Članak na temu: Bedalin preko kreveta: vrste, prednosti i kontra

Zatim morate objesiti vijenac horizontalno na strop. Uz olovkom, napravite oznaku na stropu kroz središnju rupu, koja je samo izbušena. Drief izbušite rupu u stropu na označenom mjestu i vozite dowel u nju. Osigurajte dizajn pomoću samosprene. Sada čuva strop točno u središtu. Zatim možete sigurno staviti naljepnice na strop za sve ostale rupe. Sve radimo kao s središnjom rupom:

  1. Izrađujemo oznake na stropu pod svim rupama.
  2. Umetnite dowel u njih.
  3. Popravite dizajn s samostalnim.

To su sve preporuke o tome kako sastaviti stropne strehe vlastitim rukama. Rad na instalaciji je završen - možete objesiti zavjese i til.

Čitaj više