Rodička tkanina (Roger): Sastav, svojstva, primjena

Anonim

Rhozhod je vrsta tkanine namještaja, koja se odnosi na sivelirane materijale. Ima atraktivan izgled: svilenkasti sjaj, glatka površina. Dobro se kombinira s drugim vrstama platna i kože tekstila.

Povijest

Rodička tkanina (Roger): Sastav, svojstva, primjena

Lorogee je poznat još od davnina, međutim, početno ime je Rohoja. Prije toga, grubo gospodarsko tkivo je takozvano, od kojih su vrećice, Kuli, šutjele na podu. U početku je izrađena od rajne biljke, koja je dala ime platna. Kasnije se Lyko počeo primjenjivati ​​za proizvodnju materijala.

Lyko je napravljen na onim mjestima gdje su mnoge linke rasle. Ovaj proces je bio dugotrajan i zauzet duže vrijeme. Isprva, užad je bio gužven od njega, što je za određeno razdoblje natopljeno u vodi. Onda od njih počeo je tkati Rogers. Učinjeno je ručno, nije bilo strojeva, tako da su dva standardna Rogodh izašla dan.

U 20. stoljeću, ova tkanina je proslavila poznati Coco Chanel. Najprije je počela simulirati i šivati ​​haljine, suknje, bluze, koje su koristile poseban uspjeh kod žena.

Sastav i svojstva

Sastav tereta može biti najrazličitiji. Za svoju proizvodnju, koristite pamuk (pamučne, lanene) vlakana, vunene ili svilene niti.

Ponekad, dati još veću snagu i elastičnost, ove sintetičke vlakna se dodaju u sastav kao akril i poliester.

Ovdje su glavna svojstva ove tkanine:

  • Rhozhod - lider među materijalima snage;
  • Ne zahtijeva posebnu skrb;
  • neobičan izgled koji unutrašnjost pridaje originalnost;
  • Trajnost - Namještaj iz takvog materijala može služiti ne desetak godina;
  • Ne događa se, čuva oblik dobro.

Proizvodnja

Rodička tkanina (Roger): Sastav, svojstva, primjena

Za razliku od prošlog puta, teret se sada proizvodi na posebnim strojevima. Tkanje se nije promijenilo, međutim, još uvijek je slično Burlap, međutim, ponekad materijal može biti ratobošan. U isto vrijeme, tkanje je rijetko. Teme su isprepletene parovima, zbog čega se dobiva chess crtež.

Članak o temi: Sobing Tehnika pletenja: Master klasa s shemama

Primjena i njegu

Ovo je jedan od najjednostavnijih u skrbi za materijale. Ne smije se oprati i moždani udar. Ako se na njemu pojavi mjesto, dovoljno kemijsko čišćenje s usisivačem. Kao posljednje utočište jednostavno možete navlažiti spužvu s bilo kojim deterdžentom i trljati tkaninu.

Rodička tkanina (Roger): Sastav, svojstva, primjena

Ako je ranije bio popularan kao materijal za šivanje odjeće, sada je potražnja za njom pala. Trenutno se tkanina lože koristi uglavnom kao presvlake namještaja, kao i za šivanje zavjesa i proizvodnju pribora. , Card crno se odlikuje velikim raznim bojama, tako da se kauč i drugi namještaj s takvim presvlakama mogu ući u bilo koji interijer. Osim toga, moguće je šivati ​​zavjese, deke i druge kućne tekstile u jednom stilu.

Kako odrediti što je loža

Lako je razlikovati dosje iz drugih tkanina. Njegova karakteristična značajka je gruba tkanje i izražena tekstura nalik burlap.

Čitaj više