Kako napraviti higijenski tuš

Anonim

Nisu sve kupaonice omogućuju uspostavljanje bide i razinu udobnosti nakon što su odgovarajuće manipulacije potpuno drugačije. Ali za one koji ne dopuštaju da se područje uspostavi dodatnu šalicu, postoji nekoliko različitih načina da se higijenski tuš za toalet. Neke metode zahtijevaju velike materijalne troškove, drugi su prilično pristupačni za obitelji s srednjim prihodom.

Kako napraviti higijenski tuš

Higijenski tuš za WC - Postoji nekoliko opcija

Što može ponuditi tržište

Imati bide u kupaonici je definitivno prikladan, ali ga nije moguće instalirati u svakom apartmanu. Ali to ne znači da je mala kupaonica razlog da napusti takav postupak. Postoji nekoliko različitih načina organiziranja uvjeta za ovaj postupak:

  • WC s funkcijom bide. Dva uređaja se kombiniraju u jednom slučaju. Da biste izvršili higijenski postupak, morate pritisnuti odgovarajuće gumbe, mlaznice se povlače. Zatim se mehanizam rada razlikuje - negdje nalaze se gumbi, negdje na dodir i senzori koji prate prisutnost osobe. Voda se može opskrbljivati ​​ugrađenom mikseru (hladno i vruće), a može se zagrijati u grijaču unutarnjeg protoka. Općenito, vrlo zgodan i koristan uređaj s visokom razinom udobnosti. Jedina stvar koja uopće ne čini - visoke cijene za ovaj čudo vodovod (od 60-80 tisuća za jednostavne modele do 250 tisuća za "Fiden".

    Kako napraviti higijenski tuš

    Kako je toalet raspoređen s funkcijom bide

  • Toaletni poklopac. Moguće je organizirati higijenski tuš za WC školjku čak i uz pomoć poklopca. Naravno, to nije običan poklopac. Ima ulaz za spajanje vode, ugrađenog bojlera i uvlačive mlaznice. Na strani poklopca nalazi se upravljačka ploča na kojoj je postavljena željena temperatura, vodovod je uključen / isključen. Nažalost, cijena tih uređaja je također daleko od malog - oko 60-100 tisuća rubalja.

    Kako napraviti higijenski tuš

    Pokrijte za WC s tušem - osnovni funkcionalni dijelovi

  • Mješalice za higijensku dušu. Najviše nisko-proračunski način da se higijenski tuš u toaletu - instalirajte posebnu mikser na koju je spojena fleksibilna crijeva s mlaznicom na kraju. Temperatura vode se podešava na mikser, crijevo se napaja nakon što kliknete na gumb poluge.

    Kako napraviti higijenski tuš

    Na zidu - higijenski tuš za WC

Svi su opisani iznad načina. Ali to je mješalica za higijensku dušu - najatraktivnije rješenje. Postoje modeli za instalaciju koja ne zahtijeva popravak i složene manipulacije. Uređaj možete povezati s već postojećim sustavom, a možete staviti mikser s posebnim slavinam na koji se vodeni tuš može spojiti na sudoper. Na sorti tih uređaja i značajkama njihove veze i razgovaraju.

Pro i masove u usporedbi s bideom

Što se tiče činjenice da je više zgodan - par toalet + bide ili higijenski tuš za toalet za tvrde da ne postoji potreba za raspravom. Svatko odlučuje za sebe. Ukratko razmotrimo glavne prednosti i nedostatke oba uređaja:

  1. Da biste instalirali dvije šalice - bide i WC, trebate više prostora. Uz ovaj argument neće se raspravljati, iako svatko ima potrebu za uštedom prostora.
  2. Prilikom izvođenja intimnih higijenskih postupaka pomoću crijeva i curenja, nije potrebno premjestiti s jednog vodovodnog uređaja u drugi. Također očitu činjenicu.
  3. Kada koristite dušu, ona je vezana negdje na zidu. Po završetku uporabe može se "izliti" - ostaci vode će se spojiti. To je uglavnom teorijska prilika, kao u praksi, s pravilnim prekidačem, bez vlažnih mjesta ispod zalijevanja ne može.

    Kako napraviti higijenski tuš

    Nitko ne smeta staviti sve opcije))

  4. Kada koristite bide, vrlo je teško zaboraviti zatvoriti vodu. Ako imate zid-montiran higijenski tuš, to je jednostavno: postoji dvostruki sustav za isključivanje - gumb / poluga na zalijevanje i slavinu na mikseru. Nemoguće je napustiti dizalicu nakon postupka. U tom slučaju, fleksibilno crijevo je pod konstantnim tlakom, a to nije dizajnirano za to, stoga ga može slomiti. Situacija pri korištenju miješalice na pranje - može se vidjeti da se voda izlije.
  5. Moguće je koristiti fleksibilno crijevo ne samo za izravnu namjenu, već i za druge potrebe. Na primjer, prikladno je dobiti vodu, oprati zahod ili zdjele i ladice maline / psa.

Čudno je dovoljna, to je posljednja činjenica koja je često odlučujuća - dodatni bonus u obliku proširene funkcionalnosti je uvijek ugodan. Prednosti tuša treba pripisati drugoj prilici za relativno mali novac. Ali to je govor na uređajima s mikserom.

Vrste higijenskog tuša s mikserom

Pomoću instalacije postoje dvije vrste higijenskih tuš mješalica s mješalicama:
  • za ljusku;
  • Montiran na zid
    • Unutarnja instalacija
    • Vanjska instalacija.

Svaka od ovih opcija ima pluses i mane.

Na sudoperu

Ako stavite higijenske duše na sudoper, instalacija postaje lakše ponekad. Sve što je u ovom slučaju potrebno - zamijenite mikser. Pruža poseban izlaz na koji je fleksibilno crijevo povezan s zalijevanjem. Sve što će morati biti - postaviti držač na zid. Mjesto pranja u ovom slučaju je također važno. U idealnom slučaju, ako dođete do dizalice, ne možete ustati. Budući da takvi modeli imaju takav značajka rada: prvo skreće na dizalici na umivaonici, temperatura vode je izložena na njemu. Voda prirodno teče u sudoper. Kada kliknete na tipku na tušu, dizalica je blokirana, voda teče kroz zalijevanje. Čim je ključ oslobođen, voda se ponovno izlije u sudoper. Ovdje je načelo rada.

Kako napraviti higijenski tuš

Instaliranje higijenske duše na sudoper - jednostavno i jednostavno

Skriveno uređivanje zida

Ako ste odabrali opciju na zidu, poteškoće instalacije ovisi o tome kako ga namjeravate instalirati. Često postoji niša u kupaonici ili WC-u, u kojoj su skrivene sve komunikacije. Često je iza toaleta ili negdje u blizini. U tom slučaju možete se spojiti tamo, a mikser je instaliran na štitu ili dođe do druge opcije.

Kako napraviti higijenski tuš

U zidu unesite cijevi, ugradite hipotekarni element na koji je vanjski dio miješalice pričvršćen

Redovita instalacija uključuje lijepljenje zidova, postavljajući u pušku opskrbnih cijevi vruće i hladne vode i na završnoj fazi - ugradnja samog miješalice.

Kako napraviti higijenski tuš

Za potrebne opcije montirane na zid

Otvorena instalacija na zidu (s termostatom)

Ovo nisu sve sorte. Još uvijek postoji higijenski tuš s mikserom, koji je spojen samo na hladnu vodu. To ne znači da se postupci provode s hladnom vodom. Samo u kućištu postoji dijagram toka. Takvi modeli samo vanjska instalacija, kao termostat u zidu se ne drži. Povezivanje s vodom - s fleksibilnim crijevom, sama uređaj je pričvršćen na zid s dopiranom ili drugim prikladnim pričvršćivačima.

Kako napraviti higijenski tuš

Higijenski tuš za WC s ugrađenim termostatom

Temperatura je postavljena na regulatoru, izričito točno. Samo odmah nakon uključivanja, potrebno je čekati neko vrijeme - nekoliko sekundi dok se grijaći element rasprši. Vrlo dobra opcija za one koji nemaju toplu vodu u zahodu (ili čak). Da, ne zaboravite da se za takve modele trebate povezati s mrežom.

Zanimljiva instalacija opcija bez lijepljenja u sljedećem videu - eyeliner je položen na zidove, ali je zatvoren kutijom. Na njemu se može instalirati držač za zalijevanje. Vrijedno je obratiti pozornost na one koji su popravak u zahodu ili kupaonici nisu predviđeni.

Gdje staviti

Visina ugradnje higijenskih tuš za toalet odabran je gotovo proizvoljno. Jedini uvjet je li miješalica mora biti postavljena iznad toaleta. Nema drugih ograničenja.

Kako napraviti higijenski tuš

Potrebno je staviti higijenski tuš tako da je prikladno koristiti

Mjesto ugradnje - apsolutno proizvoljno, glavni kriterij je praktičnost korištenja koja je pod uvjetima malih kupaonica s teškoćama. Stoga preporučujemo, prije donošenja konačne odluke, dobro smo osmišljeni i radimo sve akcije s zalijevanjem. Samo to može biti uvjereno da će biti stvarno prikladno za korištenje.

Značajke Montage

Naime, moguće je uspostaviti higijenski tuš za WC. Previše različitih nijansi, što je jednostavno nemoguće uzeti u obzir. Princip veze je jednostavno: isporučena hladna i vruća voda odgovarajućim ulazima. To je sve. I kako to učiniti, cijevi ili fleksibilan eyeliner - vaš izbor. Naravno, cijevi su pouzdanije, ali i visokokvalitetne fleksibilne crijeva u dobroj plemići mogu služiti godinama.

Postoji samo jedna nijansa koju trebate zapamtiti. Prilikom povezivanja higijenskog tuša do vruće i hladne vode (centralizirani sustav), svakako stavite kuglične ventile i provjere ventili. Dizalice stavljaju gotovo uvijek, a o čekovima ventila često zaboravljaju.

Kako napraviti higijenski tuš

Ovo je čelnički ventil. Kada instalirate, strelica na kućištu podudara se s smjerom struje vode

Potrebno im je tako da voda iz "hladnog" usta nije pomiješana u vrućem i obrnuto. Obično se događa upravo suprotno - otvorite hladnu vodu, a od tamo se izlijeva voda, ali postoje i cijene - vruća voda povremeno postaje vruće. Sve je to zato što netko na vašem vozaču nije stavio čelni ventil pri povezivanju higijenskog tuša na zahodu. Dizalica je otkrivena, tuš još ne koristi i kroz otvorenu mikser vodu iz jednog rika se miješa u drugoj. Ono što voda će ići ovisi o tome gdje je tlak veći. Obično iznad u vrućim rizicima (gotovo dva puta), jer su takvi slučajevi češći. Ali hladno vrijeme je moguće. Općenito, ne smijete zaboraviti staviti zatvaranje ventila. Oni su dostojni peni (u usporedbi s troškovima opreme) i sprječavaju neugodne situacije i postupke s operativnom kampanjom i "zadovoljni" susjedi.

Članak: Ljetna kuhinja, fotografija

Čitaj više