Faze restauracije drvenih vrata to čine sami

Anonim

Najčešće su nova unutarnja vrata instalirana tijekom popravka. Postoje nova vrata relativno jeftina, cijena će uglavnom ovisiti o materijalu i složenosti proizvodnje. Ali postoje slučajevi kada se vrata savršeno uklapaju u unutrašnjost, ima izvorni izgled ili samo žele napustiti vrata za isto. Obnova drvenih vrata vlastitim rukama je metoda koja će vam omogućiti da se drugi život date starim vratima. Bez obzira na to jesu li interrom ili ulaz, restauratorski rad proveden u skladu s jednim principom. Jedina razlika može biti u prisutnosti staklenih umetaka u unutarnjih vrata. Tijekom rada stakla vrijedi izvlačiti, nakon obnove, instalirati na mjesto ili naručiti novo staklo platno.

Faze restauracije drvenih vrata to čine sami

Restauracija se može jednostavno slikati ili potpune zamjenske vrata.

Korištenje drvenih elemenata u unutrašnjosti smatra se znakom dobrog ukusa i bogatstva. Prirodni materijal osigurava vrata ne samo s izvrsnim izgledom, već i dobrim tehničkim pokazateljima. Kako bi se zaštitila drvena tkanina od učinaka temperaturnih razlika, visoke vlažnosti, mehaničkih utjecaja, potrebno je uskladiti sa svim pravilima tehnologije proizvodnje. Nakon nekog vremena, drvena vrata mogu izgubiti svoj izgled. Ogromna prednost vrata od prirodnog drva je da se mogu obnoviti, nakon čega će izgledati novo.

Prije nastavka s radom potrebno je odrediti opciju restauracije: to može biti uobičajeno slikanje ili kompletno ažuriranje prijenosa vrata. Iz tog će ovisiti o izboru materijala i alata, kao i vremenu potrebno za popravak vrata.

Od alata koje trebate kuhati:

Faze restauracije drvenih vrata to čine sami

Alati za obnovu drvenih vrata.

  • Bušilica i dva seta vježbi, običnih i perja;
  • noževi za stolarije;
  • drizeli različitih veličina;
  • hacka s malim zubima;
  • Brušenje stroj i mlaznice s različitim površinama za brušenje;
  • POSEBNI DRWETTY;
  • Slika za primjenu materijala za boje.

Članak o temi: U kojem smjeru obavljaju vrata raznih vrsta odredišta

Vrlo je važno pripremiti osobnu zaštitnu opremu: rukavice i maske, jer će tijekom brušenja biti puno prašine, udisanja čiji može dovesti do negativnih posljedica za ljudsko zdravlje.

Nakon što su svi alati pripremljeni, vrijedi odlučiti gdje će se održati obnova vrata. Ne preporučuje se to učiniti u stanu zbog velike količine prašine i specifičnog mirisa boja i lakova.

Pripremni rad: Uklanjanje starih boja

Prije nego što se ukloni sloj boje ili laka, vrijedi procijeniti cjelokupno stanje vrata. To je iz stanja gornjeg sloja koji će ovisiti o tome koji se alat mora koristiti. Postoji nekoliko opcija: Možete koristiti stroj za mljevenje, grijač ventilatora ili posebno pranje.

Faze restauracije drvenih vrata to čine sami

Restauracija počinje uklanjanjem starog laka i boje.

Pranje se može kupiti u posebnom odjelu gradnje. Potrebno je koristiti ga strogo u skladu s uputama koje su navedene na naljepnici. Općenito, takvo pranje se nanosi na površinu i izdrži određeno vrijeme, kao rezultat kojih se mora položiti boju. Da biste uklonili takvu boju, morate koristiti strugače. Ako je potrebno, možete ponovno zamijeniti gmazo. Ovaj postupak se provodi na svakoj strani vrata.

Sloj boje se također može ukloniti pomoću ventilatora. Kada koristite takav uređaj, bit će mnogo manje smeća, budući da je sloj boje pod utjecajem visoke temperature jednostavno zamah, a kako bi se uklonio, dovoljno je koristiti lopaticu. Trebalo bi paziti da ne oštetimo samo drvo s oštrim kutovima lopatice. Ako mrlje boje ostaju na površini, mogu se ručno ukloniti brusnim papirom.

Koristeći stroj za mljevenje, boja se eliminira na velikim, glavnim ratovima, u teškoj točkoj toj radu se provodi ručno.

Popravak vrata: Značajke

Prije slikanja vrlo je važno obaviti popravak platna. Pogledajte cijelu površinu. Najslabije mjesto na vratima je dno. Kako bi se uklonili razne čipove, pukotine, ogrebotine ili udubljenja, vrijedi koristiti poseban kit za drvo.

Članak o temi: Tehnologija izolacije foamizolom

Faze restauracije drvenih vrata to čine sami

Drvena vrata su bolja slikati lakom ili prozirnom bojom, kako bi zadržali crtež stabla

Ako donji dio ima značajnu štetu, preporučljivo je zamijeniti novom. Vrlo često, uzorak slike podložan je oštećenju, može se također zamijeniti novim. Da biste to učinili, koristite ručni mlin za glodanje. Nakon uklanjanja svih nedostataka, možete započeti završno brušenje površine.

Mljevenje se provodi u dvije faze. Prva faza podrazumijeva grubo skidanje, kao posljedica toga što su krupni nedostaci eliminirani. Nakon što je diplomirao iz prve faze, možete nastaviti s mljevenjem manjih emerija. Kružni ogrebotine karakteristične su za brušenje. Da bi ih eliminirali, površina je grupirana ručno. Da bi bilo prikladno izvršiti brušenje, brusni papir mora biti ranjen na drvenom šipku. Mljevenje s barom treba provesti strogo drvenim vlaknima.

Uklonite prašinu nakon što se mljevenje preporučuje mokra krta ili spužva. To će podići malu hrpu, koja je ostala na površini, nakon čega se može eliminirati.

Slika kao stupanj obnove vrata

Slikanje vrata mogu se provesti na dva načina: pomoću kolapsa i ručnog postupka.

Da biste koristili pištolj za prskanje, morate odabrati sobu s vrlo kvalitetnim ventilacijskim sustavom. Također nema posebne opreme s kojom će se takav postupak provesti, tako da se metoda ručnog slikanja najčešće koristi.

Primijeniti lakiranje na pripremljena vrata, potrebno je koristiti valjak ili četku. Prije slike, vrata preporučuju Primer poseban temelj, pridonijet će najboljem stisku boju s površinom. Tijekom slikanja vrata je bolje zadržati u horizontalnom položaju, to će spriječiti stvaranje ispiranja.

Ako je potrebno napustiti prirodnu boju stabla i teksturu materijala, korišten je veo.

Danas je zastupljena u širokom rasponu boja, vrata se mogu skupljati ili ostaviti prirodnu boju. Da bi sloj vozila ravnomjerno ležao na površini, potrebno je koristiti valjak.

Članak na temu: Recenzije o snimranim vratima iz MDF-a

Prva stvar iz koje počinje bojanje je sve izbočene elemente i panele, nakon što su veliki zrakoplovi obojani. Nakon što su vrata oslikana, potrebno je potpuno suho po prvom sloju boja. Ako je potrebno, primjenjuju se ponovljeni slojevi. To će spriječiti stvaranje oštećenja prethodnog sloja.

Ulazna vrata su obnovljena i obojana kao ista metoda kao i unutarnja vrata. Jedina razlika bit će odabrati materijal boje i laka. Mora biti otporan na utjecaj na okoliš i zaštititi drvena vrata od negativnog utjecaja sunca, oborine, vjetra.

Kako odabrati boju?

Da bi se odabrali pravi materijal za boje, vrijedi obratiti pozornost na radne uvjete vrata i drva drva. Materijal za bojanje može biti potpuno bezbojan ili ima određeni ton. Koristeći transparentne materijale, moguće je naglasiti prirodne ljepote drva, njegovog crtanja i teksture.

Materijali za boje koje daju potrebnu nijansu proizvoda proizvode se na organskoj osnovi. Najpopularniji danas su poliuretanski, akrilni i alkidni pripravci. Oni su vrlo jednostavni za korištenje u radu, a na kraju stvaraju pouzdanu pokrivenost.

U većini slučajeva, drvena vrata su pokrivena lakovima. Pakiranje ne samo da obavlja dekorativnu ulogu, već i štiti drvo od negativnog utjecaja okoliša.

Čitaj više