Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Anonim

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Izolirani pod će stvoriti jedinstveni kat za balkonutuciju paketa - obvezni trenutak u svim događanjima za zagrijavanje balkona. Ako ovaj postupak ne proizvodi, hladno će imati prehladu od donje betonske ploče. Topli kat može se izgraditi na nekoliko načina, njihov izbor ovisit će o financijskim mogućnostima vlasnika i od iskustva u popravku. Najpopularnije tehnike koje izoliraju dno balkona o tome će se raspravljati u nastavku.

Podnosna izolacija na bazi kašnjenja

Prvi sloj koji će pasti na betonski pod - hidroizolacija. Da biste to učinili, koristite pergamin. Ne zaboravite da je postavljanje vodonepropusnog sloja uvijek potrebna s laganom marginom dužine i širine.

Nakon toga postoji preliminarna izolacija u obliku tanke izolacije, ponekad su potrebni dva ili tri sloja da bi se ugrijali pod.

Svaki sloj izolacije obrađuje se pjenom na zglobovima i izravno oko perimetra balkona.

A sada vrijedi ostati na polaganju kašnjenja. Trebat će vam drveni bar u visini od 5 cm, a širok 5-7 cm. Ove barove su složene na balkonu u koracima od 50 cm. Na 50 cm. Nemojte stavljati ekstremne šipke blizu zida, ostaviti udaljenost od 5-7 cm.

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Debljina izolacije, manja toplinska provodljivost

Bruksi su instalirani na malim jastučićima od komada šperploča, ako to ne učinite bez njih - prodaje se donji sloj izolacije. Između LAG-ova, također je potrebno staviti izolaciju, obično je pjena od pet osi. Stavite ga usko na zaostajanje, ako postoje praznine, koristite pjenu.

Drveni materijal Prije početka rada, svakako liječite antiseptik.

Usput, lagham uređaj ne samo da zagrije pod, nego i poravnati. Ali koji materijal odabrati za izolaciju - više.

Članak o temi: skrivene zavjese u stropu

Materijal za izolaciju s poda - Voditelji prodaje

Izbor najpopularnijih materijala za izolaciju će zadovoljiti one koji neće napraviti troškove popravak na balkonu.

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Zagrijavanje s glinom

Materijali izolacijski podovi:

  • Ceramzit. Lagana, izdržljiva, s izvrsnim materijalom za toplinsku izolaciju, vrlo zgodan u radu. Pitanje cijena je više nego prihvatljivo, u riječi, ugled arabita je izvrstan.
  • Stiropor , Obično se zagrijava kat polifoam, potrebno je staviti u nekoliko slojeva. U tome, možda, sve poteškoće u radu s njim. Materijal je jeftin, prikladan u cirkulaciji. Možete zagrijati pod pjenom na dva načina: na temelju drvenog zaostajanja, i s poravnanjem balkona cementa kravate.
  • Mineralna vuna , Voditelj potražnje, zbog jednostavnosti rada i učinkovitosti. Zagrijavanje Paula Mineral Watt se primjenjuje metoda na bazi drvene strukture (LAG).
  • Penoplex. , Relativno mladi materijal, koji može biti visoko i prilično brzo prolazi kroz podnu izolaciju. Instalacija je jednostavna, sve je pričvršćeno na vaše vlastite ruke uz savršeno zamišljenu shemu, zahvaljujući kojem nema potrebe vrata praznine između ploča - jednostavno će biti malo.
  • Penofol. Ne samo da je moguće izolirati pod, ovaj materijal je višenamjenski. Zamjenjuje sloj isparavanja i sloj hidroizolacije. To je, u suštini to je složena izolacija, najmodernija izolacija balkonskih podova.

Postoji još jedna alternativna opcija - grijamo dno balkona kvalitativnim i modernim, a time i uz pomoć "topanja" poda, koji će se i dalje morati vratiti u opis.

Metode izolacije poda

Ako je šperploča na zaostatku (metoda izolacije na podu) najčešći tehnologija, može omogućiti se natjecati.

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Opcije estriha su raznovrsne i ovise o vašem ukusu i proračunu.

Estrih podrazumijeva dobivanje neobičnog sendviča izolacijskog topline, slojevi u kojima: osnovna ploča balkona - toplinska izolacija - estrih je završna prevlaka.

Članak na temu: Balkon hladnog stakla: prednosti i mane, ideje i opcije

Algoritam od poda izolacije s estrihama bit će ovako:

  • Izolacija topline Će, na primjer, pjena. Ako ne postoji svrha spasiti, možete uzeti polistirensku pjenu, savršenije, grubo govoreći, vrstu pjene. Slagao je dva sloja s obavezno preklapanje zglobova.
  • Prigušivanje dijeljene trake Klauzula oko perimetra balkona. To, zagrijavanje poda, učinjeno je tako da se estrih ne skriva zid. Umjesto vrpce, ako je tako, nije se ispostavilo, često uzimaju male komade pjene.
  • Sipati estrih , Svojim vlastitim rukama da bude nepoželjna, veliki rizik da domaća mješavina neće raditi. Pouzdano kupiti posebnu suhu mješavinu u trgovini, od proizvođača s dobrom ugledom.
  • Ako sustav "topli pod "Koristi se, a onda, naravno, postavljen je prije fuzije. Standardno ovaj kabel za grijanje i mesh armira.
  • Primer Počinje nakon sušenja estriha. Sljedeći sloj je kraj premaz, na primjer, porculanski kamen.

Alternativa takvoj opciji je suhi estrih, koji također može biti dobro izoliran podom.

Ova metoda temelji se na šljunčanoj deponiji, koja je složena podnim elementima iz listoes vlakana gipsa. Iako, naravno, ako izolirate betonski pod, riskirate da ste u manjini - suha estrih je manje popularan.

Sustav topli kat

Na balkonu je dopušteno da izolira pod samo električnim strukturama, izolacija vode svakako nije opcija.

Prikazani su električni topli podovi:

  • električne matice
  • kabel
  • infracrveni film.

Kabelski sustav, kao što je gore spomenuto, treba estrih s visinom od ne više od 5 cm. I grijanje tepiha i infracrveni film kombiniraju se sa suhom.

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Moramo uzeti u obzir da li će se prozori i vrata moći slobodno otvoriti, jer će se na razini poda povećati

Infracrveni film podne izolacije izgledat će ovako:

  • Polietilenski film Prvi sloj pokriva pod.
  • Drvene profile Objasnio je filmu. Oni su fiksirani ili na gipsanu otopinu, ili jednostavno pucane od tiple.
  • Ceramzit Prostor između profila je ispunjen.
  • Još jedan sloj filma Ostao na zatrpavanju. Sljedeći sloj je gips tanjure.
  • Folijski materijal Nastalo je preko tanjura, a infracrveni film (ili iste prostirke za grijanje je slaganje).

Članak o temi: Kako pronaći distribuciju Corpet u zidu

Takva izolacija po poda može se provesti bez filma ili mat, sustav "topli kat" je opcionalan, jer je suhi estrih je opcija za izolaciju dna balkona.

Iscjeljuju izolaciju - kako se ne baviti

Čak i prije početka rada, potrebno je preliminarno dijagnosticirati balkon, koji će omogućiti, zagrijavanje poda, ne treba izračunati.

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Izolirani pod će povoljno utjecati na mikroklimu vašeg stanovanja

Svi trikovi: podna izolacija na balkonu

Svi drveni dijelovi moraju biti prekriveni antiseptičkim

Četiri pravila koja se moraju sjećati:

  • Balkona , Vrlo često, vlasnici, kako će provoditi izolaciju balkona, otkriti da betonske ploče zahtijevaju zamjenu. To se obično odnosi na stare zgrade koje ne mogu izdržati bez zamjene ploča za popravak.
  • Izračun visine , Zagrijavanje poda, izračunajte koju visinu možete ga podići. Podovi na balkonu ne smiju biti iznad podova u sobi.
  • Odabir materijala , Netko se savršeno nosi s Ceramzit, netko prikladniji za rad s pjenom, a netko je bolji od mineralne vune koje nije pronađena. Usredotočite se na preferencije cijena i iskustvo s onima ili drugim materijalima.
  • Sveobuhvatna izolacija , Bez izolacije zidova i stropa, izolacija poda na balkonu, s vlastitim rukama ili silama stručnjaka, neće imati smisla.

Odabir materijala, savjetujte s prijateljima i susjedima, zatražite pomoć i jednostavne savjete. Grijamo betonski pod obično samo vaganje sve "za" i "protiv" u odnosu na materijale i metode izolacije.

Izolacija poda na balkonu može ozbiljno poboljšati mikroklimu ove sobe. Posebno, ako su zidovi i strop već izolirani. Izvršite takav rad je bolji zajedno, to je također prikladnije, i mnogo brže.

Uspješna izolacija!

Čitaj više