Uzorak "Božićno drvce" s pletenjem s dijagramima i opisima

Anonim

Uzorak "Božićno drvce" odnosi se na broj najneubičnijih tehnika pletenja. Pogodan je za sve stavke garderobe, od rub kaputa, dobro u kombinaciji s drugim uzorcima, može poslužiti kao dobra pozadina za dekorativne elemente, a s ispravnim odabirom veličine i sheme boja stvara samodovoljnu geometriju uzorak. U pravilu, taj je ukras povezan s zimskim stvarima, ali i izgleda dobro iu svjetlu utjelovljenja tankih niti. Postoji nekoliko različitih opcija za pletenje "božićno drvce" uzorak pletenje iglice, koje se odlikuju njihovom složenošću i otvaranjem.

Jednostavna opcija

Najlakša verzija "božićnog drvca" je jednosmjerni uzorak koji podsjeća na tkivo od tvida. Opis ove tehnike može vidjeti u nastavku.

Kada koristite debele niti, ovaj uzorak može biti povezan s gustim toplim šalom ili kapom, to je izvrsno za pletenje šport i kaput.

Ako želite, malo više komplicira zadatak može koristiti nit od nekoliko boja, gradijent izgleda dobro na ovom uzorku, kao i vertikalne ili horizontalne kontrastne trake. Posebna značajka tih "božićnih drva" - korištenje bilo kojeg broja petlji. Rapport uzorak - dva reda.

Uzorak

U prvom redu, dvije petlje trebaju biti vezane preko stražnjih zidova zajedno s jednim lica. Zatim, s igalima, uklonite jednu od ovih petlji, ostavljajući drugi. Zatim, ista metoda mora biti zadržana sljedeća dva šarke, štoviše, jedan od njih je onaj koji je ostao iz prethodnog para. Dakle, cijeli prvi red odgovara.

U drugom redu, pletenje se nastavlja na isti način, u jednoj iznimci - dvije šarke povezane su zajedno s nevolji, a ne lice.

Kosi "jele"

Ovaj uzorak obrasca također se stvara samo pomoću lica i neuspješnih petlji, ali crtež kao rezultat je dvosmjerni, pa je dobro prikladan za stvaranje šala i strana. Odnos ovog uzorka - 10 petlji i 20 redaka. Svi čak i redovi moraju biti pleteni na crtežu, neparno - u skladu s shemom, strogo promatranje slijeda petlja.

Članak o temi: Ideje za Notepad to čine sami s fotografijama i videozapisima

Uzorak

Kako bi se uključio šal povezan u takvoj tehnici, potrebno je izvršiti crtež za crtanje do kraja, zatim kada se spojite krajevi božićnog drvca podudaraju. Spojite šumu slijedi pleteni šav, koji će biti narušeni s ovim uzorkom.

Proizvodi ukrašeni takvim ukrasom izgledaju strogo i suzdržano, tako da se "božićno stabla" mogu koristiti iu muškarci i ženske odjeće.

Uzorak

Ažur

OpenWork "Božićno drvce" izgleda bolje od tankih niti, zahvaljujući kojoj su očuvani prozračivanje i jednostavnost uzorka. Ovo platno je pogodno za gazišta, lagane šalove, pulovere i kardigan. Uzorak rafport - 18 petlji i 12 redaka. Drugi i svi kasniji čak i redovi moraju plesti konvencionalnim šarkama. Ako želite, povećajte "božićno stabla", njihov se broj može povećati u omjeru.

Uzorak

"Božićna stabla" u ovom uzorku formiraju se zbog nakidova i petlje lica, "debla" čine tri petlje, točno točne zajedno s nevažećim, preostali platno plesti purl. "Trunk" svakog božićnog drvca u rafportu ostaje na jednom mjestu - deseta petlja, a "grane" oblikuju trokut, sužava se prema gore.

Prvi štap pleji iz jedne petlje lica, Nakid, dva lica, pet glačala. Zatim se slijede tri petlje, držeći se zajedno s nevažnim, pet više glačala, dva lica i jedan Nakid.

U trećem i kasnijim neparnim redovima Nakde postupno je jedna petlja pomaknuta u središte odnosa. Osim toga, količina nevažnih petlji se smanjuje, 11. red povezuje samo lica, Nakid i tri povezana s nevažećim.

Sofisticirano olakšanje

Složeniji uzorak uzorka je reljefna "božićna drvca" - uklapa se na četiri pletenja. Ovaj uzorak je pogodan za toplo volumetrijske veste i kape, kada se pletene s tankim nitima, uzorak neće držati obrazac. Rapport - 6 petlji i 8 redaka.

U prva četiri reda, elementi uzorka će se nagnuti udesno, u sljedećem - lijevo, tako će se formirati lagano zabaviti trokuti. Kletanje se provodi u krugu. Dva igala za pletenje potrebna je klasični skup šarki, višestruki 12. Osnove noževe petlje lica, distribuiraju se preko četiri pletenja, dok vuku petlje tako da su gusti.

Članak o toj temi: Cross vezenje sheme: "Triptih Magnolia" Besplatno preuzimanje

U prvom redu, tri petlje trebaju biti povezane s lica, dva prekrižena lica (za prednje zidove). Zatim slijedi Nakid i jedna jednostavna petlja lica. Nakon toga, odnos se ponavlja. U drugom redu potrebno je povezati dvije lica, oni stoje iza njih dva prekrižena lica. Tada biste trebali napraviti Nakid i vezati još dvije petlje lica. Treći red počinje jednim licam. Zatim - dva zajedno s jednim prekriženim lica (također za prednje zidove). Dovršena je niz jednog Nakida i tri obične petlje lica.

U četvrtom redu, oni su prvi plestili dva zajedno za prednje zidove prekriženog lica, a zatim su napravili Nakid i plesti četiri lica. Od petog reda, elementi uzorka treba nagnuti lijevo. U ovom redu, jedan uobičajeni fit lica, a onda napraviti Nakid, a nakon toga plesti dvije petlje zajedno s brojem. Kako bi se povezala takva petlja, potrebno je ukloniti prvu, prodrijeti u sljedeći lica (za stražnji zid), a zatim premjestiti prvi od njih kroz drugi. Daljnje plesti tri lica (svaka od njih je već iza prednjeg zida).

U šestom redu, dva lica, napravite Nakid. Nakon dva, postoje dva zajedno s pauzom, završava se tri obična lica. U sedmom redu morate vezati tri lica, napraviti Nakid i prodrijeti dva zajedno s brojem. Serija završava s dva lica. U osmom retku, četiri lica pletena, a onda bi Nakid trebao, dva zajedno s brojem, i broj jednog lica završava. Ovaj raceport je dovršen. U procesu pletenja na četiri igle

Video na temu

Članak o temi: Igračke s kože vlastitim rukama - kako napraviti uzorak i šivati ​​proizvod

Čitaj više