Rolete s električnim pogonom to čine sami

Anonim

Rolete s električnim pogonom to čine sami
Svaki vlasnik sjenila povremeno razmišlja o spašavanju od svakodnevnih manipulacija s kabelom ili šipkom i zamijeniti slijepe rolete na motoriziranoj verziji. Netko u žurbi u trgovini i, unatoč višenamjernoj cijeni oznaci, stječe željeni dizajn. Većina, nakon što je vidio visoku cijenu metalnog valjka, tretirao se mislima da je svjetlo fizički napor koristan za tijelo, a tvrdoglavo se nastavljaju uvrnuti dan i ručno povući kontrole.

No, tu su i takvi obrtnici koji su u stanju osigurati sebi udobnost i udobnost uz minimalne troškove, jer su već izmislili kako napraviti rolete s električnim vožnjom vlastitim rukama. Zanimljive inženjerska rješenja dijele s vama u ovom članku.

Materijali za proizvodnju električnih roleta

Rolete s električnim pogonom to čine sami

Za modernizaciju, najčešće rolete su prikladne u kojima se latice okreću uz pomoć plastične šipke. Zadatak je riješen u dva zrakoplova: mehanika i logika, to jest, kako će mehanizam raditi i koji će se načelo upravljati sustavom.

Da biste to učinili, trebat će vam:

  • Motori s mjenjačem;
  • Arduino modul;
  • plastične kućišta;
  • žice;
  • Kabelski kanal.

Glavni motorički zahtjevi: Njihova sposobnost trebala bi biti dovoljna za vožnju elemenata roleta, ali se motor treba polako okretati. Očistite brzinu koju trebate i kupite takav mjenjač, ​​čiji napor odgovara vašim izračunima po broju revolucija.

Radimo rolete s električnim vožnjom. Glavni tehnički trenuci

Rolete s električnim pogonom to čine sami

Arduino Modul preporučuje se kao upravljačka osnova. Uz pomoć modela modela ovog mikroračunala, možete upravljati ne samo za sjenila, već i grijače, vrata, druge uređaje. Relejna jedinica omogućit će vam da uključite teret čak iu 220 V. Posebni program za Arduino platformu je napisano na računalu, koji će podesiti rad kontakata u načinu potrebe. Konkretno, to je relevantno, ako imate 2, 3 i više sjenila na prozoru. Pritiskom na tipke u određenom redoslijedu, možete otvoriti sve zavjese u isto vrijeme, naizmjenično, potpuno ili 25 - 50%, kao i postaviti bilo kakvu brzinu otvaranja i zatvaranja.

Članak na temu: Kako sami spremiti i izgraditi sjenicu

Arduino vam također omogućuje da programirate dodatne značajke. Kao opcija - sigurnosni način rada u kojem će vas poseban zujatelj obavijestiti o nepravilnom radu modula, na primjer, kada operater pokuša zatvoriti zatvorene rolete.

Pazite da je instalacija električne opreme reverzibilna.

Ostavite sebi mogućnost ručnog upravljanja roletama:

  • Prvo će vam omogućiti sinkronizaciju rada svakog elementa dizajna, ako je ravnoteža prekinuta;
  • Drugo, moći ćete u potpunosti koristiti rolete tijekom popravka motora, ako ne uspije.

Mehanički dio, u pravilu, nalazi se na samom prozoru, što znači da postoji mogućnost da prije ili kasnije zbog utjecaja vlage i prašine pada u sobu s ulice kada otvaraju prozor, motori ne mogu propasti. Plastične kutije koje pakirate elemente za vožnju ne smiju lijepiti. Bit će racionalniji da ih nosi s zagradama tako da ih lako možete otvoriti na ozbiljnom.

Zahvaljujući modernim tehničkim mogućnostima koje postaju sve više i više pristupačni za širok raspon kućnih izumitelja, možete implementirati bilo koju ideju o racionalizaciji i primjer ovog zatvarača s električnim pogonom vlastitim rukama.

Čitaj više