ZigZag uzorak s pletenje iglice: sheme s opisom i videozapisima

Anonim

ZigZag se smatra jednim od najpopularnijih ukrasa: zahvaljujući postojanju mnogih opcija za njegovo izvršenje, ovaj uzorak je pogodan za registraciju strogoj klasične odjeće i retro setova, pončo u stilu Boho, sportski čistiju, dječji kostimi i mnogi druge stvari. Možete povezati "ZigZag" uzorak s pletenje iglice u nekoliko verzija: S jednostavnim pletenjem, crtež se formira promjenom boje niti, u nešto složenijim - olakšanje.

Uzorak

Boja "cik-cak"

Jednostavnost formiranja ovog uzorka kombiniranjem navoja omogućuje vam da stvorite mnoge opcije, uključujući eksperimentiranje s fotografijama za autorskim pravima. ZigZag može biti vodoravan ili vertikalni, veliki ili mali, dobro se umiješa s drugim uzorcima geometrijskih oblika. Šareni platno se također može koristiti za plesti uzoraka olakšanja, a zatim se cik-cak dopunjuje dekorativnim elementima odgovarajuće boje.

Za plestinje jednostavne boje cik-cak, prikladna je sljedeća shema:

Uzorak

Uzorak otvaranja

Zračni otvoren ZigZag se može koristiti kao glavni ornament, kao i za povezivanje drugih elemenata slike: na primjer, dobro se kombinira s pletenicama i asaranima. Da biste spremili otvoreni rad, bolje je plestiti s tankim nitima.

Raprt ovog uzorka je 4 petlje i 16 redaka. Prilikom pletenja, uz lica, koriste se dvije šarke, povezane s drugom nagibom s različitim nagibama - desno ili lijevo. Svi čak i redovi ovog uzorka trebaju biti plesti.

Prvi red počinje s petljom lica, a zatim napraviti Nakid. Nakon toga, dvije petlje lijeve strane su plesti. Dovršava broj jedan lica. U trećem redu, prvo plesti dvije lica, iza njega, Nakid i dva lijeva lica. Peti red počinje s dva lijeva lica, nakon čega slijedi dva obična lica i Nakid. Sedmi redak počinje s Caida, zatim dva lijeva lica, dva se lica dovršava. Tako se formira dio cik-cak, nagnuta na lijevoj strani. Od devetog reda, nagib se mijenja. Želite li povećati ili smanjiti veličinu cik-cak, potrebno je zapamtiti da je "pola" jedan element stvoren od osam redaka.

Članak o temi: Amigurumi. Pupa olenhenok

Uzorak

U devetom redu potrebno je povezati dvije lica, iza njih - dva nagiba lica udesno. Na kraju retka - Nakid. U 11 reda, oni su prvi plestili jedan lica, zatim dva desna lica. Dovršite brojne Nakide i uobičajene lica. Broj od 13 počinje s dva desna lica, a zatim napraviti Nakid i još dva lica su vezana. Raspon od 15 počinje s Nakidom, iza njega - dva lica. Zatim - dva lijeva lica. Postoje i druge opcije za pletenje OpenWork ZigZag, čiji se opis može naći dalje.

Jednostavna rubberry

Ako želite, spojite proizvod s gustim i izvučenim uzorkom, možete je ukrasiti gumenom trakom u obliku cik-cak. To je nešto složenije za otvaranje, ali rezultat opravdava napore.

U prvom redu morate povezati pogrešnu petlju, a zatim preskočiti sljedeći, ne padaju iz igala, prodrijeti u drugi zid lica, a zatim propustiti - prednji zid za prednji zid, zatim resetirajte oba šarke. Ova izmjena se nastavlja do kraja reda.

U drugom redu, nevažeći i lica se mijenjaju na mjestima - prvi plete front, a zatim nevažeći u istom redoslijedu kao iu prvom redu: oni su vezali drugu petlju na iglu, a zatim prvi, resetirajte oboje.

Kao rezultat toga, dobiven je mali cik-cak u obliku gume koji dobro održava oblik i nije rastegnut. Zato je ovaj uzorak popularan u dizajnu rubova proizvoda i prilikom pletenja kape.

Oblačenje bilateralne opcije

Jednostavan za povezivanje i bilateralni zikzag, koji je idealan za kape i Sodov. Ovaj uzorak se stvara izmjeničnim lica i nevažećim petljima, njegov volumen ovisi o debljini niti. Rapport - 16 redaka i petlji. Izgleda dobro oboje u monotonom iu višebojci. Ispod je opis za pletenje jedne boje.

Članak o temi: luster to učiniti sami iz plastičnih čaša

Uzorak

Uzorak

Čak i šipke plete na crtežu, u neobičnom potrebno je slijediti opis. U prvom redu morate povezati 10 lica, a zatim izmjenjivati ​​dvije pogrešne petlje i lica. Treći red počinje s osam glačala, a zatim dva puta alternativni parovi lica i nevažeći. Peti red počinje sa šest petlji lica, a zatim će biti alternativni, a red je završen s četiri lica. Sedmi red treba započeti s četiri pogrešne i dvije lica. Nakon toga, još dvije krive i dvije lica su plesti opet, a na kraju retka - šest pogrešnih. U devetom redu dvaput izmjenjuju parove lica i nevažeći, završava s 8 lica. U 11 reda, potrebno je povezati dvije lica, involne i lica i dovršiti ga s 10 glačala.

Broj 13 počinje s dva lica. Tada su plesti dvije glačale, 10 lica i posljednja dva su nevažeća. U potonjem, 15 redaka prvo plesti dva lica, zatim - 10 krivo, dva lica i posljednja dva glačala. Ovaj se uzorak može mijenjati i na autoru. Na primjer, da biste povećali cik-cak cikzag, trebate samo povećati omjer petlji (lica i nevažeći) u redu i broju redaka. Za razliku od prethodnih cik-caks, linija to će biti dijagonalno, što će dati proizvod originalnosti i ukrasiti ga laganom asimetrijom. Opcija s dvije boje može se povezati pomoću različitih boja za lica i uključivanje petlji, a možete postaviti trake u boji u potpuno različitu narudžbu, bez ponavljanja cik-cak.

Video na temu

Čitaj više