Duplex strop od gipsane ploče s vlastitim rukama (video, instrukcija s fotografijama)

Anonim

Fotografija

Strop od kuhinjske ploče je pričvršćen na sobu jedinstveni stil. Odlikuje se svojom sofisticiranom i ljepotom, a ima i nekoliko prednosti. Prvo, možete jednostavno instalirati strop gipsane ploče vlastitim rukama. Drugo, sve nepravilnosti i kapi ploča su savršeno maskirani. I treće, sve komunikacijske mreže su lako skrivene pod njim.

Duplex strop od gipsane ploče s vlastitim rukama (video, instrukcija s fotografijama)

Dijagram gornje razine stropa.

Pripremni rad

Prije postavljanja stropa na katnicama vlastitim rukama, morate se sjetiti da površina stropa pada s prve razine za 3-5 cm i od drugog - za 10 cm. U tom slučaju, ako je betonska baza stropa apsolutno čak i, onda se može ostaviti kao prva razina, i već na njemu kovrčava izbočine iz suhozida. Za rad se koristi materijal, čija je debljina 8 mm, dok dobro kuca, po težini - svjetlo i savršeno rez.

Duplex strop od gipsane ploče s vlastitim rukama (video, instrukcija s fotografijama)

Montažni dijagram prve razine gornje razine stropa.

Prvo morate odlučiti o obliku stropa na dvije razine. Vrlo elementi su vrlo elegantni na njemu, elementi u obliku ovalnog ili kruga ukrašenog točkama točkama. Za početni majstori, to će jednostavno biti dovoljno da izvedu strop od gipsane ploče s strogim geometrijskim linijama, na primjer, u obliku pravokutnika. Nakon odabira obrasca prikladnog za unutrašnjost, crtež se vrši na papiru. Prikazuje željenu sliku, a mjesta ugradnje stropnih profila bilježe se u koraku od 30-40 cm, te u području zaokruživanja kutova na udaljenosti od 10-20 cm. Zatim rezultirajući i ponovno provjereni Crtanje se mora prenijeti na površinu stropa. Važno je da stateno i nježno obavljaju rad na ugradnji stropa na dvije razine, obavljajući sva pravila instalacije.

Ugradnja prve razine stropa od gipsane ploče

Čitati:

  • laserska razina;
  • metalni profil;
  • reguliraju suspenzije;
  • Perforator;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Listove gipsane ploče.

Članak o temi: Lijevanje toplog katu: Upute korak po korak

Rad počinje s najvišim oznakom. Za to, visina se određuje na koju pada, a zabilježena je korištenjem laserske razine tijekom cijelog perimetra prostorije s oznakom. Mora se pamtiti da sve linije trebaju biti strogo horizontalne u odnosu na drugo. Nakon toga, na svim zidovima na provedenoj liniji morate instalirati vodiče metalnih profila, koji su fiksirani perforatorom i vijcima.

Zatim su postavljeni i osigurani u koracima od 30-40 cm profila izravno na strop s posebnim kontrolnim suspenzijama. Oni su fiksirani samo-pritiskom na udaljenosti od 50-60 cm duž stropnih profila.

Duplex strop od gipsane ploče s vlastitim rukama (video, instrukcija s fotografijama)

Montiranje druge razine gornje razine gornje razine.

Tijekom procesa ugradnje okvira, njegova horizontalna je stalno provjeravati razinu. Ako soba ima veliko područje, uzdužni profili na stropu su spojeni jedni s drugima uz pomoć istog profila.

Zatim, za veću toplinu i zvučnu izolaciju, prostor koji je dobiven iznad površine budućeg stropa od gipsana ploča može se ispuniti bilo koji izolacijski materijal, na primjer, polifoamske ploče. Tamo ćete također morati sakriti električnu ožičenje. Nakon toga, oni su montirani u pričvrsni korak od 15 cm listova gipsane ploče s vlastitim rukama, koji su fiksirani na profile koristeći samozad vijke. Da biste dobili uredne zglobove, bolje je koristiti cijele listove za instalaciju. Prvo, oni su fiksirani na obje strane u dva samosprećanja, a nakon toga se list može osloboditi. Na to, instalacija prvog tier je gotova.

Instalacija druge razine gornje granice gipsana

Čitati:

  • Profili metala;
  • Škare za metal;
  • Perforator;
  • odvijač;
  • vijak za samo-tapkanje;
  • Valjak.

Ako je niža razina stropa od suhozida s vlastitim rukama, imat će curvilinear obrazac, a zatim za to morate pripremiti profile. Da bi dobili potreban oblik, obrezani su metalnim škarama u savijanju mjesta. Za to je napravljeno podrezivanje, bez dosega trećine do kraja širine profila, u obliku rezolutnog trokuta. Onda treba biti savijena oko njega oko sebe. Na taj se način priprema potreban broj profila.

Članak o toj temi: Kako i što za lijepljenje slomljenog vodovod?

Duplex strop od gipsane ploče s vlastitim rukama (video, instrukcija s fotografijama)

Dijagram rasporeda na stropu na dvije razine.

U slučaju da će druga razina gornje granice gipsane ploče početi zidom, onda će biti potrebno priložiti profile vodiča pomoću perforatora. Ako će imati središnji položaj, bit će priključen na gornju ploču. Stoga okvir najviše razine mora biti jači i stabilniji. Nakon postavljanja baze, profili regala su instalirani u koraku od 60 cm. Zatim moraju biti bakar na udaljenosti od 60 cm s poprečnim skakačima.

Nakon instalacije nižeg okvira razine, mora se šivati ​​na suhim karcernih listova. Prva stvar je fiksirana bočna dijela, a zatim donje baze. HCL listova prvi se odbijaju na podu, a mjesta se odmah primjećuju pod točkama svjetla. Da biste uživali u krajnjoj strani prostora na inter-razini, morate odrezati bend vlastitim rukom iz lista vrpce. Zatim je moguće loviti za adekvatnost i fleksibilnost materijala sa spužvom i ostaviti za impregnaciju. Nakon toga, glačala treba tretirati s valjkom igle. Također možete izrezati izrezbarenu traku s pogrešne strane tako što ćete izraditi poprečne rezove i pažljivo provjeriti materijal.

Dalje, pripremljen materijal je instaliran na mjestu i pričvršćen na okvir samoizdržavanja. Uz pomoć odvijača, moraju biti sjebani tako da se kape malo utopile u površinu. U označenim mjestima ispod točkastih svjetiljki, rupe se buše posebnom mlaznicom i moraju povući žice.

Konačni rad

Čitati:

  • prajmer;
  • kit;
  • traka za montažu;
  • kutovi;
  • kit nož;
  • crosshead odvijač;
  • Brušenje gratera;
  • boja.

Da bi strop od gipsane ploče vlastitim rukama, ima gotov pogled, mora se izoštriti i obojiti.

U početku, pokriveno je univerzalnim temeljem. Nakon njegovog sušenja, šavovi moraju biti stisnute pomoću srpaste trake. Tada su svi vanjski kutovi poravnati. Da biste to učinili, kut dizajna je manjkav s slojem žbuke i kut se oslobađa u nju. Sva višak otopina koja strše kroz rupe čiste se s lopaticom. Kamene linije su zatvorene metalnim uglovima, a fleksibilni plastični kut se koristi za zaobljenja. Nakon prvog sloja žbuke potrebno je potpuno ukloniti kut drugog sloja.

Članak o toj temi: Kako je dogovorena kuglica

Zatim su provjereni i uvrnuti se s vijcima cross odvijača, a njihove kape su jabuke. Tada su svi šavovi vezani za lopov s bazom. Nakon njegovog sušenja, morate izoštriti cijelu površinu i dati ga sušiti. Uz pomoć za mljevenje fino žitarice, čiste se sve nepravilnosti i priljeva žbuke. Stropni baguet je obložen posebnom ljepilom ili žbuku.

Nakon toga, cijela površina stropa gipsana je prekrivena temeljem. Završna faza instalacije - slikanje. Ako je svaka razina stropa oslikana u određenoj boji, zglobovi zglobova se uzorkuju s papirnoj ljepljivom vrpcom kako bi se izbjegle linije boja. Prije svega, sama strop je slikana, a zatim bageta. Na kraju su instalirani u spremljenim svjetiljkama za pripremu rupa. Ako je osiguran luster ovjes, njegova instalacija se provodi pomoću pričvršćivača za GKK ili posebne titke. Duplex strop od gipsane ploče spreman.

Čitaj više