Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Anonim

Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Provence je nevjerojatno mjesto koje se nalazi na jugu Francuske. Postoji harmonija i mirna. Pokrajinske francuske kuće smještene u Provenceu uvijek su nadahnuli dizajneri cijelog svijeta kako bi stvorili prave remek-djela. Tako je rođen novi stil interijera - Provence. Pokušajte i ponovno stvorite ovaj jedinstveni stilist vlastitim rukama.

Temelj maslina

Tu je i top 7 elemenata, bez kojih nećete dobiti sa svojim vlastitim rukama da biste stvorili unutrašnjost u stilu Provence. Upoznajemo se sa svakim od njih:

  1. Prirodni materijali moraju prevladati u unutrašnjosti. Ista plastična uobičajena može jedva pokvariti sav dojam dizajna. Pokušajte se usredotočiti na drvo (posebno na netretirano ili umjetno u dobi), tkanine, kamenje, keramika.
  2. U svemu, bilo da je to ukras zidova ili tekstila, mora biti prisutan cvjetni ispis ili cvjetni uzorci.

    Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

  3. Tekstil je ludo važan. Jastuci, stolnjaci, prekrivači - sve to treba koristiti kao dekor. U idealnom slučaju, ti elementi moraju nadopuniti sve vrste usta i ruffs.
  4. Općenito, obilje dekora je karakteristično obilježje masline stilistike.

    Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

  5. Svi tonovi koji se koriste u dizajnu moraju biti pastelni, ugodni za oči.
  6. Svakako dodajte veliki broj boja u unutrašnjost. To može biti biljke u loncima, živjeti cvijeće u vazama ili čak visoko kvalitetnim umjetnim cvijećem. Štoviše, možete pokušati napraviti cvijeće za masline interijer s vlastitim rukama, dodat će više individualnosti dizajn.
  7. Što se tiče prozora, oni moraju ukrasiti transparentne zavjese težine tako da maksimalna količina prirodnog svjetla spada u sobu.

    Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Prikladan namještaj

Najvažnije je obratiti pozornost prilikom odabira namještaja za maslinov interijer je njegova boja i tekstura. Tradicionalne boje namještaja - bijela, mekana plava, blijedo zelena, svijetlo ljubičasta. Što se tiče teksture, umjetno cijenjen namještaj sa svim vrstama pukotina, ogrebotina, čips je najcjenjeniji. Takav namještaj čini se dijelom priče o povijesti. Oblik svih namještaja je jednostavan, bez zamršenih kovrča. Sva sofisticiranost moraju se prenositi po boji, a ne oblicima. Općenito, maslinoviti namještaj je prilično nizak, vrlo je važno da to ne uhvati oko kada posjetite sobu.

Članak o toj temi: Kako napraviti TV antenu vlastitim rukama: za davanje i kuću

Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Gdje uzeti takav namještaj? Imate onoliko koliko četiri načina da biste dobili odgovarajući namještaj za unutrašnjost u stilu Provanse:

  1. Najjednostavnija i očitija odluka je da je potražite u potkrovlju vaših rođaka i prijatelja. Tako možete prikupiti vrlo originalne i doista vintage stvari. Međutim, takav namještaj ima veliki minus. Najčešće je to vrlo staro i ne funkcionalno. Olivežni namještaj trebao bi izgledati izuzetno staro, a ne prskanjem na dijelu.
  2. Druga mogućnost je tražiti antičke trgovine i trgovine, potražiti namještaj na antikvitetima na internetu. Takav namještaj vjerojatno će biti u dobrom stanju, međutim, cijena će biti prikladna.
  3. Sljedeće rješenje je kupiti umjetno star namještaj u specijaliziranim trgovinama. Budući da je Provence sada u modi, mnoge trgovine se bave takvom trgovinom. Međutim, cijena umjetno starijeg namještaja bit će nešto jeftinije od kupnje u antičkoj trgovini.
  4. Konačno, možete sami formirati namještaj. Ovo je najlakši i najjeftiniji način o tome detaljnije.

Izrada namještaja vlastitim rukama

Kao što smo saznali, najlakši način da odaberete prikladan namještaj za vaš dizajn maslina je da ga sami. Nema potrebe biti uplašena, čak i osoba koja je daleko od okupirajuće rude će se nositi s ovim procesom. Dakle, možete kupiti najjednostavniji i jeftini jedan-zidni drveni namještaj ili s muškim za uklanjanje boje sa starim drvenim namještajem. Međutim, druga opcija je još zanimljivija.

Prije svega, potrebno je dati olakšanje drva. Da biste to učinili, mora se izgubiti s metalnom četkom, rubovima izoštrenog brusnim papirom, a čavli čine nekoliko rupa i čipova. Nakon završetka ove faze, pažljivo očistite namještaj iz ostataka čipsa i piljevine.

Sada je potrebno prijeći površinu uz pomoć cakline (dobro okrenite sve rupe). Bez čekanja na potpuno sušenje, peremo se spužvom većinom boje (treba ostati uglavnom u udubljenjima). Nakon toga, možete obojiti namještaj već glavni sloj cakline, što je nekoliko tonova lakši od prethodnog.

Članak o toj temi: Bookcase s vlastitim rukama: Odabir materijala, praznih dijelova, instalacija

Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Kuhinja stila maslina

Najskladniji stil Provence izgleda u kuhinji unutarnjih poslova. Stvorite maslinovu kuhinju s vlastitim rukama je stvarna. Prvo morate pripremiti sobu:

  • Savršen strop maslina je ukrašen gredama. U urbanom stanu, takve grede mogu biti dekorativni, na primjer, od poliuretana. Slične grede mogu se kupiti u bilo kojoj građevinskoj trgovini. Prilikom odabira opcije montaže, dajte prednost u okvir, jer je mnogo pouzdaniji od opcije ljepila. U pravilu, grede se prodaju već obojene, stoga odaberite boju, sličnu originalnom drvu. Površina ispod greda mora biti obojana konvencionalnom bojom bijele ili bež boje.
  • Zidovi tretiraju dekorativnom žbukom. Primijenite ga s nedostacima i pogreškama. Neka bude vidljiv mali nemar u zidnom uređenju. Chic je ciglana, pojavljuje se iz žbuke. Ako iz jednog ili drugog razloga ne želite pokriti zidove kuhinje s žbukom, lizati ih s keramičkim pločicama ispod boje opeke ili kamena.
  • Okrećući se ukrašavanju poda, odmah odbacite varijante s linolij, laminatom, sintetičkim pločicama i drugim neprirodnim materijalima. Savršeno rješenje su grube, slabo prerađene ploče na podu. Naravno, ako ne možete pružiti ploče u kuhinji normalne zaštite od vlage, zamijenite ih na pločici.
  • Okviri drva i vrata bi trebali biti bijeli. Od plastičnih okvira prozora bolje je odbiti. Volite drvo koje može biti vrlo lijepo i prekriveno crtežima elegantnih kovrčavih boja. Ako ste uključeni u izgradnju svog doma - "dajte" kuhinju ukusnih francuskih prozora s stropa na pod.

Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Nakon završetka kuhinje, možete se preseliti na najzanimljivije stvari - do njegovog punjenja. Budući da smo već shvatili kako bi namještaj u stilu Provence trebao izgledati, nećemo živjeti na njemu. Međutim, zapamtite da je glavno pravilo za maslinarsku kuhinju da namještaj u njemu ne bi trebao biti previše. Neka vaša kuhinja izgleda malo minimalističke.

Članak o temi: Stolica za hranjenje: Kako sastaviti vlastite ruke

Konačno, kućanskih aparata. Naravno, u suvremenom svijetu bez nje, nije nigdje i jedva da netko želi odustati od tehnike kako bi se postigla savršena usklađenost s maslinovom stilistikom. Vi samo trebate stvoriti vidljivost da nema tehnike u vašoj staroj kuhinji. Da biste to učinili, sva kućanska oprema mora se izvršiti ili ugrađena i prikrivena, ili ga sakriti u ormarićima.

Provence u unutrašnjosti vlastitim rukama

Čitaj više