Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Anonim

To se događa da se vrata otvaraju. Što učiniti u takvoj situaciji? Spontana otvorka vrata najčešće je povezana s lošom ugradbom okvira vrata. Ova brašna vrata počinje udariti zid, može dotaknuti graničnik. Kao rezultat toga, događa se brzo trošenje. To može biti znak pružanja unutarnjih vrata, a takav nedostatak može se ispraviti.

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Glavni razlog prekida i ražnjići su slomljeni ili pogrešno ugrađeni petlji.

Prije svega, razlog za otvaranje može biti šarke. Loše instalacijske šarke uzrokuje bateriju, vrata počinju s poteškoćama.

Jedan od razloga može biti odvajanje jedne polovice petlje. Ako je okvir instaliran u odnosu na razinu, označavanje šarke je provedeno, a web i dalje odstupa od okomitog, što znači da su instalirane neispravne petlje. Trebaju biti zamijenjeni.

Drugi razlog može biti slabo izrađen žljebovi ispod petlje. Na primjer, jedan rub ima udubljeni više od drugog. Ovaj nedostatak je lako ispraviti. Potrebno je ukloniti sve više suvišno u utoru, stavi materijal tražene debljine ispod depresije.

Drugi razlog može biti vijci koji su bili iskrivljeni u petlji. Oni povlače petlju u suprotnom smjeru. Da biste popravili položaj, morate prepustiti rupe.

Što može biti potrebno za rad

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Loplje su pričvršćene samo-crtanjem u svakoj rupi.

  • čekić;
  • Lik odvijača;
  • sjekira;
  • otpad;
  • električna bušilica;
  • sječivo;
  • rastrganje;
  • vijci;
  • komad krede;
  • razina.

Kutija za vrata i njegov učinak na otvaranje i zatvaranje unutarnjih vrata

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Mogućnosti popravka vrata.

Ako se platno vrata otvaraju nehotice, stalak koji drži platno nema idealnu vertikalnu. Koji je razlog kako riješiti takav problem? Gubitak vertikalnosti zbog nepravilno instaliranih petlji vrata - glavni razlog za samoprocjenu. Petlje su instalirane s blagim nagibom.

Ako se otvor dogodi vani, to znači da je nagib vrata usmjeren na okvir vrata. Da biste ispravili položaj, morate staviti materijal odgovarajuće debljine ispod petlje.

Članak o temi: Pregača za kuhinju iz pločica to učiniti sami

Ako dođe do proizvoljnog zatvaranja, nagib je usmjeren prema okviru vrata. Da biste eliminirali uzrok, morate staviti materijal ispod petlje u nastavku.

Nakon što je stalak točno izložen okomito, vrata će raditi savršeno. Ako još uvijek jednostavno podstava nije ispravila situaciju, morate ponovno instalirati okvir vrata.

Za to se uklanjaju svi vijci, pričvrstite kutiju. Postoji samo jedan za držanje stalka. Platno vrata se uklanja. Dobro oštri nož uklanja sva montažna pjena. Nije potrebno ukloniti pjenu, to će biti vrsta zamjene klirije i neće dopustiti stalak ispod nagiba da dodirne zid.

Zatim, uz pomoć razine postoji nova lokacija stalka. Kroz stalak, nove rupe su izbušene. Trebat će dugu vježbu za rad. Dowels je začepljen u rupe.

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Shema popravka vrata.

Nakon toga, oni objesiti kutiju i pričvrstite električnu bušilicu dva vijka u donju i gornju petlju. To je potrebno provjeriti ispravnu instalaciju. Ako, kada otvaranje vrata na 45 °, ne sprema i ne ostaje na licu mjesta, možete u potpunosti popraviti okvir. Ako se pojave nedostaci, potrebno je ponovno provjeriti okomito. Takav rad je završen uklanjanjem stare pjene, stalak i re-vrata.

Uvijek je potrebno zapamtiti da će se drugi regali morati uskladiti na isti način. Količina posla koji se odnosi na popravak kutije ovisi o stupnju oštećenja.

Možda će biti moguće učiniti s jednostavnim kozmetičkim popravcima. Bit će dovoljno oštriti udubljenja i obojiti vrata. No, to može biti potrebno ozbiljnijim popravcima kada je potrebno zamijeniti oštećene detalje okvira vrata i prijenosu vrata.

Prilikom popravka metalnih vrata, rad se obavlja:

  • vodovod;
  • zavarivanje;
  • završna obrada;
  • Dobitke vrata.

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Izricanje vrata se eliminiraju mazivom.

Ponekad se vrata počinju škripa. To je povezano s trenjem u baldahiju. Moguće je to popraviti s uobičajenim strojnim uljem, podmazivanje petlje. Možete koristiti ulje koje podmazuje šivaće strojeve. Da biste došli do osi petlje, morate staviti klin i lov, na primjer, otpadni. Lagano podiže, u dobivenom razmaku oko pinova petlje, ulje se kaplje. Vrata se mogu pažljivo spustiti na svom mjestu. Glavna stvar je da ostane cijelo vrijeme na petlji. Škripa će nestati.

Članak o toj temi: Kako odabrati svjetlosne zavjese zastoja u Ikei i Lerua Merlin

Umjesto ulja, možete koristiti dijelove grafita, razbijanje bilo koje meke olovke.

Kriške grafita bit će slomljena masom vrata i postala mali prah. Grafit je veličanstveno mazivo, to će poslužiti jako dugo vremena.

Ako se metalna vrata počinju otvarati neovisno, morat će popraviti netočne petlje. Pričvršćivanje petlje mora se obaviti strogo okomito, nije dopušteno nagib.

Kako popraviti petlje

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Loši utori su poravnani s dlijetom.

Ako se otvor dogodi spontano, to znači da postoji nagib u odnosu na okvir vrata. Da biste ispravili položaj, potrebno je rezati malo kartona na vrhu petlje da biste ugradili petlju u ravnomjerno mjesto. Ako dođe do proizvoljnog zatvaranja, tada se kartona mora staviti ispod petlje od dna.

Kada radite ne treba potpuno okretati vijke. Mogu se odvrnuti samo pola. U nastalom razmaku možete staviti komad kartona. Nakon rada vijci se lako pričvršćuju natrag.

Ako su vrata često klinički, u većini slučajeva povezana je s šarkama koje su vrlo bolne. Da biste popravili potrebno je ukloniti vijak i umjesto toga ćete vijak drugoga. Dakle, mijenja sve vijke, držeći petlju, možete popraviti situaciju.

Ako takva operacija nije pomogla, potrebno je prenijeti petlje na novo mjesto pomicanjem ih u stranu. Možete pokušati napraviti gnijezda gnijezde dublje od njih da se malo utopi.

U nekim slučajevima dolazi do zaglavljivanja vrata povezanih s zgradom sedimentacije. Okvir vrata doživio je deformaciju i lagano se naslonio. Jedini izlaz iz situacije bit će stvaranje kuta sklonosti koji odgovara kutu okvira.

Pod petljom morate staviti brtvu u skladu s gore opisanom tehnologijom. Kada se potaknula pola vrata nalazi se dolje, polaganje se nalazi ispod petlje koje se nalazi na vrhu, a kada drhti gornju polovicu, sve se radi na suprotno.

Vrata se otvaraju: što učiniti kako bi popravili situaciju

Pravila za predenje Samorezov

Uzrok kodiranja je rezultirajući veliki razmak pri instaliranju petlje i okvira vrata. Da bi se uklonio problem, petlje gnijezda moraju biti mnogo dublje i lagano ih utopile. Ako postoji iskrivljenost, potrebno je utopiti samo tu petlju, što je uzrok džema.

Članak o temi: lukovi uređaja na balkonu

Ako posao učinio nije pomogao eliminirati džem, morate ukloniti drvo sloj nasuprot stranicama spoja. Isto se radi s vratima koji su progutali od vlage. Često je sasvim dovoljno nositi kraj raspila na šarkama. Da biste uklonili debeli sloj, vrata moraju biti uklonjena iz petlji.

Ako otvaranje vrata udari u pod

Možda je to posljedica skupljanja vrata prijenosa vrata. Korekcija položaja slična je djelovanju podmazivanja vrata.

Prvo, čelična vrata su pričvršćena malim klinom. Na otvorenom položaju, platno će početi podići u petlji. U nastalom razmaku se umetnuli od trajne žice. Kada se umetne polukružno, moraju ih zadržati uz pomoć prolaza dok se ne dobije prsten. Mora se učiniti na takav način da prsten ostaje na mjestu kada će tkanina biti zatvorena ili otvorena.

Kada su se vrata počela loše zatvoriti, potrebno je staviti kopije papir ispod njega, a zatim zatvoriti. Nakon otvaranja možete vidjeti glavni uzrok problema. Ako brava ima jezik ispod rupe ispod, potrebno je provjeriti čvrstoću pričvršćivanja vijaka petlje. Možda se tadiment dogodio zbog činjenice da su oslabljeni.

Ako se radnje nisu dovele do uspjeha, potrebno je ukloniti prekid trake i rupe za proširenje obične datoteke. Nakon toga, možete popraviti bar negdje drugdje.

Pomaknite petlje ako vrata čvrsto postaju na mjestu, nisu dopušteni. Ponekad morate ograničiti otvor vrata. Za to se uzima remen, koji se mora konsolidirati na vrhu vrata izravno na džem. Duljina trake jednaka je željenoj duljini otvora. Kada su vrata zatvorena, remen će se samo objesiti. Da bi se vrata napravila, možete instalirati vrata bliže.

Čitaj više