Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Anonim

Popravak kupaonice jedan je od najdužih klauzula: puno operacija koje zahtijevaju vrijeme. Dovršava sve pločice za kupaonicu. Također nije najlakši zadatak koji zahtijeva znanje o tehnologiji. Osim toga, potrebno je razviti shemu polaganja, ali ne i nekako, ali lijepa. I također - izračunati količinu i ne pogriješiti.

Tehnologija

Prema modernim zahtjevima, pločica se nalazi na ravnoj bazi. Glatko je s maksimalnom razlikom od visine od 5 mm na 1 četvornom metru. m. Ako zidovi ili pod ne reagiraju na ovaj zahtjev, za zidove je potrebno kit - s devijacijom do 3 cm - ili žbuke s više površina krivulja. Rod u ovom slučaju je poravnat s estrihinom.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Zidovi moraju biti čak i

Ako već postoji pločica na podu, ali želite ga zamijeniti, morat ćete se spustiti, poravnati više ili manje sve kapi i sipati s betonskom rješenjem, poravnati u Beacons. Možete koristiti samo-izjednačavanje mješavine, ali oni također trebaju RAM, iako ne tako pažljivo kao obični beton. Nakon betonskih kapi oko 50% čvrstoće dizajna (oko 7 dana na temperaturi od + 20 ° C), moguće je nastaviti.

Ponekad se pločica ne izbriše na podu (obično mali). U ovom slučaju, estrih u 2-3 cm može se izlijevati na vrh onda postaviti nove.

Kako izgladiti zidove kupaonice

Kako glatko / stavite zidove u kupaonicu? Sve formulacije se izrađuju na temelju dva veziva: žbuka ili cementa. Budući da je kupaonica soba s visokom vlagom, korištenje gipsane žbuke ili razmak je nepoželjna. Ne, možete ih koristiti, pogotovo jer u mnogim visokim zgradama zidovi kupaonica također su izrađene od žbuke. Ali žbuka je vrlo hygrocked i apsorbira vlagu iz zraka, od zidova. To ne povrijedi ni pločice niti ljepilo. Dakle, on ne "povlači" vlagu, gljivica ili plijesan pojavio se na zidovima, površina će morati biti dobro natopljena pripravcima koji smanjuju higroskopnost. I po mogućnosti nekoliko puta. A to su dodatni troškovi i znatni. Stoga je bolje odmah koristiti kompozicije na temelju cementa - oni u početku imaju nisku higroskopnost.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Rotband - popularna gipsana žbuka, stari - cement

Primer

Prije početka žbuke ili kita, prije polaganja pločice, sve površine su tlo. Nemoguće je zaboraviti na ovu fazu. Prajmeri poboljšavaju prianjanje jednog sloja materijala s drugim, što ima pozitivan učinak na kvalitetu završne obrade. Ako stavimo završnu obradu na zidove bez prajmera, vjerojatnost da će se završiti odskočiti, ponekad zajedno s kitom, ponekad samo s ljepilom - gdje će se naći najslabiji kvačilo.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Nekoliko opcija za prajmer

Prilikom odabira temelja, obratite pozornost na dodatna svojstva. U kupaonici dolazi s aditivima protiv hvatanja, kao i hidrofobnih aditiva (odbojne vode).

Kako staviti pločice

Zapravo, nakon svih tih koraka, završava kupaonica počinje s pločicama. Prije svega, postavljeno je na podu. Koristite posebne ljepilo za pločice za vlažne sobe. Počnite s vrata, pređite na dugi zid. Obično uz suprotni zid nalazi se kupaonica, tako da će sve podrezivanje biti ispod njega.

Sloj ljepila se primjenjuje na poravnani pod, prekomjerna lopatica se uklanjaju pomoću kormila, stavljaju pločicu, poravnajte ga na horizontalnu površinu, provjeravajući razinu. Na isti način postavljaju se sve naknadne praznine s plastičnim križevima. Veliki format pločica se obično koristi na podu, stoga križevi uzimaju deblji - 3-5 mm.

Članak o toj temi: savršena površina s zidovima za brušenje nakon kita

Nakon sušenja ljepila (razdoblje je označeno na pakiranju) možete pokrenuti zidove kupaonice. Tehnologija je jednostavna i vrlo slična gore opisanom:

  • Sloj ljepila s debljinom od 3-5 mm primjenjuje se na projicirani glatki zid, višak se uklanja s nazubljenom lopaticom, koji čini udubljenja;
  • Pločica je umočena na nekoliko sekundi u vodu, instaliran na mjestu, pritisnut i drži se na Kelly ručicu, postižući ga glatkom u svim ravninama položaja;
  • Provjerite položaj s razinom pomoći, provjerom horizontalne i vertikalitet instalacije;
  • U blizini je u blizini;
  • Jaz između susjednih elemenata izložen je pomoću posebnih plastičnih križeva (2-3 mM, ovisno o formatu);
  • Provjerena je vertikalna i horizontalnost.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Kupaonica završna pločica: stavite na zidove

Postoji još jedan način - ljepilo se ne primjenjuje na zidu, već izravno na pločici, uklanjajući višak sve iste zupčane lopatice. Primijenite ga na zid i također izravnali. Ovo nije bolji način i ne gori. Odaberite onu koja vam se čini prikladnijim.

Prvi red se postupno ispunjava - od zida do zida. Drugi je postavljen na njega, i tako dalje, već prije stropa, onda idite na drugi zid. Tijekom posla ne zaboravite ukloniti križeve. Ljepilo je uhvaćeno brzo, kao rezultat toga, teško ih je iskopati. Također provjerite je li pločica čista. Svi tragovi ljepila, čak i najmodernije, moraju obrisati. Možete koristiti spužvu ili krpu ili oboje. Obratite pozornost na činjenicu da ljepilo ne govori iz šavova. Trebali bi biti napola prazna - trebat će ih završiti - trljati.

Spustite šavove s posebnim oslikanim pripravcima, koji su odabrani u tonu ili čine kontrast. Nakon što je ljepilo suha, žbuka se uzgaja u stanje paste, nanesene u šavovima koristeći malu gumenu lopaticu, također uklanjaju višak. Ostaci se protrljaju mekom krpom koja ne blokira.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Shutdown šavova pločica

Još uvijek postoji nekoliko značajki i nijansi - na rasporedu, dizajnu kupaonice, vrata, itd., Ali općenito, trim kupaonice s pločicama je zbog takve tehnologije.

Značajke izgleda

Da biste dobili kvalitetnu i lijepu kupaonicu, najprije morate razmisliti o rasporedu pločica. Pretpostavimo da ste već brinuli o nekoliko varijanti različitih boja ili veličina. Sada je potrebno odlučiti što bolje kupiti i u kojoj količini. Složenost je da danas trim kupaonice s pločicama oštro se događa na podu na strop. Obično se kombinira dvije ili tri boje, a još uvijek postoji određeni broj fragmenata s uzorkom ili dekorom. I moramo točno izračunati njihov broj za kupnju od jedne stranke i ne pogriješi u isto vrijeme (zbog obilježja tehnološkog, boja različitih stranaka može imati značajne razlike).

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Primjer crtež pločice za opremanje kupaonice

Da biste riješili ovaj zadatak i, u isto vrijeme razvijaju grafikon izgleda pločice, potreban vam je veliki list papira u ćelije ili milimetra, olovke i olovke u boji. Na plati nacrtajte skeniranje sobe, točno promatrajući dimenzije i proporcije. Na odgovarajućim zidovima označite mjesto vrata, kupaonice, vodovodne, ogledala, perifu. Sve stavke crtaju na istoj razini. Crtanje je bolje učiniti velikim - bit će lakše crtati dijelove, kao i brojati pločice komada.

Članak o temi: Kako napraviti hladnjak na balkonu

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Primjer pločica za polaganje u kupaonici

Na pripremljenom planu, na istoj ljestvici, crtajte pločice, slikajući je s odgovarajućim bojama. Tako može biti točnije zamisliti kako će sve izgledati, testiranje nekoliko opcija izgleda - u horizontalnim prugama, okomitom, prebacivanju, stvaranje šire / već / veće, itd.

Kada se točno odlučite kako želite postaviti kupaonicu (u smislu mjesta različitih boja, širine bendova i drugih nijansi) bit će potrebno ponovno iscrpiti odabrani raspored, ali već uzimajući u obzir podrezivanje veličina.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Obrezane pločice nalaze se u jednom od kutova

Ako počnete stavljati pločicu samo iz jednog od kutova, morat ćete ga smanjiti u drugoj. Od danas u trendu, pločica velikog formata, ove podrezivanje s jedne strane snažno pokvari ukupni dojam. Stoga je postavljen u odnosu na središte zida, "ubrzavajući" podrezivanje duž dva ugla. Ispada simetričnu sliku koja izgleda mnogo bolje.

Samo ovdje postoje nijanse. Da bi normalno gledao zid, širina obrezivanja trebala bi biti više od polovice. Previše uski umetci izgledaju malo. To je regulirano mjestom: na središnjoj liniji možete staviti šav ili sredinu pločice. Nacrtajte tako da samo uske trake nisu u uglovima.

Redraw Odabrana metoda polaganja, uzimajući u obzir ove trenutke. Zatim razmotrite iznos koji se s obzirom na one koje treba odrezati. Da, količina pločica će biti više, ali pogled na vašu kupaonicu u ovoj verziji je mnogo privlačnije.

Ovdje su opisane načela stvaranja dizajna kupaonice. Ovdje su opisane značajke dizajna kombiniranih kupaonica.

Kako staviti popločanu kupku - pravokutnog, zaokruženog

Jedna od važnih točaka prilikom završavanja kupaonice s pločicama - kako organizirati prednji dio kade. Najčešće je također prekriven pločicama (više opcija - za šivanje plastičnih panela). Ali samo ga nemojte objesiti, potrebno je. Napravljena je ili cigla (bolja keramika, ne silikatna, iako je jeftiniji) ili od suhozida otpornog na vlagu.

Od oba materijala možete postavljati zid glatke ili zaobljene. Uz cigle, sve je više ili manje jasno, samo vas zamolite da povučete na crticu, penjući se lagano slomljena crta. Zatim je nosila žbuku.

Kako bi savijati gipsanu ploču, izvuče iznutra na trake od 3-5 cm širine, ovisno o radijusu savijanja, podne linije razbijaju gipsum i savijaju ga prema potrebi. Imajući prikladnu bazu oblika, to je uzemljenje i već možete postaviti pločicu na ljepilo na standardni način.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Tako postavite osnovu cigle

Postoji još jedna suptilnost kada završava kupaonicu: između bočne strane kupaonice, a jedan od zidova može biti pristojna udaljenost - od 5 do 15 cm. Ova udaljenost mora biti zatvorena s nečim, inače će se voda pasti i udaljenost je Više, problem je problematičniji. Izlaz je napraviti policu gipsane ploče, koja je zatim zalijepljena pločica. Redoslijed rada je:

  • pokazati kupku strogo horizontalno;
  • Prijenos na zid gornjeg ruba kupaonice na zidu (sol ili vladar);
  • Iz rezultirajuće linije povlače se na debljinu planiranih materijala (debljinu debljine pločica + suhozida + debljina ploče, na koju će se sve to oslanjati);
  • Na rezultirajućoj liniji pričvrstite šipku ili profil (gornji rub se podudara s primijenjenom linijom);
  • Široka ploča je pričvršćena na profil (obrađen od strane antiseptike), koji izvlači kupaonicu u stranu;
  • Jaz između ploče i kupaonice ispunjen je brtvilom;
  • odozgo s komadom suhozida otpornog na vlagu;
  • tlo;
  • Ova polica je naknadno, kada završava zidove, položite popločani rez u veličini.

Članak o temi: Kako povezati tuš kabinu do vodoopskrbe s vlastitim rukama?

Ako odlučite instalirati tuš kabinu u kupaonicu, možete pročitati o procesu montaže ovdje.

Kupaonica završna pločica: Foto ideje

Posljednjih godina postoje dvije glavne tendencije u uređenju kupaonice:

  • Pomoću pločice velikog formata. Pravokutni ili kvadrat - to nije važno, glavna stvar je da je veličina čvrsta.

    Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

    U osnovi, kupaonica je odvojena pločicama velikog formata

  • Korištenje mozaik-stakla ili keramike. To su mali kvadrati sa strane od 1,5-3,2 cm, zalijepiti na polimernoj mreži.

    Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

    Mozaik - male pločice zalijepljene na mreži

Postoji još jedna treća opcija - kombinacija. Takve opcije, usput, posebno je zanimljivo.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Kombinacije i mozaik su najzanimljiviji

Još jedna nijanca u vezi s dizajnom - pravokutna pločica je sve više počela imati "stojeći", ali "laže" - u dužini. To je opravdano, jer je soba vizualno širi.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Mjesto "Duljina" vizualno čini sobu širom

Vjerojatno ste primijetili da se trake sve više koriste - horizontalne ili vertikalne širine. Učinite ih na različitim zidovima.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Pruge i fragmenti različitih veličina - jedan moderni smjerovi u oblozi kupaonice

Ne zaobići modne i crteže. Iako su cvijeće ili monofonske opcije još uvijek popularne, pojavili su se pločica koje oponašaju različite prirodne materijale: kamen, drvo različitih pasmina, kože. Ispada vrlo zanimljivo: tipom stabla (imitacija je dovoljno visoka), ali osjećaji - keramika.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Pločica s imitacijom drvene površine - novost posljednjih sezona

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Pod krokodilnom kožom - elegantni

Općenito, mnoge zanimljive ideje o tome kako odvojiti kupaonicu s pločicama. Različite kombinacije, ponekad neočekivane.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Kada koristite cvijet ukras, važno je odabrati pravu pozadinu: jedan od postojećih na crtežu

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Ne-očigledna kombinacija, ali uspješna

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Imitacija drage tkanine izgleda vrlo bogato

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Kombinacije nijansi iste boje su uvijek dobre

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Čak i mali mozaički uključivanje oživljava dizajn

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Jedan zid je svijetao, naglasak, ostali su blijedi i gotovo monofoni. Ovo je još jedan od lijekova posljednjih sezona.

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Napravite zasebnu nišu ispod kupaonice - zanimljiva opcija

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Pločica za kupaonicu u stilu minimalizam također karakterizira sažet

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Igra u kontrastima uvijek je u modi i privlači pozornost

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Nježno cvijeće i neobičan format pločica

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Čak i jedan mozaik traka značajno razrjeđuje monotoniju bijele zida

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Cvijeće još uvijek ne gubi popularnost

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Bež i smeđe metone s plavom - rijetkom kombinacijom, ali izgleda sjajno

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Dodajte malo zlata za raskošnu kupelj

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Mark imitacija je također dobra

Kako odvojiti kupaonicu s pločicama

Postoje pločice s ispisom fotografija, samo je razina izvršenja slika postala nekoliko puta veća.

Čitaj više