Domaće stolice

Anonim

Stolica je prilično popularan element unutarnjih poslova. On je posebno potreban u velikim količinama kada vlasnici vole uzeti puno gostiju. Možete napraviti stolice vlastitim rukama.

Domaće stolice

Stolica je univerzalna i kompaktna, zbog čega se ova vrsta namještaja danas može vidjeti u bilo kojoj stambenoj sobi.

Ali ako prvi put napravite ovaj posao, trebali biste znati nekoliko trenutaka:

  1. Najpouzdaniji pogled na vezu je "Paz-Schip". Ali to bi se trebalo primijeniti u slučaju kada već postoje stolaričke vještine. To zahtijeva točnost pri izrezivanja žljebova, inače dizajn neće imati trajnost, a tijekom rada, drva vlakna će stvoriti škripanje.
  2. Stolica je dizajnirana za stalne pokrete. Stoga je potreban materijal za njegovu proizvodnju za odabir tako da se ne "brzo širi". Također bi trebala zadržati dobro pričvršćivanje elemenata, kao što su vijci, nokti ili vijci za samozaštimanje.

Oba ova trenutka treba uzeti u obzir prije stvaranja stolice, pogotovo ako se uzme pridošlica za rad.

Ono što čini stolicu?

Domaće stolice

Crtanje i veličine običnog tostera.

Ovisno o stilu interijera, možete pronaći stolice apsolutno bilo koji oblik i materijal, do metala. Za ekskluzivne ljubavnike mogu se odabrati kamena ili staklena stolica. Iako najpopularniji i pristupačniji materijal i dalje ostaje stolica od drva.

Najjednostavniji dizajn takve stolice sastoji se od sjedala, 4 noge i vezivnih ploča. Možete napraviti stolicu koristeći sljedeće materijale:

  • Bruus 3x30 mm, koji će poslužiti kao noge;
  • Dvije ploče (14,5x30 cm, debljina - 2-2,5 cm);
  • šperploča (debljina 1,2 cm);
  • ljepilo;
  • šmirgl papir;
  • akril lak;
  • Skulpture u veličini od 4 cm.

Ako su takvi materijali pod ruku, onda možete sigurno početi napraviti stolicu.

Odabir pravih alata

Domaće stolice

Crtanje tobiljetina s čvrstim nogama.

U osnovi, dizajn stolice s stabla ne predstavlja ništa komplicirano. Glavna stvar je da se zaliha pravi pravi alat, naime:

  • fino zrnasto hacksaw;
  • križ odvijač;
  • bušilica;
  • Građevinsko brojilo i kutak;
  • Jednostavna olovka;
  • bušilica;
  • Četkanje pod lakom.

Ako postoji osnovno znanje o inventaru zgrade, jedan od gore navedenih elemenata može se zamijeniti analognim. No, pridošlica je bolje držati se na ovom popisu kako bi ga olakšalo proveli sve radove.

Članak o toj temi: Pogodan garderob na loggiji: ergonomija i kompaktnost

Upute i akcijski plan o tome kako napraviti stolicu

  1. Prva faza je priprema podrške, to jest, noge. Za to je drvosječe u četiri jednaka segmenta duga 43 cm. Od ploča, potpora će biti napravljena za "petu točku", stoga se bira u dva praznina s veličinom od 14,5x30 cm.
  2. Šperploča će poslužiti kao spojna ploča. U tu svrhu, list se izreže u segment od 10 na 27 cm. Nakon toga, na širokim rubovima, izreže se kroz utor (1.2x5 cm), a udaljenost od ruba 3 cm, jednaka debljina noge. Dobiveni elementi se sakupljaju na kvadratu, koji će poslužiti kao okvir.
  3. Nadalje, spojeni okvir šperploča, sjedalo i noge.

Domaće stolice

Tubereboard Shema Sklop.

Da biste to učinili, na odgovarajućim mjestima trebate bušilicu za pripremu rupa u kojima će se svi elementi stolice pričvrstiti pomoću vijaka. Dakle, da je kvačila bila pouzdanija, lokacije spojeva mogu se otvoriti s pomoćnim ljepilom. PVA je pogodan za tu svrhu. Za stolice s drveta, to neće biti suvišno raditi na bajci, preciznije ga ukloniti. To će izgladiti detalje rebra, zbog čega će proizvod imati prezentiraniji izgled.

Stablo ima takvu strukturu da se s njim formiraju Dussura na površini. Da bi se polirala stolica, koristi se razrađeni papir, a stručnjaci preporučuju da to učinite u dva gola. To jest, prvi rad s grubim brusnim papirom, a zatim fino šljunak ide uz vrh. Mljevenje pomaže eliminirati ne samo burdles, već i dati cijeli proizvod "izravnati" izgled.

Završni trenutak se otvara s lakom. Najbolje od svega, ako će se laki nanijeti u dva sloja. No, samo se naknadna obdukcija provodi kada je prethodni sloj potpuno suh.

Prilikom dizajniranja stolice iz drva treba zapamtiti o osobnoj sigurnosti. Na primjer, čips mogu ući u oči ili ražanj ispod kože. Stoga je potrebno unaprijed razmišljati o sredstvima zaštite: rukavice, naočale itd.

Drugi dizajn verzija stolice

Iznad toga je opisano kako napraviti najjednostavniju stolicu s vlastitim rukama. Ali postoji još jedna opcija zanimljiviji križ noge i mekano sjedalo. To je ono što će se model dalje raspravljati.

Članak o temi: Dielektrični roboti i Galoishes

Za početak, žetva radne alate i materijale:

Domaće stolice

Uređaj uobičajenog tostera.

  • Drveni drvo s poprečnim presjekom od 60 mm;
  • Grablje (3x6 cm);
  • list šperploča (debljina 1,2-1,5 cm);
  • pjenasti materijal (minimalna debljina od 10 cm);
  • tkanina za čvrsto sjedenje;
  • Nokti, vijci, Gumbi za gradnju;
  • Kružna pila i odvijač;
  • Tassel, Moron;
  • lak za otvaranje ili slikanje;
  • marker, olovka;
  • mjerenje ruleta;
  • Stuslo.

I opet se prvo priprema baza nogu. Za to je 4 segmenta izrađena od trake, svakih 60 cm. Proizvodili su Spike na 45 stupnjeva. Takva djela izvode se pomoću Stusl.

Kada su segmenti spremni, moraju se smanjiti u parovima, to jest, za montiranje slova "X" na način. U tu svrhu morate pripremiti utore na svakom billetu. Veličina dubine iskopa mora odgovarati polovici debljine najpotrebnijeg drveta. To jest, ako je debljina trake 6 cm, tada su žljebovi od 3 cm. Mora se kontrolirati, tako da su noge čvrsto pričvršćene jedna s drugom i nisu izašla iz 6 cm za oznaku, to jest, debljina. Dakle, treba dobiti par struktura u obliku X.

Dakle, da je stolica bila stabilna, oba križanja trebaju biti čvrsto fiksirana jedni s drugima.

Da biste to učinili, trebat će vam daska od segmenta bara. Duljina trake mora odgovarati veličini stolice. U tom slučaju, to je duljina od 48 cm. Da bi bili bakar s obje prečaca, vijci su potrebni. Tako da proizvod ima predodljiviji izgled, pod pričvršćivači su izrađeni od malih udubljenja. Na kraju svih posla, te će se udubljenja sakriti pod posebnim punilom ili koristeći posebne plastične kape.

Potrebno je prijeći noge i na gornjem dijelu križa. Za svaku vezu koriste se dva vijka.

Posljednji trenutak je samo "skrivanje" šešira vijaka. Također, noge moraju biti zatvorene ili obojene u bilo kojoj drugoj odabranoj boji.

Praktične preporuke

Ali kakva stolica bez sjedala. U prvom slučaju prikazana je varijanta drvenih stolica s krutom bočnicom. U istom slučaju napravljen je dizajn s mekom površinom.

Članak o toj temi: Vez s križnom shemom: u šeširskom muškarcu i ženi, postavlja se crveno, s jugom i biciklizmom, s kišobranom

Sjedalo će se sastojati od čvrstog i na vrhu - meka baza. Za mala slova namijenjena je šperploča. Njegova preporučena debljina nije manja od 12 mm, inače će dizajn biti previše krhač i neće moći izvršiti svoje izravno odredište.

U ovom primjeru, baza ima dimenzije 40x60 cm. Općenito, to su prosječne veličine drvenih stolica. Ova baza je izrezana od šperploče s kružnom pilom. Odgovarajuće dimenzije moraju imati pjenu od pjene. Primijenjeni materijal za brtve koji će popraviti pjenu gumu s šperpločem. To znači da bi trebalo imati površinu od 30% više od temelja.

Pravi pokrivenost, trebate izmjeriti visinu i širinu dobivene strane. Treba imati na umu da se tkanina treba pričvrstiti na šperploču, to znači da je potrebno napraviti dodatne zalihe. Najbolje je kada nema nabora na uglovima stolice, to će trajati duže, bez leprša.

Kako bi se popravila tkanina, tipke se primjenjuju. Možete ih popraviti na dva mjesta: na dnu i sa strane. Ako su gumbi najjednostavniji, onda se koriste za prvi privitak, ali ako postoji dekorativan, onda su najbolje postavljeni na bokove. Iako se za pouzdanije fiksacije mogu kombinirati i ove metode. Dakle, da je stolica imala uredni izgled, nepropusnost se provodi samo s napetom tkaninom.

Zapravo, za dizajn tostera možete uzeti apsolutno bilo kakvu tkaninu ili čak umjetničku. Sve ovisi o unutrašnjosti, želji vlasnika i njegovih financijskih sposobnosti.

Posljednji korak u montaži takve stolice je povezivanje svih elemenata u jednom dizajnu. Uz pomoć vijaka, sjedalo je pričvršćeno na dobivene prekrižene noge.

Kao što je jasno, grade stolice od drva sa svojim vlastitim rukama. Svi potrebni materijali i alati su dovoljno jednostavni da pronađu kod kuće ili čak posuđuju od susjeda. I u isto vrijeme uvijek postoji prilika da stavite sve svoje goste kod kuće, a ne prolaze kroz susjede i pitaju ih rezervne stolice.

Čitaj više