Što očistiti montažnu pjenu s metalnim vratima: posebna sredstva

Anonim

Što očistiti montažnu pjenu s metalnim vratima: posebna sredstva

Brzo zamrznuta pjena doprinosi snažnom lijepljenju, pa je dovoljno teško čistiti.

To se događa sasvim neugodno situaciju kada instaliranje vrata ne radi kako bi se postigla točnost tijekom žice, koja bi željela. Dakle, vrata se ispari montažnom pjenom. I odmah se postavlja pitanje: Što čistiti montažnu pjenu? Osoba je nepripremljena u ovom poslu propušta dragocjeno vrijeme i očistiti površinu nakon što će sastav pripravka biti mnogo složeniji. Još nije zamrznuta kompozicija je pročišćena mnogo lakše. Stoga, kada planiranje radi u kojima je namijenjena instalacijska pjena za brigu o njegovom pročišćavanju, što je neophodno stanje za korištenje pjene.

Poznato je da ovaj alat uključuje poliuretansku pjenu, koja ima visok stupanj adhezije (uhvati). Prianjanje se smatra važnom karakteristikom, a zbog tog nekretnina, pjena je pronašla njegovu uporabu prilikom instaliranja vrata i prozora. Instant ravnanje kompozicije pridonosi snažnom dijelu za lijepljenje dijelova. Zbog toga ga je vrlo teško očistiti. Ali ako se to dogodilo, potrebno je odmah reagirati.

Kako eliminirati još nesušenu montažnu pjenu s vratima?

Što očistiti montažnu pjenu s metalnim vratima: posebna sredstva

Aceton se koristi prilikom čišćenja još ne zagubljene pjene.

Ako, puhanje lumena kada ugradite vrata, nađeno je da je sastav pogodio površinu na kojoj ne bi trebao biti potpuno ostavljen, a zatim ga treba ukloniti i učiniti što je brže moguće.

Pokušavajući provesti ovo kroz vodu je beskorisna. Što više kontaktira tvar s vodom, brže će se početi isušiti.

Spreman za stajati aceton. Moraju isprati neopranu pjenu. Također će otopiti tekuću masu ispred očiju, jer još nije formirala čvrste veze između molekula, koje bi ih uhvatile s velikom snagom. Kada je masa zamrznuta, aceton će već biti nemoćna protiv nje.

Članak o temi: prozor torta u unutrašnjosti kuhinje, dnevnog boravka, spavaće sobe: sheme (fotografije i video)

U očvrslom sastavu molekula čvrsto su spojeni i formiraju tvrdi okvir. Stoga, ako je trenutak "X" propušten, aceton će biti beskoristan.

Što metalna vrata čiste kad se pjena zamrznula? Nakon sušenja montažne mase i njegove potpune polimerizacije, izvadite montažnu pjenu prikazuju se iznimno mehanički. Iako ovdje nema smisla za paniku. U većini situacija, pjena se dobro uklanja. Međutim, sve će ovisiti o materijalu na kojem je pogodio sastav montaže. Na metalnim vratima, također nije obojen u isto vrijeme, trag neće ostati od prisutnosti stranih tvari ovdje. Ako masa nije stablo, to nije drvo, onda će morati biti malo duže.

Naravno, ponekad ima smisla primjenjivati ​​posebne kemijske kompozicije za uklanjanje montažne mase. Samo u ovom slučaju treba biti spreman za činjenicu da će se s nekim slojem morati razdvojiti, kao takva sredstva je jednostavno implantat.

Posebne pjene

Što očistiti montažnu pjenu s metalnim vratima: posebna sredstva

Čistačica montažna pjena se nanosi na četvrt sata prije nego što proces uklanjanja pjenastih gomila.

Razmotrite primjenu upotrebe posebnih sredstava za čišćenje za pjenu detaljnije. Čistač posebno namijenjen pjenom proizvodi se ista tvrtka koja proizvodi samu montažnu pjenu. Stoga je svaki proizvod jeftin za svaki proizvod.

Osim toga, prisutnost prikladnog sredstva za one koji rade s pjenom je jednostavno obvezni zahtjev. Mogu se očistiti različitim površinama, uključujući ventile, opremanje montažnih topova ili cilindara. Vrlo je korisno očistiti tretiranu površinu prije procesa primjene pjene iznad njega.

Takva tvar je posebno namijenjena kako bi se uklonile posljedice onečišćenja nastali u procesu korištenja montažne mase, kako u situaciji sa svježinom sastava, i s već malim scenama iz njega. Prije čišćenja montažnog sastava s vrata na sredstva, naglašavamo početnu potrebu za rezanjem s oštrim oštricom. Nakon toga moguće je koristiti sredstvo za čišćenje kako bi se uklonila pjena. Ispostavilo se da se ne eliminira cijela očvrsnuta žuta kvačila, već samo mali film na površini nakon njegovog mehaničkog rezanja.

Članak o temi: Kako staviti željezo na krov vlastitim rukama

Korištenje čistača preporučuje se s ekstremnim oprezom. Trebali biste pokušati ne širiti ga nezagađenim područjima. To je zbog činjenice da aktivne tvari koje čine sredstva imaju negativan utjecaj na neke materijale, ostavljajući nedostatke na njima. A drvo ovdje također nema iznimke. Posebna točnost u čišćenju zahtijeva površinsko oslikano i lakirano.

Prije procesa uklanjanja, sredstvo za čišćenje za četvrtinu sata je uzrokovano uklanjanjem pjene grozdovima iz takvih vrata. Ova tehnika će pomoći maksimiziranju stvrdnutog materijala. Ostaje samo ukloniti ostatke mase uz pomoć uštede za čišćenje.

Čistači su se uklonili s različitih površina montažne pjene, povećat će i za održavanje montažnog pištolja. Potonji je potrebno za pranje ili čišćenje, za koje je cilindar s čišćima ugrađen u utičnicu u kojem je montiran cilindar s pjenom. Odvrtanjem utičnice, pokušava ga držati podalje od sebe u sigurnosne svrhe, s obzirom na određenu udaljenost. Zatim se nekoliko puta pritisnu polugu, što omogućuje da se tvar prodire u cijev. Tako će proći kroz pištolj, temeljito eliminirajući preostalu pjenu od njega.

Uklanjanje pjene bez čišćenja čistača

Što očistiti montažnu pjenu s metalnim vratima: posebna sredstva

Montažna pjena može se ukloniti vlastitim rukama pomoću strugača ili noža.

Ako se kemija odluči ne upotrebljavati, uklonite montažnu pjenu iz kantažom vrata je moguća s vlastitim rukama. Za koje je točnije za ruku strugač ili nož (dobro naoštreni), spužva za pranje posuđa (na jednoj strani, od kojih se nalazi manjinski materijal). Uski kretanje ruku struže kvačilo. Tragovi malih ogrebotina u budućnosti mogu se prerušiti u polirolku.

Kada otvrdnjavanje prolazi vrlo loše, možete pokušati nanijeti dimetil sulfoksid. Takva se sredstva prodaju u mreži ljekarne i nazivaju se "dimeksid".

Napomena: "Dimexide" se lako apsorbira kožom ruku, ima negativan učinak na njega. Stoga se sva manipulacije uz sudjelovanje ovog lijeka treba provoditi isključivo u gumenim rukavicama.

Članak o temi: Slikanje suhozida - korak-po-korak upute

Preporuča se u početku provesti eksperiment na malom otoku površine. Washat "Dimeksid" cijela vrata ne bi smjela odmah slijediti, jer može ostaviti iza bijelih tragova. U roku od 30 sekundi, lijek se triturira na malom bloku površine. Foam koru neće se uklopiti, nego iscjedak i postati mnogo više goriva za razbijanje od površine.

Kupnjom montažne pjene ne zaboravite na čistač za to.

Razmotriti: Tko je kompetentno pripremljen za kopču, on će dobiti manje nevolje u budućnosti i idealnim čistim vratima bez "iznenađenja".

Čitaj više