Sheme priključka za toplinu vode

Anonim

Budući da sustav grijanja ne daje željenu toplinu, au apartmanima je dovoljno hladan, stanovnici moraju tražiti alternativne metode grijanja. Prije toga su izvedeni grijači različitih vrsta kao takvi izvori. Ali imaju brojne nedostatke.

Prvo, grijači su energetski konstruirajući. Drugo, imaju prilično velike dimenzije i izgledaju ne estetski. Treće, skup grijača suši zrak, koji je štetan za ljudsko zdravlje. Sve je to postalo poticaj stvoriti ekonomičniju i bezopasnu alternativu. Takva alternativa bila je topla voda ili električni pod, koji je danas već stekao veliku popularnost.

Sheme priključka za toplinu vode

Koja je razlika između ovih vrsta toplih katova. Prije svega, vodeni pod se razlikuje od električnog nosača topline. I ekonomičniji je topli kat vode. Osim toga, nema emisije, za razliku od električnog analoga. Nema činjenica koje ukazuju da je takvo zračenje štetno za ljudsko zdravlje. Ali nema činjenica ukazuje na suprotno.

Montaža

Budući da povezivanje električnog toplog poda neće raditi, zaustavit ćemo se više u vodi. Njegova je instalacija svedena na cik-cak polaganje cijevi na nacrt premaz. Ali s povezivanjem će morati Tinker.

Vodeni sustav uključuje prisutnost kućišta kolektora. Mora se instalirati tamo gdje se neće miješati. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da će s jedne strane, sve cijevi sustava pristupiti kolektoku. I na drugoj cijevi koja vodi do kotla. Njegov položaj ne bi trebao uzrokovati poteškoće pri sterini cijevi.

Sheme priključka za toplinu vode

Širina ormarića kolektora je prosječno 12 centimetara. Cijevi koje idu iz donjeg rublja, kao i od kotla moraju biti spojene na kolekcionare. Shema sustava je vrlo jednostavna. Kroz jednu cijev, koja se naziva feed, vruće vode u dnevnike, a kroz povratnu cijev se vraća na kotla. Ovaj se postupak ponavlja u krugu.

Članak o temi: zid mural s tulipanima

Naravno, temperatura vode će se značajno razlikovati od one koja je bila na ulazu. Stoga je ugradnja tople vode u stanova nije dopuštena, osim ako ne govorimo o autonomnom grijanju. Dakle, da je sve dobro funkcioniralo, pumpa je potrebna. Ako vidite upute za kotao, možete vidjeti da je opremljen crpkom. Ali je li dovoljno za normalno funkcioniranje tople vode - to je pitanje.

Vodena hrana i povratne cijevi moraju biti opremljeni zaključanim ventilima. Ako to nije učinjeno, onda ako je potrebno, isključite grijanje u prostoriji neće raditi. Za spajanje ventila od metala i plastične cijevi koristi kompresijske spojnice. Na ovom radu se može smatrati dovršenim.

S druge strane, morate povezati samu sustav na kolekcionar. Budući da će cijevi u kojima će teče vode biti donekle, broj izlaza na kolektoru također bi trebao biti dosta. Priključak se pojavljuje uz pomoć priključaka. Instalacija je spremna za rad. Ovo je najjednostavnija shema ima ogroman nedostatak. Topla voda ovisit će o radu samog kotla.

Dakle, da je sve funkcioniralo samostalno, poželjno je instalirati takve elemente kao što je ventil za zračenje, crpnu jedinicu, ispusni ventil i kružna pumpa. Potonji će pružiti najbolju cirkulaciju vode u sustavu.

Sheme priključka za toplinu vode

Jedinica za crpnu treba biti smještena između vodovodne cijevi i kolektora. Ovaj čvor je opremljen s tri izlaza. Prva dva su spojena na cijev i odgovarajući kolektor. Treći je spojen na povratnu cijev koja se nalazi ispred kolektora za uklanjanje. Rad ovog čvora sastoji se u opskrbi vode s najmanjim temperaturom u sustavu ako temperatura prelazi potrebnu.

Pumpa za miješanje se lako zamjenjuje s tri smjerom za miješanje. Potrebno je isto mjesto u shemi koja je zauzimala pumpu za miješanje i obavlja isti zadatak. Međutim, funkcionira normalno samo ako postoji dobra cirkulacija vode u sustavu.

Članak o temi: Cross-Stitch Pavlin: Shema besplatne download, bijeli set bez registracije, monokromne vrste i kineske palme

Što se tiče zraka za zrak, potrebno je kako bi se riješili mjehurića zraka koji će zasigurno pasti u sustav. Da biste instalirali zračni otvor, sustav mora biti opremljen razdjelnicima. Njihova se veza odvija na kolekcionarima s priključivanja cijevi sustava.

Sheme

Instalacijska shema sustava s vene zraka uključuje prisutnost odvodnih dizalica. Nalaze se na razdjelniku, s donje strane. Ako je sustav iz nekog razloga prestao raditi i potrebno je proizvesti popravak rad, zatim pomoću ventila, dovod vode se preklapa, a uz pomoć odvodnih dizalica, to se uzima osloboditi od tekućine u cijevima.

Zamijenite mikser može biti kružna crpka. Preporučljivo je učiniti u slučaju da postoji potreba za povećanjem cirkulacije tekućine. Shema veze preuzima instalaciju ove stavke na dovodne cijevi. Prilikom instaliranja kružne pumpe na dovodnu cijev pojavit će se manji propuštanje topline. Preporučljivo je kupiti crpku opremljenu termostatu. Tako će biti lakše postići željenu temperaturu.

Prije završetka rada potrebno je provjeriti performanse sustava. Nije dovoljno jednostavno uključiti i pregledati spojeve na nepropusnosti. Mehanizam mora raditi nekoliko sati. Tijekom tog vremena moguće je odrediti koja se maksimalna temperatura zagrijavanja može dobiti i je li sve čvrsto određeno.

Sheme priključka za toplinu vode

Dijagram veze može se odabrati po nahođenju korisnika. Ako ne želite gnjaviti, onda se možete ograničiti povezivanje sakupljača na cijevi sustava i cijevi koje vode do kotla. Sve! Takva će shema raditi. Ali sustav neće raditi mnogo za reguliranje. Stoga će se morati stavljati na sladoluje kotla.

Ako želite biti u mogućnosti prilagoditi temperaturu i kvalitetu opskrbe vodom, preporučljivo je instalirati takve elemente kao što je jedinica za miješanje crpke ili kružnu pumpu, otvor za zrak. Da ne bi imali problema s rješavanjem poteškoća, sustav izolirane toplinama mora biti opremljen odvodnim dizalicama.

Članak o temi: vrtni dekor vlastitim rukama. Vrtni dekor ideje

Postoje gotovi setovi, uključujući dodatne elemente uz kolektora, koji je spomenut gore. Takve setove priložene sheme. Pojednostavit će instalaciju sustava na kotao. Nemojte misliti da, kupujete sve elemente pojedinačno, bit će moguće uštedjeti. Često jeftinije kupiti gotov skup. I ne biste trebali spremiti na komponente. Život sustava sustava ovisi o njihovoj kvaliteti.

Spojite sustav na kotao je dovoljno jednostavan. Budući da govorimo o sustavu ispunjenom vodom, kada instalirate, potrebno je posvetiti posebnu pozornost na pitanja stezanja.

Čitaj više