Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Anonim

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Vage su mali insekti koji vole živjeti u ljudskim stanovanje. Oni vole vlagu, tako da se najčešće naselili u kuhinji, u kadi i WC-u. U drvenim kućama vole živjeti u tavanima iu podrumima.

Scappy ne donosi mnogo štete. Ona je vodi uglavnom noćni život , izbjegava svijetlo svjetlo. A ako u mraku oštro oslavljam svjetiljku, kukca će se pokušati brzo sakriti na tamnom mjestu.

Hranjenje ljuskastih proizvoda sadrže škrob ili polisaharide : Vage mrtve kože, stari ili vlažni papir, fotografije, brašno, razne vrste tkanina, ljepilo.

U higijenskom planu, ovi kukci su potpuno bezopasni - nisu nosači opasnih bolesti, ne vode umivaonik u životinjskoj vuni. S druge strane, ako ne vodite računa o njihovom uništenju, mogu oštetiti stare knjige, fotoalbume ili odjeću. Da, i estetski nisu najugodniji susjedi. Stoga ćemo razmotriti načine da ih se riješimo, i naučiti kako izbjeći daljnje recidive.

Tražimo Češke

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Počnite pretraživati ​​slijedi iz najrasnijih sjedala u vašem domu: Kupka, WC, kuhinja , Posebno pažljivo ispitajte različite pukotine - zahvaljujući uskim tijelu, ovi kukci se mogu popeti bilo gdje. Također je potrebno pažljivo ispitati ormare sa starom odjećom.

Obično su ovi insekti lako detektirati, samo okretati svjetlo u kadu ili WC noću. Ali ako živi samo mala skupina vaga, morat ćete ih potražiti na dodatnim znakovima:

  • Nosila , Leglo vage je slična malim paprikama;
  • Koža , Tijekom moliranja, insekti ispuštaju svoje kožne vage, koje se lako otkrivaju, pažljivo ga gledaju;
  • Štetiti , Obratite pozornost na pozadinu ili kartonske kutije koje stoje na podu. Ako imaju male okrugle rupe, onda je ovo prvi znak da su se ljuske smjestile.

Članak o temi: Dekoracija igrališta radi sami

Set

Recimo samo da zamka nije najučinkovitiji način za borbu protiv vaga, ali da biste dobili osloboditi od malih kukačkih skupina - prikladna je.

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Zatvor stakla. Trebat će običnu staklenu banku (po mogućnosti litru ili više). Vani treba biti umotan s vrpcom ili drugim sličnim materijalom. I unutar posude morate staviti komad kruha. Sama zamka je instalirana na mjestima navodnog staništa kukaca. Vage, osjećaj mirisa kruha, popeti se u banke bez ikakvih problema. Ali izađite iz staklenog zida više ne mogu biti u mogućnosti izaći.

Napomena Banka se ne može ohladiti s običnim papirom ili drugim materijalima koji služe kao hrana insekata. Inače će jednostavno okrenuti miris ispod mamca.

Požar , Ako nemate slobodne staklene staklenke ili se žalite da ih koristite, upotrijebite ovu zamku. Potrebno je uvrnuti uobičajene novine (po mogućnosti sasvim stare), a njegovi krajevi vezani uz gumenu traku - kako se ne treba okretati. Stoga se novine treba upiti u vodu i stisnuti (nemoguće je protjecati vodu iz njega). Ostavite novine na staništu kukaca.

Czehitis

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Vage Koristite svoju zamku ne samo kao hranu, nego i kao kuću. Dakle, ujutro ćete morati jednostavno odbaciti novine i bolje je spaliti.

Zamka iz trgovine , Ako ne postoji želja za smetanjem - onda kupite zamku u trgovini. Svaka zamke su prikladne u kojima je potrebno položiti mamac. I kao mamac, kao što je gore spomenuto, najbolje je koristiti obični kruh.

Imajte na umu da je svaka zamka bolje instalirana u večernjim satima i da je potrebno u svim sobama u kojima žive vage.

Trestim.

Postoji mnogo sredstava za borbu. Kao otrovi, obično se koriste borne kiseline ili piretrinski sprej. Oni su pošteđeni na staništima štetočina i uništavaju ne samo odrasle osobe, nego i jaja. S druge strane, obje tvari su prilično otrovne. Ne mogu se raspršiti u kućama s djecom ili kućnim ljubimcima. Stoga preporučujemo da iskoristimo sigurnije načine.

Članak o temi: Popravak toplog poda to učiniti sami

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Diatomitis. Ovo je obični prah hrane, a njegova tajna ubojstva leži u strukturi žitarica. Vrlo su oštri i njihovi rubovi samo puzzle insekti, ubijaju ih.

Ditometi se moraju izliti u večernjim satima u apartmanu u kojem žive vage, a ujutro prikupiti sve praha zajedno s tijelima insekata s usisivačem. U isto vrijeme, najbolje je koristiti masku, jer kad uđete u dišne ​​putove, pijesak se mogu zaglaviti u grlu i zafrkavati, uzrokujući kašalj.

Teren cedra , Primijećeno je da bljeskovi ne toleriraju miris polete. Ako joj pospite neko mjesto, oni ga ostavljaju prilično brzo. Zest se mora mijenjati otprilike jednom tjedno kako bi se konačno usudio štetočine iz svog stana.

Miris začina , Također, ovi kukci ne toleriraju aroma začinke: papar, cimet, karanfile i druge. U posebnoj posudi, ulijte nekoliko vrsta začina sa svijetlim mirisom i stavite ga u staništa kukaca. Ali ova metoda pomaže samo za male zatvorene prostorije (na primjer, za kućište). U prostranim sobama, miris će se brzo raspršiti.

Sprej , Ako ne želite ići s poletom i čisti ga stalno, možete koristiti citrus sprej. Oni trebaju prskati sobu u kojoj žive skale, kao i ulije u sve pukotine. Alternativno, možete koristiti sprej lavande.

Ne dopustite kući

Najlakši način da se oslobodite ljuske zauvijek je da se pridržavajte higijene. Čišćenje se mora obaviti ne manje od jednom tjedno (usisavanje i oprati pod).

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Ni u kojem slučaju ne može ostati na podu u apartmanu:

  • stare knjige;
  • kutije za kartonske kutije;
  • stare stvari;
  • Hrana;
  • Ljepilo sa sadržajem škroba.

Također se preporučuje smanjenje vlažnosti. Da biste to učinili, možete koristiti ili posebne sušilice ili klimatizaciju. Ako ova oprema nije, samo skrenite s vremena na vrijeme u mokrim prostoriji sušila za kosu.

Članak o temi: 5 glavnih razlika između balkona i lože

Bilo koji Čak i najmanja pukotina u zidovima i na podu mora se ugasiti s kitom - Ovo su staništa vage u svijetlom danu dana. Tu su i njihova gnijezda s jajima.

Ako imate stare pozadine, koji su se već počeli odmaknuti od zidova, bolje ih je prijeći. Inače ćete osigurati kukcu gotovo neograničenu opskrbu hranom i mjesto boravka.

Zanimljivo je

Kako se riješiti ljusaka u vašem apartmanu - Savjeti i fotografije

Povratnik se smatra jednim od najstarijih kukaca koji žive na Zemlji. Nepretekcija u hrani, nedostatak prirodnih neprijatelja omogućio je ta mala bića da prežive 300 milijuna godina.

Rođendanske vage su tropi. Tamo žive u prepisuju lišće tla. Ali domaće šume su previše hladne za njih, pa su se preselili u ljudske stanove.

Čitaj više