Kako napraviti prljavu bijelu kupelj

Anonim

Kako napraviti prljavu bijelu kupelj

Uz dugoročnu rad kadu, sve više počinje pohađati pitanje: kako napraviti bijelo-bijelu kupku? Na prvi pogled, vrlo jednostavan i ne zahtijevajući neke veliko znanje je, međutim, uspješan rezultat rada izravno ovisi o vrsti kupaonice i primijenjenim sredstvima za čišćenje. Možete vidjeti površinu kupaonice da sjaji i samo pokvarite premaz.

Vrste onečišćenja

Istaknuti Tri glavne vrste zagađenja kupke:
  • Konvencionalno onečišćenje.
  • Žuti raid.
  • Kalup.

Zajedničko onečišćenje, u pravilu, pojavljuju se zbog nedostatka odgovarajuće njege za vodovod. U ovom slučaju postaje mnogo teže čistiti kupku nego s pravilnom pažnjom. Iz tog razloga preporuča se pranje vodovodne uređaje najmanje jednom tjedno. Uz takvo kupanje, kupka će održati svoj snijeg bijeli izgled dugi niz godina.

Često se pojavljuje žuti prstenovi Zbog niske kvalitete vode , Može postojati hrđe, a visoki sadržaj klora u njemu, koji negativno utječe na površinu vodovoda. Nažalost, ovaj je faktor nepovratan. Stoga u takvim situacijama štedi samo pažljivu njegu kupaonice.

Zbog prebavljaja vlage u prostoriji sanitarne skupštine može postojati na površini materijala za oblaganje zidova i stropova, te caklinu formiranja kalupa, ili još gore od izgleda gljivica. Opasno je razviti razne bakterije koje mogu biti neprihvatljive utjecati na ljudsko zdravlje. U tom slučaju, vrijedno je razmišljati ne samo o skrbi za vodovod, već i o zamjeni ili poboljšanju ventilacije u zatvorenom prostoru.

Članak o toj temi: Tople Plinth Electric: Infracrvena opcija

Proizvodi za čišćenje za kupke

Kako napraviti prljavu bijelu kupelj

Ovisno o onečišćenju i vrsti kupaonice postoji Mnogo različitih sredstava i metoda , Potrebno je znati što je namijenjeno izbjegavanju vrlo neugodnih trenutaka. Najčešći agensi za čišćenje kupke:

  • Sredstva za čišćenje tekućine.
  • Puder.
  • Prupial ili domaći pribor za čišćenje.

Tvari za čišćenje tekućine

Ovo je sve poznate gelovi i sprejevi. Može se reći da su takve tvari vrlo učinkovite. Međutim, ta učinkovitost je da se kupatila, ne u vrlo započetom stanju. Bit će vrlo teško očistiti blato gel. Takve tvari su dobro koristiti za profilaktičko čišćenje, na primjer, tjedno. Tvari za čišćenje tekućine podijeljena u tri skupine:
  • Koji sadrži klor.
  • Bez klora.
  • Koji sadrži kiselinu.

Otopine za čišćenje koje sadrže kiselinu su učinkovitije zbog prisutnosti aktivnih komponenti. Kiselina i klor imaju izvrsne sposobnosti čišćenja. Međutim, mora se pamtiti da pretjerano korištenje takvih kemikalija u kućanstvu može dovesti do defekta cakline. Može biti i zamračenje i uništenje cijelog sloja. Takve kemikalije kućanstva moraju se koristiti za čišćenje jakih kontaminanata kako bi naknadno koristili mekši pribor.

Pribor za čišćenje Ne sadrže klor I bilo koje kiseline ne štete premaz kupke. Prema tome, ova kemija nije tako učinkovita. Iz tog razloga, takva sredstva za čišćenje koriste se u preventivnim ciljevima.

Čistači praha

Proizvodi za čišćenje praha ili abrazivnog čišćenja nisu manje uobičajeni od tekućine. U svom sastavu, klor također može podnijeti. Učinkovitost takve kemije je aktivno raditi s rukama i spužvom. Stoga prah ne koristi veliku važnost. Također je potrebno pri radu s takvim sredstvima za obavljanje opreza, jer zbog prisutnosti čestica velikog dijela možete pokvariti površinu kupke. Da biste to izbjegli, postoji nekoliko jednostavnih tajni. Kako bi se spriječilo oštećenje emajla, čišćenje praha se neznatno razrijedi s vodom tako da taština također može Dodatak sapun I deterdženti za jela. To poboljšava dosljednost i svojstva čišćenja.

Članak na temu: Napravimo lijep tepih od starih stvari s vlastitim rukama

Proizvodi za zaštitu od zaštitnih sredstava

Ljudi su danas otkrili takva sredstva. Glavna prednost takvih sredstava je da su oni gotovo svi u kući, a cijena je znatno manje, ako kupite u trgovini, za razliku od specijaliziranih proizvoda za čišćenje.

Osnovni proizvodi za čišćenje koji se mogu naći u kući:

  • Kako napraviti prljavu bijelu kupelj

    Sok od limuna ili kiselina.

  • Vodikov peroksid.
  • Pasta za zube.
  • Soda bikarbona.
  • Tablica ocat.
  • Saput će također prilično fitirati tekućinu.
  • Amonijak.

Otopina za čišćenje od sapuna i amonijaka alkohola

Takva smjesa je izvrsna Pogodno za emajlerane kupke , Kako bi se napravilo takvo rješenje, potrebno je pomiješati pola čaše tekućeg sapuna s nekoliko kapi amonijaka alkohola. Kupka je lagano navlažena i tretirana s kuhanim otopinama. Nakon 15-20 minuta isprati svu vodu. Takvo jednostavno rješenje za čišćenje spasit će od stalnog pitanja kako napraviti bijelo-bijelu kupku.

U slučaju kada se pojavila prljavština, morate koristiti meke četke i spužve. Korištenje grubog pribora može dovesti do oštećenja emajlne kupke. Također, kada obavljate rad, morate koristiti gumene rukavice kako biste izbjegli iritaciju i poželjno respirator kako biste spriječili udisanje amonijačnih para.

Čišćenje materijala za kupanje soda i izbjeljivača

Kako napraviti prljavu bijelu kupelj

Da biste napravili takvu kršenje za izbjeljivanje kupke, morate uzeti Sastojci u sljedećim razmjerima: Soda za hranu - 2 žlice, kalcid soda - 2 tbsp, octa - 50g. I izbjeljivati ​​50g.

Morate pomiješati sodu i shvatiti navlaženu kupku. Zatim pomiješajte ocat i izbjeljivanja, a nakon 10 minuta, bez ispiranja s sodom za kupanje, nanesite otopinu. Pričekajte pola sata, a zatim s puno vode, operite sve. Ovo rješenje, iako je napravljeno kod kuće, nakon što je kupka će jednostavno biti snježno bijela.

Rješenje za čišćenje na temelju tekućeg sapuna i soda hrane

Da biste pripremili ovu kompoziciju morate uzeti tekući sapun i soda pola stakla. Miješanje postupno ulije u soku. Promiješati prije stvaranja paste. Treba očistiti mekom spužvom s mekom spužvom, a zatim isprati vodom. Ovo rješenje se obično primjenjuje u slučajevima kada je kupka toliko kontaminirala.

Čišćenje s limunskom kiselinom

Ovo se otopina koristi za uklanjanje žutih mrlja iz površine kupelji. Dovoljno je napraviti otopinu limunske kiseline i vode iz izračuna 1 vrećica za jednu čašu vode , Meka spužva za rukovanje žutim dijelovima kupelji i ostavite 10-15 minuta. Zatim isprati vodom. Rješenje je vrlo primitivna u svom sastavu, ali unatoč ovoj kupki će steći mnogo ugodniji izgled. Također, rad s takvim rješenjima ne mora zaboraviti na gumene rukavice.

Članak o temi: Kako napraviti instalaciju za proizvodnju pjene beton vlastitim rukama

Čitaj više