Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Anonim

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Loggia i balkon imaju vlastite dizajnerske značajke i vanjske razlike kao što je kratica, poznata mnogim - Snip. Snip je tzv. Konstrukcija i pravila koja daju osnovnu definiciju koncepata balkona i lože. I u identificiranju koncepata potrebno je usredotočiti se na te norme.

Što je balkon i loggia u skladu s pravilima

Balkon je nužno ograda platforma, koja očito izlazi iz prednje ravnine.

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Loggia je ugrađena ili vezana soba, na jednoj strani otvorena, a od tri strane ograđenih zidovima

Jedan dizajn se razlikuje od druge i druge bitne značajke.

Značajke i razlike između dva dizajna:

  1. Tanjur - Ovdje je odlučujuća razlika između našeg balkona i lože. Balkon se otvara s prostorom s tri strane, on, grubo razgovara, a ne zidove, bez krova. Ista ploča je samo jedna strana pričvršćena na zid kuće kao konzole i vizualno visi u prostoru.
  2. Loža - Ovo je dio unutarnjih prostora, nikada ne izboči za fasadu kuće, uključeno je u njega. Isti peći s tri strane počiva na zidu kuće. I krov lože je tanjur gornje lože.

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Loggia na vašem uređaju je pouzdaniji od balkona jer je značajka balkona konzola dizajn - fiksiranje ploče samo duž jednog zida

Ali nemoguće je ne reći o takvoj vrsti dizajna kao što je balkona loggia. Razlikuje se od svojih standardnih kolega činjenicom da dio ove sobe predstavlja vrlo ravninu fasade, a dio je ugrađen u samoj zgradi. Ali, ako svi kažete, u novoj zgradi ćete zapravo ne pronaći takvo rješenje, to je vrlo rijetko.

Članak o temi: Kako objesiti rimske zavjese: metode pričvršćivanja

Set namještaja za loggia (video)

Razlika Balkon iz lože: Dimenzije

Postoji takav koncept - standardna širina balkona. Došlo je iz prošlog stoljeća, kada je četiri desetljeća, počevši od 50-ih godina i okončao bez takve dugotrajne 80-ih, izgradnja stambenih zgrada bila je masovno. Tipične kuće, ovjekovječene, uključujući, u filmu Eldar ryazanov, postao jedan od simbola doba.

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Ne uvijek balkon ili loggia ne mogu odgovarati standardizaciji

Dizajnevne institucije razvili su "seriju" - tipične projekte tako da je masovna proizvodnja građevinskih objekata u potpunosti osigurana. Zatim je ista bila ista širina balkona.

Većina balkona danas ima širinu štednjaka od 3275 mm, a izbočina iz zida je 800 mm. Standardne DIMENZIJE LOGGIJE - 1200 ploča na 5800 mm.

Razlika između lože i balkona je u osnovi i da je ova štednjaka podijeljena u sredini dva stana, a širina je postala jednaka 2900 mm. Iznimka je kutna loža kada se veličina mijenja zbog pristajanja dviju ploča.

Što je više: balkon ili loggia

Sudeći prema tipičnim veličinama, lako je zaključiti. Ali danas postoje loggia različitih dizajna, postoje vrlo velike lođe koje su često prerađene u drugoj dnevnoj sobi. Naravno, nakon izolacije.

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Mogu se ostvariti razne ideje, s malom lođom. Jedan od njih - izolacija

Ako donesete usporedne rezultate, to će biti takav dopis:

  • Loža s zgradom ima tri zajedničke zidove, a baš kao i balkon - samo jedan. Ali ako je loggia polukružni ili kutni, ukupni zidovi će biti dva.
  • LOGGIJA ima strop, balkon ovog dijela je lišen;
  • Balkon se uvijek izdaje za pročelje zgrade, loggia - ne;
  • Na lođojgiji u mnogim slučajevima možete potrošiti grijanje, neće raditi s balkonom kako bi je učinio legalno i sigurno;
  • Istaknite balkon, uvijek uzimate u obzir dopušteno opterećenje, s takvim manipulacijama takve manipulacije;

Članak o temi: Dekor ogledala to učiniti sami

I loža i balkoni o standardima ne pripadaju grijanim prostorijama, a ako ste potrošili grijanje na loggiji, prostor će se uključiti na ukupnu površinu stanovanja.

Mogućnosti dizajna balkona i loggia (video)

Zagrijavanje Loggia: Što je

Zagrijavanje lože morat ćete biti sigurni ako ćete kombinirati loggia sa prostorom, a time i zumirati područje sobe. U ovom slučaju, potrebno je izolirati sve: kat, strop, zidove. Ne biste se trebali bojati da zbog ove izolacije, bitan dio područja lože. Neće biti više od šest centimetara na izolaciji, a to nije toliko.

Značajke izolacije lože:

  1. Zidovi se brzo smrznuti, to nije mit. Dakle, to će morati odgoditi toplinu. U većini slučajeva, ovo koristi pjenu i izolacijske ploče Penoplex.
  2. Prije izolacije potrebno je pažljivo zatvoriti sve pukotine tako da vjetar ne hoda pod izolacijom. Dodatni slojevi izolacije obično moraju biti postavljeni s polietilenom.

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Izolirani dizajn, figurativno govoreći, pretvara loggiju u veliki termos, savršeno štednju topline

Nakon izolacije, možete nastaviti s kozmetičkim popravcima.

Ali postoji nešto o balkonu, iako je jedna sindikat s stanom razlikuje od drugog.

Je li moguće kombinirati kuhinju s balkonom

Vrlo često kuhinja se kombinira s balkonom. Što može dati? Na bivšem balkonu možete dogovoriti malu blagovaonicu, ili učiniti mjestom za hladnjak i zamrzivač, tj. Skladištenje proizvoda.

Balkon i loggia Što je razlika: Detaljni pregled

Balkon u obliku erkera može biti radno područje vaše kuhinje

Ako se kombinirate s stan loggia, prilika je otvorena više. Popularno danas opcija je radni ured ili radionica za igle. Češće se loža pretvara u neku vrstu kućišta za čitanje, gdje se nalazi krevet, udoban i ugodan za razonodu, polica za knjige ili police za knjige, jastuci, deke, itd., I, naravno, dobru rasvjetu.

Članak o temi: Sklopivi stol s vlastitim piknikom

Kombinirajući kuhinju s lođom (video)

Balkon i loža su dva, u biti, različitih prostora, a jedan i drugi mogu se kombinirati s stanom, koji su koordinirali svoje postupke s relevantnim organizacijama. Ova odluka može se dati život vašem dizajnu, povećati funkcionalnost stana i transformirati ga izvana.

Sretno!

Čitaj više