Uklonite svjedočanstvo iz mjerača

Anonim

Svaka osoba u njegovom životu prije ili kasnije suočava se s pitanjem: kako ukloniti svjedočanstvo o električnom broju, ako ništa nije jasno. Naravno, postoje jednostavne situacije kada je dovoljno samo pisanje svih brojeva i platiti za njih. No, to se događa i tako, kada nije jasno kako ukloniti očitanja brojila, koja razmatra različite tarife (dan-noć), ima nerazumljive vrijednosti ili elektronički brojač na brojčanici. U ovom članku, mi ćemo razmotriti sve te situacije i naučiti vas da razmislite o čitanju ispravno. Ako mislite da znate svakoga - pogrešite, postoji um trenutaka koji biste trebali uzeti u obzir.

Uklonite svjedočanstvo iz mjerača

Kako ukloniti indikacije modernih brojača

U pravilu je s modernim ili dva tarifna metara više problema. Zapravo, ne, lako je čitati svjedočanstvo. Razmatraju takve brojače u automatskom načinu rada, nema poznatih rotirajućih diskova i brojčanika. Instaliran je jednostavan zaslon, koji u nekim izmjenama prikazuje drugi kW / sat, pa čak i vrijeme rada, uzima u obzir protok u određeno doba dana (dan-noć). Moguće je uštedjeti cool, ako koristite električni metar s daljinskim upravljačem, ali postoje neki značajni nedostaci.

Uklonite svjedočanstvo iz mjerača

Sva ta očitanja mogu se ukloniti bez ikakvih problema, samo slijedite sljedeće preporuke:

  1. Pronalaženje uputa na kojima su sve vrijednosti označene na ovom metru. U pravilu ćete naći savjet, ali dalje gledamo i izvodimo jednostavne korake.
  2. Kliknite "Enter" pomoću njega jednostavno odaberite željeni parametar.
  3. Ako imate jedan tarifni brojač, uklonite vrijednost - T1, ako je dva puta, tada T1 i T2, tri-tarifa - T1, T2, T3.
  4. Uzmite svjedočanstvo iz prošlog mjeseca.
  5. Čitanje prijenosa.

Članak na temu: Perilica rublja ulaznog ventila

Pogledajte videozapis, kako pročitati svjedočanstvo iz brojača žive.

Sličan način možete izvaditi svjedočanstvo iz žive 200, kaskadnog, energetski trenutak, line elektro, neva, mikrona itd. Kao što možete primijetiti, nema problema, samo treba znati.

Kako ukloniti struju brojila starog uzorka

Ako imate staru indukcijsku struju mjerač instaliran u kući ili na post, disk se stalno okreće na prednjoj ploči, koja razmatra potrošenu električnu energiju. Za bilježenje iz njega uvijek je lako, obaviti takve radnje:

  • Zapišite vrijednosti.
  • Ova vrijednost oduzima svjedočanstvo prošlog mjeseca.
  • Ready Rezultat umnožiti na svoj tarifni plan. Na primjer, vaš tarifni plan je 1,2 rubalja, ako ste omotali 100 kW, tada će iznos plaćanja biti 120 rubalja.

Svakako slušajte naš savjet, uklanjanje čitanja brojila ne završava. Postoje trikovi koje uvijek trebate uzeti u obzir.

Uklonite očitanja starog brojača uzorka samo zarezom, pogledajte fotografije. Posljednja znamenka (crvena) se nikada ne uzima u obzir.

Uklonite svjedočanstvo iz mjerača

Pogledajte koje svjedočanstvo trebate dobiti - "000004" KW / sat. Ne uzimajte posljednji broj.

Video, kako ukloniti očitanja električne energije starog uzorka.

I naravno, prenosimo sve svjedočanstvo u relevantne vlasti. Na temelju toga, bit će primitak za plaćanje. Kao što možete primijetiti, nema poteškoća, pogledajte videozapis, kako čitati očitanja od električnog brojila starog uzorka.

Svatko bi trebao znati

Sada ćemo vam reći kako ukloniti očitanja električne energije, ako je nešto pošlo po zlu. Ovdje ćemo pogledati sve nestandardne situacije i reći vam izlazak iz njih.

  1. Ako je brojač počeo vrtjeti kroz drugi krug, moguće je ukloniti očitanja električne energije pomoću jednostavnog savjeta: dodajte u postojeći broj jedan ispred i uzmite vrijednosti prošlog mjeseca. Dajte nam jednostavan primjer ako imate pet-znamenkasti ploču napisao našu vrijednost, dodajte jedinicu na početak. Vaš broj je 00005, ovdje takav broj bi trebao biti 10005. godine. Uzimamo broj za prošlog mjeseca, na primjer, 99915 i riješim jednostavan primjer. 10005 - 99915, ispadne 110 kW / sat. Istu situaciju s ostatkom brojača, bez obzira na broj brojeva.
    Uklonite svjedočanstvo iz mjerača
  2. Što učiniti ako nema zareza na pultu. Postoji takva situacija, samo pogledajte fotografiju ispod. Ako imate takav mjerač instaliran, tada biste u početku trebali razjasniti sve trenutke ili pročitati upute. Naravno, ako nam se prijavite za pomoć, niste baš to učinili, pa ako ne postoji zarez, počinjemo pažljivo gledati na brojčanik. Sebika treba razlikovati u boji ili negdje treba biti istaknuti zarez. Ako sve to nije, napišite sve navedene brojeve od brojila na račun, nije važno koliko.
    Uklonite svjedočanstvo iz mjerača
  3. Trofazni i jednofazni brojači se ne razlikuju jedan od drugoga, stoga uklonite svjedočanstvo od njih na sličan način.
  4. Za svaki mjesec možete instalirati mjerač kod kuće, možete instalirati modernog broja koraka, automatski razmatra sva očitanja i prenosi organizaciji za posluživanje. Trebat će vam samo pravodobno platiti račune.
    Uklonite svjedočanstvo iz mjerača

Članak o temi: Kabinet do hodnika s vlastitim rukama: Glavni razred na proizvodnji kabineta

Stoga smo smatrali pitanje kako izračunati mjesečnu potrošnju električne energije, kao što ste mogli primijetiti, ne postoji kompleks. Ako imate bilo kakvih pitanja, pitajte nas, rado ćemo odgovoriti na sve.

Članak na temu: Tri vremenska mjera električne energije.

Čitaj više