Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Anonim

U većini slučajeva, popravci u apartmanu ili privatnoj kući uključuju ažuriranje stropnog premaza. Među velikim brojem raznih završnih materijala, najpristupačniji i jednostavan za izvršenje je izbjeljivanje strop vlastitim rukama. To je zbog činjenice da ovaj postupak ne zahtijeva značajne monetarne i fizičke troškove. U isto vrijeme, vihor vam omogućuje da ažurirate unutrašnjost kuće, dajte joj svježinu i novosti. Stoga će se dalje preispitati kako samostalno proizvesti strop.

Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Temperatura stropa su najbrži, jeftini i jednostavni način za ažuriranje stropa.

Pripremni rad

Nakon nekog vremena nakon što se strop igra kroz bijelu boju, žute mrlje od masti ili hrđe, a boja je ravnomjerno jednaka, potrebno je pravilno pripremiti završnu površinu. Pripremni rad uključuje nekoliko faza:

Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Slika 1. Uklanjanje starog bijelog je napravljen s lopaticom i toplom vodom.

  • demontaža starog premaza;
  • Uklanjanje tragova hrđe i prljavštine;
  • Poravnanje baze.

Da biste uklonili stari premaz, možete koristiti toplu vodu i strugač (sl. 1). U isto vrijeme, složenost rastavljanja će biti izravno ovisna o tome što je proizvedena prethodna bijela voda: mješavina vapna i boja je vrlo teško ukloniti, a od otopine krede možete se riješiti bez posebnih problema. Da biste razumjeli što je strop obrezan, možete provesti svoj prst na njega: ako je bijeli trag jasno vidljiv na prstom, onda možete zaključiti da je baza izbjeći mješavinom krede.

Nakon uklanjanja starog premaza, morate pažljivo ispitati površinu stropa za prisutnost bilo kakvih tragova prljavštine (gljivica, hrđa itd.). Od hrđe možete se riješiti konvencionalne vode i strugača, nakon čega se ovo mjesto treba tretirati s otopinom bakra sulfata. Za njegovu pripremu potrebno je otopiti 50-100 g vitriola u 1 litru vode. Masnoće se lako uklanjaju s venom navlaženom u otopini kalcinirane sode i očistiti površinu od plijesni i gljivica, možete koristiti strugač i antiseptik rješenje.

Članak na temu: Dječja stolica to čine sami iz pjene i tkanine

Posljednja faza pripremnih aktivnosti je izravnavanje temelja. Ako postoje bilo kakvi nedostaci (pukotine, čips i druge nepravilnosti) na stropu, onda je moguće koristiti kit i prajmer kako bi ih uklonili. Preporuča se koristiti ljepljive kit, jer ima dobru adheziju, lako ga je kuhati i primijeniti. Da biste pripremili takvo rješenje, morate uzeti kredu, žbuku i sječalo ljepilo u omjeru 1: 2: 2 i temeljito pomiješati sve sastojke. Da biste dobili više tekuće otopine, ljepilo se može razrijediti vodom. Nanesite kit s lopaticom.

Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Usmjeravanje stropa za pročišćavanje vrši se prema shemi.

Nakon kitske suši, baza mora biti izbočena i rukovati temeljni premaz. To će omogućiti postizanje glatkije baze i smanjiti apsorpciju prevlake za završnu obradu, što će značajno smanjiti svoju brzinu protoka po jedinici površine. Prvo, uz pomoć četke, teško dostupna mjesta su primljena, nakon čega se preostala površina obrađuje s valjkom ili raspršivačem. Nakon sušenja, prajmer se može premjestiti izravno na strop.

Odabir materijala za obradu stropa

Temperature stropa mogu se provesti s:

Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Obojite strop s bojom na razini vode, krede ili vapna.

  • Boja na rivi;
  • kreda;
  • Vapno.

U prvom slučaju koriste se boje, koje se sastoje od nevodenih tvari (maslina, smole, lak), emulzije i vode. Za razliku od preostalih rješenja za boje, emulzija vode je ekološki prihvatljiv proizvod, koji je u potpunosti siguran za ljudsko tijelo. Stoga je takva boja savršena za završetak stropova u stambenim prostorijama.

Jeftinija opcija je blasiranje je korištenje krede i vapna. Za pripremu otopine krede za bijelo pranje baze 10 m2, dodajte 30 g stolarije ili PVA ljepilo u toploj vodi. Nakon toga, automobil polako zaspi (oko 3 kg), dok se otopina mora stalno miješati. Kako bi se poboljšala bjelina i eliminirala žutu nijansu u smjesu, možete dodati oko 15-25 g plave.

Članak o temi: Polaganje laminata na vratima: korak po korak upute

Ako ste odabrali limetu otopinu, potrebno je stvoriti vapno u toploj vodi (1,7 kg) u toploj vodi, a zatim se doda 15-25 g plave, nakon čega se otopina temeljito miješati.

Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Alati za obradu stropa: Spatule, strugači, valjci, prskalica ili četke, kantu za otopinu, kit i prajmer.

Da bi curila s vapnom ili kredom, potrebno je postići optimalnu konzistenciju otopine. Da biste to učinili, u spremniku s mješavinom za nekoliko sekundi potrebno je smanjiti metalni objekt i vidjeti kako se rješenje ponaša: ako je da se odsupite od subjekta bez tragova, to znači da je otopina previše tekuće. U tom slučaju morate dodati još neke suhe tvari.

Osim rješenja gnjeva, također ćete koristiti sljedeće alate i materijale:

  • kit nož;
  • strugač;
  • valjak ili prskalica;
  • četkica širine od oko 15-20 cm;
  • spremnik za otopinu;
  • krpa;
  • kit;
  • prajmer.

Stupovi strop s vlastitim rukama

Operateri boje vode.

Kako napraviti stropni ispiranje vlastitim rukama?

Slika 2. Nanošenje slika se vrši u dva sloja, zajedno i preko stropa.

Prije primjene, boje treba pažljivo ispitati upute za njegovu uporabu. Neke tvari za bojenje moraju se otopiti s vodom u određenom omjeru. Nakon toga, boja treba dobro miješati i sipati u kadu ili raščnica.

Zatim, uz pomoć četke, strop tijekom perimetra je obojen u 2 sloja. To će omogućiti obradu teško dostupnih mjesta i lagano razmazati zidove nego kada rade s valjkom ili pneumatskim raspršivačem. Preostala završna površina može se obojiti i valjkom u 2 sloja. Drugi sloj se primjenjuje tek nakon potpunog sušenja prvog. U ovom slučaju, prvi sloj se mora primijeniti okomito na prozor, a drugi - duž prozora do vrata (sl. 2). To će maksimizirati moguće nedostatke stropa. Ako postoje slabo obojeni dijelovi stropa nakon drugog bojenja, moraju se ponovno obraditi boju.

Da biste dobili idealnu površinu kada se nanese na boju na valjku, uvijek morate pritisnuti s istim naporom.

Strop s kredom i vapno. Tehnologija stropnih površina od strane ovih materijala praktično se razlikuje od obrade baze boje vode. Ovdje također trebate obaviti bijelo u 2 slojeve (prvo preko prirodnog izvora svjetla, a zatim uz njega). Kao alat, možete koristiti valjak, pneumatski prskalica ili posebnu četku, koja se naziva "mclist".

Članak o temi: Cement obrt za vrt: više od 20 ideja, uputa i majstora

Ako je površinska otopina stropa ispravno kuhana, a njegova je primjena provedena bez kršenja uputa, takav strop će zadržati svoju bjelinu i atraktivnost 3-5 godina.

Čitaj više