Uzorak "Klok" s pletenje iglice: opis čepova za pletenje s videom

Anonim

Naziv "prigušnice" uzorak je došao u Rusiju s francuskog jezika i izvorno je primijenjen na neobičnu tkaninu: glatko na jednoj strani i obloženi volumena uzorak s druge strane. Oblik ovog uzorka je raznolik - od geometrijskih oblika do sofisticiranih boja. Ovaj učinak može se postići u stvaranju pletenih proizvoda, dok su opcije uzoraka toliko. Neki od njih oponašaju samo svjetlo "nepromišljenost", drugi imaju jasnu strukturu i crtanje. Da biste povezali uzorak "CHOP" s igle za pletenje, trebali biste shvatiti tehnologiju postizanja takvog učinka.

Uzorak

Uzorak

Osnove parenja

Nabori "čip" uzorka formiraju se zbog određenog položaja nada. Da biste to učinili, dio proizvoda plesti kao i obično, jednostavan Facechir (za jednostavan "mjehurić") ili određeni uzorak. Tada jedan od sljedećih redova odgovara petljima osnovnog reda.

Oblici zaštite, unaprijed ulaze u broj od kojih će "ustati" petlje, dodatnu iglu. Nakon toga, iglice za pletenje na kojima su postignute dva reda, koja je potrebno povezati, kombinirati, a petlje su izražene zajedno u crtežu. Udaljenost između gornjih i tema u kojima će se nacrtati skakanje, može biti drugačije - više, volumen će biti objavljen od strane "Letter".

Uzorak

Njegova duljina ovisi o tome koliko je petlje povezano uzrujanim - neki uzorci uključuju porast većine reda, drugi - samo parovi petlji.

Opcije uzoraka

Jedan od najjednostavnijih uzoraka koji se mogu povezati u ovoj tehnici je horizontalno "slovo". Za uzorak moguće je spojiti webu širinu 20 petlji i visinu od pet reda konvencionalnim licem, počevši od brojnih petlji lica. Dodatna igla je uvedena s pogrešne strane na deseti red, s petom duž desete petlje. Tada su iglice podignute, 21. retka plesti lica petlje: prvih pet kao i obično, sljedećih deset - hvatajući petlje na oba žliči, pet običnih.

Članak o toj temi: Šal i rt kukičanje i žbice

Naizmjence plovila možete jednostavno formirati horizontalne ili vertikalne pruge, šahovski uzorak, romb ili trokut. I tijekom otapanja dijela šarki Caidov, omogućuju postizanje dijela platna koji povezuje nabore "kvržice".

Jedna od ovih ostvarenja uzorka je "leptiri", koji su popularni s pletenjem i kardinala i koda i pribora.

Uzorak

U obliku leptira

Raprt ovog uzorka je 12 petlji.

Ovaj uzorak se bavi od prvog 41 reda, a zatim se ponavlja od 19. do 41. mjesto. Čak se i redovi uklapaju u crtež. Ispod je korak po korak opis pletenja u skladu sa sljedećom shemom:

Uzorak

Prvi red uzorka plete s prednje prekrižene petlje, tri lica, tada se dva lica povezuje zajedno s nagibom desno, napravite NAKDA. Sve se petlje ponovno ponavljaju. U trećem i svim sljedećim neparnim redama, plesti prekriženom licu, tri lica, još jedan prešao lica i nevoljan. Isto šest petlji ponovno se ponavljaju. Kada pletenje uzorka 12 širine petlji, treba dobiti dvije vertikalne "trake", odvojene šarkama. "Leptiri" u širini će odgovarati ovim trakama i trebaju biti smješteni u redoslijedu za provjeru. Stoga, prosvjednici na desnoj i lijevoj strani uzorka počinju u različitim redama - u desnoj strani od 17., a na lijevoj strani od 24. stoljeća. Visina pokrivenosti u ovom uzorku je pet redova, ponavljaju se nakon svakih 12 redaka.

Za pletenje na zastupljenoj shemi nakon što je 16. red spreman, morate uvesti dodatnu iglu u prvih pet petlje petog reda, 17. red veza s poklopcima (prvih pet petlji, ostatak - kao i obično). Zatim nakon 28. retka potrebno je uvesti pomoćnu iglu u petlji od 7 do 10 u 17. redu, prvih šest petlji 29. štap plesti kao i obično, sljedeće pet s uznemirenim, posljednje - kao i obično. Kada pletenje 41. red, ponavljanje se ponavljaju na desnoj strani weba i tako dalje. Nakon zatvaranja svih petlji, oni koji su bili povezani s uvozom trebaju se otopiti do dna platna. Dakle, bit će moguće postići zanimljiv učinak otvaranja na račun prekriženih niti.

Članak na temu: Cap sa sjever sa ženama: Master klasa s videom

Brojne izvedbe uzorka "KLOK" ne zahtijeva korištenje dodatnih žbica. To se objašnjava činjenicom da se infrenzije naprave na malom broju petlje donjeg retka, koje su lako podići radni komad i kretati se, baciti ga na drugi, a zatim se probušiti zajedno s gornjim. Među takvim uzorcima - romb, koji se razlikuju po impresivnom volumenu: s takvim ukrasom, šešir ili džemper će izgledati.

Uzorak

Raprt ovog uzorka je 14 petlji i 20 redaka. Ona neniža, unatoč spektakularnom izgledu, jednostavno, koristeći samo lica i neuspješne petlje. U početku, dva reda osnovnih petlji trebaju biti povezana - jedan izumljen, drugi lica. Nadalje, svi neparni redovi pleju lica, čak i - uključeni. Prvih osam redova uklapaju uobičajenu laku. U devetom redu morate podići dvije krive, koji se nalaze ispod prve petlje reda (umetanje igle s donjeg prema gore), da ih prodru.

Onda su kide još 12 unutra. Još dvije donje stražnje rastu, veže se s gornje strane. Desetina niza iznimke - napisali su petlji lica. Tada je lica plesti osam više redaka. U 19. redu ponovno su zamijenjeni, ali s raseljavanjem šest petlji. Rapport je završio.

Video na temu

Možete se upoznati s tehnikama pletenje "Klok" uzorka gledanjem video podataka:

Čitaj više