Kako je multi-kata kućište kuće?

Anonim

Kako je multi-kata kućište kuće?

Sustav grijanja multi-kata kuće je od posebnog interesa, može se uzeti u obzir na primjeru standardne peto-kata zgrade. Potrebno je saznati kako u takvom kućnom grijanju i topla voda funkcionira.

Kako je multi-kata kućište kuće?

Shema grijanja dvoetažnu kuću.

U petoportnoj zgradi namijenjeno je centralno grijanje, u kući se nalazi industrija grijanja, vodeni ventili, toplinski čvorovi mogu biti nekoliko.

U većini kuća, termički sklop je zaključan, koji se radi kako bi se postigla sigurnost. Unatoč činjenici da se sve to može činiti vrlo teško, sustav rada grijanja može se opisati dostupnim riječima. Najlakši način da uzmete pet katova kuca na primjer.

Shema grijanja kuće je kako slijedi. Nakon što su vodeni ventili blato (blato može biti jedno). Ako je sustav grijanja otvoren, nakon blata, kroz umetke se nalaze ventili koji stoje s preradom i hranjenjem. Sustav grijanja je načinjen na takav način da se voda, ovisno o okolnostima, ne može uzeti s obrnute strane kuće ili s podnošenjem. Stvar je u tome što sustav centralnog grijanja stambene zgrade funkcionira na vodi, koja se pregrijava, protok vode se provodi s kotlovnicom ili CHP, njegov tlak je od 6 do 10 kgf, a temperatura vode doseže 1500 ° C. Voda je u tekućem stanju čak iu vrlo hladnom vremenu zbog povećanog tlaka, tako da se ne kuhati u cjevovodu s formiranjem pare.

Kada se takva visoka temperatura, PTV se okreće na poleđini zgrade, tamo temperatura vode ne prelazi 700 ° C. Ako je temperatura rashladnog sredstva niska (to se događa u proljeće i jesen), onda za normalno funkcioniranje PTV-a, takva temperatura ne može biti dovoljna, tada voda na PTV-u dolazi iz hranjenja u zgradu.

Sada možete rastaviti sustav otvaranja grijanja takve kuće (to se zove otvoreni unos vode), takva shema je jedan od najčešćih.

Članak o toj temi: brava koda na vratima vlastitim rukama

Načelo rada čvora dizala

Kako je multi-kata kućište kuće?

Priključni dijagram kotla za grijanje.

Voda koja dolazi i ima visoke temperature koje ulaze u čvor dizala. Djeluje na načelu injektora, koristi se samo voda umjesto zraka. Kroz mlaznicu dizala, rashladno sredstvo s visokim tlakom i temperaturom prolazi, zatim se voda od povratka reciklira u sustavu grijanja. Tako se dobije temperatura mješovitog protoka vode kao što je u baterijama, a kao za višak vode, koji je došao, ali već se ohladi, idu na autocestu. Prema riječima stručnjaka, to je takav sustav grijanja koji je najučinkovitiji.

U termalnom čvoru nalaze se ventili za grijanje stambene zgrade (shema je različita, može biti uključen samo ulaz). Ovaj sustav je moguć kada je instaliran kolektor, na njemu postoji nekoliko ventila. I na ulasku u kuću, moguće je mjesto toplinskog metra, može biti na kući ili za zaseban ulaz.

O sustavu grijanja multi-kata zgrade

Sustav grijanja kod kuće je obično jedna cijev; Izlijevanje ili gornji, ili dno. Što se tiče povratka i hrane za životinje, mogu se postaviti u podrum, ali je moguće da je povrat u podrumu, a hrana se nalazi u potkrovlju. Kretanje vode u ustaju može proći i ići od vrha do dna ili brojač i ići od dna na vrh (u tom smislu, što je vrijednost sheme kućnog grijanja).

Kako je multi-kata kućište kuće?

Sistem grijanja.

Postoje takvi ustati koji se koriste s pultovim rashladnim sredstvom može proći. Ako je kumna shema grijanja upravo to, onda u bilo kojem sustavu postoji uspon od grijane željezničke ručnika (dok sustav može biti i otvoren unos vode i zatvoren).

Broj odjeljaka i veličina radijatora grijanja vrlo je važna. Takvi parametri moraju se odrediti izračunima, kako se voda hladi u rashladnom sredstvom. U tom smislu, postoji jedan dobar savjet: ako postoji želja za zamjenom radijatora novijem i modernijim, onda ne biste trebali koristiti poznate usluge, jer je potrebno uzeti u obzir promociju i hlađenje rashladnog sredstva. U tom slučaju, preporuča se koristiti usluge tvrtke koja služi kući, a ne bacaju skakače, jer je tvrtka zainteresirana za oporavak.

Članak na temu: krevet ispod stropa s vlastitim rukama (fotografija)

Dakle, postaje jasno da je multi-kata kući zagrijana prilično jednostavnim, ali vrlo učinkovitim sustavom. Ipak, ako su se pojavili neki neuspjesi, onda se ne mora samostalno popraviti (osobito ako ne postoji odgovarajuća obuka). U svakom slučaju, morate nužno zvati majstore iz usluge tvrtke, koji, u pravilu, eliminirati sve probleme u najkraćem mogućem roku. Majstori primjenjuju sljedeće alate:

  • Ključ cijevi (plin);
  • podesivi ključ;
  • Savjetnik cijevi;
  • Crimp pincers.

Uz takve alate, svi se problemi brzo eliminiraju.

Čitaj više