Uzorak "paun rep" s pletenje iglice: shema s opisom i videozapisima

Anonim

"Peacock rep" se dugo utvrdio kao jedan od klasičnih obrazaca pletenja: ovaj crtež se često koristi za ukrašavanje ženskih i djece. Postoji nekoliko složenih fantazijskih obrazaca uzorka, ali klasični "paun rep" dostupan je za početnike autore - formira se samo od Nakidova, nevažnog i lica, kao i dvije šarke povezane s nevažećim. Kada koristite debele niti, uzorak se dobiva gusta i olakšanje, pri odabiru tankog i otvorenog rada, također je potrebno zapamtiti kada pletenje uzorka "paun repa" s pletenje iglice. Shema opisuje proces je prikazan u nastavku.

Vizualno, uzorak podsjeća na jednostavan val, puni "paun rep" formiran je tek nakon ponavljanja odnosa. Također se mora uzeti u obzir prilikom pletenja i izračunavanja petlji u slučaju da se taj uzorak planira ukrasiti samo rubove proizvoda ili njezin mali dio.

Uzorak

U pravilu, kada pletenje "paun rep" koristi dvije opcije za odnos - može se ponoviti u izravnoj ili u redoslijedu za provjeru. U prvom slučaju, elementi uzorka će formirati duge vertikalne pruge duž cijele dužine proizvoda, u drugom - oni će biti alternativni, a njihova duljina ovisi o odluci autora, nema ograničenja o ovom pitanju ,

Jednostavna opcija

Odnos najjednostavnijeg paunskog repa - 13 petlji i četiri reda. U prvom redu morate dvaput spojiti dva šarke. Nakon toga, naizmjenično alternativni lica i Nakid. Zatim plesti još jednu petlju lica, dvaput postoje dvije lica zajedno. Druga i četvrta šipka pletena s šarkama, trećim - lica. Rapport je završio.

Na zahtjev autora broj petlji mogu se proporcionalno povećati, kao što je predloženo u dijagramu.

Konačni je dobiven okomitim paunskim repovima spojenim jedni drugima glatko platno s horizontalnim reljefnim prugama. Maksimalna sličnost ovog uzorka s peelom iz paunskog repa bit će vidljiva prilikom pletenja suknje, ugrađenih modela haljina ili šešira, vrši se na vrh.

Članak o temi: Pearl uzorak s pletenjem pletenje za strobu s opisom i video

Osim toga, moguće je postići isti učinak pomoću niti različitih boja. Dakle, s kontrastnom bojom, možete istaknuti traku povezanu s petljima za lica i nakide, a zatim će se "rep" povećati od dna prema gore. Ako je svijetla boja petlje povezana s lica, uzorak će se proširiti na dno.

Uzorak

U slučaju da su sve web i "jalovine" povezani s ovim uzorkom, vertikalni gradijent cijelog proizvoda će biti dobro povezan s uspješnom rješenjem boja. Međutim, ako se redovi različitih boja naizmjenjuju na platnu, može vizualno omesti pozornost s crteže i učiniti ga manje vidljivom - dojam će se stvoriti da se rad napravi jednostavnim valovima.

Šah

Za registraciju dijelova proizvoda ili dječjih predmeta, mjesto "paunock repa" bit će dobra opcija u šahom. Ako visina potrebnog platna dopušta, dva odnosa može biti povezana, koja je, osam redaka, kao i kod konvencionalnog pletenja. U sljedećih osam redova, crtež treba odbaciti tako da je na kraju platno ukrašena malim, ali vidljivim "paunom repovima". Shema pletenje je sačuvana, ali u jednoj iznimci: u prvom redu novog, raseljenog odnosa, pletenje počinje ne od prvog, već iz sedme petlje.

Uzorak

Red se pojavljuje na sljedeći način: Dvaput se mijenjaju lica i Nakid, a zatim plesti još jedan lica, četiri puta - dva zajedno s licem, a zatim još jedan lica, nakid i lica. Rapport je dovršio Nakud. Da bi proizvod izgledao simetričan, vrijedi ponoviti raseljene i obične opcije za odnos jednakog broja puta.

Pravilna kombinacija

Zbog svoje lakoće i otvaranja u pletenju tankih niti, "paun rep" je dobro kombiniran ne samo s jednostavnim srdačnim ili šakom, već i tradicionalno "ženskim" crtežima, kao što su fantazijske pletenice, kao i razne zvjezdice , "biseri" i drugi.

Članak o toj temi: Kako napraviti željeznu kacigu kartona

Kada se koristi debela pređa, potrebno je zapamtiti da će više volumetrijskih uzoraka, na primjer, "hedgehogs" ili "bočno", privući više pozornosti, tako da ne vrijedi kombinirati za dizajn jednog bljeskanja s "paunock repom", jer Prestat će biti dizajn proizvoda središnjeg elementa.

Uzorak

Također, ovaj uzorak se ne preporučuje da se koristi za ukrašavanje proizvoda na kojima se planiraju geometrijski elementi, kao strogi aran ili šah. Iznimke su mekani cik-cak koji mogu dopuniti paunov rep ako je potrebno, dodajte veliki iznos ili zoniranje njegovih dijelova.

U slučaju kombinacija ovog crteža s gumenim trakama, potrebno je zapamtiti da kada je dizajniranje ruba proizvoda s "paunom repom", ispostavilo se da je valoviti, stoga elastična duška može izgledati neaktivno i asimetrično , Osim toga, ako je proizvod koji je u potpunosti ukrašen "paunock repom" treba slobodno sjediti, ali nadopunjen gustom elastičnom pojasom, iskrivljuje uzorak koji u izvorniku treba stvoriti dojam divergentne perja.

Video na temu

Možete se upoznati s tehnikom pletenja uzorka gledanjem video podataka:

Čitaj više