Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Anonim

Vrsta unutarnjih vrata nije samo uređaj za izolaciju topline i buke, već i pune dekorativne deporativne sobe, koji je dizajniran za ukrašavanje unutrašnjosti. Nije tajna da je ovaj faktor početne vrijednosti prilikom instaliranja određenih troškova proizvoda od proizvođača. Često se najomiljeniji vrata događaju na džepu ne svima, ali svatko želi promijeniti izgled vrata koji su istrošeni za dugo razdoblje rada.

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Alkyd Boje su najpopularnije za slikanje unutarnjih vrata.

U tom slučaju preporuča se ažurirati vrata vlastitim rukama. Ako imate dobru maštu i niste vanzemaljci za kreativne nalete, lako ćete moći promijeniti prazan hod unutarnjih vrata, jer ne zahtijeva profesionalne vještine. U nastavku su nekoliko načina ažuriranja i ukrašavanja vrata. Prije početka rada, vrijedi razmotriti da morate obaviti niz vrata i padina.

Pripremni rad

Bez obzira na metodu ažuriranja, mora se pripremiti premaz svih vrata. Za rad će se tražiti sljedeće dodatne opreme:

  • Mješavina za građevinsko ljepilo;
  • praćenje;
  • Pritisnite (bilo koji masivni objekt).

Prije svega, potrebno je rastaviti vrata ili ga ukloniti, nakon čega je dobro studirati na temu ogrebotina, ozračenih mjesta i pukotina.

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Vrata se mogu razdvojiti valjanim materijalom slikom egzotičnih biljaka.

Potrebno je pažljivo primijeniti ljepljivu smjesu na mjesta, nanesite na vrh jastuka i dobro pritisnite preši.

Mikroskopi i pukotine mogu se ispuniti istom ljepljivom smjesom. Ako su praznine veliki, morat ćete napraviti neke napore da ih pažljivo zatvori.

U isto vrijeme, finim čipovima trebaju se dodati u sastav ljepila.

Metode ažuriranja vrata

Najjednostavnije metode ažuriranja prijenosa vrata su sljedeće:
  • bojenje;
  • lak premaz;
  • dosadno;
  • furniranje;
  • uzorak ukrasa ili uzorak (decoupage);
  • Ukrasne pukotine (kreker).

Bojanje, lakiranje, punjenje i furniranje

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Odgoda se najbolje provodi s četkom, jer je dobro prekrižena tvrdokostanim područjima.

Slikanje je najčešća metoda završetka unutarnjih vrata. U procesu ažuriranja izvan mreže koriste se organske, sintetičke ili vodene sorte boja. Kao rezultat toga, vrata stječu novi izgled i izgleda kao novo. Boja je odabrana na temelju materijala lista vrata i njegove boje.

Za lakiranje lista vrata, obično se koristi lanac za drvene proizvode ili zaštitni i dekorativni lak laka. Drveni lakovi savršeno se apsorbiraju u strukturu platna, ravnomjerno pokrivaju njegovu površinu. Glavna prednost zaštitnog i dekorativnog laka je toniranje osnova koja daje vrata bogatim izgledom.

Članak o toj temi: Kako lijepo prikupiti zavjese: osnovne metode

Lakiranje se provodi pomoću četkice ili prskalice, ali se preporučuje da koristite prvu opciju, jer kada se primjenjuje, četkica ponavlja obrise weba i plače dobro do postizanja područja. Kako bi se povećala zaštitna svojstva, najbolje je primijeniti lak u 2 sloja.

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Furnir unutarnjih vrata daje platnu skupi i estetski izgled.

Ako unutarnja vrata se ne ažuriraju po prvi put, pribjegavajte metodi obrade pomoću simulatora, nakon čega je površina lakirana. Simulator se također primjenjuje ako želite ažurirati količinu boja na webu. Ne dopuštaju se nova nijansa miješati sa starim, a naknadni laka poboljšava svjetlinu odabrane boje. Ako napustite gotovu platnu, dobit će mat mat. U nedostatku potrebe za postizanjem mat boje nakon mljevenja, morate polirati površinu vrata i osušiti ga. Dakle, platno vrata će steći kristalno sjajno i postaje apsolutno novo.

Ova metoda najčešće se ispušta vrlo starim uzorcima platna, koji su napravljeni od piljevine jeftinih i recikliranih dnevnika. Uzorkovanje će omogućiti takvo platno skupo i estetski izgled. Glavna stvar je rukovati površinom vrata i pažljivo ga polirati. Pričvršćivanje furnira se izvodi poprečno u odnosu na drvo vlakana.

Vinil samoriju

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Mogućnosti za gotove vinilne naljepnice za vrata.

U nedostatku želje da provedete puno vremena i alata za ažuriranje vrata, možete koristiti vinil samo-uzimajući za drvo. Ova metoda neće zahtijevati posebne vještine od vas, lako će sakriti sve nedostatke platna i dati joj svježi izgled. Za rad će biti potrebni sljedeći materijali:

  • komad tkanine;
  • Sušilo za kosu kućanstva;
  • škare.

Platno se ažurira za nekoliko minuta. Vrijedi razmotriti da prije lijepljenja potrebno je pažljivo očistiti svoju površinu.

Prijeđite samo-čuvar i pažljivo uklonite zaštitni sloj. Vinilna naljepnica je zalijepljena na principu platna platna, to jest, treba ga izgladiti krpom kako bi se spriječilo stvaranje mjehurića. Nakon 8-10 minuta potrebno je ukloniti film iz premaza samo-tipki. Ako taj proces uzrokuje poteškoće, zagrijte naljepnicu sa sušilom za kosu. To će pomoći u uklanjanju filma bez ikakvih poteškoća.

Uzorak uređenja ili uzorak

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Decoupage vrata se provode na temeljito opranoj i suhoj površini.

Tehnologija za uređenje lista vrata također neće zahtijevati posebne vještine. Decoupage se može provesti čak i bez rastavljanja vrata, morat će temeljito isprati i osušiti.

Prije nego što počnete raditi, morate otići na vrata montažnim viskima. Platno mora biti visoko preljeven, rešetka s jednostavnom paranfnom svijećom i bojom. Nakon toga, nastavite do lijepljenja decoupage kartice, ali u početku će se morati upiti u vodi 8-12 minuta. Prije rezanja kapljice vode potrebno je obrisati suhom krpom, nakon čega je pažljivo pokriti stražnji dio karata i površinu ljepila PVA.

Članak na temu: Kako napraviti zavjese iz perli i trajnu liniju ribolov?

Čvrsto lijepljenje svake stavke, morate provjeriti ima li mjehurića ili nabora. Ako ih ne možete odmah ukloniti, to će biti dovoljno ispraviti nedostatke u budućnosti. Nakon sušenja, tanki sloj kita nanosi se na rub kartice. Njegov višak može se ukloniti jestim ili vlažnom krpom. Ako želite, možete podnijeti rubove vrata, ostavljajući gubitke tamo. To će dati platnu vintage stilu.

Postoji alternativna opcija dekoriranja. Leaf vrata je ukrašen detaljima različitih oblika, koji su izrezani od salvensa. Shema boja odabrana je pod unutarnjim nijansama. Proces lijepljenja je sličan gore opisanom. Po završetku rada vrata su prekrivena akrilnim lakom.

Ukrasne pukotine

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Stol s osnovnim i završnim premazima.

Ova metoda ažuriranja bljeska vrata je najoriginalnija. On će morati učiniti s ljudima koji s strepidacijom pripadaju starim stvarima. Osim toga, takav dekor je dovoljno rijedak, što mu daje individualnost. Tehnologija prikupljanja aplikacija podrazumijeva dvoslojnu lakiranje vrata prijenosa vrata. Važna točka je izbor laka - svaki sloj mora imati drugačiji sastav i vrijeme sušenja. Prije završetka potrebno je temeljito očistiti, odgoditi i osušiti premaz vrata.

Za rad će biti potrebni sljedeći materijali:

  • Specijalni čekić;
  • Bitumen laka za booming efekt;
  • Akrilna boja.

Prije svega, na platnu se primjenjuje kanakleni laki. Čim prvi sloj služi, bitumen laka se nanosi na vrh s 2 dd slojem. Koristi se za jačanje učinka kontrasta ako je odabrana bijela pozadina. Za tamne tonove, preporučljivo je koristiti akrilnu boju. Ova se metoda smatra najboljom.

Ako imate poteškoća s kupnjom Crochelle laka, može se zamijeniti uobičajenim PVA ljepilom, želatinom, octom ili bjelančevina.

Inkumuitriranje lista vrata i obojena - u slikanju

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Za dizajn obojenog stakla, vrata će zahtijevati posebnu vrstu vodenih boja i obris željenog uzorka.

Ljudi koji imaju vještinu obrade drvenih materijala odnose se na metode ažuriranja složenije. Glavni materijali za market, inlative i onesvijestite planeve vrata su sljedeći:

  • Proizvodi od kože;
  • Pločice stakla i zrcala;
  • vitraž
  • mat;
  • bambus zavjese;
  • Drvne šipke;
  • furnir.

Proces uređenja zahtijeva neku iskustva, nevjerojatnu i povezujući maštu. Konačni rezultat neće biti samo izvorni dekor, već i interijer u skladu s vašim ukusom.

Platno, gdje je jednostavna staklena pločica zamijenjena vitražnim staklom, stvara izvanredan pogled u unutrašnjosti sobe. Da biste izmislili ovu ideju o životu, trebat će vam posebna vrsta vodenih boja i obris željenog uzorka. Vaš zadatak je prenijeti uzorak na staklo vrata bojom. Ovaj postupak se izvodi u sljedećem redoslijedu:

  1. Skica za crtanje priprema se na običnom radu.
  2. Obrađeno staklo temeljito se očisti i odmašćuje.
  3. Crtež je supstituiran sa staklom i pažljivo će biti spaljen na stražnjem dijelu tanke četke.
  4. Kružni krugovi obojeni su različitim bojama boja po vašem nahođenju.

Članak na temu: Milanska vrata: fotografija u unutrašnjosti

Po završetku procesa slikanja potrebno je dati boju da se osuši tijekom 20-22 sata. Nakon sušenja, stakleni fragment je umetnut natrag u krpu vrata i dobro je fiksirana.

Nadogradnja vrata

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Dijagram panela vrata vrata MDF.

Nakon uspješnog ažuriranja platna, morate se pobrinuti za vrata, inače će lijepa vrata biti u njemu uopće do mjesta. Za uspješno djelovanje nadolazećeg rada potrebno je postupno planirati proces završetka.

Prije svega, referentni vodiči će biti potrebni. U budućnosti se mogu preraditi bojom prijenosa vrata. Ako su vodiči snažno prošireni, obloge gipsane ploče može se montirati na njih. Ako postoje nepravilnosti i hrapavost, trima treba biti opremljena posebnim perforiranim uglovima. Nakon toga, otvor se može preraditi.

Na kraju obnove otvora na perimeru potrebno je pravilno postaviti platforma. Preporuča se osigurati na posebnim bravama koje dobro drže platformu. Ako zaključavanje nedostaje, traka je zalijepljena pomoću posebnog ljepila ili vijčanog vijka.

Ažuriranje padina vrata

Kako ažurirati vrata vlastitim rukama: okvirne metode

Drveni dijagram nagiba.

Ako se obroncima skroornih vrata ne pretvaraju u skladu s ažuriranim otvaranjem i na vratima, ažuriranje se ne može smatrati dovršenim. Sranje su odvojeni različitim metodama, nekoliko njih je opisano u nastavku.

Najčešća metoda ažuriranja je ugradnja gotovih nagiba na bazi MDF-a. Druga najpopularnija metoda se smatra da instalira suhozidne padine koje su pričvršćene na ljepilo ili perforirani kut.

Druga metoda završne obrade je štukat padina. Ova se metoda smatraju najviše vremena i zahtijevat će određeno vrijeme za ispunjenje svih posla. Praksa pokazuje da je najbolja opcija peer-žbuka, ali će zahtijevati neke troškove građevinskog materijala. Međutim, konačni rezultat bit će visoke čvrstoće i trajne padine s povećanom otpornošću na formiranje kalupa.

Moderno tržište nudi mnoge varijante dekorativnih padina, među kojima možete odabrati ono što dolazi na vaša nova vrata.

Ažuriranje vrata, otvaranje i padine - prilično elementarni proces koji ne zahtijeva uvijek profesionalne vještine. Uz veliku želju i nisku cijenu, možete pretvoriti uobičajena vrata umjetničkom djelu. Glavna stvar je uključiti maštu i dodijeliti malo slobodnog vremena.

Čitaj više