Pomicanje ključa u dvorcu: Kako popraviti

Anonim

Upotreba cilindričnih brava za vrata je najčešća, jer su najpogodnije tijekom rada. Kupnja cilindričnog dvorca, možete se zaštititi od hakiranja i vježbi, ako ispravno obrađujete ovu vrstu brave za vrata. Takav tip brave može poslužiti što više desetljeća, a ako je ključ pomaknut u bravi, to se događa njezin slom, a onda morate promijeniti cijeli dizajn, ali samo larvu.

Pomicanje ključa u dvorcu: Kako popraviti

Slika 1. Cilindrična shema zaključavanja.

Neuspjeh zaključavanja ne može se pomicati samo kroz ključ, već i simptopke, kao i predikant prolaz ključa. Spremite bravu pomoći će zamijeniti cilindar, to jest, larve.

Postupak za zamjenu larva dvorca ili njegov cilindar

Prethodno saznajte vrstu mehanizma, jer je lakše zamijeniti samo svoju jezgru da produži život njezina operacije. Često postoje cilindrične brave, čiji je dizajn opremljen cilindrom, ali to se odnosi ne na svaku vrstu brave. Postoje mehanizmi kod koji zahtijevaju punu zamjenu s izgubljenim ključem ili pomicanjem.

Rad mehanizma određuje se vrstom cilindra, koji može djelovati zbog zupčanika ili kamere, itd. U praksi se uklanjaju ličinke takvih mehanizama, a ne bi trebalo biti različitih poteškoća.

Pomicanje ključa u dvorcu: Kako popraviti

Slika 2. Dvorac shemom s Reigielom.

Prije zamjene unutarnjeg dijela plug-in, tj. Cilindar, potrebno je osigurati da je ova stavka zapravo neispravna. U tu svrhu, strojno ulje se koristi za podmazivanje ključa, a zatim je zaglavi u cilindru. Ako je ključ počeo pomicati u vrata tiho ili bez više truda, to znači da je sve u redu s cilindrom, ali je potrebno samo podmazivanje.

Strogo nije potrebno ispuniti unutar cilindar ulja, koji se može podmazati isključivo samo ključ.

Ako mazivo nije pomoglo, onda bi mehanizam zaključavanja trebao biti promijenjen. Lako je zamijeniti, tako da pridošlica može nositi s takvim zadatkom bez posebnih profesionalnih vještina. Glavna stvar je odabrati potreban odvijač, koji ima odgovarajući oblik i promjer.

Članak na temu: Slučaj za perilicu rublja

Potrebno je izvršiti ovu vrstu posla, samo otvaranje vrata. Mehanizam za zaključavanje brave treba otpustiti iz srednjeg vijka koji se nalazi na dijelu gdje se nalazi kartica za pohranjivanje. Zatim, na štetu ključa, trebali biste provjeriti mehanizam određenom mjestu, u kojem neće biti previše teško povući cilindar. Nakon što ga je vozio, vijak treba spasiti, jer će biti potreban u procesu daljnjeg rada.

Značajke uređaja novog cilindra

Vrlo često, svaka larva je standardizirana i odgovara gotovo svakom mehanizmu zaključavanja, to jest, potrebno je samo uzeti u obzir duljinu cilindra. Daljnji korak je stjecanje novog cilindra. Da biste promijenili cilindar, trebali biste ga odvesti u trgovinu za usporedbu ili jednostavno snimiti.

Pomicanje ključa u dvorcu: Kako popraviti

Slika 3. S upotrebom frekvencije ključa, pogonski zubi se deformiraju i na njima se formiraju mali udubljenja.

Često prodavači mogu točno odabrati točno cilindar koji je prikladan. Svakako provjerite je li ključ prikladan za novi dio, skropiranje u novom setu. Ako nema prepreka, ostaje samo razjasniti koja tvrtka je proizvođač cilindara, a također saznajte vrstu materijala iz kojeg je napravljen umetak.

Dalje, morat ćete umetnuti jezgru u dvorac. Ako je ova faza povezana s posebnim troškovima, najbolje je napraviti demontažu dvorca, zatezanje vijaka i instaliranje mehanizma na njegovo mjesto gdje je bio prije.

Ovaj postupak će biti dovoljan za zamjenu larve. Postoje cilindrični mehanizmi koji su bolji ne rastavljajući bez pomoći iskusnog majstora. Ove vrste mehanizama mogu biti isključivo pri skupim modelima brave. Promjenom cilindra provjerite kako se ključ okreće u njemu kako bi se provjerila kvaliteta mehanizma. Onda će ostati samo distribuirati svaki od članova obitelji na ključ od novog dvorca.

Značajke mehanizma dvorca

Mnogi proizvođači dizajna zaključavanja priključeni su na njihove proizvode relevantne upute, gdje se riječ "pomicanje" zamjenjuje riječju "skretanje". Budući da postoje različite vrste brave, to jest, s cilindrom i bez njega, onda biste trebali biti svjesni komponenti mehanizama svih vrsta. Mehanizam za zaključavanje opremljen je pristrasnim pristrasnim za pouzdano pričvršćivanje vrata.

Članak na temu: Kako možete lijepo držati pozadinu u vašoj kuhinji

Pomicanje ključa u dvorcu: Kako popraviti

Slika 4. Kada ključni postotak ostane u izvornom položaju.

Zaključavanje ima cilj, koji se kreće ako se češalj za zupčanik kreće, u kontaktu s ključem, to jest, njegov kraj ima kodu koja prisiljava rigolu da se pomakne. Mehanizam je opremljen otpornom na stok, koji je jedan od glavnih dijelova dizajna koji je odgovoran za mogućnost spuštanja dizajna zaključavanja. Ove komponente su prikazane na slici 1.

Zakretni zub na mnogo načina postavljen je na svaku bradu od dvospratne tipke tipa. Obje njegove polovice imaju rotacijske zube, smještene simetrično s obzirom na ključnu šipku. Postavljanje kodnih dijelova ima određeni sastav, a njegov set odvija dvaput kada se ključ pretvara u ključanicu.

Dakle, dvoslojni suvalidni ključ ima visinu isječaka bilo koje brade, što odgovara određenom položaju dijelova brave, koji su kodovi, ime Suwald. U svakom od suwalda se treba pojaviti otvor u kojem je stalak za šank osiguran mogućnošću slobodnog kretanja, tako da ključ ključa u bravi mora odgovarati rasporedu stalka za šipke među određenim elementima koda.

Ključ koji ima suvalidni tip mehanizma uključuje vodič koji služi za ugodniji rad dizajna blokiranja. Vodič je predviđen da unaprijed postavite željenu lokaciju ključa s obzirom na mjesto stalak za držanje. Prisutnost vodiča je pod uvjetom da se ključ može točno umetnuti u zaključavanje utora željenu stranu. Uz pozitivnu lokaciju ključa u ključači i njegovom skretanju u suwalds, događa se kodni groove, prolazeći stalak za šank, a njegovo kretanje se pojavljuje zbog okretnog zuba, koji je opremljen ključem.

Uzroci svitka

Pomicanje ključa u dvorcu: Kako popraviti

Slika 5. Shema zaključavanja otvora.

Zatim morate saznati koji se načelo okreće. Pomicanje ili okretanje može biti povezano s bijesnim rigirima kao rezultat njihovog stalnog pokreta. Razumjeti da li rigls o komponentama mehanizma neće biti teško, jer je to moguće to učiniti zatvaranjem brave kada su vrata otvorena.

Članak o temi: Što trebam objesiti zavjese i kako ih popraviti?

Izbrisani "prsti" riglela mogu se otkriti s druge strane, gdje se može pojaviti namjeravanog procesa trenja, kao što je prikazano na slici 2. Ako ključ ne gubi sposobnost da odgovori na pokret kolapsa, onda se može otkriti tragovi povezani s netočnom bravom brave.

Ako pogledate ključ od bliske udaljenosti, tada se mogu detektirati mali defekti u obliku udubljenja i deformacije, kao što je prikazano na slici 3. Ako je materijal iz kojeg je ključ napravljen, mekan, korišten, na primjer, mjed, Može se deformirati tijekom procesa opterećenja o njemu oko grebena zupčanika, od željeza. U tom slučaju, ključ će biti povezan s proporcionalnim trošenjem svakog od pogonskih zuba, čiji dimenzije će postati manje početno u procesu trošenja.

Korištenje ključeva u pogrešno montiranoj bravi vrata donosi njihov stupanj habanja na kritičnu točku. Iz tog razloga, skup odgovarajućeg koda kada ključni okreta dovodi do pulpe pogonskog zuba u COG komponentu drške. Tipke nose ne dopuštaju da se Riglel kreće. Stoga postoji red, a stalak za držanje ostaje u istom položaju, kao što je prikazano na slici 4.

Položaj stalak za držanje nakon prvog bruto ne daje pozitivan rezultat, uzrok od kojih je položaj ključa za vodič. Drugi pokušaj skretanja skretanje dovodi do drugog pomicanje zbog potpune nedosljednosti isječke, kao što je prikazano na slici 5.

Dakle, ako je ključ pomaknut, tada biste trebali odmah nazvati hitnu službu za popravak vrata.

Zaključavanje ne može biti u isto vrijeme pokušava otvoriti, jer će samo komplicirati popravak rada usluge.

Čitaj više