Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

Anonim

Pitanje o tome kako slikati OSB u kući, vlasnici ovog premaza javljaju se vrlo često, jer osim ove metode obrade za OSB nema više mogućnosti. Ovaj proces ima svoje nijanse, ali, ipak, smatra se najmanje složenim i skupim. Kako možete slikati i što možete obojiti kućište OSB ploča unutar kuće će gledati ispod.

O materijalu

OSB ploče su materijalni za sastavljanje kompozicije ukrašavanja zidova ili poda. Izrađeni su od drvnih čipova, koji ljepilo s raznim smolom, polimerom, ljepilom, itd. Obično se koriste aspen čips, ali ponekad mogu biti s drugog stabla. Kako bi se izbjegao štetan učinak vlage, materijal je impregniran s posebnim sredstvom za odbijanje vode ili boje.

Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

Ovaj materijal, prema kemijskom sastavu i obradi (impregnacija, zaštitne premaze, punila itd.), Podijeljena je na takve:

  • OSB 1 - Nemojte sadržavati elemente odbijanja vode, dizajnirani da dovrše zidove iznutra, gdje je količina vlage minimalna;
  • OSB 2 - namijenjeni su zidinama s srednjom vlagom;
  • OSB 3 - dizajniran za zidove s konstantnom visokom razinom vlage ili s određenom učestalošću vlaženja;
  • OSB 4 je najviše otporna na vlagu, dizajniran za instalaciju potpornih zgrada.

Najpopularnije tržište građevinskih usluga za ugradnju unutar kuće ili druge vrste prostora su OSB 2 i OSB 3.

Plusa slika

Plusi krajolika OSB-a uz pomoć sredstava za slikanje su:

  • Zaštita (sloj boje sprječava prekomjerno vlaženje, voda ne spada pod peć, i, prema tome, nije deformirana);
  • Određuje (ako se struktura OSB sastoji od velikih, neprihvatljivih žetona, tada se boja maskira sve nedostatke);
  • Jednostavnost instalacije;
  • Niska cijena (u usporedbi, na primjer, s dekorativnim panelima).

Članak o toj temi: Betonski pod u garaži: ispunite i kravata kako biste to učinili pravim, s vlastitim rukama betoniranje, što je potrebno za uređaj

Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

Treba napomenuti da je slika relevantna pri projektiranju unutar kuće ili drugih prostora. Vani, klimatski uvjeti negativno utječu na cilj, au ovom slučaju potrebna je dublja razina zaštite.

Koristi se boje i u domaćim uvjetima, te u industriji. U svakom slučaju, sloj laka se primjenjuje nakon boje - ona štiti premaz iz izgaranja i oštećenja.

Odabir boje

Izbor odgovarajuće boje tvari je glavno pitanje u ovoj temi. Možete obojiti OSB bilo što, ali svaki od slučajeva treba uzeti u obzir neke značajke.

Budući da se OSB ploča pričvršćuju s smolom, ljepilom ili polimerom, najprikladnija opcija je organski topljivi elementi. Oni pružaju najviše blisko prianjanje boje bazi zbog činjenice da otapalo prodire u sam ploču.

Oll Boja će izvršiti jedno od najoptimalnijih rješenja. Za dekoraciju zidova OSB-a uživaju najveću popularnost - ove boje su viskozne u svojoj strukturi, jer se ne apsorbiraju u potpunosti i tvore pouzdani sloj zaštite. Jedini nedostatak naftnih materijala je da se dovoljno presuši.

Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

Drugi u relevantnosti je alkidna emajla ili boje na alkidnoj osnovi za drvene ploče. Duboko prodiru u strukturu - to ne stvara zaštitni sloj, već daje jamstvo trajnosti adhezije. Također alkidni premazi ne zahtijevaju naknadnu lakiranje, a to će poštedjeti vaš novčanik.

Treća izvedba su tvari raspršene vode (uglavnom akrilna). Jedini minus naduti tanjure zbog nakupljanja vlage. Ali možete razmisliti o sprečavanju to i potrebno unaprijed.

Priprema i bojanje

Kvaliteta bojenja izravno ovisi o pripravi trima. Preduvjeti - polovica slučaja, jer budućnost lijepljenja ovisi o njima, što znači trajnost dekorativnog sloja. Preduvjeti zahtijevaju montiranje, stavite materijal itd.

Članak o temi: Gipsum stropovi: ploče i štukatura

Prve dvije faze su ugradnja panela (bojenje nakon instalacije čini dizajn inestetičkog) i temeljito brušenje brusni papira (maskiran teksturu ploče, a zaštitni sloj se uklanja, što sprječava ulazak tvari za prajmer i bojanje tvari u stablo). U posebno savjesnom mljevenju, Osb 3 potrebe, jer su ove ploče prekrivene debljim voskom i lakim slojem.

Značajke i savjeti o slikanju OSB ploča u zatvorenom prostoru

Mogu se postaviti sve nepravilnosti i lokacije pojedinosti. Ulje-ljepljive smjese su najprikladnije kako bi se stavili na njih. Ova mješavina možete ispuniti šavove između ploča, ali je bolje preklapati s posebnim trakama, jer se i dalje pojavljuju pod slojem boje. Kada se mješavina suši, poravnajte površinu s kožom. Zatim možete proizvesti prajmer.

Prajmer se vrši na trošak vode. Trebat će akril (akril poliuretan), koji se uzgaja u odnosu na 1 do 10. treba pratiti da tvar spada ravnomjerno.

Peći s četkom ili valjkom. Kada koristite četku, treba uzeti u obzir da se deblji sloj nanosi na rubove ploče. Kada koristite drugu opciju, rad se izvodi u dva sloja. Prva, mala debljina, treba zaspati najmanje 8 sati. Tada se nanosi drugi, čiji se potezi trebaju biti okomit na mrlje prvog sloja.

U biti, kit i obojite premaz OSB ploče unutar kuće ili u samoj sobi, uopće nije teško, jer je utjecaj vanjskih uvjeta eliminiran. Ali u isto vrijeme, nemoguće je ignorirati proučavanje pitanja o tome kako staviti i kako slikati ovaj materijal za suočavanje. Uostalom, rezultat rada ovisi o razumijevanju metodologije izvedbe, rezultat rada ovisi o razumijevanju tehnike izvedbe.

Video "Dekorativni OSB paneli"

Pogledajte kako možete uživati ​​u izgledu ploče OSB koristeći materijale za bojenje za drvo.

Čitaj više