Kako napraviti strop od tkanine vlastitim rukama brzo i elegantno

Anonim

Ažurirani kućni interijer uvijek zadovoljava oko. Ako postoji želja za poboljšanjem izgled stambenih prostora i ne samo stilski dizajn, već i da je lijepim i modernim, vlasnici obično dugo i pažljivo biraju ne samo zidni ukras i namještaj, već i obratite pozornost na Razvoj stropnog dizajna.

Kako napraviti strop od tkanine vlastitim rukama brzo i elegantno

Shema stropa tkiva "zvjezdano nebo".

Postoji mnogo dizajna rješenja u kojima se koriste izvrsni moderni materijali za završetak stropa. Možete odabrati elegantne crteže i bilo koje boje, a sami stropovi konstruiraju u različitim oblicima. Nemojte gubiti popularnost i višestruke strukture opremljene pozadinskom osvjetljenjem, kao i stropovima. Jedan od uobičajenih metoda za promjene u uobičajenom interijeru oka je dizajn stropnog prostora s tkivnim materijalom.

Tkanine protežu

Kako napraviti strop od tkanine vlastitim rukama brzo i elegantno

Kratka shema za razvrstavanje stropova.

Ugodan i elegantan interijer je dobiven ako odaberete opciju rastezanja za završnu obradu stropa. To završava ima glavnu prednost prilično pristupačne cijene za sve potrebne za poboljšanje rada, nekomplicirane instalacije. Vrlo prikladan i pripremni proces: neće biti potrebno čistiti površinu dugo i temeljito. Tijekom rada, prostorije će ostati relativno čiste, smeće i prašina neće akumulirati, što je značajan nedostatak prilikom izvođenja bijelog ili plaće po tapetu. Moguće je napraviti strop tkanine vlastitim rukama.

Tržište građevinskog materijala potrošačima nudi veliki izbor tekstura i raznih rješenja za boje za stropove. Ako će u budućnosti biti želja za promjenom dizajna prostorije, rastezljiva platna se može lako ukloniti i zamijeniti s drugim.

Prednosti za zatezljive stropove tkanine:

  • Jednostavna njega: Prašina se neće akumulirati na stropu i vrlo je lako;
  • Strop je ekološki prihvatljiv i ne ističe neovlaštene mirise;
  • Većina materijala se proizvodi na takav način da sunčeve zrake neće pokvariti njihovu nijansu;
  • Trajnost i praktični materijal.

Članak o toj temi: Što je PLINTH pogodan za strop s rasteglom i kako ga lijepiti

Strop s pukotinama, djelujući kao vrsta stropnih struktura, može radikalno promijeniti dizajn bilo koje prostorije. To je osnova za impregniranje s posebnim sastavom polistirena. Materijal tretiran na ovaj način je vrlo jak, strop će imati estetski izgled. Budući da stropovi napetosti iz šava tkanine nemaju, gornja površina sobe dobiva uredni, besprijekorno elegantan izgled.

Materijal za strop tkiva može obaviti prirodnu ili umjetnu tkaninu, stakloplastike. U potonjem slučaju, stropovi su izdržljiviji, njihova operativna svojstva doprinose činjenici da materijal mirno oddrži utjecaj i niske i visoke temperature. Instalacijski koraci prilikom izgradnje stropa na temelju tkiva gotovo se ne razlikuje od onih koji se izvode za dizajn PVC-a.

Kako kuhati strop za tkaninu sebe?

Na površinu stropa ispitana je savršeno glatka, poželjno je poravnati s posebnom smjesom i zaglaviti. Da bi se postigao dobar vizualni učinak, zatezana tkanina potrebna je što je više moguće, otprilike kao platno na subframe stvoriti slikovito remek-djelo.

Pažljivo očistite površinu od postojećih zagađivača, zatvorite pukotine, nedostatke. Osušite sve i obavite brušenje s brusnim papirom kako biste uklonili sve hrapavosti. Strogo pobrinite se da nema mjesta koja se mogu držati kroz tkaninu. Ako ih nije moguće ukloniti, nanesite sloj nitroemalije na mrlje ili zatvorite neispravna mjesta s tankom aluminijskom folijom. Ako je uljana boja stigla na površinu, isprati ga vodom uz dodatak sode, osušiti površinu i napraviti kćer s emery papirom.

Kako montirati stropove iz tkanine?

Ugradnja stropa tkiva je vezanost tekstilnog materijala u vrećicu.

Pažljivo i klin sustav za pričvršćivanje stropova.

Princip je isti, ali se bagete mogu koristiti različite. Na primjer, može se odabrati baget s CAM profilom ili klin, možete naručiti i drveni baget u radionicama za obradu drveta.

Članak o toj temi: Tehnologija šivanja zavjesa: rezanje tkanina i prerada šavova

Razmotrite posljednju od ovih metoda. Prilikom odabira bagueta tvorničke proizvodnje, operacija će biti približno ista, s izuzetkom rada na pripremi okvira.

Pripremite drvene šipke. Presjek bi trebao imati 40x40 mm - obično se takvi nalozi lako se izvode u građevinskim radionicama. Treba imati na umu da će se uglovi barova u radionici malo proliti, pa se duljina bara mora naručiti malo velikog. I bolje je pažljivo mjeriti sve stranke i pokazati rezultate mjerenja u radionici, objašnjavajući da vam je potrebna stavke za naglog stropa tkanine. Također bogata čičak vrpca - može se naći u trgovinama za šivanje.

Kako napraviti strop od tkanine vlastitim rukama brzo i elegantno

Dijagram stropa s dvije razine.

Iz barova, prikupite okvir koji će se morati pričvrstiti na strop ili na zid. Pričvrstite krutu stranu vrpce na izbočenom dijelu trake: prvo ljepilo na tekuće nokte, zatim se popravite s konstrukcijskim klamericom. Stražnji dio trake oko perimetra je trik do platna tkiva.

Provjera perimetra: Da biste to učinili, odaberite razinu razine na zidu na kojoj ćete instalirati dizajn i premjestiti točku na svaki kut. Provjera točnosti pomoću ruleta, razine izgradnje. Uklonite obojenu kabel linije između točaka. Za montažu bagete na površinu, koristite vijke i tiple.

Instalacija se može izvesti na nekoliko načina. Na primjer, dobiveni dizajn može biti pričvršćen na strop, primjenjujući za ovaj lanac: oni su jednostavno suspendirani na njima montažom s držačama za cijevi. Kada su kuke pričvršćene u okvir i, napokon objesite, strop s rasteglom izgleda neobično i vrlo učinkovito. Da biste izvršili ovaj dizajn, potrebno je pažljivo mjeriti okvir i prilagoditi ga sa svim stranama na takav način da će pojedinosti svake strane biti paralelne sa zidovima.

Dizajn se dobiva ne samo pouzdan, već i praktičan. To, ako se želi, može se lako ukloniti iz stropa za čišćenje zamagljenog platna ili ga promijenite na drugu. Tkanina se jednostavno uklanja iz lindikutske trake.

Članak na temu: Estrih za topli kat s vlastitim rukama: Proporcije

Rasvjetni uređaji Pokušajte popraviti na montažnim daske - to će stvoriti dodatne točke fiksacije za web. Na primjer, možete napraviti konzolu za pričvršćivanje iz komada šperploča pričvršćena na osnovnu stropu na metalnim suspenzijama.

U drugoj izvedbi, okvir je pričvršćen na zid, a platno ga popravi.

Da biste pričvrstili krpu, ispružite ga i ispunite bagetu uz bok gdje je zid duži. Povratak iz kuta od 15-20 cm i ojačajte zaplet duljinom od 30 cm. Napetost tkanine i učiniti isto s drugom stranom.

Bojenje, pažljivo punjenje materijala u profil. Ako koristite lopaticu, morate odabrati osobito oštro, tako da ne oštetite tkaninu. Idite na suprotan rub i provedite istu operaciju. Ostanite platno duž dugih strana, učinite isto s kratkim.

Ako nehotice na tkanini u procesu pričvršćivanja lako ih je ukloniti pomoću građevinskog sušilice. Problem mjestima toplo s glatkim kružnim pokretima, provjerite temperaturu 120 stupnjeva. Instrument u isto vrijeme mora se držati na udaljenosti od 20 cm od platna. Na kraju rada uklonite komade materijala koji su govorili.

Čitaj više