Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Anonim

Slikanje stropa vlastitim rukama može kvalitativno promijeniti vaš interijer, kao i razviti nove kreativne sposobnosti bez dodatnog napora. Ukrasite sobu na taj način bit će zanimljivo, a rezultat će uvijek biti originalan. Kako bi se izbjegle nepotrebne poteškoće u obavljanju ovog zadatka, potrebno je promatrati posebnu tehnologiju dizajniran za stropnu sliku, koja je tri faze - priprema, primjenjujući sliku i njezin konačni premaz.

Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Slike na stropu izgledaju vrlo lijepo u bilo kojoj sobi i savršeno mogu dodati interijer.

Alati kao i potrebni materijali

Kako bi se samostalno slikali, trebate materijale:

Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Slika uz pomoć matrice moći će ispuniti čak ni profesionalni.

  • kanta;
  • voda;
  • Metalni, različiti stropu;
  • četkanje (s blagim hrpom);
  • četkom na izduženoj ručici;
  • razina (alat za izračunavanje čak i horizontalne);
  • brusni papir (po mogućnosti fino zrnato);
  • kit (počevši i nužno završiti);
  • Akrilni prajmer.

Pripremna faza

Prije svega, pripremite strop primarnoj primjeni slike. Ova faza treba obavljati kvalitativno i s punom odgovornošću, budući da je od njega da će ovisiti o vrsti završenog rada i poteškoća u daljnjim fazama. Da biste to učinili, uz pomoć velike lopatice, uklonite svu žbuku iz stropa. Nakon toga, navlažite četku s dugom ručkom u kantici s vodom i isprati ga. Na pročišćenoj površini nanesite valjak ili pahuljasti četkicu na prajmer dubokog penetracije i ostavite da se osuši. Vrijeme sušenja označeno je u uputama ili na pakiranju. Kada je strop potpuno suh, provjerite razinu kako se ispalo. Ako ste u isto vrijeme otkrili nepravilnosti koje imaju pad od više od 1,5 cm, moraju se uskladiti s žbukom. Da biste to učinili, upišite gotovu smjesu s malom lopaticom, rasporedite je na veliku lopaticu i nanesite na površinu pod kutom. U prisutnosti malih nepravilnosti mogu se ispraviti od strane baze (početka) kit. Na kraju sušenja, strop se mora brusiti pomoću brusnog papira.

Članak o temi: Zidne murale za kuhinju u blizini stola

Nakon obavljanja svih ovih radnji i cjelovitih površinskih sušenja možete otići na primjenu završnog kita, koji se postavlja slojem od ne više od 2 mm. Zahvaljujući joj, strop će postati savršeno čak i spreman za slikarstvo. Akrilni prajmer nužno se primjenjuje na sljedeću doradu kit. Nakon što se suši, možete nastaviti na primjenu slike.

Gdje uzeti skicu dizajna?

Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Za stropove možete uzeti akrilne boje koje se koriste za slikanje stakla i keramike.

Odaberite strop vlastitim rukama može se činiti kao zadatak ne iz pluća. Uostalom, za to morate imati poseban umjetnički talent. Međutim, to nije sasvim točno. Da biste izvršili sliku, morate imati crtežu u boji onoga što ćete prenijeti strop. Samo tako možete zamisliti što se događa kao rezultat. Možete sami smisliti skicu ili potražite njegovu parcelu u modernim dizajnerskim časopisima. Uzorak crteža mora odgovarati svrsi sobe. Nemojte odabrati agresivne slike za spavaću sobu i tamno - za vrtić. Odabrana slika trebala bi otvoriti funkcionalnost prostorije u kojoj će biti prisutno. Dakle, mirne boje će se opustiti u spavaćoj sobi, i svijetli - razvijati kreativnost i pratiti igre u vrtiću. Svečana figura koja se primjenjuje na strop ili zid u dnevnom boravku dat će mu posebnu atmosferu. Možete jednostavno koristiti skupno crtanje, odlazno, koji će značajno povećati vaš prostor.

Ako odaberete željeni crtež, otkrili ste da vam to ne odgovara, to neće biti problem. Lako se može promijeniti u veličini, jednostavno prebacuje u papir i podijeliti kvadrate na istu veličinu. Radi udobnosti, također ih možete numerirati. Zatim uzmite papir željene veličine (iz koje ćete prenijeti sliku) i nanijeti mrežu s numeriranjem na njemu. Nakon toga, možete prenijeti element za crtanje na svaki kvadrat. Kada će dizajn skica biti dovršen, možete nastaviti izravno na slikanje.

Članak o toj temi: Kako okupiti kuću za kuću?

Kako je slika stropa s vlastitim rukama?

Paleta se koristi za miješanje boja.

Za sljedeću fazu pripremite takve materijale i potrebne alate:

  • spremnik za vodu;
  • paleta;
  • spužva;
  • četke od prirodnih čekinja;
  • stube;
  • olovka;
  • akrilne boje.

Postupak i tehnologija obavljanja radova na crtežu

Ugradite stubište na ravnu površinu i pobrinite se da se ne drži. To će vam pomoći spriječiti pojavu podmazanih linija na slici. U te svrhe možete jednostavno koristiti stubište s knedle s kojima možete raditi laganje. Sada trebate prenijeti sliku na strop. To se može učiniti na dva načina. Ako ste napravili skicu u pravoj veličini, onda ga šavovite mekom olovkom i pričvrstite ovu stranu na strop. Zatim prodajte svoje linije s istom olovkom ili ručkom. Uz smanjenu kopiju slike, morate koristiti projektor pelena i obrise cirkulacije olovkom.

Nakon što se sve linije za crtanje prenose, možete nastaviti na bojanje. Počnite s pozadinom i većim elementima. Pomiješajte u paleti boje prije dobivanja željene nijanse i pažljivo ih primijenite na površinu. Možete ukloniti dodatne linije pomoću vlažne spužve. Nakon bojenja velikih elemenata, idite na dizajn manjih, dok cijeli crtež nije spreman.

Akrilna boja smatra se otporna na vlagu i obećava da će služiti dugi niz godina.

Ali unatoč tome, najpovoljniji crtež je pokriven zaštitnim slojem. Tako će i dalje sačuvati svoj izvorni pogled, boju i snagu.

Akril lak, koji se primjenjuje kao zaštitni sloj, daje sliku još veće svjetline i jasnoće. Potrebno je primijeniti samo nakon potpunog sušenja akrilne boje (nakon dana). Za ravnomjerno premazivanje, lak se može koristiti kao prskalica i mekana četka. I nakon nanošenja, distribuirajte ga suhom četkom. Zbog činjenice da prašina i neugodni mirisi u prvi put nakon primjene mogu apsorbirati prašinu i neugodne mirise, trebali biste spriječiti dim i prekomjernu prašinu. Prema ovim Pravilima, možete se diviti vašem stvaranju dugo vremena.

Članak o temi: Mogućnosti poboljšanja vjetrova

Nakon što je učinio sve na gore navedenim savjetima i preporukama, možete uživati ​​u konačnom rezultatu vašeg rada. I naslikan neovisno strop će postati predmet vašeg ponosa i oduševljenog stajališta gostiju.

Čitaj više