Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Anonim

Baza zauzima međuprostor između temelja i zidova. Mora ih zaštititi od vlage i izdržati opterećenje cijelog dizajna, namještaja i opreme ugrađene u zgradu. Prošle godine smo napravili potrebne zemljane radove s prijateljem, stavili temelj budućnosti kod kuće. Sada je u slobodno vrijeme izlazi iz cigle za osnivanje.

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Cigle za zidove drugog reda

Vadik, vlasnik buduće vikendice, ekonomista. Zainteresiran je za sve načine za smanjenje troškova. Prilikom kupnje zemljišta i dizajna odlučio je u praksi provjeriti profesionalno znanje. Slušajući što je jeftinije učiniti s vlastitim rukama, odlučio sam svladati specijalitet crne snage i obuke u teretani. Zamijenite koristan fizički rad.

Baza od opeke na temeljima vrpce

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Bolje je odabrati spaljenu opeku. Ima tehničke pokazatelje na raznim nekretninama i posebno o održivosti, mnogo više

Na temeljima vrpce, noseći sloj se izrađuje pod zidovima iz različitih materijala, od uvale armirano beton do kamena. Crvena cigla za bazu povezuje:

  • potrebna snaga;
  • jednostavnost cigle;
  • niska toplinska vodljivost;
  • Vrijednost proračuna.

Imajući male vještine i strpljenje, možete postaviti bazu s vlastitim rukama za nekoliko dana. Za zaštitu zidova iz vlage, hidroizolacija se javlja tijekom izgradnje baze. Možete podmazati temeljnu površinu koja se zagrijava bitumen u nekoliko slojeva. Prema vremenu, već je dugo vremena, budući da je potrebno čekati jednostavnost primijenjenog materijala i tek tada se razmazati sljedeću površinu.

Bolje je koristiti Runneroid u 2 sloja. Trake izrezuju širinu baze, plus 4-5 centimetara. Oni su vezani bitumenskim ljepilom i fiksirani na površini temelja. Možete napraviti mješavinu vlastitim rukama ili koristiti spremnu, kupnju u trgovini. U prethodnom bitumen, dodao sam oprao riječni pijesak. Moj prijatelj je sve dobro preselio.

Provjerite veličinu i geometriju temelja ispod baze

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Društvo iz Fagote

Prije početka rada odlučio sam provjeriti zakladu pojasa. Nakon njegovog punjenja, prošlo je vrijeme. Mogao je dati skupljanje kišnim vodama. Nepravilnosti temeljnog ravnina podrazumijevat će iskrižje od svih doma i stalni popravak zidova i preklapanja. Mjerenja se provode korištenjem razine linije, ruleta i vrpce.

  1. Izmjerio sam temelj vrpce pomoću razine osipa uz i na nekoliko mjesta. Bolje je učiniti u kutovima i svakih 2 metara duljine. Stavljanje dugačkog uređaja, lako je odrediti prisutnost nagiba. Ako imate samo kutnu razinu s kratkim strankama, stavite ploču.
  2. Na temeljima u kutovima stavite suhu opeku na vanjski rub. Tada uz pomoć Vadik provjeri dijagonalu. U pravom pravokutniku, veličina kabela iz kuta do kuta je ista. Ako je duljina drugačija, onda uglovi nisu ravni. Za granicu od opeke stambene zgrade, dopuštena je razlika u duljini dijagonala do 2 centimetra.
  3. Pronađite nadvladavanje i provjerite je li veličina bolja od ruleta. Zurio je u kutove. Zaklada je izlivena bez oplate. Vanjski zidovi su neujednačeni. Cigla pojednostavljuje mjerenja.

Članak o toj temi: Kazarska vrata Učinite to sami: preporuke za instalaciju

Podešavanjem dimenzija premještanja kutova, ponovno je provjerio dijagonalno kabel. Tada sam označio položaj baze cigle. Sada, rastezanje kabela i konsolidirajući ga na klinove, označio je vanjsku stranu zidova. Ostaje da položi bazu od opeke. U ispravnosti geometrije trupa kod kuće sam bio siguran.

Moj prijatelj, sa svojim vlastitim rukama, razmazao se s ljepilom izdvojenom vrpcom odozgo, položio slojeve pripremljenog trkača, zajedno zajedno s bitumenskom smjesom. Niža hidroizolacija je spremna. Zidovi se neće kuhati iz vlage iz tla. Pod opekom, hidroizolacija, postavio je sloj otopine cementa s debljinom od 2 cm. To će poslužiti kao jastuk i kompenzira nepravilnosti. Za snagu, metalna mreža se utapala u njoj s ćelijom od 50 mm, reći je širinu malo već već od baze.

Shema polaganja opeke i širina utičnica

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Cigle

Pripremite jarak u temelj za vrpcu započeli smo nakon završetka projekta kuće. Tada sam točno predstavljao ono što bi trebalo biti širina ciglene baze, na temelju izračunatog opterećenja. Težina dvokatne zgrade cigle je velika. Ako je zidarstvo usko - 250 mm, onda cigla za bazu možda ne izdržati. Nastavit će se pukotine na zidovima. Popravak i jačanje kuće košta više konstrukcija.

Što je širina da napravi temelj, odrediti polaganje baze. Standardna dimenzija opeke 250x120x50 mm. Minimalna veličina može se izvesti, izmjenjivati ​​redove s poprečnim polaganjem u jednom redu i uzdužnom dva. Takav temelj se obavlja pod svjetlosnim kućama od drva, pjene betona i sedam. Pod zidovima drva i laganog materijala za vikendice na 2. katu, zidarstvo je pogodan za jednu i pol cigle (380 mm). Vadik planira 2 razine, stambeni potkrovlje s izolacijom. Bolje je koristiti široku slobodu za opeku bazu u dva reda (520 mm). Popravak kuće bit će potrebno s ovim temeljem u 15 godina.

Članak o toj temi: Kako očistiti koljeno zahod iz kamenca

Odredite koju veličinu gotove baze u širini je jednostavna. Dimenzije cigle se dodaju 10 mm po šav. Napravio sam alternativu redovima:

  • Dva reda opeka preko temelja;
  • Na otvorenom i unutarnjim redom, sredina je ispunjen postavljenim umjetnim kamenjem.

Takva baza zajamčena stabilnost za visoku zgradu iz teških građevinskog materijala. Popravak vanjskog uređenja baze može biti potrebno za nekoliko godina.

Odabir materijala za keramičke opeke baze

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Silikatni blokovi mogu se koristiti samo u suhoj klimi

Kupnja cigle, Vadik me upitao, što treba uzeti i zašto. Savjetovao sam mu čvrsto. Kada temperatura padne, osobito zimi, kondenzat - dew u rupama. Vlaga se akumulira, apsorbira u materijal i uništava bazu. Nakon nekoliko godina bit će potrebno popraviti. Praktičar ekonomist je Vadik, zainteresiran za jeftiniji način za izgradnju cigle. Rekao sam mu o mogućnosti korištenja korištenog materijala. Kada rastavljaju zgrade i rušenje particija, ako su remont, razbiti zidove. Cigla se očisti iz starog otopine i čvrsto uklapa u bazu, što je manje oštećeno za vanjske retke. Za snagu, takav vrh temelja je inferiorna od postavljenog iz novog kamena, s odgovarajućom geometrijom. Opterećenje je manje. Polaganje vlastitim rukama za početnike. Potrebno je stalno provjeriti razinu i odabrati komade cigle željene veličine.

Kao vezivni materijal, koristio sam m-75 cementni mort. Napravio sam ga prijateljem u betonskom miješalici. Umetnut u nju:

  • cement;
  • pijesak;
  • limete mlijeko;
  • Nakon miješanja, dodana je voda.

Proporcije ovise o brandu cementa. Na primjer: na jednoj kanti portland cement M500 doda se 0,8 litara vapna razrijeđenog u vodi u stanje mlijeka. Pijesak 7 kante. Voda se prvi put hrani dijelovima i njegov se udio određuje u smjesi. Rješenje treba držati na slajdu i ne skliznuti iz nagnute ravnine.

Savjet: Lime ne smije prelaziti 10% u suhoj smjesi. Uvođenje je bolje nego oštrice i otopljene u vodenoj vagoni. Graditelji bez iskustva rade polako, bolje je kupiti gotovu smjesu s plastifikatorima i aditivima koji usporavaju skrućivanjem otopine.

Ležajne opeke u bazi i hidroizolaciji

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Zidana baza cigala s vlastitim rukama

Članak na temu: Kako staviti pločice u kupaonicu?

Na hidroizolacijskom sloju, moj prijatelj je postavio sloj betona i malo u prodaji mreže. Sada sam zidao bazu. Trebam sternum za pripremu rješenja. Ali Vadik je htio isprobati sve s vlastitim rukama. Tražio sam lakše odabrati parcelu, na ravnu liniju bez uglova. Marljivo je izjednačio vanjski red na ispruženom kabelu, a zatim ostatak ostatka opeke. Nakon nekoliko sati donijela je sve sam. Osigurao sam u svakom kutu 2 ploča u blizini zida. Sada je ostalo da položi ciglu, pritiskom na njih. Karanfilacije za vrpcu vanjske linije lako su začepljene u stablo. Takva prilagodba pomaže kada trebate popraviti uglove i fasadu kuće.

Svakih 4 reda, sada sam već zdrava, položila rešetku za snagu. Dok je betonska mješalica radila, miješala otvore za verthins - rupe za ventilaciju podzemnog prostora kuće. Pripremio je gornji sloj hidroizolacije, koji je dodatno položen ispod zida zida.

Savjetovao sam Vadik da odabere oblogu s glupavnom ciglom. Vanjski sloj se izmjenjivao s poprečnim i uzdužnim redovima. Sada prilikom polaganja, zglobovi se nisu podudarali. Napravila je bazu izdržljive i isključene popravke u bliskoj budućnosti.

Zaštitna i dekorativna dekoracija vanjske baze i scene

Gradimo se traku od opeke na temeljima remena

Zidanje od ciglene tokalacije

Nakon završetka zidanja baze, nastavili smo oko perimetra jarka i izlili jastuk ispod kose. Širina je određena veličinom krova krova, plus bend za zajamčeni protok kišnice na betonskom putu. Nagib iz zgrade je napravljen 1,5 - 2 stupnja. U suprotnom, voda će propuštati ispod baze, uništiti temelje i mora obaviti popravak, uklanjajući kalup u kutu zidova.

Završni vanjski završetak napravio sam dekorativni kamen na betonskom rješenju nakon izgradnje zidova.

Čitaj više