Na čiji bi trošak trebao biti zamijenjen električnim brojem

Anonim

Zamjena električnog metra u apartmanu uvijek uzrokuje mnoga pitanja, jer u nekoj situaciji pult mora biti zamijenjen na račun tvrtke za posluživanje, au drugom slučaju, potrošač mora platiti izravno na njegovu zamjenu. U ovom članku ćemo vam reći, na čijim troškovima treba zamijeniti električnim šalterom i razmotriti tko bi trebao platiti za sve u skladu s važećim zakonodavstvom.

Na čiji bi trošak trebao biti zamijenjen električnim brojem

Zašto se postavlja takvo pitanje

U svakom slučaju, svi problemi povezani s pitanjem koji moraju platiti za zamjenu neispravnog ili starog brojača je potrošač nepažnji. Uostalom, takav trenutak uvijek se pregovara u fazi potpisivanja sporazuma između potrošača i društva za upravljanje. Ako pažljivo pročitate sve stavke koje možete primijetiti. U slučaju da takva stavka nije osigurana u ugovoru - samo ćete platiti zamjenu.

Društvo za upravljanje zamjenjuje mjerač samo kada je jasno napisano u uvjetima ugovora. Postoje neke druge situacije kada je zakon jasno naveo zašto bi tvrtka za upravljanje trebala platiti zamjenu električnog brojila.

Koji trošak treba zamijeniti električnim brojem po zakonu.

Ako tražite pomoć građanskom kodeksu Ruske Federacije, može se shvatiti da ako je apartman ili kuća privatizirana, zatim zamjena, održavanje, rješavanje problema je samo na ramenima vlasnika stanovanja. Ove informacije ćete naći u članku 210 dio 2; Odjeljak 2, poglavlje 13. Postoji uredba Vlade Ruske Federacije br. 530, kao i broj 354, a broj 442 donesene su u 2019. godini.

Na čiji bi trošak trebao biti zamijenjen električnim brojem

Tko bi trebao platiti zamjenu električne energije - odgovor stručnjaka

Međutim, u ovom trenutku mogu se pojaviti kontroverzna pitanja, pregledat ćemo ih odvojeno.

Članak o temi: Naputak Kako prevesti vrata hladnjaka Atlant

Ako je uređaj na stubištu, koji mora promijeniti uređaj? - Otvoriti uredbu Vlade Ruske Federacije br. 491, koji kaže da bi zamjena električnog metra, koja je u ulazu u stambenu zgradu trebala biti društvo za upravljanje. Saznajte kako izgleda shema trofaznog brojača veze.

A što ako je stan općin? - Ako stan pripada državi, onda zamjena električne energije treba slijediti samo društvo za upravljanje. No, samo ako dodatni ugovor nije sastavljen, u kojem se mogu napisati potpuno različiti uvjeti. Ugovor je prva stvar da se oslanja.

Bilješka! Plaćanje zamjene električnog brojača ako tvrtka za upravljanje trebala bi samo ako je u potpunosti propao brojač. To se može pripisati: neuspjeh vijek trajanja ili drugih razloga. Ako samo želite da stavite drugi metar, na primjer: dvoznamenkasti, onda morate platiti za zamjenu sebe.

Relevantnije informacije za 2019. u ovom videozapisu.

Čitaj više