Ugradnja svjetiljki u Cam strop s vlastitim rukama

Anonim

Danas, na građevinskom tržištu, žurište se uživa u velikoj potražnji. Činjenica je da ovaj materijal nije samo ekološki prihvatljiv, već ima i niz drugih pozitivnih kvaliteta. Cam strop je lijepa i vrlo praktična opcija dizajna. Zahvaljujući najnovijim tehnologijama, vrlo je otporna na oštre temperature kapi, savršeno tolerira povećanu vlažnost, a ne boji se vatre. Instaliranje svjetiljki u Cam strop, na prvi pogled, može se činiti ne zadatak ne pluća, ali ako korak po korak da biste slijedili upute, možete se lako nositi bez pomoći.

Ugradnja svjetiljki u Cam strop s vlastitim rukama

Stropna shema suspenzije.

U pravilu, oni biraju ugrađene varijante prikladne u boji na žuriti strop.

Imajte na umu da za kuhinju ili kupaonicu, rasvjetni uređaji moraju imati zaštitne kape, jer u ovim slučajevima prostorije povećalo vlažnost.

Instaliranje svjetiljki u strop moraju biti u skladu sa svim zahtjevima upute. Prekomjeriti s glomaznim objektima, takvi stropovi se ne preporučuju.

Imajte na umu da je u nekim slučajevima potrebno naići na situaciju u kojoj svjetiljka ima visinu od oko 80-100 mm, a sami žica su oko 40 mm. Kao što ste već razumjeli, visina žica nije dovoljna za ugradnju svjetiljke u strop. Kako biste ispravili ovu situaciju, trebat će vam drveni bar, koji će dodati nestalu visinu na ovu jedinicu osvjetljenje. Ali nemojte zaboraviti da je potrebno uzeti u obzir poseban jaz za postavljanje ožičenja. Nema posebnih uvjeta koji se odnose na drveni bar, ovdje ćete morati djelovati samostalno. Uglavnom, visina i oblik žica se razlikuju ovisno o njihovom proizvođaču. Do danas je izbor rasvjetnih uređaja za strop za rezanje prilično raznolik. Trebali biste dati svoje preferencije, ne samo oslanjati se na dizajn ili oblik ovog proizvoda. Da ne bi napravili pogrešku u njegovoj kvaliteti, upoznajte se s nekim vrstama rasvjetnih uređaja.

Članak o toj temi: Koja je cijev bolja za topli kat: polietilen ili metalplastični

Vrste svjetiljki

Naravno, izbor svjetiljki za strop je dovoljno širok, ali kako odrediti koja je opcija najbolje prikladna za vaše prostore.

Ugradnja svjetiljki u Cam strop s vlastitim rukama

Montažni dijagram svjetiljke u kampe.

  1. LED rasvjeta oprema za žuriti strop. Ova opcija je dobra jer bez visoke cijene, služi kao LED svjetiljka što je duže moguće. Činjenica je da njegov dizajn nema spirale, staklene tikvice i druge svjetiljke poznate svim elementima. Osim toga, uz izvrsnu kvalitetu rasvjete, potrošnja električne energije je potpuno minimalna. LED svjetiljke su vrlo dobro usklađene s bilo kojim interijerom. Česte promjene štete električne napona neće se primijeniti. Za proizvodnju takvih svjetiljki koriste visokokvalitetne materijale, tako da su apsolutno sigurni za zdravlje.
  2. Ugradnja luminescentnih svjetiljki u strop. Najčešće se ova vrsta svjetiljki koristi za osvjetljavanje takvih prostora kao trgovinske sobe, urede ili, na primjer, proizvodne radionice. Činjenica je da su svjetiljke vrhunac vrlo svijetle, štoviše, sasvim ravnomjerno. Osim toga, ova vrsta proizvoda značajno štedi električnu energiju nego i zaradila visoku procjenu korisnika. Ugradnja luminiscentnog rasvjetnog uređaja također se može napraviti u kupaonici, u kuhinji iu drugim sobama.
  3. Svjetlosne svjetiljke za žuriti strop. Ova vrsta rasvjetnih uređaja su vrlo popularna, vrlo često ga biraju za dekoracije dvorana ili za unutarnji dizajn. No, kada instalirate točke točaka u Cam strop, moguće je dobiti i glavnu rasvjetu i dodatne. Najveća prednost je sposobnost promjene smjera rasvjete. Širok raspon točkastih svjetiljki nudi različite vrste proizvoda: dekorativni, klasični, oponašajući zvjezdano nebo ili žaruljicu sa žarnom niti.

Instalacija ugrađenih svjetiljki to učiniti sami

Ova vrsta rasvjete instalirana je u procesu sastavljanja rušenja stropa. Najčešće za svoju instalacijsku uporabu niša formirana na žurbi strop. Treba imati na umu da ugrađeni LED rasvjetni uređaji imaju takav značajka kao plavkast nijanse rasvjete. Mnogi korisnici napomenu da takva svjetlost počinje ljutiti takvo svjetlo, tako da se uglavnom koriste kao dodatna rasvjeta ili za nisko prenosive prostore.

Članak o temi: tkati tepih vlastitim rukama: 3 načina - od niti, pletenice i pompone

Ugradnja svjetiljki u Cam strop s vlastitim rukama

Instaliranje luminiscentne svjetiljke.

Morate znati da, prilikom instaliranja takvih žarulja u Cam strop, potrebna visina treba biti oko 7 cm; Kako bi se utvrdila sve žarulje sa žarnom niti, visina će biti potrebna ne više od 12 cm. Osim toga, imajte na umu da ugrađene halogene svjetiljke u nekim slučajevima imaju karakteristiku povećanja. To može dovesti do naprezanja i drugih ozbiljnijih problema povezanih s suspendiranim stropom. Kada instalirate takvu vrstu rasvjete, to treba učiniti pročišćeno i pažljivo.

Instalacija svjetiljki u Cam stropu zahtijevat će prisutnost sljedećih alata i materijala:

  • čeljusti;
  • Electrolovka (pribor za konfiguriranje);
  • Jednostavna olovka;
  • Bilo koja od navedenih opcija za rasvjete uređaja.

Početak rada: ožičenje

Prije radnog mjesta morate razmisliti o takvom, čini se, jednostavne stvari poput ožičenja. Kada je gornji strop već obložen, gotovo je nemoguće povući ožičenje. Dizajn će morati rastaviti. Osim toga, bit će vrlo problematično donijeti krajeve žica upravo na mjesto gdje će uređaj za rasvjetu stajati.

Ugradnja svjetiljki u Cam strop s vlastitim rukama

Elementi dizajna ratnih stropa.

Shtroba neće trebati. Koristite posebne plastične kabelske kanale za inženjersku komunikaciju. U njima i lagane žice prije instaliranja okretanja. Osim toga, potrebno je unaprijed planirati mjesta za ugradnju unaprijed na svjetiljke, to jest, dizajn bi trebao početi dugo prije završne obrade stropa istovremeno s izborom oblika stropa.

Upotreba metalnih rukava uvelike će olakšati rad. U slučaju potrebe za popravkom ožičenja ili zamijeniti bilo koji dio, bez rastavljanja vanjskog uređenja stropa.

Odjeljak žice treba odabrati nakon izračunavanja opterećenja. Za identična opterećenja, promjer aluminijske žice bit će veći od bakra. Bakrena žica je skuplja i izdržljivija.

Ako izračun ne želi učiniti, možete kupiti bakrenu žicu s poprečnim presjekom od 2 mm². Moderne svjetiljke ne troše mnogo energije, a takva će se žica mirno nositi s bilo kakvom rasvjetom.

Članak o temi: Načini obnove ulaznih metalnih vrata

Bilješka. Postoje uređaji za rasvjetu koji se ne mogu upravljati bez nižih transformatora. Ova značajka treba razjasniti u trgovini tijekom kupnje i bolje tijekom dizajna.

Kako instalirati rasvjetu u drveni strop: neke nijanse

Instaliranjem bilo kakvih vrsta svjetiljki, najvažnije je slijediti primijenjene upute. Ovisno o proizvodu proizvoda koji odaberete, njegova instalacija može biti potrebna prilikom instaliranja stropa za valjak ili na kraju instalacijskog rada povezanog s stropom. U svakom slučaju, prije svega u žurbi strop potrebno je smanjiti rupe. Da biste to učinili, odlučite o odgovarajućem broju svjetiljki za vašu sobu. Zatim izračunajte točne lokacije za njihovu instalaciju i, naoružani jednostavnom olovkom i čeljusti, nacrtajte krugove prikladne za svjetiljke koje odaberete.

To također možete učiniti uz pomoć unaprijed pripremljenih predložaka. Na maksimalnu pažljivo rezane rupe za montažu uređaja za rasvjetu, trebali biste koristiti elektroller. Moguće je to zamijeniti s kontekstom ili čak nožem.

U instalaciji svjetiljki u Cam stropu, važno je ne biti u zabludi s promjerom rezanih rupa, jer, kao što razumije, može dovesti do dodatnih troškova koji nisu uključeni u vaše planove. Tako da su ručne rupe rezane ispravno i nisu bile vidljive, promjer njih bi trebao biti manji od samih svjetiljki. Ako želite dodati dizajn interijera, možete instalirati dodatnu rasvjetu u zidove sobe.

Čitaj više