Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Anonim

Prema staroj tradiciji, koju smo dobili od sovjetskih vremena, u kućama stare zgrade u kupaonici grijanje nije. To je daleko od sretnih zimi - nije vrlo ugodno u siru i hladnoj sobi. Pa, barem s pojavom tople vode, zagrijane tračnice ručnika počele su se instalirati. Uz ispunjenje glavnog zadatka - sušenje ručnika i posteljine - također su grijali sobu. Ako još uvijek nemate grijanje u kupaonici, trebali biste odabrati grijanu ogradu ručnika.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Sušilo za ručnike u kupaonici - udobna stvar

Pogledi i što je bolje

Postoje tri vrste grijanih tračnica ručnika:

  • Voda. Oni su povezani s sustavom grijanja ili dovoda tople vode. Mogućnost povezivanja s PTV-om je popularniji - pauza u radu je samo nekoliko tjedana (za popravak i pripremu sustava). U slučaju povezivanja na grijanje, sama postupak je složeniji (potrebno je dopuštenje), a "mrtva" sezona traje cijelo ljetno razdoblje.
  • Električni grijani ručnika. To su autonomni uređaji koji zahtijevaju samo struju. Nedostatak tih uređaja je povećanje potrošnje električne energije.
  • Kombinirani. To su sušilice koje mogu raditi s toplom vodom i od struje, to jest, rade tijekom cijele godine bez pauze. Nedostatak - Visoka cijena.

Koja je pruga ručnika bolja - voda ili električni? Ako imate dobro funkcioniranje sustava tople vode, odaberite grijanu željeznicu ručnika jednostavno - jedinstveno potrebna voda. S njim, osim nevolje veza, nema problema. Čak i platiti za korištenje topline nije potrebno - nisu smislili kako naplatiti naknadu.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Električni se razlikuje samo prisutnošću kabela

Ako postoji samo sustav grijanja već mora odlučiti koje su opcije bolji - električna ili voda grijana ručnika. Ovdje možete biti odbijeni iz države i rasporeda vašeg sustava grijanja. Ako postoji uspon u kupaonici ili vrlo blizu njega ili mogućnost povezivanja, onda je moguće staviti vodeni sušilicu za ručnike. Ali ovdje se vrijedi razmotriti nekoliko trenutaka: Morat ćete riješiti stanovanje ili zamjensku organizaciju, a oni nisu uvijek daju takve dozvole. Dakle, prije donošenja odluke, posjetite ovu instituciju i pitajte hoće li dati dopuštenje. Odmah možete pisati i izjavu. Druga točka je kvaliteta vašeg grijanja. Ako je njezina moć tako nedovoljna i u stanu je hladna, koja je visio još jedan toplinski uređaj. Situacija se može samo pogoršati (onda malo vjerojatno da ćete dati dopuštenje).

Dakle, Electric grijana pruga za ručnika je odabrana ako ne postoji DHW i nemoguće je povezati se na grijanje. Još jedan razlog - ne želim se zabrljati s povezivanjem, a to nije tako jednostavno kao što se čini.

Odabiremo željeznicu za ručniku

Ispravno odaberite grijanu ogradu za ručniku - cijelu znanost i vodu - osobito. Postoji uloga, veličina, veličina, pa čak i raspored zavoja, a još uvijek postoji pristojan iznos tehničkih karakteristika koje se također moraju uzeti u obzir.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

I to je i sušilica za ručniku

Tehnički podaci

Radni tlak u GVS sustavu trebao bi biti u rasponu od 0,3 atm na 6 atm. Pritisak u sustavu centralnog grijanja vrlo je ovisan o tom području, ali je rijetko iznad 10-12 bankomata (to je u visokim zgradama). U skladu s ovim parametrima, odaberite vod grijane ručnike.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Kako odabrati grijanu ogradu ručnika: primjer tehničkih specifikacija

Prije nego što odaberete grijanu ogradu ručnika, još uvijek možete obratiti pozornost na takav pokazatelj kao maksimalnu temperaturu. Za PTV, ova brojka je rijetko iznad 60 ° C, za grijanje nekoliko ljudi daje 80 ° C. S ove točke gledišta, svi sušilice od nehrđajućeg čelika su prikladni - imaju maksimalnu temperaturu - oko 105-110 ° C. Ipak, hitne situacije se javljaju kada se voda zagrijava na stotine ili čak više, tako da ova zaliha neće povrijediti.

Odrediti s obrascem

Voda grijana ručnika su različite oblike. Svi se mogu podijeliti u nekoliko skupina:

  • P ili u obliku slova u. Najjednostavniji oblik i imati niske cijene. Nedostaci se mogu pripisati njihovom malom "korisnom" području, kao i ne vrlo veliku količinu topline koju mogu izdvojiti. Ne vješaju mnogo stvari na njima. Ali takve grijane tračnice ručnika s ispravnim odabirom veličina mogu bez promjene "ustati" na mjesto starog sličnog oblika.
  • Zmija, serpentina ili m-oblika. Malo složeniji oblik, veći od zavoja. Prema tome, korisno područje i toplina. Ni nije vrlo složen u vezi i imati nisku cijenu.

    Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

    Normalna zmija. Možda ne remek-djelo, ali služi dugo vremena

  • Lestenka. Grijana pruga za ručniku koja se sastoji od određenog broja horizontalnih presvlaka, u kombinaciji uz rubove vertikalnih kolektora. Uređane mogu biti ravne, mogu - u obliku zmije. Takav uređaj obično ima dva načina za povezivanje i niže. Složeniji oblik pretpostavlja kompetentno odabranu shemu, inače neće raditi. Osim toga, u vidu veliki intenzitet materijala, cijena polu-hesiters-ljestvice je ponekad iznad zavojnica.
  • Nestandardne složene oblike. Postoje neobične tračnice za ručniku koje više nalikuju dizajnerskom dekoraciji, a ne vodovod uređaja. Oni također nisu niske cijene, osim toga, većina se dostavlja "pod redoslijedom". Svojom povezanošću često se pojavljuju - potrebno je odabrati shemu za odabir, tako da morate konzultirati kompetentnog stručnjaka, budući da je vodovod iz hweaves s takvim zadatkom vjerojatno neće se nositi. Ne, oni su povezani s povezivanjem, ali sve će raditi - pitanje.

Odaberite sjeme ručnik u obliku i jednostavno i teško u isto vrijeme. Potrebno je uzeti u obzir kako i gdje možete instalirati dizajn koji vam se sviđa. U isto vrijeme, ne smijete zaboraviti da ćete se morati povezati s Riser, što znači da je povucite cijevi duž zidova. Štoviše, najvjerojatnije, brtva će biti skrivena, to jest, skriva se u zidu, što znači da će biti potrebno držati ih ili staviti lažni šešir.

Odabiremo dimenzije

Odaberite veličinu grijanu željeznicu ručnika mora se temeljiti na dostupnim slobodnim mjestima za instalaciju. Većina pitanja obično uzrokuje izbor "Lestenok". Vrlo su visoki. Potrebno je uzeti u obzir praktičnost korištenja ovog uređaja. Njegov vrh može se nalaziti na visini zgloba s proširenom rukom ili nešto ispod (približno 1900-2000 mm). Gdje u isto vrijeme donji rub će se završiti - odrediti vas.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Veličina je odabrana na temelju dostupnog slobodnog prostora i proporcija sobe.

S zmijama i p-u obliku grijane tračnice ručnika su nešto jednostavnije. Gornji rub se obično nalazi negdje na visini ljudskog rasta. Tako se sve križaljke ispostaviju da su u zoni dostupnosti i ne ometaju se.

Također je vrijedno razmatranja da se veličina grijane pruge ručnika odražava i na mjestu ulaza za vezu. Širi / duži uređaj, veća će udaljenost biti između mlaznica, što znači da bez izmjena, ne možete učiniti.

Materijale

Najčešći materijal iz kojeg se izrađuju vodeni tračnice za ručnike od nehrđajućeg čelika. Ali ovaj metal može biti drugačiji. Idealno koristi marku AISI 304 i njegove analoge (u tablici). Od nehrđajućeg čelika grijani ručni tračnice služe za dugo vremena, jer nisu korozija, ne podmire napad na zidove.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Analozi AISI 304 i njihove karakteristike

Kuhinjak od nehrđajućeg čelika može biti s mat površinom ili s ogledalom glitter (površina cijevi je polirana), također se oslikavaju u emajlima različitih boja. Najčešća boja među bojama je bijela, ali na zahtjev možete birati s prilično široke palete. Specifične boje ovise o proizvođaču.

Postoje u tržišnom proračunu grijane tračnice ručnika od crnog čelika, obično galvanizirane. Život servisa je vrlo mali - samo nekoliko godina. Njihova površina može biti kromirana ili naslikana. U uvjetima visoke vlažnosti u kupaonici, a drugi premaz su vrlo kratkotrajni.

Tu su i bakrene grijane tračnice ručnika. Izvedivost njihove instalacije pod velikim pitanjem: bakar - kemijski aktivan metal, te u niši vode, točno je dovoljno željeza. To znači da će bakar brzo srušiti. Ne tako brzo kao u par s aluminijskim cijevima, ali još uvijek ... Ako je sudbina također vrlo znatan trošak bakrene grijane pruge ručnika, onda mogućnost brzog kvara ovog uređaja uopće nije ono što želite nada.

To je, u stvari, odaberite grijanu ogradu za ručniku na materijal jednostavno - to je nehrđajući čelik. Ona stvarno nije alternativa.

Praktični savjeti o odabiru

Teorija je dobra, ali eksploatacija obično pokazuje sve prednosti i mane proizvoda. Grijane tračnice ručnika nisu iznimka. Postoji mnogo nijansi o čemu je bolje odabrati.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Takve recenzije o trenutno zavarivanje ručnika

Koji su modeli bolji

Počnimo s odabirom modela grijanih tračnica ručnika. Kao što znate, postoje dane i jednostavne M i U-u obliku. Ove m i U-u obliku su napravljeni od čvrstog komada cijevi. To je jednostavno savijeno u traženom obliku. To jest, ako se cijev koristi visoke kvalitete, poslužite takvu grijanu ogradu ručnika će biti duga.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Grijani tokovica za zavarivanje

Lane i drugi složeni modeli - zavareni. Pojam njihove usluge određen je kvalitetom zavarivanja - u većini slučajeva, počinje teći u šavovima. Bez obzira na to koliko je gorko priznao, ali "protok" je uglavnom putnici ruske proizvodnje. Njemački ili bilo koja druga europska zemlja ne pate od ove bolesti. Sve je u zavarivanju. Da, cijeli od nehrđajućeg čelika kuha se za zavarivanje na inertnim plinovima. Samo u Europi kuha s superpozicijom, zbog čega se šav dobiva na vrhuncu s dvije strane. Domaći proizvođači kako bi se uštedjeli na cestovnom plinu, kuhajte bez pojačanja. Kao rezultat toga, šav je prikladan samo vani i s najmanjom pogreškom u izvršenju, on teče.

Nitko ne kaže da teče 100%, ali teći i često. To jest, kada kupujete domaće "ljestvice", od vas odlažite u oko godinu dana kako biste dobili protok. Dobra vijest je da je jamstveno razdoblje obično mnogo više - oko 3-5 godina, ali jamstvo vrijedi samo ako ste instalirali tvrtku s pravom na rad s inženjerskim mrežama i imate čin primanja grijane ograde ručnika , potpisan od strane predstavnika Res. U isto vrijeme, nitko, usput, ne jamče da će sljedeća grijana željeznica ručnika neće teći istu tvrtku ...

Ispostavilo se da ako pristupite izboru vode za toplinu vode s praktičnim, a ne iz estetske strane, najbolje je uzeti jednostavnu serpentinu ako U-oblik ne vole jako puno.

Što obratiti pozornost na kupnju

Odlučivanje s obrascem, morat ćete odabrati željeznicu za ručniku koja želite. Ovdje sve nije lako. Kao što su rekli, njemački i općenito, europske tvornice su se pokazale savršeno. Ali oni imaju značajan minus - vrlo visoku cijenu. Stoga, uglavnom mora birati između ruskih proizvođača. Danas su više nego dovoljno i model se u velikoj mjeri ponavlja. Kako odabrati? Moramo pogledati sljedeće parametre:

  • Provjerite geometriju. Ne bi trebalo biti izobličenja u presjeku cijevi. Trebalo bi biti savršeno okruglo, deformacija je dopuštena samo na savijanju mjesta. Ako je oblik ručnika sušilice simetričan, ne bi trebalo biti nikakvih odstupanja u njegovoj geometriji.
  • Pronađite novinare na kojem je napravljen naziv tvrtke i Brand čelika od kojih je napravljena grijana željeznica ručnika. Svi proizvođači samopoštovanja označavaju svoje proizvode.

    Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

    Normalni proizvođači stavljaju pečat na koju je označena čelična marka i brand naziv

  • Pregledajte nit. To mora biti točno narezano, utori su svi iste dubine, bez staklenke.
  • Ako postoje zavarivačka mjesta, šavovi bi trebali biti glatki, bez oštrih rubova i posude.
  • Pogledajte unutar cijevi. Ako postoji vidljiva šava (tamnija glatka traka), ova grijana pruga ručnika izrađena je od tutu cijevi. Uz visoku kvalitetu cijevi, to je nestabilna, ali nitko ne može jamčiti ovu kvalitetu - naši proizvođači kupuju kineski metal. Kako znaju sve s kvalitetom. Stoga je bolje pronaći bešavnu grijanu ogradu ručnika.
  • U proizvodu koji vam se svidjelo za sve kriterije provjerite prisutnost potvrde o sukladnosti. Bez nje, uređaj je bolji ne uzeti.
  • Još jedan obvezni dokument je tehnička putovnica s naznakom proizvođača, jamstvenog kupona itd. Ovaj prodavatelj putovnice mora ispuniti ispravno, staviti ispis tamo gdje je potrebno.

    Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

    Zmija ne može biti sasvim uobičajena. Glavni uvjet - bez zavarivanja ili s minimalnim šavovima

Ako se svi ti kriteriji dolaze zajedno, možete kupiti model koji vam se sviđa. Sljedeća stvar za ugradnju.

ImePogledVezaŠirina visineJamčitiMaterijal za korpusCijena
Podor Serie M tip 1ZavojnicaStrana60 * 40 cm5 godinaNe hrđajući Čelik1159 rubalja
Pargor serija LC NP tipa 2LestenkaNiži60 * 40 cm5 godinaNe hrđajući Čelik5098 rubalja
Suerja Bohema s policomLestenka s policomUniverzalan60 * 40 cmNehrđajući čelik AISI 304 L (04x18H10)15600 rubalja
Suncerzh m-u obliku slovaM-oblik s dvije policeStrana60 * 40 cmNehrđajući čelik AISI 304 L (04x18H10)5100 rubalja
Dvin R4.LestenkaUniverzalan60 * 40 cmNehrđajući čelik AISI 3046869 rubalja
Argo 5mZmijaStrana50 * 50 cm5 godinaNe hrđajući Čelik2500 rubalja
Argo magija s policomLestenka s policomUniverzalan50 * 50 cm5 godinaNe hrđajući Čelik6440 rubalja
Olympm m-u obliku slova mZmijaStrana60 * 40 cmNehrđajući čelik hrane2551 rubalja
Olympus Lestenka luk s policomLestenka s policomUniverzalan60 * 40 cmNehrđajući čelik hrane6713 rubalja
Terminus m-u obliku slova mZmijaStrana40 * 50 cmdo 10 godinaNehrđajući čelik AISI 304L1420 trlja
Standard terminusaLestenkaStrana50 * 73 cmdo 10 godinaNehrđajući čelik AISI 304L5280 RBA

Izbor električnih grijanih tračnica ručnika

Odaberite grijanu željeznicu za ručniku, koji radi iz električne energije lakše. To zahtijeva samo moć za rad, a oni su manje-više u redu. Pogotovo ako postoji stabilizator. Stoga, pri odabiru električnog otpada, možete pristupiti izboru modela samo iz estetske točke gledišta i kupiti oblik koji se čini najatraktivnijim, bez brige o hidrauliku - to nije toliko važno kao u modelima vode.

Izbor: materijal, boja, veličina

Slučaj ovog uređaja obično je izrađen od nehrđajućeg čelika, ispunjen rashladnim sredstvom (najčešće je to voda). Grijaći element - deset, njegova potrošnja energije je mala - nekoliko plata saća, budući da je volumen vode u njima također nije najveći i grijani, potrebno je maksimizirati do 60 ° C.

Prikladniji za upravljanje modelima koji imaju termostat. Oni mogu promijeniti temperaturu od 30 do 60 stupnjeva. Izloženo je na skali s okretanjem ručke, podržan u automatskom načinu rada. Odabir modela u ovom slučaju je praktički neograničen. Čak ni zavare nisu prepreka - tlak je stabilan ovdje ako je šav učinjen kvalitativno, nikada neće teći.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Bojanje može biti drugačije

Još uvijek vrijedi reći o mogućim rješenjima boja. Većina električnih grijanih tračnica je zadana bez slika - s sjajnom (poliranom) površinom. Neki proizvođači najpopularniji modeli mogu slikati. To može biti uobičajena bijela caklina, ponekad boja. Dostupne mogu biti boje - bronca, zlato, platina, sve to može biti s patinom, itd. Općenito, možete pronaći ne-standardne opcije bojanje (među ruskim proizvođačima, to su DVIN i Argo, Termus, Sunzherzh, Trorg).

Odabir veličine je širok. Odaberite onaj koji se optimalno uklapa u dizajn kupaonice ili kupaonice.

Značajke veze i instalacije

Električno džemper je spojen na konvencionalnu utičnicu (malu energiju), ali budući da je mjesto ugradnje visoka kupelj vlažnosti, napon mora biti isporučen preko UZO-a, koji razbija fazu i nulu (dva kontakta), stroj je također (jedan kontakt). Izbor njihovih električnih parametara ovisi o tome što će se drugi uređaji povezati s ovom autocestom - da povuče zasebnu liniju na grijanu željeznicu ručnika ne bi trebala imati na umu njegovu nisku snagu.

Odaberite najbolju tračnicu za kupanje

Termostatori imaju drugačiji oblik, ali funkcionalnost se obično ne razlikuje.

Montirana grijana ograda ručnika bilo gdje. Obično se klasa zaštite dopušta da ga stavi čak i preko kupaonice (ii), ali je teško vrijedi: neugodno, a stvari će biti najgore. Električna grijana pruga ručnika obično se instalira na bilo kojem slobodnom zidu. Često možete doći do kupanja, tuš. Ako je kupaonica kombinirana, morat ćete odabrati - možete ga usko staviti iz bide ili WC-a s higijenskim tušem. Usput, montažne nosače obično dolaze u setu, tako da ništa neće smisliti.

Proizvođači

Sve tvrtke koje proizvode tračnice za hlađenje vode vode i električni. U istom slučaju, desetak je instaliran, rashladno sredstvo se izlije, a krajevi su zapečaćeni. Dakle, pronaći električni sušilica za kupaonicu je potpuno lako - samo ruski proizvođači su više od desetak, a toliko je mnogo modela.

Članak o toj temi: Kako koristiti lasersku razinu (razina razine, zrakoplovni graditelj)

Čitaj više