Kako izgraditi drvenu kuću sami

Anonim

Ako ste umorni od monotonije sivih cocketa i paralelopipeds grada, to jest, ima smisla izgraditi drvenu kuću u predgrađima vlastitim rukama. Teško je to učiniti, ali vrlo izvedivo. U takvoj kući zidovi dišu, mirišu poput stabla. Možete sigurno zaboraviti na urbane poslove i potpuno predati prirodnost i prirodu.

Kako izgraditi drvenu kuću sami

Drvena kuća dugo vremena i do danas se smatra najboljim. To je potpuno siguran, ekološki prihvatljiv i ima koristan učinak na zdravlje.

Što izgraditi kuću

Za izgradnju, neke vrste crnogoričnih pasmina se uglavnom koriste:

  • dotjerati;
  • ariš;
  • Bor;
  • Cedar.

Ali u srednjoj traci Rusije koriste se listopadne stijene. Na primjer, hrast, pepeo (termodežinac). Stablo ima razne prednosti koje se koriste u izgradnji kuća:

Kako izgraditi drvenu kuću sami

Drveni kućni dijagram.

  1. Elastičnost i snaga ovog materijala je vrlo visoka.
  2. Niska težina.
  3. Niska toplinska vodljivost.
  4. Čak i neliječena stabla nekih pasmina imaju prekrasan izgled.
  5. Lako obrađeni i montirani.

Mala toplinska provodljivost jedna je od glavnih prednosti ovog materijala. U hladnoći će u takvoj kući biti vrlo topla, čak i toplija nego u izgradnji cigala. Termička vodljivost drva je 5 puta niža od ciglenih pokazatelja.

Negativnih točaka vrijedi istaknuti:

  1. Heterogenost unutarnjeg sloja nekih pasmina.
  2. Truli.
  3. Zakrivljenost i iskrivljenje zbog vlage.
  4. Niska sigurnost požara.

No, neki nedostaci su lako popraviti obradom drva s različitim kompozicijama dizajniran za uklanjanje tih nedostataka. Na primjer, antiseptici se koriste za uklanjanje truljenja i eliminirati apsorpciju vode, drva treba proliferirati ili obojiti.

Kako izgraditi drvenu kuću

Kako izgraditi drvenu kuću sami

Shema zaklade pilota na drvenu kuću.

Prvi koraci u stvaranju vašeg ekološki prihvatljivog dizajna je stvoriti projekt i odabirom mjesta gradnje. U oba slučaja možete kontaktirati stručnjake, ali to će dovesti do troškova. Lakše je pronaći odgovarajući projekt na internetu i mjesto za odabir sebe. Konstrukcija se može nalaziti bilo gdje u dvorištu, ali ako postoji povišenje na mjestu - graditi tamo:

  • To je dopušteno napustiti kuću bez vode (kiša i talma);
  • Lakše izgraditi kanalizaciju - postoji prirodna nagiba

Članak na temu: Kako prikupljate kraj sudopera?

Nakon toga, trebali biste odlučiti o zakladi. Drvena kuća izgrađena je na temeljima od bara od armiranog betona, cigle ili betona, koji je, ovisno o tlu, ojačana (čvrsto tlo) ili nenaoružano (meko tlo).

Postoje dva načina za napraviti drvenu kuću:

  1. Za one koji ne znaju kako početi graditi, ali oni su spremni prikupiti dizajn sami. Nazovite tvornicu. Donosite gotovu rastavu kuću, koja prolazi kroz posebne oznake. Brussia ima svaki privitak i nalaze se u skladu s naseljenim brojevima. Vi izdaju dokumentaciju, crteže i plan dosljedne građevine. Prednosti ove metode:
  • Nema potrebe plaćati građevinske tvrtke;
  • Nema potrebe čekati svaki dan radnika (mnogi žive daleko daleko), da imaju (ako su stigli u sva vremensku izgradnju), hranite ih;
  • Određuje se smanjuju: rano ustati i padne.
  1. Kako izgraditi drvenu kuću sami

    Shema podnog izolacije u drvenoj kući.

    Za one koji znaju kako početi graditi, i spreman je prikupiti dizajn sami. Imajući barem početne informacije o arhitekturi i poznavanju niza rada, vi sami možete izgraditi kuću. Build House će morati postupno. Povucite šipke i instalirajte ih na drugi tvrdi (pogotovo ako ste jedan). Morate to učiniti sami, rezanjem prozora i vrata, prilagoditi materijal (na primjer, za rukovanje ravninom). Zbog toga će se povećati rokovi za izgradnju vaše konstrukcije. Moguće ih je odrezati pomicanjem rada uz pomoć brusilice s mlaznicom ili se dogovore s pilot radnicima. Prednosti metode:

  • Smanjenje proračuna zbog neovisnog izvršenja mnogih operacija (napisano, rezanje, bušenje);
  • Bilo koji raspored rada: možete raditi pola dnevno ili preskočiti dan.

Projekt i izračun materijala

Kako izgraditi drvenu kuću sami

Shema unutarnjeg uređenja drvene kuće.

Dizajnirajte kuću ako niste arhitekt, vrlo težak. Stoga, ili se odnose na obrazovanu osobu ili pronađite projekt na internetu i ispišite ga. Uzimajući olovku, kalkulator i papir, odredite sve podatke i ponovno izračunajte ih pod veličinama vašeg doma. Na primjer:

  • Kuća 7x7 m2;
  • Udaljenost između podnih greda je 0,7 m;
  • Primijenjena bar 15x15x700 cm;
  • Visina 2,7 m.

U ovom slučaju, broj šipki visine bit će:

2.7 / 0.15 = 18 kom.

4 računala slagala se oko perimetra. Dakle, ukupan broj će biti:

18x4 = 72 računala.

No, preostali materijali nisu navedeni u izračunima.

Za potpunu pokrivenost svih podataka, napravite izračun plana materijala. Kanalizaciju ispravne instalacijske sekvence po točkama. Side stisnite materijale potrebne za obavljanje određene točke.

OperacijaMaterijal
Ugradnja krune4 bara, 4 savijena, mahovina na zglobovima
Ugradnja podnih greda (0,7 m)10 barova, mahovina na zglobovima

Dakle, izračunavanje svih podataka naći ćete ukupan broj materijala za izgradnju. Multipliciranje podataka o tržišnim cijenama i sklapanje, dobit ćete iznos potreban za izgradnju. Za praktičnost možete dodati stupac "Cijena materijala" na stol.

Nakon pronalaženja projekta i svih potrebnih izračuna na temelju materijala, počinju montažu kod kuće.

U isto vrijeme potrebno je obaviti sav posao dosljedno i točno.

Za brzu i kvalitetnu montažu morate slušati savjete iskusnih majstora. Neke preporuke su prikazane u nastavku.

Savjeti za montažu Jednostavna zgrada

Kako izgraditi drvenu kuću sami

Drvena kuća s krovom uređaja iz bara.

  1. Napravite izgradnju u mjestima greda ili dnevnika koje se obrađuju stilskom antiseptičkim tvarima. Da bi se smanjila apsorpcija vode, materijal je impregniran uljem. Popularne dimenzije 10x15, 15x15.
  2. Počnite raditi od slaganja vrećica (Tole) do temelja, kada se izlije što je poželjno ostaviti 15-20 cm visoko na uglovima.
  3. Zatim je položio donju krunu. Izbušite rupe i stavite pinove. U kutovima se pridružuju šipkama krune u Poledevu i ojačani su iščekivanjem od hrasta ili breze.
  4. Ostatak mjehova su odmah spojeni na 3 baru na udaljenosti od 30-40 cm. Za jednostavno ponižavanje, rupa se odmah izbuši u svim vezanim šipkama.
  5. Od gore navedenog, na prvoj kruni u Poledev svakih 0,4-0,7 m, ugrađeni su brojni barovi, za koje se nalazi na podu kuće. Ispunite ili položite izolaciju ispod poda se ne preporučuje. Snopovi trebaju biti ventilirani.
  6. Za izolaciju poda, potrebno je napraviti pod nacrt, staviti poprečne šipke, između koje se nalazi izolacija. Na vrhu bazenog poda.
  7. Sve praznine između greda trebaju biti napravljene i uhvaćene s mahovinom, konopljom, palles, osjetljivim ili jutom.
  8. Nakon dostizanja visine od 2,7 m ili više konstruirati strop, tada potkrovlje, sljedeći kat ili potkrovlje s krovom.

Materijali i alati

  • šipke, ploče, tračnice;
  • pletena;
  • Ruberoid;
  • Vidio, motorna pila;
  • Bugarski s mlaznicom;
  • čekić, maljač;
  • avion;
  • Bušilica, električna vježba.

Glavna stvar je uskladiti se s sigurnošću.

Članak o temi: Vrste, izbor i ugradnja kauča u kuhinju sa spavanjem

Čitaj više