Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Anonim

Bez obzira na to koliko su suprotne tvrdnje, ali shook wallpaper bez vidljivih zglobova određuje ne samo majstorskim vještinama. Postoji dobar rezultat kada se pozadina sprema u spoju može se postići, bez profesionalnog, a čak ni značajne napore. Ali za to ćete morati saznati neke nijanse.

Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Shema za izračunavanje pozadine u sobi.

Stručnjaci tvrde da rezultati plaće utječu: 70% - kvaliteta samih zidova i 30% su vještina umjetnika. Postoji dosta situacija kada se zglobovi formiraju, bez obzira na to koliko se napora priključi na njihovu razinu. A točka ovdje apsolutno nije u vještini. Tehnologija kampiranja može se provesti u skladu s pravilima, ali će utjecati na svojstva stečenog tipa pozadine. Ta činjenica treba usvojiti kao dano. Usput, cijena valjka nije uvijek referentna točka. Te se nijanse treba razmotriti. Stoga to neće biti suvišno za ARMA neke informacije, počevši od odabira materijala.

Što obratiti pozornost pri odabiru pozadine?

Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Tako da zglobovi na površini nisu bili tako vidljivi, preporuča se oslikati mjesta namijenjenih šavova boje odgovarajuće nijanse.

  1. Rubovi. Ako pozadina volite imati tamnu boju, pogledajte njihove rubove. Ne smiju biti uske trake lagane nijanse. Širina takve trake je beznačajna, ali će značajno označiti zglobove. A kada se u blizini kombiniraju dvije ploče, širina laganih traka se povećava. Light rubovi su tvornički brak i prilično čest. Stručnjaci osiguravaju da skupi pozadini mogu imati sličan nedostatak. Stoga, još jednom naglašavamo da cijena materijala nije parametar na koji želite obratiti pozornost pri odabiru.
  2. Površina reljef. Svi pozadini su dvije kategorije: glatka ili olakšanja. Prvi je vrlo zahtjevan za popravke baze. Ako zidovi nisu pokriveni i imaju nepravilnosti, oni ih ne prikrivaju. Naprotiv, naglašavaju. Ova skupina uključuje tipove vinila i papira, kao i fotozapire i ispis svilenog zaslona. Glatke glatke pozadine u vezi s priključkom su složeni: zglobovi mogu biti primijetivi čak i podložni izvrsnoj pripremi zida. Manji hirovi se moraju očekivati ​​od reljefnog platna. Ova skupina uključuje vinil, odvojene vrste papira i opcija na temelju Phliselina. Oni pouzdano skrivaju nedostatke priprave površine, ponekad značajne nepravilnosti. A od konvekcionalnosti olakšanja je više, učinkovitost materijala u tom pogledu je jača. U mnogim slučajevima, zglobovi se dobivaju bez problema. Najuspješnija opcija je tekstura pozadina "Stololka". Njihovo lijepljenje daje 100% jamstvo da se zglobovi neće razlikovati.
  3. Boje. U više od 90% situacija, pozadina svjetlosti tonaliteta je bolje pričvršćena. Slikalizirane spojeve ili jednostavno tostiranje lijevih praznina na tamnoj pozadini bit će vidljivi kao na dlanu.
  4. Širina role. Najpopularnija širina je 53,0 cm i 1,06 m. Šire pozadine imaju manju vjerojatnost loših crtica, barem samo zbog razloga što je manje bendova.
  5. Reklamljena pozadina s vertikalnim prugama je vrlo dobra za pristajanje. Prugasti crtež također maskira spojeve spojeva.

Članak o toj temi: Kako samostalno instalirati ulazno drvena vrata

Piggy banka ideja za kućne popravke

Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Krug križnog kretanja valjka prilikom nanošenja ljepila na zid.

Poznato je metode koje vam omogućuju da dobijete minimalnu vidljivost zglobova. Mi ih navodimo.

Prvo metoda: asimetrična veza vertikalnih traka

Može se činiti da je izmjena zidnih traka dizajnerska ideja, opcija unutarnjeg uređenja. Zapravo, razne primijenjene funkcije skrivene iza takvog primijenjenog, uključujući i prikrivanje neugodnosti planiranja.

Situacije koje bez kombiniranja jednostavno ne cijene:

  1. Visoke zidove u malom prostoru.
  2. Razvrstavost duljine i širine (na primjer, soba je uska i dugačka), koja stvara jasne poteškoće u položaju namještaja.
  3. Vizualna kombinacija susjednih soba (na primjer, dnevni boravak i kuhinja).
  4. Razlikovanje funkcionalnih zona u velikoj prostoriji, ne privlače objekte situacije i druge dodatke.
  5. Usredotočujući se element unutrašnjosti ili samo jedan zid, izbočen u pozadini dizajnerske kompozicije.

Metoda drugog: horizontalna kombinacija velikog i malog crteža

Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Shema pravilne završne obrade zidova.

Da biste u potpunosti gurali pozadinu bez vidljivih zglobova, moguće je pribjeći ovom jednostavnom na prvi pogled.

Zidovi se odvajaju horizontalno u dvije komponente (ne nužno ujednačene) i pokriveni su pozadinskim pratiocima. Ova opcija kombinacije omogućit će manje visokih stropova u zatvorenom prostoru.

Više klasičnija opcija je kombinirati monofonske i prugaste materijale ili male i velike uzorke.

Zidna površina u većini situacija podijeljena je u omjeru od ½ iu skladu s raspoloženjem dizajnera je pokriveno ili od vrha do dna ili odozdo prema gore (u omjeru 2/3-1 / 3).

Zahtjevi različitih vrsta materijala mogu obavljati dekorativni kalup, granica, bar. Nešto odabere nešto, fokusirajući se na debljinu materijala i dizajner dizajna sobe.

Treći način: veza okomito različita pozadina

Druga je opcija poznata za lijepljenje pozadine u zglobu na zidovima - s vertikalnom odvajanjem.

Članak na temu: Lak za parket: Kako odabrati bez mirisa, premazivanje brzog sušenja, lak od poliuretana, koliko se slojeva primjenjuje

Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Postupak za oblaganje pozadine.

  1. Jedinstvena kombinacija dviju boja ili tekstura, a bendovi se izmjenjuju kroz jedan ili dva.
  2. Za vizualno povećanje širine prostorije, koristi se asimetrična izmjena: površine su prekrivene s pozadinskim materijalom, a zatim na zahtjevnu ekspanziju zidovi su zalijepljeni širokim trakama s nijansom s naglaskom (na istom zidu - u centar, s druge strane - blizu ugla).
  3. Simetrija. U oba smjera iz sredine sobe na dugim zidovima, dva bendovi sa svijetlom nijansom ili selekcijom teksture su zalijepljeni. Ova tehnika vam omogućuje vizualno smanjiti duljinu prostorije.
  4. "Accent Wall" - recepcija za vertikalnu kombinaciju. Jedan od zidova koji ne dobiju zvučnike ili koji djeluju kao pozadina glavnog elementa unutarnjih poslova, prekriven je svijetlom nijansom materijala, pobjedničkom gledanjem među ostalim uzorcima u sobi.

Upute za besprijekorno lijepljenje različitih vrsta pozadina

Pravilno lijepljenje pozadine trese u zglob

Shema omatanja pozadine u kutovima.

  1. Papir. Oni su zalijepljeni za bljeskove od oko 0,5 cm. Na podu, pozadinu nadstrešnice i nanesite ljepilo na njega. Nakon toga, ravnomjerno se primjenjuje na površinu zida i izglađena. Slijepite papirnate vrpce dostavljaju mnogo problema. Njihova kvaliteta je znatno niža od drugih vrsta pozadine, stoga je cijena prikladna. Ovdje je nemoguće razbiti, pogotovo kada je ljepila na platnu već primijenjena. Važno je spriječiti deformaciju papira. Što treba pažljivo pročitati s preporukama dostupnim u primijenjenim uputama.
  2. Fliselinovo-vinil. Oni imaju kvalitetu srednje klase, troškove unutar dostupnih. Kako je pozadina potpuno sigurna, dopušteno je da ljepilo je čak iu dječjoj sobi. Snage su superiorne od papira, ali inferiornog u IT vinilu. Platno ljepilo je brkove približno 0,1-0,2 cm. Ako se ljepilo nanosi ravno na zid, zalijepite u spoj. Flizelinovo-vinil materijali dopušteni za bojenje s rivom.
  3. Vinil. Oni su blokirani najlakši način i čine ga Jack, ne ostavljajući praznine između platna. Koristite poseban vinil ljepilo za sjajne teške pozadine. Ljepilo se nanosi isključivo na zid, ali ne i na platnu. Postupak lijepljenja traje u vrlo malo vremena. Ova vrsta se ne rasteže, ne prekida, dobro je složena na zid, ali se suši dugo vremena. Nakon lijepljenja slijedi da u sobi nema nacrta. Inače, možete vidjeti pozadinu na podu.

Članak o toj temi: Stavite staru kupku

Kako dobitno lijepiti zglobove?

U ovom pitanju nema posebnih tajni. Iskustvo dolazi s praksom. Mnogi stručnjaci kombiniraju platno na stroju ili intuitivno. Iako općenito oči promatrača treće strane, ovaj postupak može izgledati ovako.

Počnite lijepiti svaku novu traku s spoja, pokušavajući ga uklopiti što je moguće bliže.

Ako se na nekom mjestu formira mali prazan prostor, kasnije se kasnije ukloni.

Sljedeći korak je ispraviti platno, nije potrebno u potpunosti popraviti u ovom trenutku, jer uklanjanje cjelokupne količine ljepila ispod njega će lišiti mogućnost klizanja pozadine na površini, a zatim dva povezana politika će i dalje biti u nepovoljnom položaju nakon sušenja.

Nakon ispravljanja platna, sama zglob se zateže pomoću vlastitih dlanova ili plastične lopatice. Ostaci ljepila pokušavaju stisnuti prema spoju. Važno je da ne rastegnite pozadinu snažno i ne da ih tvrdim. Posebno se ova stavka odnosi na tanke proizvode.

Iznad toga opisan je kako izbjeljivati ​​pozadine na zidovima u zglobovima zglobova. Nesporazumi ne bi trebali biti.

Čitaj više