Elegantan okvir s vlastitim stablima

Anonim

Za uokvirivanje slika, vaše omiljene fotografije, dječji obrti koriste različite okvire. Mogu se kupiti u trgovini, ali se odlikuju standardnim veličinama i izgledom, a dizajnerski proizvodi imaju visoku cijenu, što nije uvijek opravdano. Kako izaći iz takve situacije? Trebat će malo strpljenja, sposobnost rada s jednostavnim stolarskim alatima. Drveni okvir može se napraviti vlastitim rukama. Ako imate iskustva, možete samostalno stvoriti stvarno djelo umjetnosti, uređenje proizvoda s originalnim rezbarijama.

Elegantan okvir s vlastitim stablima

Za fotografije ne-standardne veličine možete sami napraviti drveni okvir.

Kako napraviti takav okvir vlastitim rukama? U tome nema ništa komplicirano, drvene tračnice ili šperploča se koriste kao glavni materijal, moguće je smanjiti uzorke s dnevnikom. Prije rada treba napraviti mjerenja, razmislite o dizajnerskim mogućnostima.

Da biste napravili okvir vlastitim stablima, morate pripremiti takve materijale i alate:

Elegantan okvir s vlastitim stablima

Piljenje drvenih šipki pod kutom od 45 ° nastaje uz pomoć posebnog alata.

  • Drvene tračnice tražene duljine i debljine (ako će se koristiti rezbareni okvir, tada se može koristiti ploča za škrtost);
  • uske kartona;
  • Akrilne boje, lakiranje za završnu obradu;
  • set tassola za uređenje;
  • Lobik s nizom stupova;
  • nokti;
  • kuka ili metalna petlja;
  • Sander;
  • šmirgl papir.

Drveni okvir s papirom

Drvo za okvir s papirom koristi se. Proizvod se izrađuje u takvom nizu:

Elegantan okvir s vlastitim stablima

Korištenje rezača, možete napraviti različite uzorke.

  1. Prvo se mjere dimenzije. Ako su rubovi fotografije ili slika lagano istrošeni, onda je najbolje smanjiti ih lagano.
  2. Na gustom kartonom olovkom označava položaj fotografije. Nakon označavanja, rezultirajući pravokutnik je uredno rez. Dopušteno je koristiti škare, poseban nož za pribora s zamjenjivim noževima. Poseban rezač najbolje odgovara za rad s Pasparta.
  3. Lobik prekida 4 elementa za budući okvir. Unutarnji kutovi lica nagljeni su na 45 stupnjeva. Treba predvidjeti da se rubovi ispostavi da su glatki i glatki, u suprotnom, prilikom lijepljenja visokokvalitetne veze neće raditi.
  4. Mala količina ljepila stolarije uredno se primjenjuje na krajeve, elementi su međusobno povezani, pričvrstite ih sa stezaljkama.
  5. Za okvir možete koristiti staklo koje će zaštititi fotografiju ili sliku od oštećenja. Staklo se može rezati neovisno, za praktičnost se koristi rezač stakla. Stručnjak se može naručiti ne samo glatkog stakla, već već ima ukras. Ovaj će okvir postati još atraktivniji i moderniji.
  6. Za ugradnju stakla, posebni utori čine posebne žljebove na stražnjoj strani profila. Udovi se nalaze na dubini jednakoj debljini stakla.
  7. Na prednjoj strani proizvoda možete osigurati originalni ukras. Postoje mnoge opcije, ako želite, možete maštati. Okvir se može obojiti, ukrašen pozlatom ili je opskrbljen. Najlakša je opcija pokrivanje drveta laka. Da biste to učinili, prvo polirajte površinu, uklonite svu prašinu. Nakon toga, tassel uredno drvo je prekriveno lakom. Možete koristiti i transparentne smjese i imati bilo koju nijansu.
  8. Kada je sve spremno, možete nastaviti sastavljanje okvira. Ako se proizvod osuši, mora se točno staviti ispred lica prema dolje. Nakon toga, staklo je složeno odozgo, pasač (trebao bi se čvrsto uklopiti na stablo). Fotografija ili slika je pričvršćena na stražnjoj strani papira, drugi komad uskog kartona koristi se za pričvršćivanje rakinjanog dijela, tanak fibustarne ploče. Pozadina do proizvoda pričvršćena je malim pocinčanim noktima. Potrebno je osigurati da karanfile ne probijaju okvir kroz. Od vrha morate popraviti petlju ili kuku. Ako se okvir koristi za policu ili stol, umjesto petlje, najbolje je pružiti poseban stav.

Članak o toj temi: bojanje radijatora i cijevi za grijanje: Tehnologija i faze rada

Sorte bagueta za slike

Elegantan okvir s vlastitim stablima

Nakon što su svi detalji spremni za njih ljepilo PVA.

Danas možete napraviti greške za fotografije i slike. Najpopularniji materijal za utjelovljenje ideja je drvo, možete napraviti okvir i plastiku, metal. Stablo je najskuplji materijal, ali u isto vrijeme najviša kvaliteta, izdržljiva i lijepa. Pravi klasični vrpca je napravljen samo od drva. Može se obaviti u modernom minimalističkom stilu ili sofisticiranije sa složenom niti, koja je odlična za staro slikarstvo u renesansnom stilu.

Drveni okvir je univerzalna opcija, može se koristiti u bilo kojem unutrašnjosti , Najbolje je uzeti drvo listopadne, tropske, crnogorične stijene. Idealna opcija je bor, ramin, egzotični ayos. Drvo mora biti gusta, ne formiraju pukotine i čips tijekom obrade.

Drvo se mora izabrati tako da ne apsorbira vlagu, nije izložena temperaturnim učincima, bio je izdržljiv.

Iz drva možete napraviti profil uobičajene klasične, obrnute, ravne, usluge. Površina okvira može biti prekrivena lakom ili bojom, možete koristiti posebna ulja, srebro, zlatno prskanje.

Elegantan okvir s vlastitim stablima

Nakon što je okvir spreman za reorganizaciju, to se može učiniti obojenjem s akrilom, ili se držite do nje kuglice ili školjke, bodove ili da ga napravite.

Aluminij je jeftinija opcija za izradu okvira, ali postoje određena ograničenja. Slični metalni proizvodi su ukrašeni ne toliko bogati kao drvene, opcije dizajna su ograničene. Stucco i druge dekorativne vrste ukrasa za metalne okvire se ne koriste. Obično su jednostavno slikani ili nejasni, prekriveni su posebnim filmovima. Za dom, aluminijske baguete nisu uvijek prikladne, obično se koriste u uredskom prostoru.

Savršeno aluminijske bagete, ako trebate postaviti plakate, velike fotografije, diplome, plakate, grafičke slike. Prednosti aluminijskog okvira su sljedeće:

  • Visoka kvaliteta i okvir snage;
  • profil male težine;
  • Sposobnost korištenja posebnih boja koje doslovno impregniraju materijal.

Članak o temi: okrenutim panelima za fasadu kuće: pod opekom, kamen, drvo

Plastična bageta za unutrašnjost

Elegantan okvir s vlastitim stablima

Plastične baguete se prodaju medom, samo trebaju smanjiti i ljepilo.

Plastični okviri nisu samo visoke kvalitete, već i jeftini. Od takvog materijala možete stvoriti imitacija drvenog okvira, ali cijena i težina će biti mnogo manji.

Moguće je koristiti plastične baguete (najčešće iz PVC-a) za ogledala, fotografije, moderno slikarstvo, dječje obrt.

Proces montaže je jednostavan, u mnogim specijaliziranim trgovinama možete kupiti gotove plastične profile za proizvodnju lijepih i izdržljivih okvira.

Drveni, plastični ili metalni okvir bolji? Odgovorite na ovo pitanje je definitivno teško, jer se svi odlikuju njihovim prednostima. Ali mnogo je lakše raditi s drvetom, a rezultat je privlačniji. Proizvodni proces nije teško u teškoćama, potrebno je samo pokazati skrb i strpljenje - rezultat će biti strašan.

Čitaj više