Microatin: Sastav i karakteristike tkanine

Anonim

Tekstilna proizvodnja odnosi se na drevne vrste obrtnika, a istovremeno se stalno nadograđuje i poboljšava. Industrija nudi sve nove i nove vrste materijala i tehnologija s novim atraktivnim svojstvima. Jedan od tih zbivanja je mikrosatina, što vrlo brzo dobiva popularnost na tržištu. Ova inovativna tkanina koristi se uglavnom za elegantnu i ne preskuju posteljinu, a potražnja za njom se stalno povećava.

Sastav i svojstva mikrosatina

Microatin: Sastav i karakteristike tkanine

Trenutno postoje različite vrste materijala koji kombiniraju jedan opći nekretnini - struktura niti s debljinom mikrona. Takvo inovativno tkivo mikrofibera ima visoku potrošnju, bez obzira na vrstu sirovine. Konkretno, mikroatin:

  • Vrlo mekano;
  • ne formira Katoshkov;
  • s visokom čvrstoćom i gustoćom ima malu težinu;
  • ima visoke upijajuće svojstva;
  • Može se naslikati u vrlo svijetlim i upornim bojama;
  • Izdržljiv.

Mikasinska značajka je, prije svega, metoda formiranja weba, koja je tkut iz uvrnutih svjetlucavih niti. Takva tkanina je vrlo izdržljiva i ima svilenkastu površinu nalik prirodnom satenu, a često se razlikuju ove materijale jedan od drugog po vidu da je moguće s velikim poteškoćama. , Ali u isto vrijeme, mikroatin je vrlo jednostavan, a povećana sposobnost mikrofolokona na adsorpciju omogućuje vam stvaranje weba sa svijetlim ukrasima koji ne gube svoju ljepotu tijekom vremena i mnogih ciklusa stika. Trenutno je trend trenutno materijal s izražajnim i originalnim 3D crtežima, koji reproduciraju učinak volumetrijskih slika.

Posebno visoke kvalitete mikroatin nastaje na temelju pamuka i umjetnih vlakana (viskoza, bambus, eukaliptus). Takva tkanina je vrlo higijenska, hipoallergen, ugodan u kontaktu. Kako bi se smanjila cijena i povećanje microatinske čvrstoće, se često dodaju polimerna vlakna. U pravilu, sadržaj poliestera ili poliamidnih sirovina u ovom materijalu ne prelazi 10%, što praktično ne utječe na njegove higijenske i taktilne karakteristike, ali povećava dugovječnost.

Članak o temi: Cross vezenje sheme: "Pariz" Besplatno preuzimanje

U isto vrijeme, kupci privučeni niskom cijenom Set Microatina često su nezadovoljni svojim kvalitetom, žaleći se na krutost materijala i na električni imovinu. To je zato što beskrupulozni proizvođači često precjenjuju sadržaj sintetičkih niti u platnu, a ponekad i pod naslovom "mikroatin" nudi potpuno sintetsko tkivo.

Stoga, kada kupujete, uvijek je potrebno razjasniti koje su sirovine i u kojim su količine uključeni u proizvod koji vam se sviđa.

Kako spavati na Microatini?

Može se tvrditi da je ovo tkivo označeno novi brand posteljine - jeftin, izdržljiv, lijep i jednostavan za njegu. Osobe s povećanom osjetljivošću preporučene tkanine s minimalnim sadržajem sinteze, osobito uz uključivanje bambusovih vlakana. Takav mikroatin je vrlo nježan, često se naziva "breskva", a i bambus vlakna se pripisuju terapijskim učincima. Platno, koji uključuje viskozu, obično ima glatku svilenkastu strukturu nalik atlasu ili prirodnoj svili. U svakom slučaju, takav komplet s spavaćom sobom:

Microatin: Sastav i karakteristike tkanine

  • Stvara osjećaj hladnoće;
  • Dobro upija vlagu i neophodne u toplini;
  • malo teži;
  • ne skriva se i ne kotrlja;
  • ne gubi svoja svojstva nakon višestrukih stirika;
  • Izgleda vrlo impresivno i omogućuje vam da diverzificirate unutrašnjost spavaće sobe.

Ako dobro nosite sintetiku, možete odabrati mikroatin s visokim sadržajem vlakana. Takav krevet kit će biti lijep i trajati dugo vremena, a istovremeno će biti potpuno jeftin.

Vrlo jednostavna briga

Posteljina mikrostila se može mijenjati barem svaki dan, jer ih je lako oprati, nije potrebno glačati, ali ova svjetla tkanina suši iznimno brzo.

Prvo pranje se preporučuje za proizvodnju prije nego što pohranite krevet ponovno kupuje posteljinu, temperatura vode ne smije biti više od 40 stupnjeva. U budućnosti, ako se želi, mikroatinski proizvodi mogu se izbrisati na 60 stupnjeva. Zahtjevi za deterdženti i automatski načini rada za te materijale nemaju posebna ograničenja. U isto vrijeme, ako tkanina ima prekrasan svijetli uzorak, uporaba pripravaka, uključujući izbjeljivanje, nepoželjno. Visokokvalitetni mikroatin može se pritisnuti i osušiti u automatskom načinu rada. Takvo donje rublje će se brzo sušiti i u zraku. Mnogi domaćice ne brinite, ali ako je potrebno, to se može učiniti pomoću željeznog svila.

Članak o temi: Crochet šal: shema za početnike s opisom i videom

Čitaj više