Kako ljepilo pjene stropne ploče: Proces puhanja (video)

Anonim

Dakle, posljednja faza popravaka, konačni akord u kojem će biti stagnacija pjene stropnog postolja. Uz pomoć pravilno odabranog bageta formirana je ispravan prostorni stil prostorije, nepravilnosti na površinama zidova i stropa vizualno su eliminirani, soba dobiva kompletan dizajner i estetski izgled. Nesumnjivo, stropni postolje može postati glavni element dekor, jasno opisuje konture sobe, vizualno čineći ga više, prostranijim. Postoje mnoge različite vrste stropne bagete. Razmotrite ploču postolje i njegove prednosti.

Kako ljepilo pjene stropne ploče: Proces puhanja (video)

Shema stropne ugradnje s vlastitim rukama.

Glavna prednost ovog izbora je relativno mali trošak s izvrsnom kvalitetom i visokom pouzdanošću. Praktičnost pjenastog postolja potvrđena je velikom potražnjom za to i česte uporabe. Ovaj materijal je stanična masa, glavne volumene u kojima je potrebno zrak. Zahvaljujući tome, oni su vrlo topla i zvučna izolacija i uspješno se primjenjuju u popravku ne samo profesionalnim majstorima, već i ljudi koji su odlučili napraviti popravak vlastitim rukama. Baguete su savršeno savijeni i izrezani, vrlo lagane po težini, također su vrlo lako obojiti, tako da nema problema u radu s njima. Slabe točke ovog građevinskog materijala - krhkost (lako se razbiti u procesu) i strah od vode, tako da su kupaonice bolje da ih ne povrijede. Tu je i pitanje nego ljepilo pjene stropne ploče.

Glavni aspekti kada koristite pjenasti stropni postolje

Pokušajmo klasificirati stavke kako bi obratite pozornost pri kupnji bagete.

Kako ljepilo pjene stropne ploče: Proces puhanja (video)

Stanje susjednog popluna za unutarnje kutove.

Dalje, potrebno je sami pripremiti stropne strehe, smanjiti potrebne kutove pjene, provjeriti da se međusobno konvergiraju, a nije bilo rupa. Goraz mora biti zalijepljen do konačnog popravka rada, odnosno prije lijepljenja, pozadine i slikanja stropa (bolje je slikati zajedno s postoljem).

Članak o temi: Kako oprati prozore na balkonu vani: najbolji način

Poliuretanski plint je savršeno s površinom gipsane ploče i prostranom betonom. U ovoj izvedbi, instalacija se izrađuje pomoću akrila ili gipsanog kita, smjese alabastera.

Kako napraviti kut pjene bagete

Ako ste odabrali usku postolje, onda je rez s škarama pod kutom od 90 º. Ako će širok pomoći hakiru. Da ne bi mogli pisati i ispravno smanjiti bagetu, bolje je koristiti stub.

Kako ljepilo pjene stropne ploče: Proces puhanja (video)

Mogućnosti rezanja za stropne ploče.

Pokušajmo detaljno opisati proces.

  1. Knjizi traje, a uz pomoć olovke, zaglavljena je ravna crta pod kutom od 45 ° C, a onda je nepotreban dio rezan s nožem. Slične akcije su napravljene s drugim postoljem, tako da su zglobovi savršeni jedni s drugima, nije bilo praznina.
  2. Ako ste dva segmenta, ako su u pravu, potpišite ih, a ne ne zbuniti. Razmak na području od 1,5 mm smatra se prihvatljivom, neće biti vidljivo. Ako se razmak ispostavilo više, onda ne očajavajte, silikonski brtvi će vam pomoći. Možete puzati trakom bageette s nožem, a zatim trljati ljepilo.
  3. Usporavanje odjednom sve kuteve pjene pluta, morate napraviti zalihe od oko 3 cm po zidu. Višak tada će biti potrebno odrezati izravan spoj u sredini sobe nakon što je sam kut izrezan.

Kada ljepilo za ljepilo, potrebno ih je koristiti samo s jednakim kriškim, a zatim se mogu izbjeći pukotine i slojevi.

Proces lijepljene pjene stropne ploče

Shema lijepljenja stropnog postolja.

Prvo pripremiti baguete. Bolje je položiti rubove rubova, ako su unaprijed obrađeni plitkim brusnim papirom.

Posebna pozornost posvećuje se ljepilo. To bi trebala biti homogena masa bez kvržica, a ne previše tekuće, malo viskozno. Ako se odlučite pripremiti ljepilo, morat ćete se osušiti završnu mješavinu u vodi, nakon što je prethodno dodavanje PVA konstrukcijskog ljepila u omjeru od 1 do 100.

Članak o temi: Kako obojiti laminirane vrata: Značajke i obrada algoritam

Bolje je primijeniti takvu točku rješenja, a ne zaboravljajući da moraju pokriti obje strane bagete svakih 20 cm. To je zbog činjenice da se ljepilo širi. Zatim, čvrsto pritisnite postolje na zglob zida i strop na obje strane, samo nemojte pretjerivati, jer su strehe iz poliuretana još uvijek krhki, mogu se slomiti. Ako višak dođe, bit će potrebno ukloniti s krutom četkom i obrisati postolje vlažnom krpom. Višak ljepila koji je sjeckani ispod bagete također može pokriti utore i praznine na zglobovima.

Preporučljivo je razbiti sve kutove na početku, budući da je teže proizvesti zglob nego u središtu. Vertikalni spojevi su lakši kutak.

Još jednom je vrijedno obratiti pozornost na to nemoguće je naglasiti stropne ploče od pjene, prepustiti se nepravilnostima. Trebali bi lagati ili ravno ili glatko. Praznine koji proizlaze iz stropa mogu biti skriveni od kit. Ako su praznine nastale na zidu zida, onda se kit primjenjuje na nižu razinu baze cilja.

Zahvaljujući ovim malim "trikovima" lako možete sakriti male pogreške u lijepljenju ako se koristi fom stropni plint.

Završnu fazu rada

Dakle, pjenaste bagete su ljut, konačni rad ostaje izravno, dovršavajući cijeli proces.

Kada su svi plinte zalijepljeni, trebate samo izoštriti ravne spojeve. Ovaj postupak mora biti učinjen sljedeći dan nakon lijepljenja vijenca. U te svrhe koriste se samo gipsa kit i voda-emulzija.

Ne zaboravite obratiti pozornost na male proreze između postolja i stropa, koji se također mogu pomrznuti.

Tek nakon 24 sata moguće je pokrenuti dekorativnu stranu popravka, naime da obojite pjenu stropni postolje.

Kratak sažetak

Foam Cartoons imaju svoje prednosti, od kojih je jedna jedinstvena sličnost s štukatom, koja je vrlo skupa i sofisticirana završna obrada. Oni su dostupni po cijeni, imaju laganu težinu i nevjerojatno lako sastaviti.

Članak o toj temi: Kako napraviti nacrt strop na drvenim gredama vlastitim rukama

Lijepljenjem pjene stropne ploče, odmah ćete vidjeti kako je soba transformirana, interijer se promijenila. Zahvaljujući ovom dekorativnom elementu, soba je adresirana, popravak postaje dovršen.

Čitaj više