Uređenje stropa: uzorci gipsanih ploča

Anonim

U ovom članku ćemo pogledati kako stvoriti obrasce gipsa na stropu s vlastitim rukama.

Uređenje stropa: uzorci gipsanih ploča

Materijal gipsane ploče koji može uzeti različite geometrijske oblike, što vam omogućuje stvaranje elegantnih i jedinstvenih stropnih dizajna.

Gipsana ploča - materijal koji vam omogućuje da proizvode ne samo standardne particije i zatvorite površine, već i složenije obrasce i oblike.

Vrste listova koji se prodaju:

  • GLK - običan gipsanitar;
  • Gklo - vatrootporna ploča;
  • G CLAC - otporna na vlagu;
  • Glogo - vatrootporni list;
  • Gvl je list gipsanog vlakana.

Uz pomoć ovog materijala, particije se izrađuju u apartmanima, razina zidova, ali posebno poštovanje za graditelje gipsane ploče primili su od mogućnosti da lijepo organiziraju stropove, više razina, jednostavan, s zavojima i bez, ali uvijek jednako glatko i spremno za daljnju završnu obradu. Kada se instalirate, koriste se uobičajeni alati, a vrijednost materijala čini ovaj popravak vrlo atraktivnim.

Kako početi stvarati stropne obrasce s vlastitim rukama?

Trebat će nam sljedeće materijale i alate:

Uređenje stropa: uzorci gipsanih ploča

U glavnu prednost stropa od gipsane ploče, postoji jednostavnost i brzina njezine instalacije.

  • Gipsana ploča (standardne dimenzije - 2500x1200 mm);
  • Profili okvira: Profil Vodič PN (27x28 mm) i stropni profil (60x27 mm);
  • suspenzije, razlikovati jednostavnu i žicu;
  • samopouzdani vijci i tiple kako biste popravili suspenzije na strop;
  • Vijci za samo-tapkanje za osiguranje profila;
  • Vijci samo-tapkanja.

Alati:

  • odvijač;
  • Bušiti s perforatorom;
  • razina vode;
  • rulet;
  • građevinski nož;
  • Bugarski ili škare za metal.

U sljedećoj fazi moramo smisliti ono što strop želimo učiniti. Ovdje nema standarda - pogledajte oglašavanje, fotografije različitih projekata i sami se pojavljuju. Ako je projekt pokazao višestruku razinu, bolje je montirati sloj iza sloja, a ne sve odjednom. Instalacija će biti lakša, a okretanje materijala je beznačajno.

Članak o toj temi: Ograda iz lančane mreže učiniti sami

Izravno ugradnja uzorenog stropa

Počnimo instalaciju: odstupanje od stropa neke udaljenosti i nose liniju na zidu tijekom cijelog perimetra prostorije.

Uređenje stropa: uzorci gipsanih ploča

Zahvaljujući točkoj osvjetljenju stropova, možete naglasiti geometrijske oblike stropa može biti još izražajniji.

Ako tamo nema svjetiljki, onda nema potrebe za povlačenjem. Inače, alinej će se morati povećati kako bi odgovarala svjetiljkama i ožičenju. Zatim uzmite profil vodiča i osigurajte ga duž linije. Jednostavno povećavajući profil, šalim ga jedni s drugima. Dowels svježeg profila, maksimalna udaljenost između svakog dowla je 60 cm.

Zatim napravite granicu granice za pričvršćivanje suspenzija. Gipsana ploča nije vrlo lagan materijal, tako da udaljenost između privitaka ne bi trebala biti više od 40 cm. Najteži zadatak u ovoj fazi je bušenje rupa u stropu.

Nakon što je završio rad s suspenzijama, započnimo montažu trupa. Uzmite stropni profil 60x27 mm, produkujemo ga ili skratimo do veličine koju trebamo i umetnite u zidni profil. Provjerite horizontalni profil pomoću razine. Kada je profil na svim mjestima bez odstupanja, konačno ga popravite. Ako je soba velike veličine dodatno izložena između longitudinalnog profila, učinit će naš konstrukt kruti.

Glavni dizajn je spreman, sada možete montirati ožičenje i buku izolacije. Počet ćemo osigurati gipsanu ploču na stropu. Lisni zglobovi ne bi trebali biti suprotno jedan drugome. Možete izrezati gipsanu ploču s haketom ili slagavom, međutim, formira se mnogo prašine, tako da je najbolji način rezanje s redovitim nožem za papir za papir. Nakon završetka jednostavno se "preklapaju" list. Sada su sigurni listi na strop (ovaj rad nije vrlo jednostavan, pa trebamo pomoćnik).

Ali željeli smo stvoriti nešto originalnije, a ne obični strop. Da biste to učinili, počinjemo drugu razinu: vraćam potrebnu udaljenost i ponovno pričvrstite profil. Ako je uzorak shvatio, izrezali smo svaku stranu profila nakon 3-4 cm. Sada je lako munje i može se dati bilo koji oblik.

Članak o temi: Kako rastu rajčice na balkonu

Izrađujemo Okvir za nas već poznate načelo, stvarajući ga sa samostalnim. Sada možete montirati ožičenje i osigurati profil pripremljenom u veličini list gipsane ploče. Ravne dijelove lista rezanjem noža, kovrčave - pubse. Ostaje zatvoriti krajnji uzorak uzorka. Ako je savijanje mala, savijanje lista rukama. Ako su zavoji velike, morate navlažiti jednu stranu gipsane ploče i dati željenu zakrivljenost.

Spojevi listova nužno su pričvršćeni s srpnom vrpcom, nakon čega su odložili.

Čitaj više