Kako staviti gipsanu ploču na strop s vlastitim rukama?

Anonim

Takav građevinski materijal, kao što je gipsana ploča, postaje sve popularnija, to je ekološki prihvatljiva, ne gori, dobro čuva vlagu i ne oslobađa otrovne tvari. Uz pomoć takvih listova, zidovi i strop mogu brzo izblijediti, a ne nužno posjeduju nikakve posebne gradnje.

Kako staviti gipsanu ploču na strop s vlastitim rukama?

Suspendirani stropovi se koriste za stvaranje jedinstvenog, izuzetnog dizajna prostorije.

Možda je jedina složenost instalacija okvira za ploče za žbuke.

Međutim, pod trag i taj će zadatak biti prilično zadovoljan. U nastavku se govori o tome kako staviti plahte iz takve materijale na strop.

Što će trebati alate za rad s gipsanim pločama

Kako bi se takav građevinski materijal priložio stropu, potrebni su sljedeći alati:
  • Električni alati: električna bušilica, odvijač, perforator;
  • Ručni alati: rulet, škare, nož, čekić, razina;
  • Povezani alati: desna ploča, kvadrat, razina, cvijet.

Kako staviti gipsane ploče na strop s metalnim okvirom

Kako staviti gipsanu ploču na strop s vlastitim rukama?

Zajebi vijke na takav način da se glava utapa u listu.

Polaganje gipsa na stropu treba ispravno - trajnost i pouzdanost strukture u velikoj mjeri ovisi o tome. Prilikom instaliranja stropa na metalni okvir treba koristiti posebne vijke, a potrebno je odabrati ih od debljine složenih listova, na primjer, ako je njihova debljina 9 mm, tada se ojačaju upotrebom 1,5-cm Dugi uzorci. Ako je takav materijal već, onda vijci samo-tapkanja trebaju biti manji. Vijak vijci trebaju odvijač na udaljenosti od 15 cm jedna od druge, a to bi trebalo biti učinjeno tako da se glava utapa u listu. Zatim, kada se strop briše, produbljivanje na mjestu gdje su vijci pričvršćeni, poravnati i cijeli strop postaje savršeno gladak.

Članak o temi: Gdje odbacite građevinsko smeće?

Kada se stavljaju stropovi, kada montažu okvira, metalni profili moraju biti ojačani svakih 40 cm, što je kako će biti u pravu. To jest, postavite list standardne duljine u 1 m 20 cm, koji je "ušiveno" do četiri profila. Prije montaže metalnog okvira morate primijeniti odgovarajuću oznaku na stropu. Da bi se nekretnina metalnog okvira bio više apsorpcija buke, mogu se pričvrstiti na brtvenu traku. Pa, samostalna ploča je pričvršćena na strop s vijcima za samozadočavanje.

Prije stavljanja GLK-a, oni moraju biti tretirani planerom. Dakle, pristajanje je mnogo olakšano. Priključivanje u vratima i otvorima prozora je bolje da ne radi, inače se pukotine mogu formirati u zglobovima zglobova.

Kako staviti gipsanu ploču na strop drvenog okvira

Kako staviti gipsanu ploču na strop s vlastitim rukama?

Prilikom polaganja suhozida, koristi se gipsana mastika koja uključuje ljepilo za koštano ljepilo i građevinsko gipsa.

Možete staviti takav materijal na drveni strop okvira (za to se koristi drvene tračnice). Ako stavimo materijal na takav okvir, onda neke nedostatke stropa mogu biti skriveni, dok visina prostorije nije jako pogođena. Kada stavimo GLC na drveni okvir, važno je pravilno dizajnirati i izračunati: uspjeh daljnjeg rada ovisi o tome. U isto vrijeme, treba imati na umu da će na onim mjestima gdje će zglobovi biti, širina željeznice treba biti najmanje 8 cm. Tračnice treba potpisati u podnožju noktiju, što bi trebalo biti dugo za najmanje 10 Cm. Materijal se mora pričvrstiti na drveni okvir na isto princip., kao i metalni okvir, uz pomoć vijaka.

Između zglobova potrebno je ostaviti udaljenost od oko 5 mm, a zatim se mogu brzo zatvoriti s kitom, kvačilo rješenja će biti bolji. Kada stavljaju takav građevinski materijal na strop, koristite gips mastiks, koji uključuje ljepilo za koštano ljepilo i izgradnju gipsa. Ona je savršeno pričvršćena ne samo na kartonu, nego i na druge osnove. Prije polaganja takav materijal, morate primijeniti smjesu najprije na rubovima lista, a zatim ga primijeniti u središte pomoću malih obroka. Treba nanijeti na udaljenosti od oko 40 cm.

Članak na temu: Kako ukloniti emajl s kadom?

Kako staviti gipsboard bez okvira

Listovi od gipsanog materijala može se postaviti bez okvira, koristi ljepilo ili otopinu gipsa, što je samo u tu svrhu. Takav način polaganja ploča se koristi prilikom instaliranja suhe žbuke, dok trebate uzeti u obzir sljedeće. Volumen ljepljivog otopine mora biti točno dizajniran i potrebno ga je primijeniti na plahte u takvoj količini da će uputa koja je napisana na pakiranju) pomoći u ovoj količini. Nakon što se primijeni vezna otopina, možete instalirati GLC na mjesto nosača, a zatim položeni list treba otpustiti, koristeći okomito okomito, a zatim mora biti čvrsto pritiskanjem stropa 10 minuta.

Ako se GLK stavi na bazu od betona, onda je to točno da se prvi put koristi, koristeći mastiks za bolju spojku. Dakle, da je postupak za pričvršćivanje lista iz takvog materijala lakši i prikladnije, preporučuje se rezati u dva dijela. Činjenica je da su listovi lakše, što su bolje povezani.

Za stropne radove najbolje je koristiti suhozijske ploče koje vam omogućuju da napravite bilo koji strop, standardnu, suspendiranu i višestruku razinu. Važno je napomenuti da uz pomoć takvog materijala možete napraviti razne dekorativne detalje interijera. To je u velikoj mjeri vrijedan zbog činjenice da se može saviti kao što vam se sviđa, i dati sve vrste oblika.

Kako smanjiti suhozid

Prije ispravnog postavljanja takvog građevinskog materijala, kao što je gipsana ploča, potrebno je pokrenuti ispravno. Da biste to učinili, moramo označiti oznaku, zatim crtež s trakom i olovkom. Dakle, pojavljuje se glatka linija koja ponavlja konturu stropa. Zatim, koristeći hacksaw s malim zubima, trebali biste nastaviti s rezanjem lima. U isto vrijeme, rezanje se treba provoditi polako i vrlo uredno, ne povlačeći se iz primijenjene linije. Ako je nakon toga materijal predviđen čvrsto na strop, onda to znači da je sve ispravno učinjeno. Ako postoje neke nedostatke, onda trebate ponavljati mjerenja. Takva uputa će sve pomoći brzo i učinkovito.

Članak o toj temi: Fasade privatnih kuća - moderne ideje za dizajn (100 fotografija)

Čitaj više