Boje za podrum

Anonim

Pokretanje popravka kuće, sva se pozornost posvećuje unutarnjem uređenju, a fasada ostaje siva i nesigurna prema pore. Ali prije ili kasnije, dođe do njega i odmah se postavlja pitanje: Kako poboljšati izgled njihovog stana? Uostalom, obred pročelja i baza mora zadovoljiti mnogo veće zahtjeve od unutarnjeg. Pokušajmo shvatiti koju boju postoje i što je bolje izabrati za bazu.

Boje za podrum

Oslikana baza kuća

Sorte fasadnih boja

Zidovi i temelj kuće zahtijevaju poseban pristup završnoj obradi. Oni uzimaju sve nedaće i stalno se testiraju. Boje koje se koriste za unutarnje uređenje kuće, primijenjene izvan ne da izdržavaju godinu, a mnoge fasade ne izdržavaju agresivne uvjete. Stoga, dolazak na pitanje odabira emajla za bazu, o štednji je bolje zaboraviti i pokušati shvatiti sve razne fasadne boje.

Silikat

Boje za podrum

Obojana utičnica

Glavni element ove boje je tekuće staklo koje ga veže u bazu. Najčešće se takva caklina koristi za slikanje, to je temelj, jer se izvodi iz betona, a prema tome ima mineralnu strukturu, a to je glavni uvjet za silikatne emajle. No, kako bi se očuvao bezlične da istakne nekoliko minusa koji mogu biti beznačajni, ali će vam pomoći da odaberete tu boju koja će zadovoljiti sve potrebne parametre.

  • Dugo sušenje. Rad s ovom opcijom je bolji usred ljeta da osuši sve slojeve.
  • Gustoća premaza ne dopušta zidovima da "diše", tako da je potrebno posebno temeljito liječenje prije slikanja.
  • Ne pada na ne-amneralne površine.

Akril

Boje za podrum

Oslikana društvena privatna kuća

Za mnoge, staro ime - voda raspršiva, ali to nije sasvim tako. Moderna akrilna boja ima posebne polimere u svom sastavu, koji stvaraju tanki film koji štiti bazu od svih vrsta, učinaka. Nakon potpunog sušenja, temelj se može sigurno oprati, čak i pomoću jakih deterdženata.

Članak o toj temi: pločica s uzorom kupaonice: pločice ideje u kupaonici s uzorkom (20 fotografija)

Minusi:

  • Drži privlačnost ne tako dugo koliko natjecatelji.
  • Ako je premaz počeo otrgnuti, baza će morati potpuno čistiti.
  • Unatoč relativno niskoj cijeni, akrilne boje stavljaju se u nekoliko slojeva.

Lateks

Boje za podrum

Obojana utičnica

Zbog otpornog polimera u pripravku, oni se lako mogu pasti na bilo koju površinu i prikladni su za vanjske i unutarnje radove. Latex, možete nazvati najpopularnije razne fasadne boje, koje se mogu oslikati bazom na mnogo načina zbog njihove trajnosti i otpora blijedi. Ali sve prednosti na kraju odražavaju se u cijeni.

Minusi:

  • Da bi se dobila glatka površina, potrebno je neko iskustvo.
  • Trošak je značajno veći od natjecatelja.
  • Visoka toksičnost i neugodan miris do potpunog sušenja.

Teksturalna boja

Boje za podrum

Oslikana građevina

Najrazličitiji i atraktivniji premaz za zidove kuće i temelj. Osim stabilnih obilježja, oni stvaraju teksturirani premaz na površini, oponašaju različite materijale: kožu, kamen, drvo. Boje teksture su potpuno bezopasne i zbog mineralnih komponenti u pripravku omogućuju kondenzat da izađe, a sprječava prodiranje vlage unutar.

Minusi:

  • Zbog ogromne raznolikosti tekstura i metoda primjene, potrebno je ili imati iskustva u takvom radu ili pred-bol.
  • Često cijena teksturiranog cakline je jednostavno prevedena, ali uštede će dovesti do brzog trošenja oslikane površine.
  • Skup alata pri radu, nešto više i raznovrsniji.

Posebna svojstva

Boje za podrum

Oslikana baza visokih zgrada

Boje za bazu mora odgovoriti velikim brojem kvalitetnih karakteristika. Čak ni fasada kuće nije podložan toliko utjecaja kao temelj. Njegovo uništenje može povući mnogo problema. Naravno, boja ne može u potpunosti zaštititi bazu, ali može značajno proširiti svoj životni vijek.

Pokrivenost temelja trebala bi "disati", to jest, da proizvede van svu vlagu na boju, ali istodobno ga odbija s površine. Sve gore navedene boje stvaraju zaštitne filmove. No, posebno, za temelje, mnogi stručnjaci savjetuju korištenje lateksa, ili teksturne boje. S obveznim, predobrađenim impregnacijama ili prajmerima.

Važno: Impregnacija i tlo moraju biti isti brand kao boja. Svaki proizvođač koristi pojedinačne aditive koji su dobro povezani jedni s drugima.

Metode primjene

Boje za podrum

Hidroizolacija boja

Članak o temi: Vrste zrcala i njihov izbor

Svaka vrsta boje ima vlastite specifičnosti, jer metode primjene mogu biti različite. Fasadne boje imaju tendenciju da imaju gustu dosljednost, čime se formiraju gusti premaz.

Alati za podnošenje zahtjeva, ali možete odabrati najčešći i često korišteni:

  1. Kraspopult. Ekonomičan način slikanja, ali sloj je vrlo tanak i možda ćete morati proći kroz nekoliko puta.
  2. Valjak Najjednostavniji način, sloj se dobiva debela i ujednačena, a kada se koristi boje teksture, možete stvoriti različite efekte i imitaciju.
  3. Lopatica. Ovaj se alat češće koristi za zidove žbuke, ali je savršen za rad s debelim bojama.
  4. Četka. Koristi se samo na teško dostupnim mjestima. Vrlo je neugodno slikati veliko područje i dugo, ali obojenje baze, potrebno je.

Bojanje u cijeloj kući najčešće se proizvodi pomoću pneumatski pištolj za prskanje. Ovo je najbrži način, ali za to će i dalje trebati neka iskustva. Ako je boja neravnomjerna, možete dobiti lumege ili kaplje koji će biti snažno označeni na općoj pozadini.

Savjet: Kada radite sa slikanjem, obavezno koristite sredstva za zaštitu kako biste izbjegli boju u respiratornom traktu i očima.

Za bojenje temelja, valjak i kelma je prikladan. Uz njihovu pomoć, možete dobiti gust, ujednačen sloj, ali bez četke nema potrebe. Neka sofisticirana mjesta nisu dostupna alatama s velikom radnom površinom.

Mnogi za ubrzavanje radnog procesa otapaju bojanje na više tekuće stanje, ali bez iskustva, bolje je ne učiniti. Prilikom dodavanja otapala, počinju gubiti svoje kvalitete, izvana, premaz neće se razlikovati, ali nakon nekoliko godina bit će znakovi blijeđenja. Naravno, ponekad je potrebno razrjeđivanje, ali je potrebno učiniti strogo slijediti preporuke navedene na banci.

Članak o temi: Tekuća cijev za fasadu - izvrsno rješenje kuće

Zaključak

Boje za podrum

Oslikana građevina

Izgled kuće ovisi o nekoliko čimbenika:

  1. Kvaliteta korištenih materijala.
  2. Zahvaćeni izbor opcija za završnu obradu.
  3. Vještina majstora i zaposlenika.

Samo kombinacija svih tih čimbenika može okrenuti bilo koga, čak i najizbirljivije kuće u pravoj palači. Vanjski ukras nije samo ljepota, već i zaštita od svih nedaća, a temelj preuzima najodgovorniji rad i treba ga dati prikladno.

Čitaj više