Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Anonim

Imati vrt ili vikend parceli, vlasnik ga nastoji poboljšati tako što će vrt staze vlastitim rukama s niskim troškovima. Odabir zdravih materijala je vrlo širok. Vrijedno je samo uključivati ​​fantaziju, planirati put na papiru i nastaviti do utjelovljenja vaših snova.

Kako dizajnirati put na papiru

Na planu web-lokacije treba odrediti smjer i potreban broj pjesama. Obično je središnja referentna točka izabrana stambenom zgradom. U isto vrijeme, staze bi se trebale odvajati za komunalne zgrade, igralište, odmaranje mjesta, do izlaza.

Projektiranje tipa i konfiguracije puta, preporuča se uzeti u obzir razne stil izgradnje:

  • U geometrijskim vrtnim putovima se razlikuju jednostavnim slikama. Smještaj prikazuje određenu narudžbu i simetriju.
  • Pejzažni stil bilježi se nepravilnim zakrivljenim oblicima, glatkim okretima.
  • Mješoviti smjer koristi i stilove.

Odlučivanje s lokacijom, trebate izračunati širinu vrtne staze:

  1. Za planinarenje, dovoljno je 1,5 m širine.
  2. Udaljenost između vrtnih kreveta preporučuje se 50-100 cm.
  3. Ulaz u garažu se izračunava, na temelju veličine vozila, plus 0,5 m. Izgradnja uzima u obzir dodatno opterećenje na premaz.
  4. Vrt Manje staze planiraju se na širinu od 1 metra.

Da biste napravili prikladan pokret na web-lokaciji, morate opremiti dodatne putove koji prelaze glavne smjerove.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Označavanje tragova na tlu

Planiranje na papiru ne uzima u obzir prisutnost stabla, rastući cvijet ili jednostavno ne hitno konoplja na navodnom putu. Označavanje na tlu pomaže u otvaranju staze na najpogodniji način.

Kada radite, vrijedi razmotriti sljedeća pravila:

  • Potrebno je pripremiti temelj staze (izvucite rov za sloj pijeska ili ruševine).
  • Dubina džepa ovisi o materijalu da će se staza izazvati.
  • Platno bi trebalo porasti malo iznad razine tla (5-6 cm).
  • Kako bi se sedimentna voda ne nakupi na površini platna, pristranosti iz središta do rubova (15-20 °).
  • Ako je materijal labav trag, poželjno oprema za ploču.

Najjednostavnija opcija Markupa je zaštita buduće strukture odvezao se u tlo PEG na udaljenosti od 2-3 m. U isto vrijeme, zakrivljeni krug zahtijeva češći ogradu. PEG-ovi su povezani kabelom. Napravljena je i druga strana staze, pričvršćivanje zadržane širine tračnice s vrijednostima vrijednosti.

Preporučuje se promatrati smjer od ulaza u područje do kuće. Prvo mjesto glavne staze, zatim - manje.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Priprema baze ispod vrtne staze

Najpovoljnije razdoblje za postavljanje vrtnih staza je topla sezona (svibanj - rujan).

Postavljanjem područja potrebno je ukloniti sloj tla s travom. Ovisno o visini materijala za popločavanje, pucanje jame, dubine od 10-15 cm, provjeravajući tako da korijeni drveća, kamenje ne miješaju.

Članak na temu: dizajn kupaonice 3 m2

Područje rova ​​temeljito je nagrebano. S obje strane je instaliran drveni, metalni, plastični limiter kako bi zadržao glatki rub staza. Prije završetka posla, dodatna ograda se očisti.

Sloj pijeska ili druge baze se izlije, dobro navlažena i izbačena. Gornja prevlaka se također preporučuje da se zaglavlja s vodom prije popločavanja.

Tragovi za selo

Da biste odredili izbor materijala za uređaj u vrtu, potrebno je razmotriti nekoliko prihvatljivih opcija dizajna za teritorij.

Cigla

Staza od opeke je povećana trajnost, izgleda lijepo, relativno je jeftin. Zadatak je pojednostavljen ako postoji sirovina nakon demontaže cigle strukture.

Obilježavanje širine čini cijelu količinu cigle, uzimajući u obzir granične ograničenja. Staza je usmjerena na oplate iz ploča. U sredini konture pijeska, pravila izgradnje se ponovno kompultirana, gornji sloj.

Granične opeke stavljene na rub potaknute gumeni čekić u pijesku do pola. Preporučuje se da izdrži isto mačevanje u visinu. Ako se ne koristi obrasca, ekstremne cigle moraju biti fiksirane s cementnim mortom. Cijevi iz priključaka voze se sa strane tako da dijelovi tijekom rada ne idu na strane. Rubovi se tada sastaju s ruševnim ruševinama.

U sredini cigli mogu stati na rub ili plastiku. Preporučljivo je promijeniti smjer kroz 2 reda (zajedno i preko). Spojke između kamenja ispunjeni su pijeskom:

  • Ulijte materijal na vrh položene opeke.
  • Stavljanje metle ili metle od tvari, ispunjavajući praznine.
  • Uklonite ostatke s površine.

Dakle, da površina staze zadržava prekrasan pogled i više se koristi, tretira se s posebnim prodornim temeljem za vanjski rad. Nakon sušenja, površina se otvori s lakom dizajniranim za rad na otvorenom.

Posljednji dodir - uklonite oplatu, uspavane i nabijaju zgnječeni kamen duž rubova staze.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Krug

Lijepe i izvorno izgledaju staze u vrtu, popločane niske stupnjeve stabala piljevina. Osim toga, to je čist ekološki materijal.

Preporučena visina ležaja je 15-25 cm, dok drvna krutina zahtijeva manju veličinu. Praznine su potrebne iste veličine - s okomitom na gornju i donju ravninu. Promjer klizača je dopušten drugačiji da napuni praznine između velikih dijelova.

Pre-drvo mora biti prilično suha u ventiliranom mjestu, nakon što je pokušao provrti. Svi liketi trebaju biti tretirani s antiseptičkim pripremom kako bi se izbjeglo truljenje i oštećenje kukaca.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Prije popločavanja pjesama, dno klinova je prekriveno bitumenom, koji štiti od viška vlage. Tanke krhotine mogu se liječiti plastičnim bocama:

  • Boca s kapacitetom od 1-3 litara je izrezana na vrh do cijevi.
  • Plastični cilindar stavljen je na pod.
  • Pažljivo zagrijavanje s otvorenom bocom od vatre, sprječavajući vatru.
  • Plastični omotač je komprimiran, čvrsto okreće donje klipove s izdržljivim filmom.

Članak na temu: Boljeviši Napomena: Kako povezati zavjese u kuhinju s vlastitim rukama

Dubina rova ​​je potrebno 30 cm, dno jame trebalo bi biti poravnato što je više moguće i premazani salofanski film visoke gustoće. Od gore navedenog, izlije i tinjava sloj rubnjaka, na kojem pješčani sloj zaspi i mijenja. Područje rova ​​je ispunjeno krhotinama koje se pružaju blizu jedan drugome. Napunite sve prostora jame. Voids između konoplje zaspala s malim pijeskom ruševina, zalijevanjem smjese vodom.

Platno gotovog puta dodatno je nagrebano.

Okrugli rijeke

Stan zaobljene oblutke različitih veličina, sastavljenih u blizini rijeke - izvrstan, izdržljiv, slobodan materijal za raspored staza u vrtu. Veliko kamenje postavljaju plastiku, odabiru najprikladniji ravni dio za vrhove staza.

Plitki Pebby je ista veličina staviti na rub, polaganje prema preliminarnom skicu, zamršene okrugle figure uokvirene kamenim konturama kvadrata.

Baza staze je ukrašena cementnom žbukom s omjerom pijeska i cementa od 3: 1, u koje se prešaju šljunak. Budući da se rješenje brzo zamrzne, preporučuje se da radite postupno, u malim dijelovima.

Potrebno je stalno provjeriti horizontalni put staze s razinom izgradnje, dok je dopušteno biti mala zakrivljenost iz središta do rubova. Okviri hodnicu na kamenču.

Svaka gotova parcela je hidratizirana čistom vodom, spuštajući pijesak prije punjenja prostora između detalja.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Beton

U visokoj kvaliteti i trajnosti, putovima od betona. Možete jednostavno izlijevati cementnu žbuku između rubnjaka, ili postaviti put s prekrasnim domaćim pločama različitih oblika.

Instalacija limitara se izrađuje na zbijenom pješčanom gomilu tako da visina ograde postaje iznad premaza za 7-10 cm. To je izricanje razine izgradnje duž horizontalne razine. Ojačati kamenu granicu iznutra začepljene do dubine od 30 cm s metalnim igle, s ukupnom dužinom šipke 35 cm. Ako je tlo rasuti, fiksacija je također izrađena izvana.

Postupak rada:

  1. Jedite 30 cm dubine, poravnajte i borimo se bazom, čineći pristranost od centra na strane od 3 °.
  2. Ograničite put u širini oplate ili kamene granice.
  3. Ulijte sloj ruševine s frakcijom od 2-4 cm, čija visina nakon petrom 5-6 cm.
  4. Prekriven pješčanim plastom (4-5 cm).
  5. Vrh staviti rešetku za armiranje, lanac mrežu ili druge metalne komponente koje povećavaju krutost betonske tkanine.
  6. Pripremite otopinu od 1 komada cementa (M400), 4 komada rubnjaka, 2 komada čistog pijeska. Dopuštena je ne više od 10% nečistoća u finom pijesku, 2% - u velikoj mjeri. Treba imati na umu da nečistoće (prašina, glina, ostaci vegetacije ili insekata) smanjuju kvalitetu betonske prevlake, jer doprinose formiranju šupljina unutar.
  7. Ulijte otopinu u vrč, da otopi gornji sloj s vibrirajućim pokretima. Ako je potrebno, poravnajte površinu u pravilu.
  8. Da bi sloj postao homogen, preporuča se probijati beton na nekoliko mjesta na šipki za pojačanje.
  9. Pokrijte površinu s celofan filmom, štiteći put od pucanja. Preporučuje se 3-4 dana za vlaženje ravnine s vodom ispod filma.

Članak na temu: Gdje početi ljepilo pozadinu u sobi: od prozora ili do prozora, kada se možete otvoriti, kako je ispravno, gdje početi, što je prvo, fotografija, video

Kompletna sazrijevanje betona nastaje u 28 dana, tijekom kojih se ne preporučuje dizajn. Da biste ukrali budući put, možete pritisnuti u nedostojnom sloju obojenih stakla, rijeka ili morskih školjki, komada multi-obojenih kamenčića.

Reljef crtanje (potezi, otisci, utori) smanjuje klizanje nakon kiše. Umjetno površina pomaže dodati otopinu mlijeka ili kefire. Dodani Koler u betonskoj otopini daje zapis drugu boju.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Korice

Opseg za maštu vlasnika otvara se kada se koristi poklopci od plastičnih boca kao materijala za vrtnu stazu. Jedina poteškoća je pronaći pravu količinu odmah, ali je moguće napraviti višebojni podovi i postupno. Osim toga, zbirka pokriva pridonosi čišćenju okolnog svijeta iz smeća.

Možete dogovoriti stazu, umetnuti, poput granice, bocu jednog spremnika s vratom prema dolje. Višebojno ograda izgleda vrlo lijepo u zrakama sunca. Osim toga, plastični materijal ne uništava već duže vrijeme, ne ozlijedi noge odraslih ili djece.

Izgraditi ukras na cesti:

  1. Sjaj na vatru Savjet šivao se drvenom ručkom.
  2. Pierce sa stranom poklopca 6 rupa, koja ih ima na jednakoj udaljenosti i na istoj visini.
  3. Stavite u liniju ribolovne linije ciganske igle i pričvrstite poklopce jedni s drugima, koji je prodao iglu na dobivene rupe.
  4. Pripremljene stavke za kombiniranje jedni druge kako bi dobili širinu potrebne širine.

Mjesto pripremljeno ispod staze trebalo bi pažljivo i obilno tretirati s alatom za uklanjanje korova. List poklopca je složen na vrhu, koji je malo zatvoren gumenim čekićem. Zimi se staza može ukloniti spremanjem proizvoda u staji.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

"Vrtni parket"

Montažniji dizajn prirodnog stabla tretiranih s posebnim kemikalijama od oštećenja je prilično skupi parket za tračnice u vrtu. Stoga postoji jeftin simulator plastike. U isto vrijeme, možete odabrati gotovo svaki crtež "drva". Proizvod za vanjsku registraciju je teško razlikovati od sadašnjeg prirodnog materijala, a trajnost plastičnog parketa je mnogo veća.

Vrste vrtnih staza s malim troškovima to čine sami

Dizajn se brzo sastavio, jer s pogrešne strane postoje posebni uređaji, vezivni elementi. Nalog za polaganje određuje se prema vlastitoj volji.

Da biste pronašli odgovarajući materijal za raspored područja zemlje, vrijedi razmotriti svoju snagu, miris, financijski položaj. Nemojte se bojati poteškoća, graviranje zavjere. Napori su se vratili s udobnošću i dobrom raspoloženjem.

Čitaj više